Unavený Rosol utrpěl debakl se sedmnáctiletým Chorvatem Čoričem

26. 8. 2014, 21:39
Aktuality 39
US OPEN MUŽI - Sobotní triumf na turnaji ve Winston-Salemu Lukáši Rosolovi k premiérové výhře na US Open nepomohl. Český tenista doplatil na únavu a už v 1. kole prohrál snadno 4-6 1-6 2-6 s teprve sedmnáctiletým Chorvatem Bornou Čoričem.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol prožíval nejlepší léto v kariéře. Na pěti turnajích ATP v řadě se dostal minimálně do čtvrtfinále, minulý týden ve Winston-Salemu dokonce získal svůj druhý titul a ve světovém žebříčku se poprvé prodral do Top 30.

Díky své formě si zajistil premiérový start na grandslamovém turnaji jako nasazený hráč, z výhody ale postup vytěžit nedokázal. Už v prvním kole snadno prohrál se sedmnáctiletým chorvatským talentem Bornou Čoričem, který na grandslamovém turnaji debutoval zásluhou úspěšně zvládnuté kvalifikace.

Děvatadvacetiletý rodák z Brna v sobotním finále ve Winston-Salemu odvrátil proti Janowiczovi dva mečboly a před odletem do New Yorku přiznal, že je fyzicky zničený. A právě těžké finále a krátká doba na regeneraci se výrazně projevily na jeho dnešním výkonu v prvním kole US Open.

Devětadvacátý nasazený Rosol v utkání s Čoričem - loni ještě juniorskou světovou jedničkou - nestíhal a od začátku marně dotahoval ztrátu. Český hráč nevyužil žádný z pěti brejkbolů a sám přišel o podání pětkrát. Na US Open tak ani napočtvrté nepřešel přes první kolo.

Českým mužům se zatím ve Flushing Meadows nedaří, ve třech duelech nezískali jediný set - s kvalifikantem prohrál v pondělí i Radek Štěpánek a Jiří Veselý nestačil na favorizovaného Švýcara Stanislase Wawrinku. Vylepšit bilanci může už jen šestý nasazený Tomáš Berdych, který se ve středu utká s bývalým šampionem Australanem Lletonem Hewittem.

Všechny tři vyřazené Čechy v New Yorku čeká ještě čtyřhra. Štěpánek s Indem Leanderem Paesem obhajují titul, Rosol nastoupí s Němcem Martinem Emrichem a Veselý se představí s Tchaj-wancem Yen-Hsun Luem.

- GRANDSLAM US OPEN 2014 -
(USA / New York, tv. povrch, 18.102.000 dolarů)
úterní výsledky českých tenistů (26. 08. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Čorič (Chorv.) - Rosol (29-ČR) 6-4 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

39
Přidat komentář
Roger_Federer
Ojake unave se to tady ted mluvi? Rosol mesic nehral, v minulem tydnu odehral 3a pul zapasu, Corič musel hrat 3 kola kvalifikace..jedina vyhoda je jeho mlady vek(pokud to je vyhoda) a o den vic na regeneraci.., presto takovy debakl?
Reagovat
Fandina
Třeba je myšleno poslední Lukášovo vyjádření i tady na TP zveřejněné, kdy se Lukáš vyjadřoval po výhře ve finále v sobotu, že to byl dlouhý zápas a cítí se unavený.
Reagovat
Roger_Federer
ale me neprekvapuje ta prohra, jen ten to jak..rozumime si?
Reagovat
Fandina
Každý to vidí jinak. Ty takhle, já takhle. Nebylo to k vidění, těžko soudit, jak hrál. Čorič byl rozehraný tady a před nedávnem zatápěl Fognninimu a porazil Zeballose, Vaselina a já jsem jeden jeho zápas viděla a tam hrál šikovně. Takže nevím, proč Lukáš prohrál teď.
Reagovat
smazaný uživatel
Můj názor je takový, že Rosol neni žádný top hráč a hold může prohrát s každým, ale ne každýho porazit. Únava to je vtip, je to profesionální sportovec, navíc na tom turnaji mu odpadli dva zapasy. Navíc turnaj byl na dva vitezné sety. To je nesmysl, věřím, že se na to ve svém zájmu pozdějí vymlouvat nebude byl by OPĚT akorát pro smích. Prostě prohrál, soupeř byl a pravděpodobně bude lepší než on. Konstatování, vítězství jsem mu přál, jako všem českým sportovcům :)
Reagovat
Jan
Já myslím že ta únava hrála roli. Jestli byl z toho zápasu s Janowiczem zničený, pak se hraje úplně jinak než normálně.
Reagovat
smazaný uživatel
Jaká únava? Z trisetoveho zápasu, který odehrál před dvěma dny? Vždyť během toho týdne odehrál dva zápasy. Jestli byl opravdu unavený, tak by měl něco se sebou dělat, protože tě není normální. Mimochodem Kvitová má evidentně lepší fyzičku než Rosol, když ta unavená nebyla.
Reagovat
tito
asi tak. Uhrát 7 gamů proti klukovi, který má 5x Futures a ani jeden Challenger ? Jak jsem psal jinde, na Bornu jsem si vsadil, ale takovýto kartáč? Samosebou nemůžu vyloučit nějaké zranění, ale únavu bych do toho taky netahal.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je opravdu divný, únava? těžko. Prodal zápas? možná
Reagovat
slacker
Komu? Ze by ho od neho odkoupil zase zpet.
Reagovat
Roger_Federer
jen pro zajimavost, dneska nad ranem,
Betfair(burza sazek), pozastavila
nabirani na zapas Rosol-Goric asi na
hodinu a pul z duvodu, že se objevila
dost netypicky vysoka nabidka na
Rosola..kdy nekolik uživatelu nabizelo velmi vyhodny kurz až do vyše tisicu
euro..Nic tim nechci naznačit,
pravdepodobne to byla nahoda a jen
to zastavili z preventivnich duvodu..je
ale pravdepodobne, že to hlasili ATP a
ta to bude po tak hladkem prubehu prošetrovat..
Reagovat
Fandina
Sázka byla na Rosola a co má být?
Reagovat
Roger_Federer
Burza funguje tak, že ty nabidneš kurz, jiny uživatel ho od tebe koupi..takže čiste teoreticky, pokud vim dopredu že hrač prohraje, vypisuju umyslnd na vyhru Rosola 1,6, protože ostatni maji .1,3, je to moc lakavy, zajimave..Ostatni kupuji jako divy do vyše třeba 20 t euro, Rosol prohrava a všichni co odeme koupili prohravaji, ja vydelavam 20t euro.
Reagovat
Fandina
To ale nedokazuje, že v tom jede Rosol. Na to musíš mít důkaz. Tohle platí o všech obecně.
Reagovat
babolat.cz
to dokazuje, že tomu nerozumíš a tudíž se k tomu nevyjadřuj. děkuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandino, ty žiješ úplně mimo realitu a nerozumíš hodně věcem, takže si dej facku a už se konečně prober.
Reagovat
Fandina
tobě je zbytečné něco vysvětlovat, nikdo nemá důkaz, že to šlo ze strany Rosola, nebo ty ano?
Reagovat
Roger_Federer
ne to nema, ani jsem nic takovehn nenapsal..Možna si to chtel vsadil ten 17 lety junior, proti sobe, ale Lukaš hral tak špatne, že ho nakonec přejel i tak.
Reagovat
Fandina
Já taky nikde nepsala, že máš důkaz, naopak jsem napsala, že ho nemáš, nic směrodatného si tam neuvedl. Mně to nevysvětluj.
Reagovat
smazaný uživatel
Ha ha,vydělávat tenisem se dá i jinak, Rosol o tom nejspíš něco ví.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě pořád šokuje, s jakou lehkostí se daly manipulovat fotbalové zápasy i na té nejvyšší úrovni, objeví se zpráva, ta zapadne. co teprve tenis a jeden, jediný človíček, který se snaží zaopatřit nastávající rodinu? a ATP to bude prošetřovat:))Z toho jde mráz po zádech
Reagovat
vojmut
Opravdu si myslíte že profesinální tenista který je v top 50 by riskoval kvůli nějakým tisícům Éček??? S tím jaký jsou na US odměny a v prvním kole? Já tomu teda nevěřím, to sna spíš někde na nějákém chalangeru nebo 250, ale o tomhle chcete spekulovat na grandslamu. No příjemnou zábavu, podle mě to je absudní, viz případ berdych. Rosol měl výkyvy vždy a Corič mi příjde šikovný..., takže prostě stane se. Jinak můžete si rýpnout i do štěpce, jeho prohra mě překvapila asi ještě víc.
Reagovat
Roger_Federer
Nikdo prece nespekuluje..A uvažuješ špatne protože asi nerozumiš veci celkove..Naopak přimo v tomto zapase a tak velkem turnaji by se připadny prodany zapas stratil a nebyl by tak do oči bijici, než na nejake challengru nebo 250 atp,Už jen tim že na granslemi je vždy o 100% vetši zajem ze strany sazkaru..Pro Lukaše Rosola, nejsou 10 tisic euro vubec zanedbatelnou častkou, to je velky omyl..když se podivaš, hraje pravidelne Bundesligu, kde jsou odmeny v tisicich euro za vikend, kdyby nemusel nehral by to.
Reagovat
Cico93
Reagovat
Roger_Federer
pak je tady ješte ta vec, že když chceš hrat divadlo(umyslne prohrat), musiš k tomu mit i shopneho soupeře, ale kurz musi byt na neho tak zajimavy, aby se ti vyplatilo to udelat.. Což by byl přesne tento připad.
Reagovat
Cico93
šport samotný je z veľkej časti o korupcii, a tenis dupľom!
Reagovat
vojmut
Asi máš pravdu, je to trošku zvláštní no. Ale snad to byl prostě jen Rosolův výkonostní úlet. Je jasné že turnaj vhodný pro prodej zápasu nesmí být uplně mrňavej, protože velký sázky na jeden zápas by byly nápadný..., ale pořád mi příjde že pro něho by byly zajímavější prize many za postup na US open než něco pouštět.
Reagovat
Roger_Federer
ja netvrdim, že Lukaš neco prodal,! jen řikam, že podminky k tomu byly zcela idealni a pokud by k tomu mel tym lidi, kteři tomu rozumi a vedi jak to funguje v sazkovkach, rozehrali by to v nekolika sazkovkach a hlavne burzach kurzu jako je třeba betfair..mohli by vydelat miliony korun..K tem odmenam, za prvni kolo pobere 750t kc, ale ješte to v Ameryce brutalne zdani 50-60%, takže si vydelal 300-400 tisic., pořad mysliš, že 20-30t euro je pro nej zanedbatelna častka?? Rosol zdaleka nedosahuje přijmu Berdycha...
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel jsem to trochu čekala. Nicméně vzhledem k vyhranému předešlému turnaji se na něj skutečně nemůžu zlobit.
Reagovat
smazaný uživatel
No nemyslím si že udělal chybu když se přihlásil do turnaje který vyhrál on ani nemohl vědět že tak daleko dojde a to se mu mohl stát že vypadne v 1 kole i kdyby minulý týden nehrál .
Ale asi opravdu za to stála unava .
Reagovat
babolat.cz
za chvíli se tady zjeví Fandina a napíše: Nevadí Luky, hrál jsi dobře pojď pojď pojď
Reagovat
slacker
A ja prijdu a odpovim ji zmiz zmiz zmiz
Reagovat
babolat.cz
to raději ne, to bude zase: a proč jste takoví, tak si mě nevšímejte, já píšu o tenise, normálně fandím, nelžu....až do rána
Reagovat
Fandina
přesně tak. Škoda, že prohrál, ale jestli se nepletu, tak tohohle mladíčka jsem obdivovala teď v Umagu, jak hrál a dařilo se mu, porazi Zeballose a Vaselina a ve čtvrtfinále padnul po boji s Fognninim. A tady prošel kvaldou, možná že to byl ten důvod, že porazil i Lukáše, který neměl možnost si ještě ohmatat kurt. A samozřejmě škoda, že Lukáš prohrál.
Reagovat
babolat.cz
ok, ale že doplatil na únavu, v 1.kole, co má říkat Čorič, který se musel plácat v kvaldě? Vždyť je to profík, kdyby byl unavený v semifinále tak neřeknu. To je tedy česká dvojka, potěš pr.del
Reagovat
Fandina
já nikde nepsala, že doplatil na únavu, jestli to bylo na mě. Naopak, já psala, že nebyl rozehraný na USO na rozdíl od Čoriče.
Reagovat
babolat.cz
no jo,když blbeček nezná priority a žene se do podřadných turnajů,kde mu navíc odstupují soupeři, protože ti narozdíl od něho vědí, co je víc.
Reagovat
babolat.cz
a to ještě chytrolín vykalkulovaný vynechal kvůli pár místům v žebříčku tvrdé povrchy. co má asi v hlavě?
Reagovat
smazaný uživatel
Nakalene nic vic....Ted hral trochu dobře protože naštěkal Ochotske do boudy tak bylo třeba peněz a tam kde o něco jde ukazal svou pravou tvař jak hraje když je velky fav...Opět klasicky aspik se všim všudy...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist