US Open: Dvě Češky mezi nasazenými, jedničkou je Wozniacká

25. 8. 2010, 17:35
Aktuality 2
Druhá hráčka světa Caroline Wozniacká bude na US Open plnit roli nejvýše nasazené hráčky. Dvacetiletá Dánka bude turnajovou jedničkou díky neúčasti Sereny Williamsové, která musela účast odřeknout kvůli zranění. Mezi nasazenými jsou i dvě české tenistky, 26. Lucie Šafářová a 27. Petra Kvitová.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká je nejvýše nasazenou hráčkou na grandslamovém turnaji vůbec poprvé ve své kariéře. Světová dvojka bude největší papírovou favoritkou díky odstoupení Sereny Williamsové, která si minulý měsíc pořezala chodidlo a musela na operaci. Bude to poprvé od roku 2003, co bude v New Yorku nasazenou jedničkou tenistka, která ještě nevyhrála žádný grandslamový titul.

Obhájkyně titulu Kim Clijstersová je nasazená jako číslo 2, hned za ní je vítězka US Open z let 2000-2001 Venus Williamsová.

Mezi nasazenými hráčkami jsou i dvě české zástupkyně. Mezi elitní dvaatřicítku tenistek patří 26. nasazená Lucie Šafářová a hned za ní s číslem 27 Petra Kvitová.

Nasazené hráčky na US Open:

1. Caroline Wozniacká (Dán.)
2. Kim Clijstersová (Bel.)
3. Venus Williamsová (USA)
4. Jelena Jankovičová (Srb.)
5. Samantha Stosurová (Aust.)
6. Francesca Schiavoneová (It.)
7. Vera Zvonarevová (Rus.)
8. Li Na (Čína)
9. Agnieszka Radwaňská (Pol.)
10. Viktoria Azarenková (Běl.)

11. Světlana Kuzněcovová (Rus.), 12. Jelena Dementěvová (Rus.), 13. Marion Bartoliová (Fr.), 14. Maria Šarapovová (Rus.), 15. Yanina Wickmayerová (Bel.), 16. Shahar Peerová (Izr.), 17. Naďa Petrovová (Rus.), 18. Aravane Rezaiová (Fr.), 19. Flavia Pennettaová (It.), 20. Anastasia Pavljučenkovová (Rus.), 21. Jie Zheng (Čína), 22. Maria Jose Martinezová Sanchezová (Šp.), 23. Maria Kirilenková (Rus.), 24. Daniela Hantuchová (Slov.), 25. Alexandra Dulgheruová (Rum.), 26. Lucie Šafářová (ČR), 27. Petra Kvitová (ČR), 28. Alisa Klajbanovová (Rus.), 29. Aljona Bondarenková (Ukr.), 30. Jaroslava Švedovová (Kaz.), 31. Kaia Kanepiová (Est.), 32. Cvetana Pironkovová (Bulh.).

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Loni jako nasazená jednička hrála Dinára, která taky ještě nevyhrála GS titul v singlu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já Wozniacki na SF nebo F nevěřím, možná dokonce vylítne mnohem dřív. Viděl jsem ale pár utkání v Kodani a Montrealu (ty předchozí měsíce po zničeném kotníku nejde brát vážně, ženským tahle nepříjemná situace zůstává dlouho v hlavě) a působí dojmem, že je psychicky silná v kritických momentech. Pokud tohle bude dál zvládat, může z ní být časem dost úspěšná tenistka.
Jen 20 let, teprve nabírá sílu, už ani tak moc nehraje pinkanou a nečeká jen na chybu soupeřky a snaží se zakončovat útočnými údery dřív. Za jeden dva roky by ostatní mohla drtit. Její psychika je v porovnání s věčně navztekanými a ubrečenými typy jako Azarenka a Zvonarevka někde úplně jinde.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist