Ukrajinka odmítá nastoupit proti tenistce reprezentující Rusko. Svitolinová se chce z Monterrey odhlásit

28. 2. 2022, 23:47
Aktuality 233
Ukrajinka Elina Svitolinová odmítá nastupovat proti tenistům reprezentujícím Rusko a Bělorusko. Předloňská šampionka zítra v mexickém Monterrey nastoupí k zápasu prvního kola proti Rusce Anastasii Potapovové jen v případě, že tenisové asociace nechají startovat tyto hráče jen v roli neutrálních sportovců bez národních symbolů. Jinak se odhlásí. Reaguje tak na ruskou invazi na Ukrajině.
Profily hráčů
Elina Svitolinová (© AFP)

"Myslím, že současná situace vyžaduje jednoznačné stanovisko od našich organizací: ATP, WTA a ITF," napsala dnes Svitolinová na sociální sítě.

"Ukrajinští tenisté požádali tyto tenisové asociace, aby se řídily doporučeními Mezinárodního olympijského výboru a nechaly hrát Rusy a Bělorusy jen jako neutrální sportovce. Bez národních symbolů, barev, vlajek či hymen," nastínila současný postoj ukrajinských tenistů. 

Bylo to ještě před tím, než MOV přitvrdil a vyzval k úplnému vyloučení ruských a běloruských sportovců a funkcionářů ze všech mezinárodních sportovních soutěží.

27letá Svitolinová má tento týden startovat na turnaji WTA 250 v mexickém Monterrey a hned v prvním kole čelit Rusce Anastasii Potapovové. Proti soupeřce ze země, která okupuje její vlast, ale odmítá nasazená jednička nastoupit.

"V souladu se svým postojem oznamuji, že nebudu hrát zítra v Monterrey ani žádný jiný zápas proti tenistkám reprezentujícím Rusko nebo Bělorusko, dokud naše organizace nepřijmou nezbytná rozhodnutí," oznámila ukrajinská tenistka.

Svitolinové vadí liknavý postoj tenisových organizací, které zatím neohlásily žádné zásadní kroky vůči ruským a běloruským tenistům na mezinárodních turnajích. V televizních přenosech pouze zmizela ruská vlajka u jmen ruských tenistek.

Nicméně Svitolinová zůstává vůči ruským sportovcům shovívavá. "Z ničeho žádného ruského sportovce neviním. Oni nejsou zodpovědní za invazi do mé vlasti. Navíc bych chtěla ocenit všechny hráče, zejména ruské a běloruské, kteří statečně vyjádřili svůj protiválečný postoj. Jejich podpora je zásadní," řekla.


V Top 100 žebříčku WTA aktuálně figuruje sedm Rusek v čele s Anastasií Pavljučenkovovou, Veronikou Kuděrmetovovou a Darjou Kasatkinovou. Bělorusko má v elitní stovce světovou trojku Arynu Sabalenkovou, Viktorii Azarenkovou a Aljaksandru Sasnovičovou. Mužskému žebříčku ode dneška vládně Rus Daniil Medveděv, v Top 30 jsou ještě Andrej Rubljov, Aslan Karacev a Karen Chačanov.

Proti válce na Ukrajině se minulý týden jasně vyjádřil například ruský vítěz turnaje v Dubaji Andrej Rubljov, když po vítězném semifinále napsal na kameru slogan "No War Please".

Včera Svitolinová v 'Dopisu mé vlasti' oznámila, že prémie, které vydělá na nadcházejících turnajích, věnuje své zemi sužované agresivním vojenským útokem Ruska. Pokud tenisové organizace vyslyší prosby ukrajinských tenistů, měla by v březnu startovat na štědře dotovaných turnajích WTA 1000 v Indian Wells a Miami.

Přímo z Mexika dnes Svitolinová poskytla rozhovor pro Sky Sports News. "Tahle noční můra mě šokovala. Každou minutu se modlím za svou rodinu, své přátele a všechny lidi na Ukrajině. Za bezpečí a mír po celém světe," řekla Svitolinová, manželka francouzského tenisty Gaëla Monfilse.

"Snažím se se svými blízkými zůstat v kontaktu, abych věděla, co se tam děje. V porovnání s nimi jsem v bezpečí. Myslet na ně je teď pro mě hodně stresující, protože nemohu nic dělat. Je to psychicky strašně těžké, vůbec si neumím představit, čím si procházejí. Jen se za ně modlím."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

233
Přidat komentář
Grape
Tak to Elina vyřešila nejlépe jak mohla. smilesmile
Reagovat
brixner
"Skutečnej vynník ale není vydět!"

TVL, mě z toho už prcnesmilesmilesmile
Reagovat
Drzymalski
Lze pochopit sportovce Ukrajiny, že nechtějí hrát proti Rusům. Na druhou stranu nepamatuji si, že by v roce 1999, když NATO bombardovalo Jugoslávii, bez mandátu OSN, by někdo sankcionoval sportovce USA a Malé Británie. Covid, války... svět už není co býval.
Reagovat
Mony
asi o to Jugoslávci neprosili ..tohle potřebuje emoce davu
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
Hook2424
Proboha nepřebírejme dezinformační narativ, který rozšiřují proruská media, aby alibizovala napadání ostatních statů. Srbové jsou vyhodnoceni jako jednoznačným viníkem konfliktu a jsou zodpovědní za 140-200 tisíc mrtvých. Těžkými zbraněmi, které byly po rozpadu Jugoslavie výhradně koncentrovány v srbském Bělehradě, útočili na jiné etnika bývalé Jugoslávie. Napadli Chorvaty i Slovince, nešlo jim o rasismus nebo vymezení se vůči islámu. Útočili za účelem vyhnat nesrbskou populaci pryč a zabrat jejich území. Což se jim povedlo a 4 miliony lidí se kvůli nim dali do pohybu, většinou směr Evropa!
Srbové chtěli velké Srbsko a neštítili se etnického vraždění a teroru. Dopadlo to tak, že mají nejmenší Srbsko ve své historii!
A dobře jim tak!
Reagovat
turista
Kosovští Albánci zase zabili 1700 lidí většinou Srbů na nelegální obchod s lidskými orgány pro transplantace v Asii, Africe atd. Zabili i tři české studenty. To vše na Kosovsko-Albanske hranici a v okolí.
Reagovat
Hook2424
Jedním z manipulačních technik je snaha odvést pozornost, další srovnávat komára s velbloudem. Obě jste použil.
Je mi líto, každého mrtvého kvůli násilím odebranému orgánu. To je opravdu zvěrstvo! Váš údaj bych si dovolil poupravit ze 1700 na cca 300-500 obětí. Nicméně Srbové zabili cca 150tisic lidí a to prokazatelně, cíleně a organizovaně. Plánovitě vytvářeli sekundární i terciální hroby, aby znemožnili identifikaci obětí. V Haagu srbští vůdci dostali doživotí.
Důkaz, že by se v Kosovu jednalo o něco jiného, než barbarskou kriminální organizovanou činnost neexistuje!
Pro Srby je to pochopitelně citlivý region, proto byla publicita zveličována.
Reagovat
turista
Když USA bombardovaly Srbsko v roce 1999 a Irák v letech 1991 a 2003 tak to v naší televizi ukazovali jako atrakci, televize, tisk a politici to chválili a dole umírali civilisté včetně malých dětí. Nikdo o tom pekle dole nemluvil. Bohužel.
Reagovat
smazaný uživatel
smileto byla humání pomoc.
Reagovat
Carter
Ľudia prečítajte si to vyjadrenie poriadne. Tenisti z Ruska a Bieloruska stále môžu hrať turnaje, akurát nebudú hrať pod svojou štátnou vlajkou a pod menom krajiny. Naopak Ruská a Bieloruská federácia bola vylúčená zo všetkých tímových súťaží a nebudú sa hrat ani žiadne turnaje na ich území.
Reagovat
Mony
to jsem zvědav, kolik jich bude? Možná ,že se ale kolektivně dohodnou a budou bez vlajky hrát všichni
Reagovat
Mony
pokud jim to tedy Putin a Lukašenko nezakáží
Reagovat
tommr
biatlonisti se pokud vím rozhodli že za takových podmínek hrát nebudou ...
Reagovat
tommr
ne hrát ale závodit ...
Reagovat
Mony
To věřím a nedivím se
Reagovat
PetaM
Takže za situaci na Ukrajině může státní vlajka? Nebo snad jméno krajiny? Neřeknu, kdyby Rusové hráli pod jménem Putin, ale takhle ...

Taková Putintseva už je třeba na hraně. Tu bych hrát určitě nenechal.
Reagovat
Carter
Sankcie idú z každej strany a Rusi sú už zvyknutí hrať bez svojej vlajky a názvu krajiny z Fed Cupu a Davis Cupu. Tipujem ze to teraz bude na ten isty štýl pri individuálnych hráčoch. Napr. Medvedev (RTF)
Reagovat
Carter
Aj keď síce RTF je vylúčená ale tak vymyslia im niečo ine
Reagovat
Mony
Ondro Jirásku! Jsi nějak pomalej! Nebo se ti do nového článku nechce?
Reagovat
com
Chudaci Sabalenka s Azarenkou smile
Reagovat
Jaaa1978
Tenisti z Ruska a Bieloruska nemôžu až do odvolania štartovať na medzinárodných súťažiach. V utorok o tom rozhodla Medzinárodná tenisová federácia po diskusii s Medzinárodný olympijským výborom. Príčinou je rusko-ukrajinský konflikt. Federácia zároveň vyjadrila solidaritu ľuďom Ukrajiny. (itf)
Reagovat
SwissMaestro
Ubožáci......ať se nediví, že lidi z ukrajiny začnou býti terčem nenávisti ..pomalu, ale jistě
Reagovat
Marduch
Že tomu čelíš ty, tak to automaticky neznamená že ještě někdo další..
Reagovat
brixner
V tomhle tvrdém money světě bych tomu i věřil! Tohle svinstvo se pekelně zamotávásmile Jen si tak říkám, co by se asi dělo, kdyby(fakt hypoteticky!!!!!) USA napadly Mexiko...
Reagovat
SwissMaestro
Tak USA už napadla tolik zemí a žádný smutek se za ně nedržel natož bany...
Reagovat
brixner
Jo, takhle nějak jsem to myslel! Ty protiruské nálady dosahují hysterie, tahle kolektivní vina je zlo, přitom za ty pomyslné nitky tahá jen malý počet "vyvolených..."smile
Reagovat
Mony
jo, ale tohle pomůže víc, než když pošleš tisíc kulometů na Ukrajinu, věř !
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
Mony
Tohle zabírá jako sankce a přitom nás bolí méně..smile Doufám, že fotbalisti se nenechají zahambit
Reagovat
SwissMaestro
https://www.atptour.com/en/news/joint-statement-by-the-international-governing-bodies-of-tennis-1-march-2022

Toto však říká něco jiného....
Reagovat
Mony
Nutno ale vyjasnit, že ITF nepořádá hlavní velké turnaje, kromě GS. GS turnaje ale mají takovou moc sami o sobě, že si stejně mohou dělat, co chtějí. Davis cup i BJKC to ale ovlivní a co do počtu hráčů i ITF turnaje, kde těch Rusů hraje mnohem více, než na WTA a ATP, což jsou hráčské organizace, kde si to organizují sami hráči. Tam to tedy závisí jen na hráčích samotných
Reagovat
Jaaa1978
Tenisti Ruska a Bieloruska az do odvolania nemozu nastupovat na zapasy
Reagovat
Jaaa1978
Tenisti Ruska a Bieloruska az do odvolania nemozu nastupovat na zapasy
Reagovat
Marduch
https://www.nastartu.cz/djokovic-zaznamenal-prvni-ztratu-prisel-o-klicoveho-sponzora
Reagovat
turista
To jsou pitomci.
Reagovat
Vlk-v-trave
Bitalonista - Jevgen Malysev (19 let), behem ukrainske valecne obrany.

Fotbalista, hrac Karpaty Lvov - Vitaliy Sapylo (21 let), behem obrany Kyjeva.

Fotbalista, FK Hostomel - Dima Martynenko, jeho dum zasahla ruska raketa.

* mely by se prerusit vsechny sportovni udalosti... dokud neskonci vojenska agrese, a pochopitelne ze vsech sportovis jasny jednotny vzkaz do Kremlu - zastavit okupaci. Neni cas se bavit detajly, kdo, proti komu a kdo kde nebude hrat atd.
Reagovat
misa
Už je tady to, o čem jsem psal před pár hodinami...
Reagovat
COMEON
https://www.express.co.uk/sport/tennis/1573919/novak-djokovic-marian-vajda-indian-wells-tennis-news/amp
Reagovat
soloo
je to nejake nejasné
Reagovat
Mony
tak proto ho Veselka porazil!smile
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
Marduch
To není dobrý.. bylo cítit, že od AO je s Novakem něco jinak. Vajda byl trenér, kouč a psycholog, přítel, prostě tenisový otec. Amulet úspěchu.
Reagovat
Mony
jo, bez něj to nikdy zatím nešlo, ale každý musí být nahraditelný
Reagovat
d@ve
R. Štěpánek bude možná volný. smile
Reagovat
Mony
i toho už vyzkoušel..a nic
Reagovat
d@ve
No nebylo to na moc dlouho.. Nebyla asi možnost to vyzkoušet pořádně. smile
Reagovat
SwissMaestro
Jsem proti Putinovi a jakékoliv válce, ale těch ukáček co sem přchází? Na to jsou najednou peníze? Co s nima budeme dělat? Budou tu na úkor našich? Jak se vláda postará o naše občany až přijde další inflace a zdražování nejen plynu? NEchá nás pochcípat a uprchlíkům dá zadarmo bydlení, MHD a doktory? Až opadne taková ta nadšenecká atmosféra, lidi otevřou oči a prozřou...bude hodně pozdě
Reagovat
smazaný uživatel
Sankce jsou sankce. Budou zapojeni do pracovního procesu. Přinesou nové nemoci. Nakonec máme pandemický zákon. Není se čeho bát. Taky mocné spojence.smile
Reagovat
blixa
Stejně jako většina evropských národů i my vymíráme. Bez přílivu nových pracovních sil nás čekají velké problémy, kdy důchodce nebudeme schopni uživit. A chceš tu pakistánce, araby, afričany nebo ukrajince ? Ještě budeme hodně rádi, že je tu máme.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Krisboy
Česko krátce vymíralo někdy po roce 2000, ale jinak stále -i když velmi pozvolna- populace stoupá.
A co se týká Ukrajinců, dělají často práci, která většině Čechu moc nevoní, ale která je naprosto nezbytná a těží z ní všichni.
Reagovat
blixa
Nemám to přesně v hlavě, spíš jsem to blbě napsal. Správně bylo, že populačně stárneme, přibývá důchodců oproti produktivnímu věku. Jak je to přesně s tím populačním růstem jsem nestudoval, tady jsou ofiko statistiky, tak nějak to lítá okolo nuly s tím, že rok 2020 byl hodně v mínusu. Zachraňuje nás migrace.

https://www.czso.cz/csu/czso/aktualni-populacni-vyvoj-v-kostce
Reagovat
tommr
a co je špatně na nulovým populačním růstu? Počet obyvatel přece nemůže růst donekonečna ... smile
Reagovat
blixa
Pokud začneme umírat dříve (můžeš jít příkladem), tak nic. Jinak je na tom špatně to, že neuživíme své důchodce. Počet důchodců stále roste proti počtu lidí v produktivním věku. Co se přírůstku týče, zatím jsem se drželi okolo nuly - dejme tomu, ale je prakticky jisté, že začne propad. Už v roce 2020 byl, loni to vypadá že to bude ještě horší a nechci vidět jaká bude statistika za letošek. S vidinou jaderné války fakt chceš mít děti ...
Reagovat
tommr
jaderná válka, islám nebo Čína - to si nevybereš. Zánik západní civilizace je nevyhnutelnej ... smile
Reagovat
blixa
Je, ale zdaleka ne jen západní. Prostě zánik civilizace ... kdo ví možná i života. Zatím si ani vědci nejsou úplně jistí, jestli ti švábi přežijou či nepřežijou ...
Reagovat
Hook2424
To se říká už 80 let. Mezitím se západní civilizace stala nejbohatší, nejvyspělejší, nejinovativnější s největší osobní svobodou a právy jednotlivců.
Reagovat
tommr
o tý osobní svobodě a právech bych radši pomlčel. Neočkovaní by mohli vyprávět ... smile
Reagovat
Krisboy
Já vycházím z tohoto zdroje:

https://www.worldometers.info/world-population/

Velice zajímavé stránky, posledně jsem se tam zasekl snad dvě hodiny. Máš pravdu s tím stárnutím, stárne celá populace, v ČR o nějakých 5 let jenom za posledních cca 10 let.

Dá se tam najít leccos zajímavého, např. že je otázka max. měsíců, kdy Indie přeskočí Čínu, nebo populační nárůst v Nigérii a dalších zemích...doporučuju!smile
Reagovat
brixner
Na tomhle je hodně pravdy, ať se nám to líbí, nebo ne! Mnoho lidí z UK se už nebude chtít vracet domů, zvednou se ceny nájmů...Je to velké pokrytectví, nejdřív tu "ukáčka" berou práci a je to špatně, teď jich sem znovu přijede X tisíc-i když z humanitárních důvodů-a znovu to bude špatně, uvidíte! Všichni budou chtít jíst, srát, spát, jezdit(ano, i pracovat), časem se i bavit...Tahle země není nafukovací a ať už jsou pohnutky jakékoli, konečný výsledek bude hůře, než lépe a pocítí to většina z nás, bez ohledu na to, kolik km bydlí od PL hranic. Souhlasím se Swissem!
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
Marduch
Jisté je to, že EU s nátlakem na přijímání migrantů tlačit nepřestane, z různých důvodů. Ukrajinci by pak byli o dva parníky nejlepší variantou, v porovnání s uctívači proroka nebo Afričany.
Reagovat
Pe3k
Už nesmí hrát Djokovid a ted i Rusové, takže dva nejlepší hráči světa a světová šestka mimo hru (1,2,6). Takzvaná slabé éra proti tomu byla silná éra smile
Reagovat
smazaný uživatel
to jsou zprávy z fronty. Rusko taky slibuje že zatočí s energiemi a paladiem. Samá pozitiva.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes je Nadal 6000. deň za sebou v top 10.

To je, ze lol, neskutočné. A počítame ďalej.
Reagovat
Ereinion
20 let je reálných
Reagovat
turista
V té současné tenisové frašce je všechno možné.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Covid už nikoho nezajímá, ted jsou všichni váleční poradci.... holt Novavax už výdělečný nebude...smile
Reagovat
Grape
Ale je zajímavé jak se většina dezinformátorů ze dne na den proměnila z popíračů covidu a odpůrců očkování v podporovatele Putina a Ruska. Hlavně jít proti proudu. smile
Reagovat
smazaný uživatel
a taky na nás dopadnou ty sankce. Takže pak bude asi jedno komu kdo fandí. Já osobně bych poradil panu Zelenskému ať to co nejdřív ukončí. Jak je jeho věc. Na nějakou drahotu a inflaci nejsem zvědav.
Reagovat
Fandina
On někoho napadl? Připadáš mi jak praštěný.
Reagovat
smazaný uživatel
je potřeba vycházet z reality. To je vše.
Reagovat
d@ve
Nesmíš tolik hltat tu "realitu" z RT. smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
"V závislosti na dodávkách ropy z Ruska se obávám cen mezi 45 a 50 korunami za litr. Po nějaké době ale zákonitě přijde uklidnění situace" atd. (zivotvcesku)
Reagovat
smazaný uživatel
Benzin za 50 korun litr už brzysmile
Reagovat
Krisboy
Zelenský ať něco ukončí? Zbláznil ses nebo si děláš prdel? smile
Reagovat
smazaný uživatel
no když myslíte. Putina to třeba omrzí a stáhne se. A nebo ho tam zaženem. Jiný možnosti asi nejsou. Zelenský může taky vyhlásit neutralitu. Bylo by dobré aby to zvážili a rychle se to celé ukončilo. Já osobně bych vycházel z reality a vyhlásil neutralitu.
Reagovat
Grape
Mně z toho co píšeš, jakým stylem píšeš a vůbec celkovým tvým projevem tady připadá, že ti nemůže být víc než 12 let. Bez urážky. smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Mony
Jojo, přišel v nesprávnou dobu
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Klejno, tebe redakce platí za roztleskávání?
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile beze mě by to tu bylo slabý, ale Fany je hvězda nej. Vrhá na mne stín.smilesmile
Reagovat
peek
Svitolině smile. Stejně tak třeba ukrajinským biatlonistům a biatlonistkám, kteří šli na frontu bránit vlast. Putler je válečný zločinec a tohle zvěrstvo musí odsoudit každý, sportovec, nesportovec. Kdo to obhajuje, nebo jen mlčí, je spoluviník. Ale aspoň vidíme, kdo je kdo.
Reagovat
tommr
neměl by pro Svitolinu přijít nějakej trest? Když muslim odmítne nastoupit proti židovi tak se to obvykle postihuje a tohle je od Svitoliny přece úplně stejný ...
Reagovat
Krisboy
Woe ty seš fuckt dmnt. smile
Reagovat
tommr
zklidni hormon a zkus se nad tím trochu zamyslet. Jakej v tom vidíš rozdíl? Nebo ty schvaluješ i bojkot židů ze strany muslimů? Pak by si byl dement ovšem ty sám ...
Reagovat
RF46
Den stravenej s tebou by byl pro ni dostatecnej trest ? smile
Reagovat
Grape
To asi pro každého. Životní pesimista a ještě vede takové řeči v době, kdy Rusové ničí Ukrajinu - to je fakt šílená kombinace.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Mony
židé teď s muslimy neválčí, tedy v otevřené válce. A aby se to napětí mírnilo, tak jsou postihy i v tenise. Kdyby ale Iráčan odmítl nastoupit proti Amíkovi za jejich války, nebo žid proti Němcovi za 2. světové války, tak bych je určitě netrestal
Reagovat
Mony
kdyby ale Elina odmítla proti Rusce ještě před invazí nebo bude nadále odmítat po případném dohodnutém míru, tak bych ti nic nenamítal.
Reagovat
tommr
tomu rozumím a chápu že ted nikdo nenajde odvahu k tomu aby nějak Svitolinu potrestal. Nicméně politika do sportu nepatří a Svitolina jen zbytečně eskaluje už tak vyhrocené napětí ...
Reagovat
Mony
jen říká "Lidi probuďte se!". My přijdeme o své pohodlí a klid na TP a v tenise celkově, kam unikáme od televize, ale ona obětuje svojí profesi
Reagovat
smazaný uživatel
možná přijdeme i o víc. Bude bída že jí neukrojíš.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
brixner
Ježiši...Ona obětuje svou profesi proto, že uvažuje jako blbá kráva, na což má ale právo! Co si jako myslíš, že tím změní?? Otevře lidem oči?? Oči už má otevřené celý svět, jestli o jednu víc-na tom už teď nesejde! Myslíš, že se s ní budou na turnajích párat a budou měnit programy tak, jak se bude chtít zrovna jí? Měla by na to jít z té druhé strany-nastoupit proti jakékoli Rusce, vymáčknout ze sebe to nejlepší a vítězit, aby tedy měla prachy na to je posílat domů na podporu svého lidu! Vezmi si, že los jí na dalších 5-6 turnajích přiřadí do 1.kola Rusku - a co teď? Pošle něco ze svého? Pochybuji! Mám tu hráčku vcelku rád, ale tímto pozérstvím si prostě jen a jen sere do vlastního hnízda...
Reagovat
Mony
nebudou se možná párat, třeba přijde o práci. Jen si představ Žida, jak za války hraje proti Němcovi a výtěžek zápasu posílá třeba do Osvětimi
Reagovat
brixner
1.Peníze se dnes dají poslat odkudkoli kamkoli a dá se na to "navléknout" jakákoli anonymita

2.Válka sice je, ale zaplaťpámbu, ne světová, takže Mony, neblázni! Pořád se hrabat v minulosti nemá cenu, k čemu jsou tahle přirovnání? Je to všechno neměnná historie(a je jedno, jestli jí kdokoli jakkoli překrucuje) Svitolina by měla přemýšlet v přítomném čase a já myslím, že ta její a jí podobným, rétorika, nic nezmění a spíš se to může otočit proti ní samotné. A komu pak bude dávat vinu?
Reagovat
Mony
neotočí se to proti ní a doufám, že už brzy bude moci zase hrát...ale je fakt, že oproti Kambodži, Iráku, Východnímu Timoru atd. má Ukrajina malou výhodu - dostatek sportovců, kteří mohou přestat hrát
Reagovat
brixner
Ale vždyť ona přece může hrát!!! A může směle dokazovat to, co Ukrajinci-porážet ty své, v jejím případě, "nepřátele!" McEnroe také nebojkotoval Wimbledon 1981 jenom proto, že ho Borg v 1980 porazil! McEnroe se prostě nasral a napřesrok Borga porazil!(jen příměr, věřím, že mu rozumíš!) Až válka skončí, co kdo Elině dá? Ukrajinský prezident jí dá možná medaili za statečnost, ale letenku na další turnaj jí už nezaplatí...Vše, o čem píšeš, bylo zlo, souhlasím! Ale svět se prostě už posunul trošku jinam a trochu toho pragmatismu asi neškodí. Vezmi si, že přes neruské hráčky by se Elina probila do finále Wimbledonu a tam-voalá-Pavljučenková! A odmítla by nastoupit! Pořád si myslíš, že by jí oslavovali jako hrdinku? Takhle nějak se na to dívám já.
Reagovat
Mony
Na tohle všechno ti asi kašle
Reagovat
brixner
Ale jo, všichni máme nějaké své pohnutky, takže ať udělá, co jí rozum velí!
Díky za diskusi, ale musím jít ven, Čendovi se chce evidentně srátsmilesmile
Reagovat
Mony
Já si pamatuji, jak jsem ještě někdy možná listopadu 89 šel do Lucerny na koncert kapely Růže Vildy Čoka a před začátkem vběhl na pódium Kocáb (s kapelou nehrál) a prosil, ať dnes nehrajou (na protest)...Vilda ho tedy poprosil, jestli tedy můžou zahrát jen jednu, a Michal souhlasil..pak jsme se v poklidu všichni vydaly domů...i s nějakou nadějí
Reagovat
Grape
Politika? Rusák na Ukrajině vraždí civilisty včetně dětí. smile
Reagovat
aligo
Rozdíl? To co říkáš ty je náboženský názor - náboženský spor. Na Ukrajině jsou páchány válečné zločiny... trochu rozdíl nemyslíš?
Reagovat
Krisboy
Srovnáváš nesrovnatelné, idi ote. A neopovažuj se, ty zkurvenej čur áku mi dávat do huby něco, co jsem nikdy neřekl. Za tohle bych ti rozbil hubu, kdybych tě ty svině potkal.
Reagovat
tommr
no ted ses pěkně vybarvil krysáku. A takovej jako ty bude někomu něco kázat ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile to teda jo. Takto to mezi Slovany chodí. A pak je ten průšvih a všechno bude drahý.
Reagovat
Krisboy
Já někomu kážu?

Srovnávat dlouhodobej palestinsko-židovskej konflikt s otevřenou plnohodnotnou válkou ukazuje, že jsi hlupák.
A argument "Nebo ty schvaluješ i bojkot židů ze strany muslimů? Pak by si byl dement ovšem ty sám" ukazuje, že jsi nejen hlupák, ale hlavně ultrademagogická podlá svině Babišova typusmile
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
annah
smile
Reagovat
aligo
Trochu infantilní reakce smile
Reagovat
JohnB
přesně tak, plete do sebe jabka a hrušky, nesmysl co napsal ten rusofil hnusnej
Reagovat
aligo
Kup si mozek faku už
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
JohnB
Ty vle to si snad děláš srandu ne? Čím si přemýšlel, když si tohle psal. To působí, jak kdybys to psal přímo z Putinovi pr dele. Prober se a příště si to po sobě 10x přečti...
Reagovat
milik254
Ses neskutečný hnusný hovado
Reagovat
HolyMotors
Jsi odporný hovado.
Reagovat
misa
Čekám, že za chvíli začne nářek nad tím, proč se v současné těžké době vůbec pořádají nějaké sportovní akce...
Reagovat
RFanousek
Názor že sport by měl být 'čistý' a neovlivněný politikou je jen iluze. Nikdy to tak nebylo.
Když byly světové války tak se nekonaly žádné sportovní akce. Teď je menší válka v Evropě, takže buďme rádi, že se akce mohou konat. Neúčast reprezentačních výběrů Ruska je zcela logickým a správným krokem. Opakuji ale reprezentace Ruska, např v hokejovém MS. U sportovců kteří hrají sami za sebe jako tenisté na turnajích nebo hokejisté v NHL je to něco trochu jiného. Nicméně naprosto chápu že ukrajinští hráči budou mít vnitřní problém nastoupit proti ruským soupeřům. Těžká situace.
Reagovat
soloo
chapeme sa , ale to odsudenie na sportovom poli malo byt v 1956 vpadnutim Francuzov do Vietnamu. Tak mali distancovat Francuzov od sportovych medzinarodnych podujati . Bombardovanim srbov USA v 1999 takisto mali vylucit USA z medzinarodnych sutazi
Reagovat
soloo
tých vpádov za 50 rokov boli desiatky ale vylucenie sa urobi iba na jednom - Rusku co je dost nefer. Kazdeho maju vylucit potom kto vpadne do inej krajiny smile
Reagovat
RFanousek
Tak dohadovat se tady o něčem co je 70 let staré, kdo kam vpadl, mi přijde zbytečné. Byla studená válka, kdy proti sobě na celém světě stály síly kapitalismu a komunismu. Tak to prostě bylo a jestli tehdy měl někdo někoho vyloučit ze soutěží, už je dávno passé.
Po konci studené války toho bylo taky hodně. Ale je rozdíl mezi třeba americkou válkou proti teroru, která reagovala na šílený útok z 11. září a nebylo prostě možné, aby nepřišla reakce, a současným vpádem na Ukrajinu, který nemá žádné opodstatnění kromě toho, že ji Putin chce.
Reagovat
RFanousek
Navíc jak píše níže Grape, srovnávat intervence USA proti zločineckým diktátorům po světě (i když se někdy nepovedly) se současnou agresí proti Ukrajině, která má demokratickou vládu, není úplně ok.
Reagovat
Mony
kdo můžeme soudit, která vláda je lepší? U Arabů zatím moc demokracie nefunguje.
Reagovat
soloo
tá ukrajina je demokraticka? to si robis srandu? ved Ukro banderovci nasilne zavrazdili 15 000 civilistov bolo podanych cez 500 ziadosti na ludske prava
Reagovat
Grape
Nehltej tolik ten aeronet prosimtě...
Reagovat
Mony
na ní nereagovala, jen jí zneužila
Reagovat
Mony
Kritizovat Rusy, že jejich postoj byl srabacký a když někdo bouchne do stolu, že si neni vhodná doba, aby si tady pinkala s Ruskama.., tak bychom ji tady vyobcovalismile
Reagovat
smazaný uživatel
třeba se Rusky odmítnou naočkovat proti cv19 a problém bude vyřešen. viz Novak. smile
Reagovat
Mony
Já budu raději, když se bude řešit déle a někam se dojde a k něčemu to pomůže.
Reagovat
Mony
Ale jinak se taky rád v klidu podívám, jak zrajou naše juniorky.. smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
ladinec
sport je zpolitizován. Přestává mě zajímat čim dál tím víc..
Reagovat
Mony
jenom chvilku, neboj
Reagovat
smazaný uživatel
Chce to opravdu ryzí, nezkažený pohled na svět a všechno krásné v něm. A všechno špatné v něm zakázat.smile Vše nechť je křišťálově čisté a průzračné.smile
Reagovat
Mony
Emoce jsou krásné, ale dokážou taky zavést do Pekla.. Teď by asi byl ten svět hezčí, kdyby ty emoce nebyly
Reagovat
smazaný uživatel
všechno krásné může zůstat.smile
Reagovat
Nenela
Tohle mi prijde fakt zbytecne, tenis je individualni sport, nereprezentuje se tady zeme puvodu. Elina to nedala emocialne nosmile
Reagovat
Mony
To není emoční vylev, to je profesionální oběť!
Reagovat
Mony
Nebo si myslíš, že se jí náhle nechce hrát s holkama, kterýma možná sedá denně u stolu?
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
baba
strašně chápu Elinu a všechny další sportovce z Ukrajiny, stejně tak je mi ale líto sportovců z Ruska. Víte, ono se vyjadřovat v bezpečí třeba z Francie je sice fajn, ale kdo z nás by měl tu odvahu veřejně odsoudit Rusko a to, co se děje, když pocházíte z Ruska, máte tam svojí rodinu atd. a nevíte, co by se jim tím mohlo stát....myslím že i to gesto nechceme válku je od nich hodno obdivu.....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, moc složitá věc tohleto...
Reagovat
smazaný uživatel
já to má jednoduché. Je turnaj, jako pořadatel přihlásim jen ty co mají správný původ a jede se.
Reagovat
ladinec
8 let jsou na ukrajině linčováni obyvatele dombasu a luhanska to nikomu nevadilo. že USA napadlo x statů to nikomu nevadí.....
Reagovat
Grape
Typická oběť ruské propagandy.
Reagovat
smazaný uživatel
né, to jsou fakta. Vietnam, Sýrie atd.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
fakta vypadají jinak.
Reagovat
Grape
Americkým intervencím po světě lze jistě vytknout mnohé, ale srovnávat to se zcela bezdůvodným napadením sousední země, jejímž jediným prohřeškem je, že nechce žít v závislosti na Rusku - to je vážně hodně mimo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile hodně mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
covid byl taky hodně mimo a z Číny atd.smile
Reagovat
Mony
jakože napadení Amíků Iráku, Jugoslávie aj. bylo proti Ukrajině nic?!
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Grape
V obou případech byl cílem diktátor, který vraždil vlastní občany. Nebylo cílem daná území obsadit a připojit k USA. Takže naprosto nesrovnatelná situace s dnešní Ukrajinou.
Reagovat
Krisboy
Svatá prostoto smile
Reagovat
Grape
?
Reagovat
Krisboy
Představa, že USA napadají jiné státy jen proto, aby ochránili místní obyvatele před zlými diktátory je skutečně naivní. USA, stejně jako teď Rusko nebo dříve Nazi Německo nebo jakýkoliv jiný agresor VŽDY sledují především své zájmy. Svrhnutí zlého diktátora je vždy jen záminka. Přeci jenom už není středověk a záminku -jakkoli průhlednou- si opatřuje před rozpoutáním války každý.
Reagovat
Grape
Ale já uznávám, že i USA sledují své zájmy. Ovšem ani jeden jejich zásah nebyl vyloženě bezdůvodný, vždy to bylo proti diktátorům, kteří terorizovali své obyvatelstvo. V některých případech zásah USA situaci v regionu dost vylepšil (Jugoslávie), jinde se to silně nepovedlo (Irák, Libye - ale v Libyi nešlo o soukromou akci, tam byl souhlas OSN), ale srovnávat to se současnou naprosto bezdůvodnou agresí proti Ukrajině, to je prostě mimo...
Reagovat
Krisboy
Ale já přece nic nesrovnávám! Jenom říkám, že Saddam nebo Kaddafí byli jenom zástupné důvody, ať to byli jakýkoliv zrůdy, to Američanům rozhodně nevadilo, primárně jim šlo o něco jiného. O vlastní prospěch.
Reagovat
blixa
Tak to mě vysvětli, jaký užitek plynul amíkům z Iráku nebo z Lybie ? Jedině průsery a problémy.
Reagovat
Krisboy
Ty jsi tak chytrej, že ti nemusí vysvětlovat nikdo nic. Tím méně já.
Reagovat
d@ve
Hm, pádné argumenty.. smile
Reagovat
Marduch
U Libye amíkům křivdíš, pokud vim, tak tam to celé rozjeli Francouzi, říká se, že kvůli dluhům za libyjskou ropu. Amíci se do toho navezli až po nějaké době právě na žádost vyčerpaných Francouzů, myslim.
Reagovat
Krisboy
Ok, to je možné, detaily samozřejmě neznám.
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Mony
no vidíš! Kdo ti tohle nakukal? A jak víš, že se tohle ted neděje? Myslíš, že nás nikdo nemůže napadnout, protože utiskujeme Romy? Stačí v těch zemích chvíli být, a jen si posteskneš , jak je tohle jen odporná hra mocných , kteří zneužívají místních nálad. Všude jsou nějaké sympatie a nesympatie, ale problémy začínají, když tyto nesypatizanty někdo začne organizovat a financovat.. Jen si představ, kdyby např. Romům třeba Amíci poslali miliardy, aby u nás začali protestovat a bojovat za svá práva..A zatím téměř všude i na Ukrajině problémy začínají, když nějaké menšině vezmou jejich jazyk. Samozřejmě Rusům nejde o jazyk jejich menšin, stejně tak Amíkům o Kurdy za Sadáma.smile
Reagovat
Mony
ono, jak se zastávám Eliny, vypadá, že jsem pravý protiruský zápaďák, ale já žiji s Ukrajinci a to není, že by třeba víc, než 90% Ukrajinců vidělo v Putinovi tyrana. Za války musíš být Ukrajinec, ale jinak je společnost rozdělena a hodně Ukrajinců vidělo Putina jako spasitele, který to tam uklidní. Většinou ale vidí jak USA , tak Rusko jako namyšlené siláky, kterým jsou Ukrajinci ukradení.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to je přesnésmile
Reagovat
Grape
No tvl, jestli nevidíš rozdíl v tom co dělali Srbové ostatním národům v Jugoslávii nebo jak se choval ke svým lidem Saddám oproti nějakému "utiskování" Romů, tak ta debata asi vážně nemá smysl.
Já ty akce USA neschvaluji a samozřejmě je mi jasné, že jim jde o prosazování vlastních zájmů, ale nevidět rozdíl oproti tomu co teď předvádí Rusové na Ukrajině...
Reagovat
Mony
na Balkáně jsou drsnáci nepředstavitelní. Když válčí mezi sebou, tak co naděláme. Ale proč to tam začne bombardovat ještě USA?
A že by Amíci byli v v Iráku milosrdnější? O tom si taky nejsem jistý. A Romy jsem uvedl jako příklad, co by se mohlo stát, ne co je! Naštěstí ty podmínky mají lepší, než Albánci v tehdejším Kosovu a nikdo jim nemusí schvalovat nezávislý, ale nelegální stát , který v případě Donbasu a Luhansku je zase nepřijatelný. Můžeme jen doufat, že tam Rusové nejsou tak utiskováni, jako Albánci v Kosovu.
Reagovat
Grape
Znovu - ty akce neschvaluji. Nicméně Miloševič, Kaddáfí i Saddám byli zlo a kdyby svět jenom přihlížel, tak je to podle spousty lidí také špatně. Bohužel vždycky umírají nevinní.
Reagovat
Mony
a také tady ty arabské státy, kde bojují mezi sebou i rodinné klany, pevnou ruku nad sebou potřebují, i když někdy nám se to může zdát kruté. Nesrovnatelné je to pro tebe, protože jsou jiné emoce. Rusák vždy bude padouch a Amíkovi se vždy odpouští...tím Putinovy imperialistické choutky neobhajuji. Akorát nevím, co je horší, jestli válčit , protože nevěřím, že NATO je obranný pakt a chci zpátky, co jsem ještě nedávno měl, nebo proto aby moji podporovatelé (Cheney a spol.) měli kšefty
Reagovat
smazaný uživatel
smile je to tak. A protože Rus na sankce odpoví zase sankcemi (energie, paladium) Bude dopad na ekonomiku značný. Nejůepší by bylo vysvětlit Zelenskému ať to ukončí. A jak jeho věc.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší.
Reagovat
Grape
Zelensky to těžko ukončí, Ukrajina není dost silná, aby sama poslala Rusáky kam patří.
Ukončit by to snad měl Putin, když to začal.
Reagovat
smazaný uživatel
v tom případě Zelenský může požádpousta lidského neštěstí a taky peněz.at o pomoc kámoše a zatlačit Rusa zpět. Kdyby se to nepodařilo, může vyhlásit neutralitu a zbavit se zbraní, které jsou mu k ničemu. Jestli se budou trumfovat sankcemi tak bude bída že ji neukrojíme. A z Ukrajiny zbyde hromada sutin. Je to potřeba uvážit a vyjít z reálných možností. Zbytečně konflikt neprotahovat. Je v tom s
Reagovat
smazaný uživatel
v tom případě Zelenský může požádat o pomoc kámoše a zatlačit Rusa zpět. Kdyby se to nepodařilo, může vyhlásit neutralitu a zbavit se zbraní, které jsou mu k ničemu. Jestli se budou trumfovat sankcemi tak bude bída že ji neukrojíme. A z Ukrajiny zbyde hromada sutin. Je to potřeba uvážit a vyjít z reálných možností. Zbytečně konflikt neprotahovat. Je v tom spousta lidského neštěstí a taky peněz.
Reagovat
Mony
jojo, doufejme v nějaký pořádný dialog, kde si každý z obou stran hodně odpustí. U Putina to asi bude mnohem těžší, ten se rozjel jako tank a na Krymu a v Donbasu to zachutnalo...a s jídlem roste chuťsmile
Reagovat
Mony
Demilitarizovanou Ukrajinu si ale také těžko představit. To je jako slon v porcelánu.
Reagovat
Grape
Podle mě by si měla Ukrajina sama určit kam chce patřit. Představa že Ukrajina nějak ohrožuje Rusko je komická.
Reagovat
Mony
No zase Ukrajina s jadernými hlavicemi a základnámi NATO? To muzeme věřit my, ale Rusům těžko vysvetlis
Reagovat
Krisboy
Jistě. Ukrajina chce na západ, tak na jejím území budou americké atomové zbraně. Bělorusko chce do Ruska, tak u nich budou rakety ruské. Jak tohle může skončit?
Reagovat
turista
Rusáci jsou ochotní zkousnout členství Ukrajiny v EU. V NATO ne a to i za cenu jaderné války a konce civilizace. V tomhle se jim bude muset uhnout.
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile hezky shrnuto. Bravo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, Sýrie je velmi dobrý příklad...

https://www.armadninoviny.cz/analyza-ruska-intervence-v-syrii-duvody-dopady-vyhledy.html

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/valka-v-syrii-rusko-ochranci-lidskych-prav-zprava_2104021946_zuj
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
prosím odkaz na jednotlivé případy a výsledky policejního vyšetřování.
Reagovat
smazaný uživatel
jdu ven je tam krásně. Neutralita není špatná. My by jsme si ji zasloužili také. Kšefty se zbraněmi a humanitární pomocsmile
Reagovat
Mony
tak třeba o Iráku šel i u nás v televizi dokument, který dokazoval, že podklady o zbraních hromadného ničení byly zfalšovány. O Vietnamu ani nemluvím. V Jugoslávii jsem po válce byl a stačilo žít pár dní v Bělehradě s místními a nebylo třeba o tom více číst..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já psal o Ukrajině...
Reagovat
Mony
to nebylo jasné..O lynčování na Donbasu nic nevím
Reagovat
vladka
..to bohužel nejsi sám...
Reagovat
d@ve
Russia Today ili Sputnik. Zděs mnogo.. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
co píše soloo je už dost silný kafesmile
Reagovat
vladka
přesně!!!
Reagovat
Mony
Nevěřím, že Rusky si nechají odstranit jejich vlajku u jména. Tím se začne situace hrotit a WTA se bude muset zastat buď Eliny nebo Rusek.. Netroufám si tipovat.
Reagovat
smazaný uživatel
já si myslim že komedie s Djokem stačila. Dál by se měli věnovat sportu. Politika je např. pro zemana atd.
Reagovat
Mony
Djokovi zakázala účast vláda a zákony, tady je to jen na WTA, jak k tomu přistoupí.
Reagovat
smazaný uživatel
politika, no.
Reagovat
Mony
Vlastně to jen WTA může nechat být. Elina přestane hrát a budeme si ji pripominat za 10 let jako Svetce..
Reagovat
Mony
Ale zase bych se tolik nedivil, kdyby WTA zakázala Ruskam pod svoji vlajkou hrát. Když riskovala velký odliv peněz v kauze Peng-Suai, tak proč ne tady?
Reagovat
smazaný uživatel
sport je sport a tak sportu zdar!!smile
Reagovat
smazaný uživatel
Svitolina má pravdu, eticky, to bez debaty.

Ale na prijatie rozhodnutia o nejakej nezavislej vlajke pre Rusov a Bielorusov, to sú to trochu komplikovanejšie mechanizmy ako pri organizáciach IIHF alebo UEFA.

Domnievam sa, že im toto nemá ako ATP a WTA prikázať a BAN im podla mojho názoru neda.

Som teda zvedavy ako to bude Svitolina riesit ak sa dostane do finále US Open a tam na nu bude cakat Azarenka.
Reagovat
smazaný uživatel
Naši hokejisti po 68 měli motivaci to Rusům nandat. Byly to pěkný zápasy.
Reagovat
smazaný uživatel
ono vlastně ani nic jiného nešlo dělat. USA válčilo ve Vietnamu. A nám se dostalo bratrské pomoci. No a jelo se dál močálem černým kolem bílých skal. smile
Reagovat
Mony
Elina nebyla má oblibenkyne, naopak, ale teď stoupla v mých ocich. Mám rád silné holky
Reagovat
Ivoch
smile
Reagovat
smazaný uživatel
a Fandinu.smile
Reagovat
Tiebraker
Jo, ta musí umět chytnout za ocas smile Monfills musi byt spoko
Reagovat
smazaný uživatel
inu příroda.
Reagovat
Mony
Oveckina aj. tady odsuzujete, že se nevymezili razneji a Elinu zase, že není mekci!? smile
Přitom Oveckin je Rus, který jen kouká, jak jeho země dobývá ztracené pozice z 90.let a vidí paradoxy ve srovnání s amer. útoky na Jugoslávii a Elina zase, jak se její země žene do područí, do kterého nechce.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
PetaM
Svitolina Monfils von Debžonová je taková čůza, že to není možné. smile
Reagovat
SwissMaestro
A jejej ukáčka si začínají pískat, protože jsou momentálně nedotknutelní. Tohme nepovede k ničemu dobrému a za par týdnu se to proti nim akorát začne obracet.
Reagovat
asgard33
Naprosto souhlasím.Momentálně jsou miláčky Západu, protože můžou ze sebe dělat oběti a ukazovat na zlé Rusko,ale jakmile lidi v Evropě díky všem sankcím iniciovaným USA a jejich vychcanou politikou začnou upadat do bídy,tak se to otočí proti nim.A to bude trvat opravdu jenom pár týdnů...
Reagovat
d@ve
A Rasíja je zase miláčkem vašeho východu. Ehm, teda krom některých východních zemí.. smile
Reagovat
smazaný uživatel
na úkor Ukrajiny se zanedbává covid.smile Teda v médiích.
Reagovat
d@ve
Tebe asi při výchově někdo zanedbával. smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Veronika je holt šťabajzna. To se musí nechat.smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
asi bys neměl psát tak časně zrána, protože z tebe lezou úděsný kraviny. Možná by tě měl někdo aspoň na pár minut teleportovat do Charkova, třeba by ti nějaká světlice rozsvítila v hlavěsmile
Reagovat
brixner
No, holka, vopatrně, vopatrně, mohla bys třeba taky skončit někde u kérlingu, Gaël toho už taky nic moc nevyhraje a to by mohlo pěkně vyluftovat tvou prkenici...Chápu tvoje postoje a byl bych taky smutný, ale sport s politikou míchat nelze-nebo je to moderní klišé? A co když se právě Potapka taky vůči něčemu vymezila? Nebylo by lepší jí dát na budku na kurtu? Já jen, abys měla vůbec co posílat domů...Na Rusky budeš asi narážet často, je jich ve WTA hromada, pokud bychom se,spekulavivně, posunuli v čase a měla bys nastoupit do finále RG nebo W proti třeba Pavljučenkové-takže? Je to prekérní situace, plno emocí k tomu, chápu, já jen, aby to nebyla chyba...smile
Reagovat
Mony
Je to součást názoru i nátlaku, podobně jako sankce. Sankce budou bolet i nás, tohle v porovnání určitě méně.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist