Unavený Baghdatis v Záhřebu otočil zápas s Androičem a chystá se na Karloviče

4. 2. 2015, 08:34
Aktuality 16
ATP ZÁHŘEB - Bývalí šampioni na halové turnaji v Záhřebu zatím nezaváhali. Po Stachovském se do druhého kola dostali i Rus Michajl Južnyj a Kypřan Marcos Baghdatis, který v boji o čtvrtfinále vyzve domácí nasazenou jedničku Iva Karloviče.
Marcos Baghdatis

Bývalá světová osmička Marcos Baghdatis vyhrál turnaj v Záhřebu v roce 2007, tedy jeho teprve druhý ročník. Letos se v Chrovatsku snaží pokračovat v úspěšném návrat mezi tenisovou elitu poté, co se mu poslední dvě sezony především vinou zdravotních problémů nepovedly.

V úvodním zápase ale musel svést třísetový zápas s domácím Tonim Androičem, který je až 294. hráčem světa. Devětadvacetieltý Kypřan sice ani jednou nepřišel o podání, jenže úvodní sadu ztratil v tie-breaku. Pak ale dostal vývoj pod kontrolu a zvítězil 6-7 6-2 6-3.

"Jsem velmi unavený, ale byl jsem chytrý a měnil jsem styl své hry," komentoval Baghdatis. "Ve druhém setu jsem začal servis-volej a jemu (Androičovi) to vůbec nesedělo. Jsem spokojený s tím, jakým způsobem jsem dnešní utkání vyhrál. I když jsem se cítil být hodně unavený a měl jsem těžké nohy," dodal bývalý finalista Australian Open.

Ve druhém kole na Baghdatise čeká další Chorvat, nicméně už mnohem nebezpečnější. Ivo Karlovič, který je při neúčasti zraněného čtyřnásobného šampiona Marina Čiliče, v Záhřebu touží po prvním titulu na domácí půdě.

Devětadvacetiletý Baghdatis se s o šest let starším Karlovičem utkal dosud jen dvakrát a to už v roce 2008. Pokaždé v hale ve Francii, kde sice neprohrál ani set, ale bilanci mají vyrovnanou 1-1. Kyperský tenista nejprve vyhrál ve dvou setech v Marseille a v Métách pak po získaném prvním setu vzdal.

Ve třech setech musel o postup do druhého kola bojovat také šestý nasazený Michajl Južnyj. Šampion z roku 2012 zdolal 106. hráče světa Blaže Kavčiče ze Slovinska po snadno ztracené druhé sadě 6-3 1-6 6-4.

"Necítil jsem se příliš dobře. Hlavně ve druhém setu jsem udělal spoustu chyb, na konci jsem měl trochu štěstí," komentoval dvaatřicetiletý Rus Južnyj, který si postup do čtvrtfinále zahraje s vítězem turnaje z roku 2008 Sergejem Stachovským.

Južnyj se s ukrajinským soupeřem utkal v hale už třikrát, naposledy před třemi lety právě v Záhřebu, a pokaždé vyhrál 2-0 na sety. Jediný ze čtyř vzájemných duelů prohrál před pěti lety v outdoorových podmínkách v Dubaji.

Třísetový duel odehrál i ve formě hrající Viktor Troicki. Sedmý nasazený Srb, který v úvodu sezony vyhrál turnaj v Sydney, si osmou výhrou v devátém zápase sezony připsal proti Ukrajinci Iljovi Marčenkovi. Semifinalista z roku 2009 vyhrál až po více než dvou a půlhodinách 4-6 7-6 7-6.

"Očekával jsem těžký zápas. Nějak jsem se během něj nedokázal uvolnit a s tím, jak jsem hrál, nejsem vůbec spokojený. Ale pořád jsem bojoval a věřil jsem, že vyhraju," komentoval Troicki, kterému loni v červenci vypršel distanc za doping. "V tuto chvíli neobhajuju žádné body a tuhle část roku na tvrdých površích mám rád, takže se těším na další týdny a měsíce," dodal osmadvacetiletý Srb.

Ani turnajová pětka Andreas Seppi neměl cestu do druhého kola jednoduchou. Zkušený Ital, který na letošním Australian Open šokoval výhrou nad Rogerem Federerem, porazil Nizozemce Robina Haaseho 6-2 3-6 6-4.

- ATP 250 ZÁHŘEB -
(Chorvatsko, tv. povrch / hala, 494.310 eur)
úterní výsledky (03. 02. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Seppi (5-It.) - Haase (Niz.) 6-2 3-6 6-4
Južnyj (6-Rus.) - Kavčič (Slovin.) 6-3 1-6 6-4
Troicki (7-Srb.) - Marčenko (Ukr.) 4-6 7-6(3) 7-6(3)
Soeda (Jap.) - Bachinger (Něm.) 7-6(4) 7-5
Džumhur (Bosna) - Berrer (Něm.) 6-2 0-6 7-5
Baghdatis (Kypr) - Androič (Chorv.) 6-7(3) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
gigin
http://imgup.cz/images/2015/02/04/vt.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
https://pbs.twimg.com/media/Bs6KFGhIYAAgd-b.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
https://pbs.twimg.com/media/Bpdm8QJCQAA0e3I.jpg
Reagovat
Frick
A to snad vedl ve 3. setu 4:1 :-( 3:1 určitě. Sice byl Bemelmans favorit, ale i tak. Vypadávat na celkem nízkym Challengeru (42,5k) hned takhle v první rundě... :-(
Reagovat
EllNino
vedl 5:2 hele ;)
Reagovat
Frick
No tak to je příšerný.
Reagovat
EllNino
tak Bemelmans je 3. nasazenej a hodně dobrej tenista, asi se mu rozklepala ruka no ...
Reagovat
Frick
To je směšný. Dyť to dotáh na max. 108. místo...
Reagovat
EllNino
hele viděl jsem jeho zápas s Barďou v Halle a hrál fakt dobře, tak nepyskuj, a rozhodně se dostal zatim pořád vejš než Adam, takže :D ...
Reagovat
EllNino
sorry ale mně nepřijde divný, když hráč ze 3. stovky neporazí hráče z 2. stovky, navíc hráče, kterej je v hale hodně silnej, jenže nevím, ty máš letos prostě megapožadavky...
Reagovat
George_Renel
Tomu nerozumíš. Přitom je to při jeho čitelnosti jednoduché. Adam měl něco s Petrou, tudíž všechno špatně.
Reagovat
EllNino
:D :D ajoo, já zapomněl, a nebo tu někdo bral hodně vážně tu "výhru" nad Fogninim :)
Reagovat
Fandina
Na SuperTennisu už třetí den běží live Záhřeb a včera bylo i Quito.
V Záhřebu teď začíná zápas Granollers-Pujol J. Melzer.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že tito dva nevydrželi v top 10 déle. Baghda místo Čiliče, Simon místo Raoniče a jsem spokojenej. Oba už mají cca 30, takže pochybuju, že se tam ještě podívají :(
Reagovat
smazaný uživatel
Baghda (y) :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Koukám, že v Chorvatsku je operační systém Android mezi lidmi hodně populární.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist