Ukrajinka Kozlovová dostala trest za doping

28. 5. 2015, 14:06
Aktuality 9
Ukrajinská tenistka Kateryna Kozlovová, aktuálně 102. hráčka žebříčku, dostala půlroční zákaz startu za doping. Jak oznámila Mezinárodní tenisová federace (ITF), měla na únorovém turnaji v Dubaji pozitivní test na stimulant dimetylbutylamin.
Profily hráčů
Kateryna Kozlovová

ITF o případu informovala až po úspěšném odvolání Kozlovové, po němž jí byl distanc zkrácen. Dimetylbutylamin si vzala neúmyslně na radu lékaře bez záměru zlepšit výkonnost. 

Na profesionální okruh se vítězka tří turnajů nižší kategorie ITF bude moci vrátit 15. srpna.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
letityfanousek
mezi hlavními tenisovými událostmi?
Reagovat
VlS
dobrá otázka
Reagovat
FulnekUltras
jak se ve sportech s převážně Západem ovládanými světovými federacemi případný doping většinou najde téměř výhradně jen u "východniarov"...cyklistiku nepočítám - tam můžou (s nadsázkou) "čistí" leda tak jezdit na dámských bicyklech kolem ohrady ;-)))
Reagovat
VlS
Zase konspirační teorie? Gasquet je z východu?
Reagovat
FulnekUltras
píšu "většinou" - a vycházím z faktů za posledních cca 25 let...
Reagovat
VlS
Jestli to nemělo něco společného se státním plánováním sportovních výsledků.
Reagovat
FulnekUltras
V době ještě starší byla míra odhalování dopingu celkem vyvážená...
Reagovat
Patri.k
Už v minulosti jsme byli svědky, že slavná tenistka za velice podezřelých okolností, často navrcholu své výkonnosti z ničeho nic ukončí kariéru a pak se po letech zas vrací a spekulovalo se o tom, že toto podezřelé ukončení kariéry může být dopingový stop i mezi hráčema. Nehledě na to, že v minulosti tenis a doping byl skloňován celkem často i mezi nejlepšíma hráčema, teď najednou ticho po pěšině, je vidět, že tennisová federace, se spíš snaží všechno tutlat a maskovat.
Reagovat
FulnekUltras
Na opravdu velké peníze a komerční potenciály se nesahá...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist