US Open bude bez obhájce titulu, Del Potro nemá natrénováno

21. 8. 2010, 22:48
Aktuality 6
Loňský vítěz Juan Martín del Potro definitivně vzdal účast na US Open. Argentinský tenista stále ještě není fit po operaci zraněného zápěstí, které ho připravilo prakticky o celou letošní sezonu.
Profily hráčů
Juan Martin Del Potro

Del Potro hrál naposledy v lednu na Australian Open, kde vypadl ve čtvrtém kole. Poraněné zápěstí na pravé ruce mu nejprve doktoři léčili konzervativně, ale pak rozhodli o operaci, které se hráč podrobil v květnu. 

Téměř dvoumetrový rodák z Tandilu se v posledních týdnech vrátil k tréninku a organizátoři US Open ho dokonce zařadili na provizorní seznam účastníků turnaje, Del Potro ale fit nebude.

"Trénuju pouze dva týdny a bohužel ještě nemůžu hrát na nejvyšší úrovni. Těším se na návrat do New Yorku v roce 2011 a přeju organizátorům a mým kolegům hráčům jen to nejlepší," uvedl v tiskovém prohlášení Del Potro. Ten loni ve Flushing Meadows vyřadil v semifinále Rafaela Nadala a v následném pětisetovém dramatu proti Rogeru Federerovi získal největší triumf své krátké profesionální kariéry.

Del Potro je teprve třetím šampionem mužské dvouhry na US Open za 42 let takzvané open éry, jenž nebude obhajovat titul. Totéž se stalo Kenu Rosewallovi v roce 1971 a Petu Samprasovi, jenž po svém triumfu v roce 2002 ukončil kariéru.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je to obrovská škoda, ale asi rozumné řešení. Jen by se trápil a mohl si kvůli třeba jen dvěma zápasům obnovit zranění a stejně by neuhrál žádný výrazný výsledek. Takhle ať zápěstí pořádně doléčí a nabere kondici. Pokud nemá natrénováno, tak ani v nejrůžovějších představách nemohl počítat s účastí na US Open. Bez jediné zkoušky v podobě předturnaje. Sice klesne někam na 36. místo po odečtu bodů za US, ale v jeho silách je se dostat opět tam kde byl, ne-li ještě výše. Na okruhu chybí, je jediný svého druhu a jak jsem ho ze začátku neměl rád, tak se mi jeho herní prezentace dost zalíbila. Určitě chybí. Teď už jen aby mu zdraví sloužilo. ;)
Reagovat
carolyn
JE to škoda, ale taky si myslím, že jít rovnou na uso je poněkud unáhlené, asi by stejně neudělal nejlepší výsledky, takže trénovat a pak pomalu nějaké menší turnaje bude rozumější.
Ale už jsem se těšila....:-(
Reagovat
janek
s jeho stylem hry je zraněni na pořadu dne dnes zapěsti zitra třeba rameno, ale jinak hodně štěsti JUANE MARTINE
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zrovna o něj bych se nebál. Jestli mu to zápěstí vydrží tak bude ještě lepší než předtim, a to hned od nový sezony.
Takovejch hráčů jako on na okruhu moc neni tak snad bude brzo ready.
Reagovat
smazaný uživatel
Už aby se vrátil,bez něj to neni na ATP tour ono.
Reagovat
QPR_Draxter14
moc bych od něho ale už neočekával, zápěstí je sviňárna, bude rád když bude hrát challengery v jižní americe xD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist