US Open? Nevím, jestli se stihnu uzdravit, říká Nadal

14. 8. 2012, 18:53
Aktuality 94
Kvůli kolenu neobhajoval olympijské zlato a vynechal už dva turnaje na amerických betonech. Ani dvouměsíční pauza, kterou si Rafael Nadal musel udělat, ale možná nebude stačit. Nevím, jestli budu do US Open v pořádku, říká Španěl.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal nehraje kvůli problémům s kolenem už skoro dva měsíce od Wimbledonu, kde senzačně vypadl s Lukášem Rosolem. Nucená pauza se protahuje déle, než sám předpokládal, což ho může stát účast na posledním grandslamu sezony.

"Vůbec nevím, jestli budu do US Open fit. Nemůžu říct ani ano, ani ne. Ale to zranění je jiné než v minulých letech," řekl Nadal španělské televizní stanici La Verdad krátce před startem turnaje ve Flushing Meadows, kde loni prohrál finále se Srbem Novakem Djokovičem.

Šestadvacetiletý rodák z Mallorky nemá problémy s koleny poprvé. Před třemi lety například kvůli nim nehrál také celé dva měsíce a vynechal kompletní sezonu na trávě. Současné zdravotní potíže jeho velkého soupeře nenechávají v klidu Rogera Federera, který je podle svých slov "hodně překvapený" tím, na jak dlouho vyřadily Nadala jeho problémy s koleny ze hry.

"Měl jsem zato, že se uvidíme v Torontu, ale teď vynechal Toronto i Cincinnati. Překvapilo mě to, protože předtím jsem o tom nic neslyšel. Na antuce hrál výborně a i ve Wimbledonu vypadal v pořádku. Když brzy vypadl, měl víc času (se zotavit)," uvedl Federer. "Mrzí mě to. Doufám, že na US Open bude zpátky."

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

94
Přidat komentář
spaniel
Moya rekl, ze Rafa se pokusi pripravit na WTF, ale ze je to tak 50/50.
Fakt by me zajimalo co za tim je, jedine co se vi je, ze tentokrat je to jine...j
Reagovat
Mayo
vamos Rafa...mrzí ma to veľmi , tešil som sa ale tak hlavne sa treba dať stopercentne dokopy a prísť v plnej sile
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda a upřímně ho lituju. Sice mu nefandím, ale na turnajích mi jeho přítomnost chybí. Snad se dokáže dát do pořádku a ještě naskočí do této sezóny.
Reagovat
Mayo
mňa porazí fakt...ani US Open :/ celé zle toto sledovať tenis bez hráča, ktorému fandím
Reagovat
Sonja
Je mně ho moc líto:-(...
A lidi, kteří ještě v tuhle chvíli dokážou provokovat Rosolem, jsou vážně ubožáci.
Reagovat
smazaný uživatel
Co uz,stávajú sa v zivote aj horsie veci..Hoci 6mesiacov bez GS je pre fanusikov uz dost velky trest..Mozeme byt radi,ze tie problemy nezacali niekedy zaciatkom mája..
Reagovat
Matti
To mi ani nedošlo, že to bude taková doba bez GS. No nic, hlavně ať se uzdraví.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebude hrať na US Open - potvrdené.

Škoda toho ...
Reagovat
smazaný uživatel
Zdroj : twitter
Reagovat
smazaný uživatel
oficiálně i na fb.. a tak jsem se těšil až tam toho kluka španělskýho zas uvidím lítat...
Reagovat
smazaný uživatel
Podľa mňa má Rafa nejaké problémy neustále, ale tá prehra s Rosolom ho psychicky dala tak dole, že aj tie zranenia cíti akosi "viac". Všetci dobre vieme ako úzko súvisí psychická pohoda s tou fyzickou - a popravde Nadal naozaj v tom zápase na Wimbledone nevyzeral, že by mu niečo bolo. Vlastne, vyzeral byť úplne fit, to len Rosol bol lepším hráčom v štyroch setoch z piatich.
Reagovat
smazaný uživatel
Už si si uľavil?
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím ?
Netvrdím, že Nadal nie je zranený, ale skús vidieť trošku ďalej od svojho nosa.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak daleko? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Začni s niečím ľahším, napr. uvedomením si, že tvoj názor neznamená, že je hneď pravdivý. A potom aj to, že keď niekoho zbožňuješ, neznamená, že nemá chyby. To pre začiatok :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aky nazor mas na mysli?..Nevsimol som si,ze by som s nejakym v tomto vlakne prisiel ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si zatial prispieval len v tomto vlákne ? Prepáč, moja chyba.
Reagovat
Amputace
Nadal má chronické problémy, ano, a občas to prostě jeho tělo už neunese. Pochybuji, že původem jeho současných problémů je prohra s Rosolem. Souvislost psychiky a fyzické pohody je samozřejmá, ovšem těžko se tenista fyzicky sesype "pouze" proto, že prohrál laciný zápas. To je maximálně tak tvá konstrukce. Nadal sám žádnou spojitost s tímto zápasem neuvedl, vše, co řekl, že ho několik dnů po tom zápase začalo pobolívat koleno, zašel tedy k doktorovi a ten zjistil zdravotní problém. To, co tvrdíš ty, je jeden z možných pohledů na tu samou věc. Nikdo nikdy patrně nedokáže, jaká je pravda. Po nečekaném vypadnutí na FO 09 Nadal následně také vynechal kvůli zranění následný Wimbledon. Je možné, že se psychicky sesypal, stejně jako je možné, že vypadl vinou fyzické nepohody - která se může plně projevit třeba až den dva po zápase, ale už v průběhu zápasu je svazující a neumožňuje tenistovi nejlepší výkon.

Tvrzením, že "v zápase nevypadal, že by mu něco bylo" už nepřikládám takovou váhu a to od doby, kdy jsem zde zahlédl "informaci", že na AO 11, kdy těžce se pohybující Nadal dohrál zápas s Fererem de facto pouze kvůli divákům, údajně své zranění předstíral, protože viděl, že na Ferera nemá. Zcela zjevně byl zraněn a nemohl se pořádně pohybovat a přesto se našli tací, kteří v tom opět viděli jen záminku k nařčení Nadala z výmluv. To už samo o sobě dodává celému tématu poněkud absurdní rozměr - nikdy totiž není možné přesně určit, nakolik dobře hrál jeden a nakolik špatně druhý; nakolik jeden byl limitován a nakolik druhý dobře hrající.
Reagovat
Amputace
V letošním Wimbledonu (už v prvním zápase s Bellucim) byl Nadal očividně v nepohodě. Varianty jsou všeho všudy dvě: buďto zkrátka nezvládl přechod z antuky na trávu, což si myslím já, nebo měl opravdu nějaký problém, kterého si možná v té době ještě sám nebyl pořádně vědom. Hrál strašně. Nečistě, netrefoval základní údery. Jeho pohyb na trávě těžko posuzovat - nezdá se mi, že se na trávě pohybuje zcela přirozeně, na rozdíl od antuky, proto nedokážu říct, jestli byl jeho pohyb v tom zápase s Rosolem nějak limitován nebo ne. Navíc tam ani nebylo příliš dlouhých výměn, které by to jasněji prokázaly.

Ten zápas podle mě vyhrál Rosol a nikoli prohrál Nadal, ať už měl Nadal nějaký problém nebo ne. A myslím, že i Rafa sám si to moc dobře uvědomuje. Ovšem nějaké psychické vazby na ten zápas bych v Nadalově současném zdravotním útlumu příliš nehledal. Aby se tímto způsobem sesypal z jediné prohry, je v jeho věku a s jeho herními zkušenostmi dost nepravděpodobné. Spíše bych to viděl tak, že někteří s radostí přikládají zápasu s Rosolem větší význam, než měl ten zápas doopravdy.
Reagovat
spaniel
Tak problem je, ze jeho zraneni je jine nez je bezne. Neni to, ze by se chytl za koleno a vzdal zapas. On dohraje, oznami zraneni a leci se. Prvni pripad by byl zjevnejsi a nebyly by pak ty reci.
Reagovat
Amputace
Souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha,takze nereagujes na konkretny prispevok,ci vlakno?..Ja som myslel,ze pre lepsiu orientaciu tieto veci fungujú..Ak mas teda na mysli nieco mimo vlakna, treba povedat, ktory prispevok mas na mysli, taktiez z ktorej diskusie a z ktoreho roku, aby som vedel odpovedat..
Reagovat
tito
To je naprosto nereálná konstrukce, která nemá žádné opodstatnění. A to jak v ATP, tak v WTA. Pochopil bych, kdyby měl nějaký daný výsledek dopad na konkretního sportovce, kde se reparát dá složit až kupř. za 4 roky. Ale v tenise? Kde mají za sebou stovky zápasů? Kde reparát může složit za týden či měsíc? Koneckonců Rafa se v takové situaci ocitl x- krát. Proč by zrovna v daném případě to pro něho mělo mít nějaký dopad? Naopak. O to víc a s větší bojovností vždy šel do nového zápasu, turnaje. Máš pravdu v tom, že v daném zápase nebyla při pohybu vzadu vidět nějaká indispozice. Ale co mne osobně překvapilo bylo to, jak returnoval. Velmi špatně. Stál na základní čáře!, což nebývá zdaleka jeho zvykem.... a nechal se obstřelovat. Svědčilo o něčem to, že byl na příjmu jinde, než obvykle? Já bych řekl, že ano.
Reagovat
gigin
V poslední době jsem zde, na tp zaregistroval několik spolků, uskupení. B.R.R. - Bratrstvo Ryanovy Rakety - předseda sojka, pokladník pes, člen tito. O dalších nevím. Už podle "vedení" této sleziny je vidět, co je to zač. Nefunkční, mrtvá partička. Navíc bez peněz, páč jim pokladník fouknul i s členskýma příspěvkama. Podle toho taky vypadá Harryho hra.
FFF - Fanatičtí Fanoušci Federera - toto je naopak velmi čilý a svým obsazením početný spolek !! Ve vedení se střídá Pe3k, armstrong a a.magerova. Výbušný, ale zárovenň "elegantní" uskupení :))) Nicméně je vidět, jaký to má na výkon RF vliv a velmi se mu daří !!
GGG - Gang Glupana Gigina - malý, nenápadný spolek s fanatickými sklony k ND a k Srbiji vůbec. Ve vedení se střídám já a Sonja. Je nás málo, proto i výkony Noleho jsou střídavé. Vstup do klanu je zdarma, proto, kdo chcete neváhejte !!
No proč to zmiňuji. Všechny tyto gangy mají na hráče ohromný vliv !! A jelikož mi není Rafa z určitých důvodů lhostejný, vyzývám tímto jeho fans k okamžitému založení spolku RN !! Uvidíte, že mu tím hodně usnadníte cestu zpět na okruh !! V jednotě je síla, Rafíci všech zemí - SPOJTE SE !!!
Reagovat
Sonja
Kušuj s tím glupanem, příště si fakt dám pozor, z čeho si dělám srandu:-D:-/
Reagovat
spaniel
Ale Rafa tady prece ma spolek...clenove tito, forehand atd. Sefuje mu ...24 a pokladnik je Nadal-Federer 8-2.
Reagovat
smazaný uživatel
:))

K spolku BRR - Priznám sa, že som ho tiež zaregistroval, dokonca som zvažoval svoj vstup na čiastočný úväzok. Postupom času ma však sklamal svojou aktivitou, resp. nečinnosťou. Nakoniec som sa rozhodol nevstúpiť.

K spolku FFF - Tak toto je extrémna pravica tenisu. Tu som o vstupe rozhodne neuvažoval. Spolok ale chválim, je viditeľný, pravidelne sa zúčastňuje miestnych diskusií, veľmi proaktívny, Bratstvo Ryanové rakety im môže mnoho závidieť.

Spolok GGG, registrujem prvýkrát..Nie nadarmo sú nenápadní. Letmo poznám predsedu, predsedkyňa pôsobí veľmi zvodne. Členstvo nie je aktuálne, zostávam však sympatizantom!

K spolku Rafaela Nadala sa neviem vyjadriť. Jeden z jeho potenciálnych zakladateľov laškuje s predsedkyňou konkurenčného spolku. Ostatní sympatizanti sú rozrúsení, prejavujú sa skôr ako nezávislí, nijak zviazaní fanúšikovia. Jeho vznik si však nechám prejsť hlavou!..ďakujem za radu, pán predseda!
Reagovat
gigin
Sonja: :)))) Náhodou je to super, nech to bejt :D
spaniel: :)))) Tak to jsem nevěděl!! Stanovy, struktura, vedení, uspořádání jsem si nepovšiml :(( :DD
Reagovat
gigin
Jestli tou černou ovcí myslíš tita, tak ano !! Tam byste si to měli vyjasnit !! Respektive tito by si to měl uspořádat v palici :)) Ale zase ho chápu, páč ta FFF, kterou máš na mysli je velmi rafinovaná ....
Reagovat
Pe3k
:D

Těch gangů je vícero. Ještě skotský gang Andyho Můryho a gang Juana Martina Del Potra. Každopádně mě pobavilo forehandovo přirovnání FFF k pravici, tzn., že Nadalovci jsou ultras levice, že? Kadopádně jsem rád, že tak nějak politicky konečně někam patřím. Jsem pravák jako Roger, takže pravičák.

Spaniel ...24 a Nadal-Federer 8:2 je tatáž osoba...

http://www.youtube.com/watch?v=xRa_ykgUpmk&feature=g-all-u

jen pro pravičáky :D
Reagovat
gigin
Ve stanovách máme jasný bod, že pro vstup do GGG není potřeba inklinovat k Srbiji jako celku. Samozřejmostí je prostě fan ND :))
Reagovat
spaniel
To by zajimalo co si myslis, ze je extremni pravice...vetsina lidi to ma totiz celkem pomylene.
Dneska uz levice a pravice ani neexistuje, je to jen umele rozlisovadlo pro ovcany, ve skutecni jsou vsichni stejni. Ale jinak si me pobavil :)
Reagovat
smazaný uživatel
Program: 1) Stav BRR
2) Negativa
3) Perspektiva
4) Diskuse

Ad 1) Nejistota ktere rakety, protoze je Ryan v zachvatech vzteku neustale rozbiji

Ad 2) Mala clenska zakladna - jeden neplatici clen
Siroke nazorove spektrum vyustilo ve strety zajmu a vysedavani v cizich dozorcich radach
Se zabehnutim psa zadne financni jisteni a zadna sranda

Ad 3) BRR nemusi vyvijet horecnou cinnost, oproti zdejsim konkurencnim - at uz vyraznym, ci podivne mlhavym uskupenim, ma MORE CASU!!!

Ad 4) Z duvodu, ze clen tito netrpi samomluvou a predsedkyne je na vetvi, neuskutecnena
Reagovat
tito
Já vám dám černá ovce!! A o tom pořekadle s blízkostí přátel a nepřátel jste nic neslyšeli? Ha??!!! Infiltrace nic? Ne??? Jsem uražen, že vůbec pochybujete o mé loajalitě k Rafovi!!! Sakra!
Reagovat
tito
No jsme to my ale spolek. Pes se zabíhá, Sojka přelétá tedy spíše poletuje a tito neplatí....Což tedy zrovna nemuselo být řečeno. Ne je to přesně tak, jak jsi napsala v bodě 3. Máme moře času. A navíc spojení mezi námi díky převaze zvířecí říše je v rovině vyšší senzitivity. Telepatické...Funguje. Což tedy zcela pochopitelně většina spolků zde vůbec nemůže registrovat....Ano. Jsme dále, než vůbec tušíte...
Reagovat
a.magerova
Je milé vidět své jméno v představenstvu FFF, musím ovšem připomenout své angažování již v letech minulých, kdy asi v roce 2009 jsem byla Barneym vyhlášena jakousi "Šéfkou pubertálních federerových fanatických pipin", takže mé povýšení vlastně bylo jen otázkou času :-)))

Mám-li se vyjádřit k laškování s titem, tak by bylo vhodné, aby v jeho šlépějích kráčeli i vrcholní představitelé ostatních seskupení, jinak se může stát, že s nimi nebudu chtít zasednout ke kulatému jednacímu stolu !!!

tito: oceňuji Tvé gentlemanství a chránění mé dobré pověsti, ale tak proč TO nepřiznat, že ?! Už nemá cenu to dále tajit ...
Reagovat
gigin
Sojka: :)))))))) To je boží !! :DD
tito: Ty si rozmysli, co vlastně chceš !! Jsi nečitelný !! :DDD
Sonja: Máš stranický úkol - laškovat s a.magerovou !!
Reagovat
smazaný uživatel
jednani FFF a BRR u kulateho stolu je vzhledem k me orientaci a ke skutecnosti, ze pes sedava pod stolem, velmi vazne ohrozeno.. :-)
Reagovat
tito
Jak nečitelný??? Přes všechno to cherchez la femme a intriky mám na ATP v oblibě jednoho velkého kluka a jedno bejby. Slovy dva. Na rozdíl od tebe, který fandí všemu, co končí na -ič!!! :-)))
Reagovat
gigin
Já vím, brachu. Jen se ti to snažím trochu odlehčit. Je to prostě na ho..o !!! :((((
Reagovat
a.magerova
Vyrůstala jsem na samotě u lesa, takže na psy pod stolem jsem zvyklá :-))
Tvá orientace mi nevadí, jediná orientace, která mě zajímala mi byla asi před měsícem objasněna, takže žádné výmluvy....
Reagovat
Roger_Federer
To musel být hodně kvalitní vzorek...ale takto se spukat ve 14:40.to chce odvahu :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěl bych jen štěknout, že na všech cestách a štvanicích, které za členské příspě...ehm..tedy za úspory podnikám, šířím zvěsti o BRR. Tolik k propagaci :-).
A pod stolem bývám neposedný, vybraným dámám olizuju lýtka :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. Borg odešel příliš brzo. Doufejme, že Rafa ho nebude následovat - z jiných důvodů. Jen si myslím, že Borg se rozhodně nenadřel na ty tituly tak jako Rafa. On hrál tak lehce jako Roger. A Gerulaitis jako Gulbis? Docela dobré přirovnání až na to, že Vitas byl světová čtyřka, což Gulbis asi v životě nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
zde si můžete přečíst článek:
http://sport.idnes.cz/nadal-vydrzi-hrat-nejvys-tri-sezony-rika-fyzioterapeut-novotny-pxh-/tenis.aspx?c=A090206_192753_tenis_rou

jinak k té nostalgii:
Vzpomínám na Nadala, když jako neznámý porazil Štěpánka, nesnášel jsem ho. Teď se kochám při každém ejho zápase a fandím mu.
Vzpomínám na Federera, když s beďárama přes celý obličej a s copánkem porazil mého oblíbeného Changa, také jsem ho nesnášel :-) . časy se mění.
Reagovat
smazaný uživatel
na ten clanek si vlastne vzpominam. Nevim, nejsem z oboru a vesteni ani krasorecneni nemusim. Jen ciste technicky premyslim, jestli by byl, bude pro Rafu dobry po pauze rovnou ostry GS. A na hardu! Mozna bych z vynechani, byt jeho fanouskem, nesmutnila. Ale co ja vim... Jo, neco vim: Rafoo, vrat se!!! A v plne sile. :-)
Reagovat
a.magerova
a bude mě zase nasírat při zápasech s Rogerem :-))
http://www.zimbio.com/photos/Rafael+Nadal/Rafael+Nadal+Takes+Time+Out+Relax/sCzdOAbcdBm
Reagovat
steve79
Chudák Nadal. Já teda nejsem jeho fanoušek, ale zranění mu nepřeji takto dlouhé. At ho raději někdo porazí na kurtu. Snad US open stihne a bude přípraven bojovat o vítězství.
Reagovat
ladka
mám podobný názor,dufam,že sa uzdravi..
Reagovat
smazaný uživatel
Vôbec by ma neprekvapilo, ak by Rafa vynechal USO..Vynechanie Cincinnati je pre mňa kľúčovou indíciou, prikláňam sa teda k názoru, že skôr NIE ako áno, bohužiaľ.

Napriek tomu, že to je mrzuté, je to len 1GS, svet sa nezrúti..Ak má Rafa vynechávať každé tri roky jeden GS, javí sa to ako good deal..

Šanca samozrejme ešte žije, ak sa však do víkendu na jeho FB neobjaví fotečka z letiska ako s ruksačikom na chrbte opúšťa kontinent, je zrejmé, že USO bude výrazne postrádať na svojom obsadení..Neverím, totiž, že ak má v úmysle v NY hrať, neodíde aspoň 7 dní vopred, tak ako obvykle..

Samozrejme, pre fanúšikov to je veľké mínus..Tenis bez Nadala je pre mňa tenis bez vášne, sledovať Rafu na kurte je ako sledovať Rockyho v ringu :)

Tieto tri mesiace na mňa pôsobia ako večnosť..Aspoň mám možnosť otestovať si sám seba, ako raz budem vnímať obľúbený šport bez obľúbeného športovca..Trochu sa toho obdobia desím..
Reagovat
Amputace
Naprostý souhlas, nenapsal bych to lépe.
Reagovat
smazaný uživatel
My ti někoho najdeme, toho bych se nebál :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Akurát pozerám Raonica, ten ma "zbalí" na forehand, to je isté :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, to nejsi sám :)) Mimochodem je zvláštní, že na jednu stranu miluješ Rafu a na druhou stranu inklinuješ i k habánům jako Isner a Raonic. Člověk by čekal, že budeš hledat hráče podobnýho Rafovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, možno akási harmónia kontrastov :) Človek asi podvedome vyhľadáva niečo odlišné, než na čo je zvyknutý..Hoci v zásade nemám vyhradený tenisový štýl..Na Samprasovi ma vždy najviac iritovalo, ked dokázal vybrusliť zo stavu 0:40 troma esami..Ale na Isnerovi práve to milujem :)

Každopádne, je to vždy veľmi individuálne, ten "vzťah" sa buduje časom, nejde na niekoho len tak ukázať a povedať "ty budeš môj koň" :)..S Rafom to bolo paradoxne iné, ten si ma získal hned v jeho prvom zápase, ktorý som videl..Nemám rád Stepánka a práve toho v DC porazil ako neznámy hráč..Tam som si ho prvýkrát všimol a ďalej to už poznáš ;)

Mimochodom, neuveríš ale tiež ma niečo podobné v spojitosti s tebou napadlo..Onehdy, keď si písal chválospevy na Lleytona..Tiež ho totiž môžem, kedysi bol mojim najobľúbenejším..A zamyslel som sa nad tým, že Rafu nemusíš a Lleytona áno..Viem, že to nie sú úplne rovnakí tenisti, ale niečo "veľké" majú spoločné..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak. Já měl už u spousty hráčů, že jsem se do nich "zamiloval" díky nějakýmu zápasu (Verdasco na AO 2009), po čase jsem je poznal víc a buď fanouškovství, nebo zavržení. Každopádně s Hewittem máš pravdu, mně osobně tenhle tenisovej styl tolik nevadí, mně vadí jen v kombinaci s antukou. Dokonce i tomu Rafovi jsem fandil tak do 19 let, až pak se mi nějak zprotivil, možná právě i proto, že jeho nejlepší výkony šlo vidět na antuce, což je můj "nejslabší" povrch. Ale i teď mě nějaký jeho údery fakt zvednou ze židle.

Nakonec to u Rafy budu mít podobný jako u Rogera. Takže tak za tři roky, až (jak očekávám) kvalitativně půjde trochu dolů, bude mít problémy vyhrávat turnaje, co dřív vyhrával se stoprocentní jistotou, tak mu budu fandit jako nikdy, aby se ještě jednou stal jedničkou a opět víc vyhrával. Z takový tý nostalgie, že pomalu končí hráč, kterej mě provázel přes 10 let života. Už jen teď, když má tohle zranění a tři měsíce nehraje, tak mi fakt chybí a docela se bojím, aby mu to nezpomalilo růst.

Já Rogerovi až do roku 2010 nefandil nikdy, takže u Rafy je to skoro 100%. Přelátavej jsem dost, až na jednu velkou životní výjimku i u holek a kamarádů, takže kolem roku 2015 mě čekejte :))) Hlavně aby mě už nepotkalo období jako v roce 2008, finále, na který všichni vzpomínaj a já si z něj nepamatuju skoro nic, jak jsem oba finalisty neměl rád.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo spíš dva měsíce :)
Reagovat
smazaný uživatel
S tou nostalgiou, ani nezačínaj...Ako hovorí tito, jedni hráči odídu a druhí prídu..No ja sa naozaj obávam, že niečo podobné súčasnosti už nemusí byť..Bol by som celkom vďačný, ak by som mal šťastie zažiť niečo podobné s inými menami ešte aspoň jedenkrát, možno na staré kolená :)..V neposlednom rade je dôležité, aby v budúcnosti neprišiel len jeden hráč, ten ktorý ťa osloví..Ale aby súčasne prišiel aj ten druhý, protiva :)

Ako spomínaš Federera, že si ho začal mať rád niekedy okolo r. 2010..Niečo podobné mám so Samprasom. Nikdy som nemal rád hegemónov, veľa som si pri jeho zápasoch "vytrpel"..Ale s odstupom času, kedy už Pete dávno neexistuje si čoraz väčšmi pozerám jeho videá, pripomínam jeho nezabudnuteľný štýl, opakujem rekordy..Inými slovami, prišiel som mu na chuť až po smrti..Predpokladám, že niečo podobné ma čaká aj s Rogerom. Keď emócie vychladnú..

Mimochodom, pripájam jednu z obľúbených Samprasovín, ktorá mi strašne chýba....U mňa hráč s nadčasovým a asi najlepším servisom vôbec..http://www.youtube.com/watch?v=emPy439hmCQ
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, to je otázka. Podobná éra asi jen tak nebude, no já vím, že v tobě ti současní talenti mco důvěry nevzbuzujou, ale já jim věřím. Podle mě je ten jejich pomalejší rozjezd vážně zapříčeněnej tím, že je tenis čím dál tím víc fyzicky náročnej a není to už jen o tom vyrovnat se ostatním herně, ale vyrovnat se jim fyzicky, což je kolem 20 let prostě problém, když po letech hraní menších turnajů, vypadávání v prvních kolech najednou máš prorazit a vydržet se silama po celej rok. Vem si, že dřív Chang dokázal v 17 letech to, co Rafa v 19. Podle mě už se budou tyhle hranice dál posouvat a prostě Rafa bude historicky poslední teenager, co vyhrál GS.

Takže třeba za tři roky tady budeme mít souboje Tomice, Harrison a ještě někoho z těch mlaďochů a tak velkej propad kvality nebude. Co se týče protivy - já mám kvůli Rogerovi a dost jiným sportovcům pocit, že jsem si strašně moc obrovskejch zápasů a úspěchů neužil kvůli těm negativním emocem. Tak se snažím najít si cestu ke všem mladíčkům v současným tenisu a fandím jim opravdu všem :))) Takže jsem zvědavej, jestli se mi tam někdo zprotiví, nebo ne. Ale se stejným přístupem jsem začal sledovat i NFL a stejně tam nakonec mám týmy, který nemůžu vystát, takže asi tak...

Video parádní :))) Mě Sampras ještě dost minul, takže tam u mě žádná nostalgie nehrozí. Ale frajeřinka, jak se patří. Jsem si právě hned vzpomněl na to Rogerovo zakončení proti Haasovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Píšu jak prase takhle po ránu.
Reagovat
smazaný uživatel
S tou fyzickou vyspelosťou sa dá súhlasiť, hoci taký Tomic vyzerá na 28r :)..Uvidíme, čo prinesie budúcnosť, naozaj sa to teraz ťažko predpovedá, najbližšie 2-3 roky ukážu, čo súčasní mladíci dokážu..Inak, Chang vyhral v 17r grandslam?..Som ani nevedel, myslel som, že Becker je jediný osamotený v tejto vekovej kategórii...
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě je dokonce nejmladší vítěz GS všech dob :)
Reagovat
Matti
Chang mě naštval, protože nedovolil zkompletovat kariérní grandslam Edbergovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Chang vyhral GS vo veku 17rokov,3mes. a dačo..To bol naozaj ešte adolescent..Čiernou škvrnou zostáva fakt,že to bol jeho jediný GS..
Reagovat
Sonja
:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Rafael nebude hrat Us-open ! Nastava pochmurne az smutne a hlavne nudne obdobi tenisu.....
Reagovat
smazaný uživatel
1. Nemáš zdroj na potvrdenie tejto info - lebo to zatial ani nie je pravda.

2. Nadalova hra je sama o sebe dost nudná, takže tolko k nude.

3. Podľa mňa sa na US Open vráti, neverím, že je to natolko vážne, aby vynechal grandslam.
Reagovat
Amputace
1. Naděje pořád žije. Doufám, že 8-2 nemá pravdu.
2. Nudná je z tvého pohledu, z mého pohledu je nudné toto tvrzení, které navíc vůbec nekoresponduje s předešlým tvrzením. Nadal jako jeden z nejlepších tenistů všech dob na okruhu rozhodně chybí a je to znát.
3. Docela se obávám, že to vážné je.
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež sa obávam, že to je vážne..A som presvedčený, že on sám ešte nie je 100rozhodnutý, čo bude robiť..Z jeho fotiek na FB sa však dá vypozorovať, že pravidelne trénuje..A to na kurtoch s modrým podkladom, teda hardy...

To mi dodáva štipku optimizmu, no na druhú stranu, podobné fotky mal aj pred OH a potom prišlo vyhlásenie negujúce všetkú jeho aktivitu..Toľko k relevantnosti materiálov na soc. sieťach :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež sa obávam, že to je vážne..A som presvedčený, že on sám ešte nie je 100rozhodnutý, čo bude robiť..Z jeho fotiek na FB sa však dá vypozorovať, že pravidelne trénuje..A to na kurtoch s modrým podkladom, teda hardy...

To mi dodáva štipku optimizmu, no na druhú stranu, podobné fotky mal aj pred OH a potom prišlo vyhlásenie negujúce všetkú jeho aktivitu..Toľko k relevantnosti materiálov na soc. sieťach :)
Reagovat
smazaný uživatel
Všichni tu píšete, jak si vychutnáváte jeho prohry, ale zároveň si přejete, aby se vrátil. Takže tomu rozumím tak, že chcete, aby se vrátil, abyste si mohli vychutnávat jeho porážky. To je od vás hezké.
Reagovat
Stan_Borowitz
(v tuto chvíli), to mi nepřipadá jako "všichni"...
Reagovat
smazaný uživatel
Mám radši zápasy, kde můžu někomu přát a většinou a když hraje Nadal, tak fandím soupeři. Emocionálně mi chybí, i jako osobnost a terč pro slabvší hráče zviditelnit se. Herně ani tak ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepřeju mu sportovní úspěchy, což ale neznamená, že mu budu přát zdravotní problémy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tu prohru s Rosolem jsem si fakt náležitě vychutnal, ale tohle mu ani náhodou nepřeju. Každopádně když si vzpomenu, jakou proměnu zaznamenal ve hře po zranění v roce 2009, tak jsem opravdu zvědavej, jak bude vypadat v roce 2013.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle mu teda nepřeju, ačkoliv jeho porážky si vždy rád vychutnám. Snad se dá brzo dokupy, aby mohl hrát. Je bez něho docela i nuda.
Reagovat
Labi
myslím že je v situaci ze které není východiska, svůj styl hry nemůže směnit jinak by to pro něj byl výkonnostní propad a zároveň benůže čekat že jeho kolena jeho styl hry vydrží.....myslím že se do tenisových dějin jendou zapíše jako nejlepší anutkář historie a zároveň hráč u kterého se vždy bude spekulovat jak úspěšný by byl kdyby měl pevnější zdraví
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmysl! Nejlepším antukářem historie je jasně Bjorn Borg. Kdyby neukončil předčasně kariéru, tak by vyhrál minimálně 10 FO! Ale je to jenom spekulace :-)
Reagovat
Amputace
Ano, stejně jako se dá spekulovat, že kdyby neukončil kariéru už v pětadvaceti, měl by více GS než 17 a jako "nejlepší tenista všech dob" by byl skloňován on.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo by vypad 38x v řadě v prvním kole :))) kdyby jsou roztomilý.
Reagovat
smazaný uživatel
tech proher by mozna bylo 39, mel tenisu plny zuby, nasledne soukromy zivot v troskach a pokus o navrat byl fiasko..
Reagovat
brixner
Ahoj ! Je velmi milé, že máš úctu ke generaci hráčů, kteří zde púsobili před třiceti i více lety ! S obrovským uměním Borga hrát na antuce naprosto souhlasím i z tezí, že by mohl mít (např) i deset titulů z Paříže. Můj názor je ten, že Björn neměl ale tak silnou konkurenci-myšleno na antuce ! Connors, McEnroe, Gerulaitis, Clerc, Tanner...tito všichni s antukou doslova zápasili, i když Big Mac byl v Paříži ve finále, ovšem byla to vyjímka potvrzující pravidlo. Jediný, kdo dokázal Borga jakž takž aspoň antukově potrápit, byli Vilas, Orantes, snad i Panatta, ke sklonku jeho kariéry Lendl. Tenis v dobách Borga byl velice odlišný-styly, nasazením, rychlostí především. Nebylo výjimkou spatřit výměny o 40...50 míčích, což je dnes nemožné-ani mezi ženami. Borgovy tituly z Roland Garros, potažmo ostatních antukových turnajů, historie už nikdy nezpochybní, tuhle historii Björn skutečně napsal. Stejně tak ale Rafa píše antukovou historii 21.století a srovnávat tyto dva hráče je téměř nemožné! Můj názor je ten, že Rafael se na všechny své antukové tituly nadřel mnohem více, než Björn, protože měl mnohem silnější konkurenci, ač jí doslova válcoval! A to především s ohledem k dobám, kdy oba tenisté hráli. Pokud by šla "vytvořit" modelová situace- zohlednit všchny aspekty doby, materiálů, konkurence,oba hráče dát do "šejkru", protřepat-nemíchat a přesné poloviny obsahu postavit proti sobě, mám za to, že o pověstný krůček vpředu by byl Rafael Nadal! Rafa není můj absolutní favorit, tím je Roger, ale přesto tohoto kluka velice obdivuji, stejně, jako kdysi celý svět obdivoval Björna Borga !Osobně bych nechal otázku " nejlepší antukář všech dob" navždy otevřenou, protože se k ní až přespříliš vztahuje ono slůvko...KDYBY... Brix
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem ten příspěvek musel dočíst do konce už jen proto, jestli tam bude tradiční podpis :))))
Reagovat
brixner
Vůbec si zde nechci vytvářet "absolutně známý status", jako se to podařilo Fandině, i když uznávám, že její " rukopis " je zde přijímán všeobecně kladně ! Já se takhle skutečně jmenuji, ta zkratka se prostě přímo nabízela a podpis? No třeba proto, aby bylo zřejmé, že nejde o spam:-)) úsměv...pardon-Brix :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:-D

Já to taky nemyslel ani v nejmenším jako posměšek, naopak. Tvoje příspěvky oceňuju, i když na ně bohužel nemůžu reagovat jinak, než poukázáním na popdis. Už jen jméno Gerulaitis mi neříká vůbec nic, to je opravdu mimo moje rozlišovací schopnosti, tak si hned googlim.
Reagovat
Stan_Borowitz
ty jo, ty neznáš Vitase Gerulaitise, předobraz Gulbise z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let?
Reagovat
smazaný uživatel
Kdepak a doteď jsem měl pocit, že základní znalosti o historii tenisu mám, ale třeba jsem se mýlil :)
Reagovat
smazaný uživatel
Borga si nepamätám, nemôžem hodnotiť..Ale čo ja viem, skončil kariéru v 26rokoch..Rafa do tohto veku dosiahol o jeden Paríž viac, neviem prečo by nemal byť hodnotený pred ním..Borg sa nemôže cítiť ukrivdený, všetko hovorí pre Rafu..
Reagovat
brixner
Ahoj Chazy ! Trošku humoru neuškodí, oba víme, jak jsme to mysleli;-) Myslím si, že obecné znalosti tenisové historie, jsou zde velmi dobré, lidé zde mají přehled, což je fajn. A že zrovna Ty máš nějaké mezery? S tím si nelam hlavu, v dnešní době lze vše doplnit pomocí netu a děláme to všichni ! Nejspíš budeš o nějaký ten pátek mladší, než já, jsem ročník 1969 a zrovna v éře zmiňovaných Borga či Gerulaitise, jsem pobíral první "rozkoše" z tenisu:-) Já tenis tenkrát nejen,že doslova hltal, ale hrál jsem i za tehdejší Báňské stavby Ostrava a věř či ne, v roce 1977 jsem hrál asi 20 minut i s Ivanem Lendlem, ještě co by juniorem. Právě Lendlovu kariéru jsem sledoval velmi pečlivě, v té době to byl můj klukovský hrdina, i když můj nejoblíbenější hráč byl Jimmy Connors. Tenkrát jsme se museli spokojit pouze s informacemi z novin a časopisu Stadion, jiná dostupnost informací prostě nebyla. Dodnes si pamatuji spoustu výsledků Ivana Lendla a to do posledního gamu, prostě to v člověku tak nějak zůstalo. A právě Vitas Gerulaitis byl součástí Lendlovy éry, já ho včera zmínil proto, že byl jedním z nemnoha, kteří uměli na Lendla zahrát, tedy v letech 79-83(cca) Pak přišel Boris Becker, ale to už je jiná kapitola...Gerulaitis už, bohužel, nežije, ale kromě toho, že pro svou pohyblivost, zejména na síti, mu soupeři říkali Panter, byl i veliký bohém, možná něco, jako právě Gulbis. Nikdy nezapomenu na finále turnaje Mistrů v New Yorku v roce 1981-sledovali jsme to jako kluci na polské TV. Tenkrát měl Gerulaitis mečbol na Lendla ve 3.setu, Lendl ho odvrátil smečí u sítě a od toho okamžiku se karta úplně obrátila a Lendl vyhrál svůj první veliký titul! Dnes se dají podobné zápasy shlédnout na netu, ale tenkrát to byl fakt zážitek, stejně, jako např. finále Roland Garros 1981-Lendl vs.Borg, které komunisti do televize nakonec dali.***Nějak jsem zavzpomínal...Rafa, Roger, Novak...ti píší historii tenisu nyní, ale éra jejich "předků"-Borga, Connorse, Vilase, Gerulaitise, Dibbse, Teltschera, Tannera, Lendla...stála také za to ! Brix
Reagovat
brixner
A samozřejmě McEnroea, jak jsem jen mohl zapomenout...
Reagovat
smazaný uživatel
No, úplně jsem se zasnil. Z toho památného finále si nepamatuju vlastně nic, jen úžasný pocit - ať ten zápas pokračuje dál, ať nikdy neskončí! Taková to byla krása. Kdo by si byl tenkrát pomyslel, že nový hrdina se ve Švýcarsku narodí už za dva měsíce.
Reagovat
Stan_Borowitz
ale on Borg jeden FO nepochopitelně vynechal. Myslím, že bez vážnějšího důvodu. Prostě tam nejel. Podobně vůbec nejezdil do Austrálie.
Reagovat
smazaný uživatel
Njn Rafo, kluku jeden snaživej. S kolenama jsi měl vždycky problém, neuměl jsi odpočívat, tak si teď odpočineš trošku dýl...Doufám, že se ponaučíš, protože tvůj drive je úctyhodný, ale tělo není stroj...
Reagovat
Vojtiik
presne tak, tleo neni stroj, hra za hranicemi moznosti se neda praktikovat vecne... kazdopadne gl, pokud si slusne odpocine, tak by mohl teoreticky neco uhrat i v halach:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist