Uhájí Djokovič semifinálovou neporazitelnost v Melbourne? 10násobného vítěze čeká šlágr se Sinnerem

25. 1., 20:30
Previews 114
V rámci 13. hracího dne letošního ročníku Australian Open se rozhodne o finalistech mužské dvouhry. Novak Djokovič (36), který je s 10 triumfy nejúspěšnějším hráčem úvodního grandslamu sezony, vyhrál v Melbourne Parku všech 10 semifinálových duelů. Jeho neporazitelnost se pokusí ve šlágru pátečního programu ukončit Jannik Sinner (22), jenž zabojuje o své první finále na majorech. Vítěz v nedělním finále narazí na dvojnásobného finalistu Daniila Medveděva (27), nebo Alexandera Zvereva (26).
Djokovič se pokusí uhájit neporazitelnost v semifinále Australian Open (© AFP)

Přehled toho nejzajímavějšího, pátek 26. 1.

Semifinále mužů
Djokovič (1-Srb.) - Sinner (4-It.) | Rod Laver Arena (04:30 SEČ)
Medveděv (3-) - Zverev (6-Něm.) | Rod Laver Arena (09:30 SEČ)


Novak Djokovič (1.) - Jannik Sinner (4.) | Rod Laver Arena (04:30 SEČ)
V závěru loňské sezony se začala formovat parádní rivalita mezi Novakem Djokovičem a Jannikem Sinnerem a v letošním roce by mohlo dojít na několik intenzivních soubojů mezi těmito dvěma aktéry. Ten první nás čeká hned na úvodním grandslamu sezony, jelikož se poperou o postup do finále Australian Open.

Sinnerovi se v koncovce loňského roku podařilo něco, co se nikomu nepočítaje Rafaela Nadala a Rogera Federera nepovedlo. A sice dvakrát porazit Djokoviče během velmi krátkého období, italský mladík uspěl v základní skupině Turnaje mistrů a také v semifinále Davis Cupu. Pokaždé však velmi těsně, v Turíně až v tie-breaku rozhodující sady a v týmové soutěži, kde měl proti Srbovi navrch také v rozhodující čtyřhře, až po odvrácení tří mečbolů v řadě.

Ačkoli Sinner v posledních měsících Djokoviče dvakrát skolil, v tom nejdůležitějším duelu ve finále Turnaje mistrů tahal za kratší konec a dostal pořádnou lekci. Přitom se sám postaral o to, že Djokovič bude na závěrečné akci pro osm nejlepších tenistů roku pokračovat, když v posledním utkání skupiny porazil Holgera Runeho. Kdyby zvítězil Dán, pro Djokoviče by turnaj skončil. Svého rozhodnutí tak možná později litoval.

Novak Djokovič v posledních letech takřka neustále přepisuje historii a jeho největším cílem pro letošní rok bude dosáhnout na kalendářní Grand Slam a získat zlato na olympijských hrách v Paříži. K vítězství na všech čtyřech majorech v jedné sezoně měl velmi blízko v letech 2021 a 2023 a uvidíme, zda bude pokračovat v útoku na tento obrovský úspěch i po pátečním duelu. Sinner bude jeho zatím nejtěžším protivníkem na letošním Australian Open.

Na rozdíl od svého následujícího soupeře ztratil v Melbourne set, a to hned tři. Zpočátku to mohlo být způsobeno hlavně nachlazením a doznívajícími problémy s pravým zápěstím, které ho postihly během týmového United Cupu. Ve čtvrtfinále potkal výborně hrajícího Taylora Fritze a na své poměry až příliš zahazoval brejkboly. I vinou skvělého výkonu Američana využil jen čtyři z 21 příležitostí na brejk. Svou nejlepší možnou formu každopádně na probíhajícím Australian Open ještě neukázal, alespoň ne stabilně.

To však nemusí 36letého Srba vůbec znepokojovat, protože je známý tím, že dokáže v závěrečných kolech svou výkonnost pozvednout a dostat soupeře pod obrovský tlak. Důkazem může být fakt, že ještě nikdy neovládl grandslamový turnaj bez ztráty setu a po cestě za triumfy na Australian Open 2021 a 2023 nepovolil set semifinálovému ani finálovému protivníkovi, přestože se v předchozích kolech neprezentoval nejlepší formou. Navíc je v Melbourne Parku neporažen v semifinále i finále a s 10 triumfy nejúspěšnějším hráčem v historii.

V semifinále grandslamů má vynikající úspěšnost 36:11. Na hardových majorech dokonce v této fázi uspěl v 20 z 23 případů, dva ze tří nezdarů si připsal proti bývalé světové jedničce a majiteli 20 grandslamových vavřínů Rogerovi Federerovi na US Open 2008-09. Pak už se musel smířit s porážkou jen na US Open 2014 proti Keiovi Nišikorimu. To znamená, že na Australian Open zvládl všech 10 semifinále. Na grandslamech vyhrál posledních 12 semifinále, naposledy ho dokázal v této fázi porazit tehdejší čtvrtý hráč světa Dominic Thiem na French Open 2019.

Vizitka Novaka Djokoviče.Vizitka Novaka Djokoviče. (@ Livesport)

Novak Djokovič - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: první individuální turnaj
Největší úspěchy na venkovních betonech: první individuální turnaj
Bilance: 7:1
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na venkovních betonech: 7:1
Bilance proti hráčům TOP 10: 0:0 (kariérní 257:112)
Bilance v semifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 36:11)
Bilance v semifinále: 0:0 (kariérní 136:47)


Novak Djokovič - Australian Open
Kariérní bilance: 94:8
Nejlepší výsledek: triumf (2008, 2011-13, 2015-16, 2019-2021, 2023)
Loňský výsledek: triumf
Bilance v semifinále: 10:0
Generálka: United Cup (bilance 2:1)
Cesta turnajem: Prižmič (6:2, 6:7, 6:3, 6:4), Popyrin (6:3, 4:6, 7:6, 6:3), (30) Etcheverry (6:3, 6:3, 7:6), (20) Mannarino (6:0, 6:0, 6:3), (12) Fritz (7:6, 4:6, 6:2, 6:3)

 

Jannik Sinner hraje v posledních měsících v životní formě a nejspíše dorazil do Melbourne Parku jako hráč s nejlepší fazónou. Možná by si tak pro semifinále Australian Open zasloužil papírově snazšího soupeře, ale toho má světová trojka Daniil Medveděv, který v žebříčku figuruje o jednu příčku výše. Dvaadvacetiletý Ital jako jediný na turnaji stále neztratil set, ačkoli v osmifinále narazil na světovou patnáctku a loňského semifinalistu Karena Chačanova a ve čtvrtfinále na pětku Andreje Rubljova.

Na těch největších akcích se začal pravidelně prosazovat až ve druhé půlce loňské sezony. Dříve se mu to nepodařilo i vinou slabší fyzické kondice. Vzhledem k momentálním okolnostem by mohl být právě teď psychicky i fyzicky nejlépe připravený skolit světovou jedničku a statisticky nejlepšího hráče všech dob i na grandslamu. Pauzu mezi sezonami si totiž prodloužil, nový tenisový rok zahájil až v Melbourne a po cestě do semifinále neztratil výraznější počet sil. Navíc jen ve třech z 15 setů potřeboval více než 10 gamů.

V pátek nastoupí ke svému druhému semifinále na grandslamech, loni ve Wimbledonu prohrál ve třech setech právě s Djokovičem. V poslední době však učinil progres a začal se na těch největších turnajích mnohem více prosazovat proti nejlepším hráčům světa, takže bude zajímavé sledovat, jak si s touto ohromně těžkou výzvou poradí tentokrát. V posledních měsících porazil alespoň jednou všechny ostatní členy TOP 4 žebříčku, vybojoval triumfy na "pětistovkách" v Pekingu a Vídni a také první trofej z Masters. Ještě k tomu zářil na Turnaji mistrů, tedy až do finálové porážky s Djokovičem.

Vizitka Jannika Sinnera.Vizitka Jannika Sinnera. (@ Livesport)

Jannik Sinner - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: první turnaj
Největší úspěchy na venkovních betonech: první turnaj
Bilance: 5:0
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na venkovních betonech: 5:0
Bilance proti hráčům TOP 10: 1:0 (kariérní 23:27)
Bilance v semifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:1)
Bilance v semifinále: 0:0 (kariérní 14:8)


Jannik Sinner - Australian Open
Kariérní bilance: 13:4
Nejlepší výsledek: semifinále (2024)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance v semifinále: 0:0
Generálka: žádná
Cesta turnajem: Van De Zandschulp (6:4, 7:5, 6:3), De Jong (6:2, 6:2, 6:2), (26) Báez (6:0, 6:1, 6:3), (15) Chačanov (6:4, 7:5, 6:3), (5) Rubljov (6:4, 7:6, 6:3)

 

Vzájemná bilance: Djokovič vede v oficiálních soubojích 4:2, na grandslamech 2:0. Sinner může v současné formě přehrát kohokoli na tour a někteří příznivci hlásí, že si vede v poslední době výkonnostně lépe než Djokovič. Teď ho však čeká nejtěžší možná výzva, a sice porazit Djokoviče na grandslamu. Ještě k tomu na Australian Open, kde je Srb nejúspěšnější.

Pokud někdo může ukončit Djokovičovu pětiletou neporazitelnost v Melbourne Parku a také stoprocentní bilanci v posledních dvou kolech (dohromady 20:0) v tomto dějišti, pak je to právě Sinner. Desetinásobného šampiona Australian Open by měl minimálně potrápit.


Daniil Medveděv (3.) - Alexander Zverev (6.) | Rod Laver Arena (09:30 SEČ)
Alexander Zverev a Daniil Medveděv se nemají v lásce, což bylo jasně vidět i v průběhu loňské sezony. Jejich premiérové střetnutí na grandslamech by tak mohlo nabídnout zajímavou podívanou nejen po tenisové stránce.

Po výměně názorů na tiskových konferencích po některých soubojích na loňských podnicích Masters měl poslední slovo Medveděv. V závěrečném utkání skupiny na Turnaji mistrů s Carlosem Alcarazem předvedl zřejmě záměrně podprůměrný výkon, čímž z turnaje vyřadil právě Zvereva. Němec po zranění tvrdě dřel, aby se na závěrečný vrchol roku kvalifikoval, a byl v dobré pozici na postup do semifinále.

Druhá série pořadu Break Point na Netflixu, která vyšla krátce před Australian Open, možná jejich rivalitu ještě více vyhrotila. Zverevovi byla věnována jedna z epizod a Němec v ní označil Medveděva za jednoho z nejméně férových hráčů. Medveděva se média na tento výrok pochopitelně zeptala, nicméně Rus se nenechal situací vůbec rozhodit. "Neviděl jsem to a asi se na to ani dívat nebudu, protože by mě to naštvalo (smích). Něco jsem o tom slyšel. Lidé kolem mě a lidé v šatně ale vědí, jaký jsem. Nemám k tomu moc co dodat, ten seriál není skutečný život."

Daniil Medveděv absolvuje na Australian Open svůj první letošní turnaj a už ztratil dost energie, která by se mu mohla v závěrečných kolech hodit. Potíže měl překvapivě už v úvodních kolech, třeba s Emilem Ruusuvuorim prohrával 0:2 na sety. Další pětisetovou bitvu absolvoval ve čtvrtfinále, s Hubertem Hurkaczem se na kurtu zdržel skoro čtyři hodiny.

Výsledkově je na tom podobně jako Zverev, pokud tedy nepočítáme grandslamy. Na podnicích velké čtyřky je totiž 27letý Rus mnohem úspěšnější a i díky tomu se vyšplhal na post světové jedničky. V posledních letech zaostává na hardových grandslamech pouze za Novakem Djokovičem, v roce 2021 vyhrál US Open a stal se zbrusu novým grandslamovým šampionem a v letech 2021-22 hrál finále Australian Open. Předloni mohl v tomto dějišti zvednout nad hlavu další trofej, kdyby nezahodil jasný náskok ve finále s Rafaelem Nadalem.

V semifinále grandslamů má mnohem lepší bilanci než jeho protivník, vyhrál pět ze sedmi. Všech pět postupů do finálové fáze slavil nepřekvapivě na majorech hraných na jeho oblíbených tvrdých površích.

Vizitka Daniila Medveděva.Vizitka Daniila Medveděva. (@ Livesport)

Daniil Medveděv - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: první turnaj
Největší úspěchy na venkovních betonech: první turnaj
Bilance: 5:0
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na venkovních betonech: 5:0
Bilance proti hráčům TOP 10: 1:0 (kariérní 42:41)
Bilance v semifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 5:2)
Bilance v semifinále: 0:0 (kariérní 36:14)


Daniil Medveděv - Australian Open
Kariérní bilance: 26:7
Nejlepší výsledek: finále (2021-22)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance v semifinále: 2:0
Generálka: žádná
Cesta turnajem: Atmane (5:7, 6:2, 6:4, 1:0 skreč), Ruusuvuori (3:6, 6:7, 6:4, 7:6, 6:0), (27) Auger-Aliassime (6:3, 6:4, 6:3), Borges (6:3, 7:6, 5:7, 6:1), (9) Hurkacz (7:6, 2:6, 6:3, 5:7, 6:4)

 

Alexander Zverev vyřadil ve čtvrtfinále French Open 2022 Carlose Alcaraze a připsal si svůj tehdy nejcennější skalp na grandslamech, ale následně si v semifinále přivodil velmi vážné zranění a sezona pro něj skončila. Pomyslný kruh připomínající přetržené vazy v kotníku symbolicky uzavřel čtvrtfinálovým vítězstvím nad španělským supertalentem na probíhajícím Australian Open.

Do akce se vrátil na začátku loňské sezony a pečlivě znovu budoval svou formu i sebevědomí. Překvapivá středeční výhra nad Alcarazem byla dalším krokem správným směrem, protože na grandslamech se mu proti nejlepším hráčům světa normálně vůbec nedaří. Ještě k tomu měl před soubojem se Španělem nulovou úspěšnost 0:10 proti zástupcům TOP 5 na podnicích velké čtyřky.

Šestadvacetiletý Němec učinil v posledních 12 měsících ohromný progres. Loni touto dobou nebyl v nejlepší fyzické kondici a prohrál třeba s outsidery Michaelem Mmohem či Tallonem Griekspoorem. Do letošní sezony ovšem vstoupil parádní bilancí 9:1, ačkoli pouze ve dvou z 10 duelů neztratil set. To jasně značí, že je na tom zdravotně mnohem lépe.

V semifinálových zápasech na grandslamech si nevede dobře. V této fázi nejprestižnějších podniků má bilanci 1:5 a všech pět nezdarů zaregistroval proti někomu z TOP 10. Porazit dokázal pouze tehdejší světovou sedmadvacítku Pabla Carreňa na US Open 2020, kde ve finále nedotáhl náskok 2:0 na sety proti Dominicovi Thiemovi.

Vizitka Alexandera Zvereva.Vizitka Alexandera Zvereva. (@ Livesport)

Alexander Zverev - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: první individuální turnaj
Největší úspěchy na venkovních betonech: první individuální turnaj
Bilance: 9:1
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na venkovních betonech: 9:1
Bilance proti hráčům TOP 10: 3:0 (kariérní 49:62)
Bilance v semifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 1:5)
Bilance v semifinále: 0:0 (kariérní 32:28)


Alexander Zverev - Australian Open
Kariérní bilance: 25:8
Nejlepší výsledek: semifinále (2020, 2024)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance v semifinále: 0:1
Generálka: United Cup (bilance 4:1)
Cesta turnajem: Köpfer (4:6, 6:3, 7:6, 6:3), Klein (7:5, 3:6, 4:6, 7:6, 7:6), Michelsen (6:2, 7:6, 6:2), (19) Norrie (7:5, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6), (2) Alcaraz (6:1, 6:3, 6:7, 6:4)

 

Vzájemná bilance: Medveděv vede 12:7, nepočítaje exhibice 11:7. Medveděv vyhrál pět ze šesti loňských soubojů, nicméně vzhledem ke kvalitám obou aktérů nemusí být vzájemná bilance tolik vypovídající. Zverev totiž uspěl v úvodních čtyřech střetnutích a Medveděvovi se podařilo vzájemnou bilanci otočit ve svůj prospěch hlavně díky loňskému roku, během něhož se jeho rival vracel po dlouhé zdravotní pauze. Před sezonou 2023 to spolu měli 6:6.

Zverev vypadá na začátku letošního roku v lepší formě i kondici než loni, a pokud si nepustí Medveděva do hlavy a neselže v klíčových momentech, pak má solidní šanci se podruhé v kariéře podívat do finále grandslamu.

Program 13. hracího dne

ROD LAVER ARENA (od 02:00 SEČ)
1. S. Hsieh/J. Zieliňski (3-Tchaj-wan/Pol.) - Krawczyková/N. Skupski (2-USA/Brit.)
2. Djokovič (1-Srb.) - Sinner (4-It.) / nejdříve v 04:30 SEČ
3. Medveděv (3-) - Zverev (6-Něm.) / nejdříve v 09:30 SEČ


COURT 3 (od 02:00 SEČ)
1. dohrávka dvouhry juniorek
2. Kumstát (ČR) - Rottgering (Niz.) / nejdříve v 03:00 SEČ


COURT 5 (od 02:00 SEČ)
1. dvouhra juniorů
2. Brunclík/Frydrych (5-ČR/Brit.) - Bigun/Leach (USA)


COURT 6 (od 02:00 SEČ)
1. dohrávka dvouhry juniorek
2. dvouhra juniorek / nejdříve v 03:00 SEČ
3. Paštiková/Stuseková (ČR/Něm.) - Klugmanová/Xuová (2-Brit.) / nejdříve v 05:30 SEČ

Kompletní program | Výsledky dvouhry mužů

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

114
Přidat komentář
Patt
Vývoj se prostě nezastaví ani v tenise. Djokovič by taky porazil GOATA Lavera, i když ten má 2 Grand Slamy a Djokovič nebude mít žádný.
Reagovat
Krisboy
A porazil by ho, kdyby hráli stejnými raketami a míči?
Reagovat
FedError
Fuuu, teším sa nedeľu na finále Djokovič Alcaraz. Som rád, že ste mi ho predikovali, ďakujem. TP odborníci.
Reagovat
Amputace
Škoda, že jsem většinu zaspal :/ Každopádně gratulace Janickovi. Sinner - Alcaraz bude v budoucnu skvělá tenisová značka.
Reagovat
Amputace
Jannikovi* Pořád se mi to plete
Reagovat
Stan_Borowitz
Prostě Jeníkovi...
Reagovat
annah
Gratulace Sinnerovi! Do poslední chvíle jsem nevěřila.
Novak je mi odjakživa nepříjemný. Jde z něj negativní energie, má takový pohled baziliška. Nechtěla bych se ocitnout v jeho blízkosti, když se naštve.
A navíc mu nemůžu zapomenout ten závěr Wimblu 2019, to byl pro mě otřesný zážitek.
Musím pochválit Noleho oblečení, autor návrhu měl šťastnou ruku.
Reagovat
farr
Závěr Wimblu 2019 byl heart breaking. Tam si spravedlnost teda vytřela z Rogerem fest, ale 2MM svoje servy na trávě a nedotáhl to jen vlastním kolapsem no...
Reagovat
annah
Je to tak.
Reagovat
Ondra979
tohle nepripominat..to si Roger opravdu pokazil sam..dodnes to mrzi to mohl byt nadherny zaver kariery ale nic..
Reagovat
farr
Wow, dlouho sem neviděl aby si Nole nevypracoval jediný BB. Klobouk dolu před Sinnerem. Forza! Hlavně velký klíč bych viděl v extra kvalitním 2. servisu to teda všechna čest. A Novak je hold jen člověk a o extra motivaci do zbytku roku má postaráno.
Reagovat
FedError
Absolútna fantázia 0 BB to je brutal. Je to vekom? Ale aj tak neskutočné aký level musíš hrať aby si v Melbourne Noleho porazil. Jannik klaniam sa.
Reagovat
GaelM
Haló, sběrné suroviny? Máme tu 77 kg starého železa...
Reagovat
aligo
Reagovat
farr
Ještě bych ho nepodepisoval. Taky se může stát , že na dalších GS chytne klasický Nadal draw a může tam zase v klidu vyhrát.
Reagovat
Ondra979
jo to urcite muze..ale neco mi rika, ze uz ta jeho GS dominance mohla byt konecne u konce..na RG to bude mi hodne tezke a podle me nevyhraje, na W urcite vyhrat muze ale uz to nebude lozenka..proste vek nezastavi ani on, byt tomu dlouho vzdoroval
Reagovat
GaelM
Však jo, sranda Ono to Novakovi neuškodí, si před olympiádou připomenout, že zadarmo už nic nedostane. Vrátí se silnější...
Reagovat
farr
Reagovat
Ondra979
no tak to Janik dal..hral vyborne a zaslouzil si to a mentalne uz tam taky je..ted uz to vime protoze se neslozil po tretim setu :)
Reagovat
Krisboy

Dobře jsem si vybral
Reagovat
TtGerza
Krásné ráno
Reagovat
Grape
Tak doteď Jannik nenabídl Nolemu jediný brejkbol. Tak jsem zvědav, jak to teď zvládne.
Reagovat
Mantra
0bb
Reagovat
Grape
Reagovat
Mantra
fajnově vyhrává, drží se a ve 4 setech ani bb nepovolil - super práce dneska
Reagovat
Mantra
hm, tak z 0-40 break, je hodně dobrý a ND začíná vyšilovat - 2farr, to bude ten důvod, který jsem vysvětloval
Reagovat
farr
Jo šak jen ať vyšiluje , já se tím vždy náramně bavím. Aspoň není nuda, ale dnes je jak beránek oproti jindy, přijde mě fakt jak na rohypnoliádě ten Novak. Ale Janek very good. Snad už to dotáhne, nezasloužil by si prohrát když jeho soupeř tak odflákl první dva sety...
Reagovat
Mantra
páč ví, že to nemá cenu, normálně si myslím, jak on hraje ty psychohry se soupeři, o kterých mluvil v rozhovoru, tak že si to k silnějším hráčům nedovoluje tolik - k hráčům o kterých ví, že ho mužou sundat, tak to nedělá tak často a okatě.
Reagovat
farr
Dneska to tam jednoduše nebylo, takže ani neplýtval energii. Takže jsem podobného názoru.
Reagovat
Mantra
a šup break
Reagovat
farr
Tj škoda že nejde udělat anketa kolik se tady srotilo Fedal fans co se konečně těší na Novakovo zaváhání po X letech na AO. Udělal bych takovej exit poll, tak kdo chce aspoň pls napište do reakce status vůči Noldoj H(hate)/L(love). Dík
Reagovat
Mantra
jedinej fedal problém je u fanoušků ND, nemají s kým se hádat, se mi tedy zdá.
Reagovat
farr
Já osobně nejvíc přeju titul Méďoj, tudíž bych si měl přát spíš win Janíka.( i když loni snížil v závěru roku svůj H2H z 0:6 na 3:6). Avšak mě baví ty nekonečný šachy v zápasech Nole vs Méďa tudíž je to schýzo situace tuten.
Reagovat
Mantra
jenže kdybys nenapsal komentář o "fedal", nikdo by je ani nezmínil - proč taky , že jo, když nehrají
A to že se fandí víc JS nebo obecně tedy proti ND je asi už dané jeho komplikovaným chováním, nehledal bych v tom cokoliv společného s "fedal"
Reagovat
farr
OK tak sorry jako špatný termín beru... tedy oprava: "Bývalých Fedal fans". Co bych, ale řekl že většina fanoušků co tu fandí proti ND se rekrutuje z té jmenované skupiny . Jo jasný beru, že vzteklej Jugoš, prostě má status jenom Hate or Love nic mezi tím. Proto zkouším tu anketu přece.
Reagovat
Mantra
a odkud bys je rekrutoval, buď nefandí ND pořád, a mohli fandit FEDAL nebo někomu jinému přeci. To je jako bys vytahoval fnaoušky Agassiho
Reagovat
farr
Tak jelikož asi největší rivalita v historii tenisu byla djofedal. Tak ten Agassi tam přece jen moc nepasuje.
Reagovat
Martan1
Napíšu ti to hned. Jako fanda Rafaela nemám rád když s ním prohrává ve vzájemných zápasech. Když Novak řve na podavače míčků tak se mi znechucuje jako člověk. Jinak neutrál.
Reagovat
farr
Neutrál neexistuje. Ale z reakce bych si spíš zapsal tedy H. Díky za feedback
Reagovat
Amputace
Mantra to přesně vystihl/a. Big3 sledoval celý svět a prakticky téměř každý si našel mezi těmi třemi svého oblíbence. No ale z big3 už zbyl jen Djokovič. Těžko předpokládat, že by se z fanoušků Nadala či Federera nějak stali fanoušci právě Djokoviče, to může předpokládat jen někdo vysoce naivní. A vzhledem k tomu, že Djokovič je v úplném popředí momentálního tenisového dění, každý, kdo ho kritizuje, vypadá jako jeho hater, protože to jediné je na očích.

Jinak já jsem jeho hater už někdy od roku 07/08, tedy stejné doby, kdy jsem začínal fandit Nadalovi. Nikdy jsem se tím netajil. S koncem Nadala to vůbec nesouvisí.
Reagovat
Amputace
Martan :D Omlouvám se. Jsem ještě rozespalý.
Reagovat
Ondra979
no ted se ukaze, jak je na tom JAnnik mentalne..pokud bude dal pokracovat jako dosud, tak by mel vyhrat..pokud ne tak ma problem
Reagovat
Ondra979
no skoda...ale porad na to Jannik ma..
Reagovat
annah
A obrat je tady! AI se nejspíš nemýlila...
Reagovat
Mantra
nesejčkuj
Reagovat
Liverpool22
Včera se tady někdo ptal Pavola co říká Al na zápas Noleho a on odpověděl toto: "Jednoznačne vypľulo Djokoviča" Takže Al predikovala jasnou výhru Noleho což už určitě nebude - navíc Sinner měl mečbol a mohl docvaknout zápas ve 3. setech
Reagovat
aligo
Ale nedocvakl
Reagovat
Liverpool22
Tak nakonec docvaknul A Al zase selhal
Reagovat
aligo
Janik zjanikovatěl...
Reagovat
Mantra
takže první predikce byla správná, prostě neunesl moment, tak jestlipa vyjde to, že to doklepne ve 4.
Reagovat
aligo
No nevím, to nevyužití MP ho může pěkně rozebrat...
Reagovat
TtGerza
Škoda toho neproměněného MB no.. mohl ho konečně poslat domů
Reagovat
Mantra
a fertig zwanzig
Reagovat
Mantra
to je kus jelítka
Reagovat
Mantra
JS ten tb otočí, 2x nestačil ND minibreak
Reagovat
annah
Mečbol ale Sinner zazdil....
Reagovat
Krisboy
Co se to tam děje? Proč se nehraje?
Reagovat
annah
Někdo v hledišti zkolaboval.
Reagovat
Mantra
estli neměl vsazeno podle AI
Reagovat
Krisboy
Nebyl to Pavol?
Reagovat
annah
Pořád mu to může vyjit. Nole ma jisty TB a v nich je mistr nad mistry.
Reagovat
Mantra
pamatuju Dubaj, kde prohrál zápas se skutečným mistrem TB - Ivem Karlovičem
Reagovat
Liverpool22
Jasně Nole bere 3. set a může ještě otočit, ale Al "věštila" jasnou výhru Noleho což už nebude
Reagovat
farr
Ňákej děda se jim tam sklapnul. Už je na nohou hraje se dál.
Reagovat
Mantra
jestli pujdou do 4., tak si zapnu TV, ať mají doma radost.
Reagovat
Ondra979
co to?? nechapu...tohle uz si asi muze prohrat jedine sam...snad to uz da
Reagovat
aligo
Janik teď kupí jednu chybu za druhou
Reagovat
Mantra
tipuju, že JS znervozní a o třetí přijde, pak už to doklepe ve 4.
Reagovat
aligo
Jestli prohraje třetí set, tak pak to vidím na 55:45 pro Novaka
Reagovat
Mantra
ale prd, to bude jen nervozita z úspěchu, z toho se JS oklepe - ten už ví co a jak, to v klidu vyhraje dneska
Reagovat
aligo
Uvidíme, nevadilo by mi to
Reagovat
Mantra
a asi ani to nepřijde, myslím, že tyhle porodní bolesti s Djokovičem prodělal vloni
Reagovat
Mantra
pěkný pohled na skore, když se člověk vzbudí a zapne si stroj...
Reagovat
Liverpool22
Včera tady psal Pavol co sází podle Al, že Nole jasně vyhraje A to je přesně ono co jsem včera psal
Reagovat
Mantra
v té debatě jsem byl... vím, jsem mu taky oponoval, že nakonec je to o lidské vůli a štěstí - těch x % na soupeře prostě někdo musí taky vyhrát
Reagovat
Liverpool22
Já vím, že jsi tam byl - proto Ti to píšu
Reagovat
Mistic
Vedel som, že raz to musí prísť, nemyslel som, že práve dnes! Uvidíme, čo sa ešte stane. Nole idemo!
Reagovat
aligo
Djoko se začíná zvedat, tak uvidíme, jak to bude vypadat, když budou oba nahoře
Reagovat
Krisboy
Forza Jannik!
Reagovat
mahycek
Známe Djoka, ale tohle si Sinner nemůže dovolit prohrát.... Tedy, nesmí. Taková šance.
A ty roky by měli už být znát. Musím teď na polikliniku na kontrolu, jsem objednán na sedmou, tak to ještě v 8 budou třeba hrát ???? A stihnu pětiseťák ?????
Reagovat
farr
Sem o hodinku zaspal.... WTF co to jako je? To hral Novak jak ponocnej nebo Sinner mu nasypal rohypnol do pití ?
Reagovat
farr
No vidím 3 gamy zatím a furt nechápu co se dělo...? Že by zase Csaplárovka
Reagovat
annah
Vstal levou mohou, anebo má nějaký zdravotní problemek. Jinak to množství nevynucenych chyb není možné.
Reagovat
aligo
Sinner hraje pořádně, skvěle returnuje, skvěle se hýbe, šlape podání, naopak Djoko není 100%ní, ale zase to není z jeho strany žádná hrůza, jen mi Janik nic nedovolí
Reagovat
serbianfan
Žádná hrůza? 32 UE za 15 gamů je snad nejhroší výkon na GS. Jasně na druhé straně stojí top soupeř, ale i tak to je darovaný zápas ????
Reagovat
aligo
Těch 32UE ale pramení z toho, jak Janik první dva sety odehrál. Totálně tlačil a oběhal všechno, a tím nutil Djoka k přílišnému riziku.. je třeba na to koukak objektivně z obou stran a ne jen, jé Novak tam má ve statistikách UE, tak to je jasný, to on hraje strašně a Janik tam je stojí
Reagovat
farr
Jo 32 UE... Njn tak to ještě že jsem spal, to muselo být o ničom ke sledování. Hodně vlažný start no proč si to neudělat těžší, nevim jde o jednu jedinou věc. Pokaká se Janik, až zas půjde do tuhého nebo konečně zvedne prapor? A konečně pošle i posledního dědka do důchodu...
Reagovat
annah
Je to 50 na 50...????
Reagovat
annah
Otazníky tam být neměly.
Reagovat
farr
Kakínko , kakínko sem tam trochu ucítil když měl Janda dva servisy na doražení a nechal se tam přelobovat jak žáček.
Reagovat
elsky
Už ho asi nebaví vyhrávat
Reagovat
aligo
spíš bych řekl, že naopak, že je rekoredem přemotivovaný
Reagovat
annah
Pořád čekám, kdy to Nolda začne otáčet. Že by az po druhém setu?
Reagovat
Liverpool22
Ve Wimbledonu se Sinnerem otočil z 0:2 na 3:2. Dnes ale nevím - prostě věk nezastavíš. No uvidíme co se stane ve 3. setu
Reagovat
aligo
Ten komentátor na ES, ten snad něco bere, to jsou strašný kecy Ten by měl toho Novaka vopíchat normálně
Reagovat
elsky
To vypadá, že ho to brzo přejde
Reagovat
aligo
To přeci není Novak na kurtu, to je určitě nějaký jeho dvojník... Jsem přesvědčený, že jestli bude Novak prohrávat 0:2 na sety, tak pak přijde skutečný Novak, aby zápas zachránil
Reagovat
elsky
Já vidím spíš nehratelnýho Sinnera..
Reagovat
aligo
V kombinaci s ne úplně dobře hrajícím Djokem
Reagovat
elsky
Souhlas
Reagovat
elsky
Sinner zatím famózně, pohyb, return..
Reagovat
McBorg
Idemo Djoki,nech si ešte mlade pušky rok,maximalne dva počkajú 25 skalp visí proklete nízko......
Reagovat
australan.tenis
Moooooc pěkný. Establishment chce Noleho prohru za každou cenu! Třetí zápas v řadě Day Session!?!?

Modleme se k panence Marii Guadalupské, Alláhovi, Shivovi, Otci, Duchu Svatému, Goaldskym Bohům z Hvězdné brány.... Aby slovanský císař uspěl. Idemo! Bij ho! One more year Jannick, please!!!

Každopádně Jannick bude s největší pravděpodobností můj tenista číslo 1 až Nole pověsí raketu na hřebík.

Na turnaji vypadá famózně. Pravděpodobně poprvé, co mám reálné bobiky z jeho hry. Djoko bude mít těžkou práci.
Reagovat
FedError
Jannik *
Reagovat
vavrinec
Ženy i muži, dvě předčasné finále už v semi. To se tak někdy přihodí.
Reagovat
Patik
Sinnerovi dávam max. jeden ťažko vydretý set v tiebreaku..Zverev porazí Medvedeva..takze to sú moje predikcie... čiže.. (bude to presne opačne(žartujem nebude)).
Reagovat
TtGerza
No tak zatím má teda dva nevydřené sety 6-1 a 6-2
Reagovat
serbianfan
Velký těžký, sinner největší oříšek za poslední roky. Idemo
Reagovat
Marduch
Předčasné finálko
Reagovat
turista
Neřekl bych. Druhé SF také obsahuje vynikající tenisty.
Reagovat
Patik
Aby sme neboli ešte sklamaní.. Sinner je sice silnejší než kedykoľvek predtým skvelá forma ale čaká ho najťažšia možná misia akej len môže na harde čeliť.. TM a Daviscup pre Djokovica neznamená toľko co tento turnaj..A to podľa mna aj zajtra pocíti.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Čas nočního, respektive ranního zápasu je strašidelný, jak by řekl Štěpec.

SF měly být obráceně.
Reagovat
Hector.Salamanca
Přesně tak, taky mě to naštvalo. Těšil jsem se, že si to dopoledne, až se vrátím z tenisu, pustím k práci, a kulový, pustím si to s trochou štěstí max na půl hodinky u snídaně.
Reagovat
Pe3k
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist