US Open vyhrál Del Potro! V New Yorku udolal 'neudolatelného' Federera

15. 9. 2009, 05:44
Aktuality 114
US OPEN MUŽI - Roger Federer na US Open rekord legendárního Billa Tildena, jenž získal šest titulů v řadě, nevyrovnal. Ve svém šestém newyorském finále po sobě podlehl po obrovské pětisetové bitvě dvacetiletému Argentinci Juanu Martinu Del Potrovi, který si tak připsal první grandslamový titul.
Juan Martin Del Potro

Roger Federer na US Open prohrál naposledy v roce 2003 v osmifinále s Nalbandianem, pak ho 40 zápasů v řadě na kurtech ve Flushing Meadows nikdo nedokázal zastavit. Až se to nyní povedlo dalšímu Argentinci, dvacetiletému Juanu Muartinu Del Potrovi. Jihoameričanovi, který se Švýcarem dosud prohrál šest ze šesti střetnutí.

Naposledy osmadvacetiletý Švýcar zdolal o osm let mladšího soupeře v semifinále antukového Roland Garros, tehdy také v pěti setech.

Rodákovi z Tandilu se odveta povedla dokonale a Federerův účet se tak po této sezoně zastavil na 15 grandslamových titulech, což je o jeden víc, než nasbíral předchozí rekordman Pete Sampras.

Federer letos postoupil do finále všech grandslamových turnajů. Na úvod v Austrálii nestačil na Nadala (rovněž prohrál v pětisetové bitvě), chuť si ovšem spravil premiérovým triumfem v Paříži a šestým titulem ve Wimbledonu. Světový hráč číslo jedna přišel o možnost vyhrát US Open pošesté v řadě, čímž by zopakoval výkon slavného Billa Tildena z 20. let minulého století.

Juan Martín Del Potro:
Datum a místo narození: 23. září 1988, Tandil
Státní příslušnost: Argentina
Výška a váha: 198 cm, 83 kg
Trenér: Franco Davin (od března 2008)
Aktuální postavení na žebříčku ATP: 5. místo
Nejvyšší postavení na žebříčku ATP: 5. místo (duben 2009)
Největší úspěchy: vítěz US Open (2009); vítěz sedmi turnajů na okruhu ATP ve dvouhře (4x 2008 a 3x 2009) a jednoho ve čtyřhře; finalista Davis Cupu (2008)
Bilance ve dvouhře: 133 výher, 64 porážek
Rodina: svobodný; otec Daniel (veterinář), matka Patricia (učitelka), mladší sestra Julieta
Ostatní: profesionálem je od roku 2005; hraje pravou rukou a bekhend obouruč; první turnaj na okruhu ATP vyhrál v červenci 2008 ve Stuttgartu, tři měsíce nato se prvně probojoval do první světové desítky; vedle US Open letos zvítězil rovněž ve Washingtonu a Aucklandu; jeho dosavadním maximem na grandslamech bylo semifinále na letošním French Open, v němž po pětisetovém boji podlehl právě Federerovi; před dvěma měsíci si zahrál v Ostravě ve čtvrtfinále Davis Cupu s ČR; na odměnách si vydělal přibližně 5,5 milionu dolarů, včetně nedělní výhry; tenista přezdívaný Enano, Palito nebo Delpo; fanoušek fotbalistů Boky Juniors a Juventusu Turín.

"Dva grandslamy jsem vyhrál, dva prohrál v pěti setech. Samozřejmě bych byl radši, kdybych je taky vyhrál. Až doteď jsem měl neuvěřitelný rok, oženil jsem se, mám děti, co víc bych si měl ještě přát," bral porážku s nadhledem světový hráč číslo jedna.

Šestý nasazený Del Potro je teprve druhým hráčem, jenž dokázal tenisového krále Federera porazit ve finále grandslamového turnaje. Všech dosavadních pět proher mu uštědřil Španěl Rafael Nadal, právě jehož vysoký Argentinec vyřadil na US Open v semifinále.

Svým triumfem napodobil Del Potro triumf krajana Guillerma Villase, jenž zvítězil v roce 1977, kdy se ovšem v New Yorku hrálo na antuce. "Měl jsem tento týden dva sny. Vyhrát US Open a být jako Roger. První se mi splnil, ale musím se ještě moc zlepšit, abych byl jako ty," obrátil se ke svému soupeři při vítězném proslovu mladý Argentinec. "Jsem moc šťastný, že tady mohu být s trofejí před diváky na tomto kurtu. To mi zůstane v mysli navěky," soukal ze sebe po zápase dojatý Del Potro.

Lépe začal Federer, nervózní Del Potro se oklepal včas
Do pondělního finále vstoupil rázně Federer a Del Potrovi vzal hned jeho první servis. Brejk si bez problémů uhlídal a dokráčel k zisku úvodního setu. Podobná situace se opakovala v druhé sadě, která se vyvíjela lépe pro obhájce titulu až do desátého gamu. V něm Švýcar za stavu 5-4 podával na zisk setu a vedl 30-0, když zázračně ožil jeho soupeř.

S vědomím, že už nemá co ztratit, zahrál několik vynikajících úderů korunovaných dvěma prohozy po čáře a v klíčový moment poprvé prolomil Federerův servis. "Ze začátku jsem byl velmi nervózní, před zápasem jsem nemohl usnout. Chyboval jsem při servisu, což je moje důležitá zbraň. Pak jsem ale začal věřit své hře a změnilo se to," líčil Del Potro obrat v utkání.

Mírně otřesený světový hráč číslo jedna dokázal set dovést do tie-breaku, v něm ale potvrdil svou pohodu Del Potro a vyrovnal na 1-1.

Téměř dvoumetrový Argentinec nutil svými tvrdými údery od základní čáry Federera k chybám i v následujícím setu. Známý tenisový gentleman ze Švýcarska začínal cítit nejistotu a netypicky se pohádal s umpirovým rozhodčím, přičemž ruchové mikrofony zachytily jeho vzrušenou konverzaci včetně vulgárního výrazu.

Del Potrovi byl za jeho odvážnou hru odměnou brejk na 4-3. Hned po změně stran však Švýcarovi servis "vrátil" a poté, co Federer získal své vlastní podání a dostal se do vedení 5-4, přišel Del Potrův kolaps. Za stavu 30-30 zahrál dvě dvojchyby za sebou a daroval tak basilejskému rodákovi třetí set.

Podobný průběh měla i čtvrtá sada. Ani v ní Argentinec neudržel brejk a z vedení 4-2 dovolil favorizovanému soupeři srovnat na 4-4, ovšem tentokrát ho obrat nezlomil. Za stavu 5-5 ještě nevyužil dva brejkboly, ale i druhá zkrácená hra patřila jemu a po výsledku 7-4 se šlo do pátého setu.

V něm už kraloval Del Potro, jenž ve druhé hře prolomil Federerovo podání a brejk napotřetí udržel. Navíc za stavu 5-2 nečekal na svůj servis a zaútočil už při podání Federera, vypracoval si tři mečboly a ten třetí proměnil. Poté už mohl začít v slzách štěstí slavit největší úspěch své zatím krátké kariéry.

- US OPEN MUŽI (USA - New York, tv. povrch) -
pondělní výsledky (14. 09. 2009)

Dvouhra - finále:
Del Potro (6-Arg.) - Federer (1-Švýc.) 3-6 7-6(5) 4-6 7-6(4) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

114
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem presvedcenej ze ti 3 dohromady ho stejne neprekonaji:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepsi je, kdyz Roger prohraje zapas, tak nastava nova era:-))), to je k smichu to uz tady melete 4 roky, kdyz byl svetova 2ka, tak mel skoncit s tenisem:-))), protoze prej uz nikdy nic nevyhraje:-))), fakt je to k smichu´a kdyz se vratil tak mel jen stesti:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, koukám zase stejné urážky na jeho adresu, ale včera zas nebyl ve své kůži, měl vést 2:0 na sety, ale ta neúspěšná challenge ho rozhodila. nikdy jsem ho neviděl kazit tolik 1.servisů stejně jako prohrát 2 tie-breaky, což byla vždy jeho zbraŇ, ale Juanovi to přeji. je pravda, že by měl Champ zvážit odchod, dokud ho nezačnou ti za ním pravidelně porážet jako num ber one, jako Andre Agassi, kterému jsem fandil před ním a který odešel na vrcholu a pro rodinu. Roger už Gs turnaj nevyhraje, ne že by na to neměl, ale vždy se najde alespoň 1 s tvrdšími a vyrovnanějšími nervy jako včera Potro. Rogi je kríl, ale přece jen už trochu opotřebovaný, nikdy by rozhodčí neřešil, kdyby byl sám se sebou spokojen, včera ano, takže sám ví, že vyhrál ten lepší, ale pro většinu z nás zůstává Champ legenda tenisu, 4 GS v 1 roce a 22 semifinále v řadě sotva kdy při vyrovnanosti špičky někdo překoná, stejně jako Bolta ve sprintu.Oba jsou výjimeční.
Reagovat
smazaný uživatel
s tím ze nevyhraje uz ani jeden gs bych zase nesouhlasil + on nikdy 4GS v 1 roce nevyhral :)
Reagovat
smazaný uživatel
vím, myslel jsem samozřejmě účast ve rfinále, ale naději mu už nedávám, i když jej uznávám, on se nezlepšuje, možná spíš stagnuje a ostatní jsoou lepší a lepší, Murray, Potro, přijde jejich čas, nejvíc šancí bude mít na trávě, ale stejně myslím, že příští ro zaznamená prudký pokle přece jen je unavený, ne tolik motivovaný a rád bych ho viděl odejít na vrcholu než se trápit někde kolem 3.4.místa a nervozního, že tituly už nepřichází
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, že by měl Roger odejít, ani nemyslím, že by nějak stagnoval. Ba naopak, mám pocit, že se až teď konečně trochu dostal z toho srabu způsobeného mononukleózou a že se mu vrátila forma z roku 2007. Proti Djokimu zahrál 2 výborné zápasy a zaslouženě vyhrál. Finále s DelPotrem hrál taky skvěle, alespoň první tři sety. Kdyby zůročil svůj servis za stavu 5:4 a 30:0 ve druhém setu. Bylo by to pravděpodobně hladké vítězství 3:0 na sety. Ale tak to prostě někdy bývá! Del Potro měl trošku štěstí a dostal se do sedla. Hrál životní zápas. Vyšly mu 2 Tie-breaky. Servíroval daleko lépe, než Roger, což se málokomu, málokdy podaří... Takže nemyslím, že by na něj Roger neměl natolik, aby s ním v budoucnu nemohl sehrát vyrovnané zápasy... Alespoň do Londýnské Olympiády, bych s Rogerem počítal, že ty mladé kluky bude prohánět....
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, že jsi úplně mimo mísu! Když jsi fandil Agassimu, měl bys vědět, že hrál finále s US, když mu bylo 35! Federrerovi je pouhých 28 takže podle mě vyhraje ještě aspon 3 grandslamy. To, že prohrál s Juanem jen potvrzuje, že je taky člověk. Jinak by jeho výkony už hraničili s nadpřirozenem!
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že Juan vyhrál, opět se vše trochu zamotalo a zdramatizovalo a není to jasné, jak v létě. Opravdu nevím, kde chce ještě hledat Roger motivaci, měl by se teď více věnovat rodině. Pro jeho děti je asi docela hektické cestovat min. jednou za půl rok na druhý konec světa, mohl by se umoudřit a zalézt do klidu rodinného krbu a dát prostor pro ostatní.
Reagovat
smazaný uživatel
výborně paráda Juane Martine
Reagovat
smazaný uživatel
čo by sa stalo keba n French Open 2009 v zápase s Tommym Haasom za stavu 6:7 5:7 3:4 a 30:40 Federer nezahral ten forehand, Haas by ho breakol a pravdepodobne by dopodával zápas, kde by bol teraz Roger? vyhral by Wimbledon? Cinccinati? bol by vo finále US Open? neviem prečo, ale na tú loptičku asi nikdy nezabudnem..
Reagovat
smazaný uživatel
To nejsi sam, specialne kdyz Haas patri do te elity vyvolenych, kterym fandi chazy :)))
Reagovat
smazaný uživatel
inak som dievča :)
Reagovat
smazaný uživatel
no jo, promin, sem tu kratce:))) mela bys to v kazdym prispeveku zvyraznit nejakym uzitim zenskyho rodu.. nebo by mel byt vedle nicku nejaky panacek znazornujici pohlavi uzivatele.. aby se v tom chazy vyznal.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, jak komicky vypadá v tomto světle výrok Andyho, že mu k světové No1. chybělo pár balónů a dával příklady od AO... je to tak, o tenisovém osudu rozhodují často jenom míčky a maličkosti, které tenistu buď nakopnou nebo ne..
Reagovat
smazaný uživatel
Přál bych mu jednu věc, aby se mu podařilo po té skvělé kariéře odejít jako král. Říká se, že umění odejít ve správný čas bývá tím nesložitějším počinem. Neberu teď v úvahu včerejší porážku, to vůbec ne. Ale z dlouhohodobějšího hlediska, v čem svojí hru za poslední 2,3 sezóny posunul dál, nesrovnáváme už prakticky pořád ( a on sám také ) výkony současné, s výkony před třemi lety? Kam se posunula úroveň jeho bekhendu, přesnosti úderů, je u nich včas nebo spíš později než byl dříve, jak je na tom poslední 2 roky psychicky, atd.? Trochu sice v poslední době zlepšil servis, ale co je to platné. když mu v zápase odejde na 3 sety úplně, stávalo se mu to i dřív v takovém rozsahu? Překvapí nás jeho hra ještě něčím nebo už ji máme tak nastudovanou, že musí úder vrátit mezi nohama, prohodit soupeře a příště u toho ještě trefit terč :), aby nás překvapil..

Opakovanou No1. chytil díky Rafovu zranění, ten byl tak rozjetý za posední rok a měl tak dobré výsledky, že jeho sesun byl jinak velmi nepravděpodobný. Němel by se na nějaké OH 2012 vykašlat a své zápasy ukázat svým dětem raději ze záznamu? Upřímně, např. pro Nadala je výhodné, když na okruhu je, pokud je ve formě, tedy nic ho nebolí( pokud ho bolí tak prohraje s každým).., je fajn mít velmi hratelného soupeře (jehož hra mu vyhovuje) ve finále, který navíc poměrně snadno kosí svou polovinu pavouka. Až tam bude jen Murray s Del Potrem a pod., bude mu hůř.

Nevím, prostě už mi to letos přišlo takové ideálnína rozloučení, ta opětovná No1, FO, Wim,..., aby to bylo tak důstojné i něškdy později...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo. Dokázal toho strašne moc. Tak nech odejde treba ako sultán, hlavne nech už tam dlho nestraší :DDD sorry. Ale ešte teraz nie, až ho Djokovic porazí na grandslamu, až vtedy môže spokojne odkráčať ako Joe Black :)
Reagovat
smazaný uživatel
I kdyby ho Djokovič porazil na GS třeba 2x, lepšího hráče to z něj stejně neudělá ...
Reagovat
smazaný uživatel
Mne ide o ten pocit, o tú "odplatu". :)
Reagovat
smazaný uživatel
No právě, to bude mít asi Novak nějak podobně, to je zlá emoce, ta energii nedává, ale spíš bere.
Reagovat
smazaný uživatel
No to máš jasné, že aj keď na interview a tak hovorí, že jaký je Fed super hráč a tak, určite si naňho poriadne zanadává :) Teraz ma napadlo ako na AO dokonca Delpo povedal na Federera, že je to zatracený zkurvisyn a že že musí nadávka nadávka šecko vyhrať. A povedal to do novin.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty máš nějaké zvláštní zpravodajství ke kterému nikdo jiný asi nemá přístup .. :) Můžeš mi říct, jaký anglický výraz pro to ten chudák Del použil, když je na tom s angličtinou podobně jako Rafa Nadal ?? ;))) Bez legrace fakti mě to zajímá.
Reagovat
smazaný uživatel
Veď hovorím, že mňa musíte brať vážne, ja mám informácie priamo z ich hlavy :) Ale nie, ja len veľa čítam a hľadám všeličo. A vidím všeličo. Juan to povedal priamo na kurte, kde to zachytili mikrofóny a podľa všetkého to ešte povedal aj pre MinutoUno, kt. vychádza v Argentíne. Link je tu: http://www.sportfan.pl/artykul/6730/chcialem-zabic-federera-to-skur-n-kto-tak-powiedzial
Reagovat
smazaný uživatel
Tak díky :)))), jseš dobrá, snad v Polsku nekecali!
Reagovat
smazaný uživatel
Díky! :) A tiež aj za to, čo si napísal ohľadne tých ľudí, ktorí skutočne dokážu všeličo vyčítať z mimiky atď. Strašne ma zaujíma psychológia - čítam knihy, články, učím sa. Ale niekto to nepochopí - si myslia, že je to len niekoho subjektívny a ešte k tomu aj zaujatý názor. Olfi ty musíš byť urrite dobrý a ainteligentný človek ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já se do tebe snad zamiluju .. :))), jinak přesně tak, zajímám se o podobné věci už pár let jako ty, taky mě to baví!!!
Jinak s inteligencí opatrněěěě, aby sem nevlít nepofaťák, ten mě před 14 dny označil za samolibého blba :)) a já jsem z toho měl děsnou sradu :D :D :D ještě 3 dny .. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že se navzájem bavíme, aleternativní psychologu olfessi :-D
Reagovat
smazaný uživatel
=) no smejem sa jak blázen :D ale fakt ma to baví, chcela by som to vedieť až tak, že až do hlavy ľuďom vidieť :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, alternativa je budoucnost, podívej se nad sebe, ty zkostnatělci už se evidentně přežili :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jen abys ty zkostnatělce jednou nepotřeboval, ty šášulo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Noo, to já jsem je i v minulosti potřeboval, ale po té co mi předvedli za hrůzu, jsem si nakonec pomohl sám. To tě potom nažene k alternativě takovým kalupem ... ani nevíš jak. Tudíž jenom zubař, maximálně ortoped nebo chirurg při nějakém zranění a návštěvy zbytků zkostnatělců jsem definitivně zrušil. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, já to beru a psal jsem ti už včera, pokud ti to pomáha, je vše v nejlepším pořádku :-)

Nechci se hádat..a nechci se vracet k našim předešlým rozepřím..
Reagovat
smazaný uživatel
Né, nebudem se k tomu vracet ... Ale jinak platí, že spíš pomohlo, už je to pryč, tak kdyby se náhodou po letech zase něco objevilo, tak se k tobě přihlasim na konzultaci. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Přeji ať se nic neobjeví ;-) moje konzultace by nepomohla..

Omlouvám se za šášulu..hezké odpoledne.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, taká malá manželská hádka váš vzťah len a alen upevní ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
:D Manželská hádka :), za šášulu se neomlouvej, to bylo téměř to nejhezčí a nejmilejší co jsem od tebe za poslední 4 měsíce slyšel ...:), taky hezké odpoledne

P.S. a nepodceňj se chlape, včera si s Rafou radil o 106!!!

Čus bus
Reagovat
smazaný uživatel
Ha ! A konečne vyhral grandslam aj niekto iný, nielen Roger ! Žeby nová éra prichádzala? Mladí hráči? To ako Federer vynadal umpirovému, to ma vážne šokovalo ! Takto sa správa gentleman? On je síce tiež len človek, ale predsa mal by sa trošku kontrolovať, veď Delpo ešte predtým nevyhral žiaden veľký turnaj(grandslam) dokonca ani masters, tak čo? Spravodlivosť musela prísť, Roger má už na svojom konte veľa veľa turnajov a určite prídu ešte ďalšie. Môže si zato sám vo finále nebol ani Murray ani Nole ani Rafa. Mal to predsa vyhrať, no nie?
Reagovat
smazaný uživatel
A pritom Del Potro zdvihol ruku hneď, potom prehodili pár slov s umpairovým (väčšinou sa rozprávajú o tom, či to bol veľký out alebo či to má cenu) ale on si ajtak dal oko. Tak neviem v čom mal Fed problém. Inak súhlasím, Federerovi fanúšikovia by chceli aby vyhral všetko a pamätám si, že ako sa mu zo začiatku sezóny vôbec nedarilo, tak stále hovorili, že teraz nastane obrat, má proti (napr. Rafanovi) šancu atď.. proste mu verili. Ale keď mal biedne výsledky aj niekto iný ako Federer, tak už bol pre nich odpísaný, nemá šancu, súper ho spláchne atď. To hádam dostatočne o niečom svedčí. Nech si z toho každý zoberie čo chce. A bodka.
Reagovat
smazaný uživatel
Bych neřešil, tak Rogerovi ujely nervy, komu se to někdy nestalo..Jsem taky jeho fanouškem, ale nemám problém přiznat, že Rafa byl lepší, když byl jedničkou na žebříčku. Ale přijde mi přirozené doufat v to, že se tam můj kůň zase vrátí...
Reagovat
smazaný uživatel
Potrův forehand patří do zlatého fondu světového tenisu! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Soob:
"No at to pocitam jak to pocitam, Delpotro, Nadal a Murray nedokazali dohromady ani tretinu toho co Roger:))) radsi koukni do zebricku"

Strašně sem i líbí, jak tento fanatici mele ty jeho hovadiny podle toho jak mu to pasuje! Když byl Rafa n1, tak tu vypisoval že Rogírek je nejlepší i tak a že žebříček nic neznamená :D Teď už píše "radši koukni do žebřícku" :DD
Navíc je si pořád nějak nechce uvědomovat, že všichni ti co vyjmenoval, jsou výrazně mladší než elegán a přesto bude pořád vypisovat stále ty svoje stejné kydance jako "Kolik má GS elegoš a kolik ti dohromady" prostě je to hysterický zoufalec, tak jako většina fandů ušklebenýho .)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale musi ti byt jasny, ze nikdo z nich tolik grand slamu nevyhraje. Holt malokdo ma takovy stesti, ze v polovine svyho tazeni z pozice n.1 je jeho nejvetsi souper 19ety fakan bez zkusenosti, totalne upadajici Roddick, Hewitt a treba Davydenko:))... Ta soucasna mladez v cele s Potrem to bude mit o hodne tezsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu Barney konečně jsi to napsal tak jak to je!!!

Chazy:Kde a za kolik jsi koupil tu křišťálovou kouli?
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prosimte, predvidani budoucnosti je dar, to si za penize nekoupis:) jen tise zavid..
Reagovat
smazaný uživatel
Bohudík tuto vlastnost také nevlastním ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No byla by to asi slusna nuda:)))..
Reagovat
smazaný uživatel
Vždycky zůstaneš jen závistivým chudákem, který neumí uznat co Federer dokázal. :P
Reagovat
smazaný uživatel
To musi kazdy Federera milovat, jinak je zavistivy chudak?:D
Reagovat
smazaný uživatel
To nebylo na Tebe, ty tu nepíšeš pořád nesmysly a nerejpeš záměrně do lidí, tak klíííííd:)
Reagovat
smazaný uživatel
přesně si to vystihnul, každý kdo nevynáší elegána do nebes mu automaticky závidí :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel to tak opravdu vypadá, nemiluješ Federera a málo ho obdivuješ za to, co dokázal ? Máš osobní problém :), to je jasné.
Reagovat
smazaný uživatel
Nečekal jsem, že to Potro zvládne :-) před pár dny jsem psal, že by bylo nej, kdyby to vyhrál někdo mimo tu velkou čtyřku a je to fajn, pro mě vítaná změna.
Je jasný, že pokud by Federer dotáhnul druhý set, tak by na 99% vyhrál. Takhle pustil Delpa do hry, přišlo mi, že si nechal trochu vnutit jeho hru, přestal diktovat tempo a hrát tu svou variaci.. No a hlavně, Fedex netrefoval první serv (a Potro měl naopak dobrý returny), a 11 DF..to je na něj hrozně moc i v pětiseťáku. No a v pátym setu se Federer prostě už vyházel.
Klobouk dolů před Delpem, nemá cenu tu furt psát, že je talentovanej a moc slabin nemá..ale jak hraje na svůj věk vyspělej tenis, ví, kdy bejt trpělivěj, ví, kdy přitlačit..neriskuje zbytečně (jakej rozdíl proti vrstevníkům Gulbisovi, Čiličovi). Před rokem a něco ho skoro nikdo neznal a teď má v kapse USO :-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.atpworldtour.com/Rankings/Singles.aspx

Uz jen kousek a Verdasco je v Turnaji Mistruu :)) A Simon uz pomalu odpadava, slava.
Reagovat
smazaný uživatel
Barney: Fakt obdivuju tvoji vydrz, ale teda spis furt obrovsky udiv nad fanouskama Rogera. Mne pripada, ze to dost ukazuje o tom, kteri lidi Rogerovi (vetsinou) fandi. Proste ti, co se potrebuji drzet nejlepsiho a nemaji schopnost zvladnout jakoukoliv kritiku. Jinak si proste neumim vysvetlit, ze sou schopny se vyprovokovat takovyma kravinama a jeste se tak ztrapnovat reakce. Specialne ta koza: "Roger s ním uhrál pětiseťák pako jedno vymaštěný. Na rozdíl od tvýho Nadala že???"... to je fakt zvast... jako kdybys ty za to mohl :))
Reagovat
Chandler
Tak takhle bych si to představoal už klidně ke konci roku:

1. Federer
2. Nadal
3. Del Potro
4. Djokovic
5. Roddick
6. Murray - na 2. ani 3. místě nemá co dělat, když není schopný postoupit do čtvrtfinále US Open
7. Verdasko
8. Tsonga
9. Soderling
10.Davyděnko
Reagovat
smazaný uživatel
skoro súhlasím. Ale ja by som si predstavovala vymeniť prvé a druhé miesto a potom vymeniť tretie a štvrté a potom by to bolo ok :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:D To s Murraym, bez komentare radsi..
Reagovat
smazaný uživatel
Chazy ten zubál je tam fajn, ale máš pravdu, šte by mohol ísť kludne nižšie :))
Reagovat
smazaný uživatel
Neodpovidalo by to jeho vykonum, za ktery si zaslouzi byt nahore. Vyhral 3 z 9 1000, v dalsi byl ve finale. Potrebuje se akorat naucit hrat grand slamy. Je to ohromny hrac, navic reprezentujici tu nejlepsi moznost narodnost:))
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, že si zaslouží být nahoře, hodněkrát jsem ho tu obhajoval, ale je to zbytečný :-) On GS v příštím roce vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
No za to chovanie si to teda nezaslúži. Už za tie reči, čo vypustil ešte k tomu neskromne do médií, myslím typu že to má na lopate, a že to je ľahké a že je to len pár zápasov by som ho "diskvalifikovala" :) Abo na tomto turnaji majstrov ako šecko dal do boja s Feďákom (čoš mu na jednu stranu schvalujem) a potom samozrejme že prehral s Nikolajom - tak tomu sa hovorí dokázať si niečo ale na druhú stranu stratiť oveľa viac. Veim, že rebríček nie je podľa chovania sa, ale bolo by dobé, keby doplatil na tú svoju blbost.
Reagovat
smazaný uživatel
Blbost? Lidi bez ambici nemaji sanci nic dokazat. Pokud chces neceho dosahnout, musis byt sebevedoma. Jemu (asi podle nej) pomaha, kdyz se sam dostava pod tlak a musi pak sam sobe dokazovat, co si stanovil za cil. To prave zadna blbost neni, on rozhodne neni hloupy clovek, ackoliv nerikam, ze je nejaky sympaticky extrovert, ke kterymu by davy vzhlizely a chodily obleceny podle nej:)).. On prave ma to, co jednou bude mentalita sampiona, jen se jim musi stat. A on snad nerekl, "ze je to lehke". Rikal jen, ze pozici n.1 ma bliz. Ono je to docela logicky - ze 2. je bliz nez ze 3., fakt :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Keď mu to teda pomáha, tak si to mal hovoriť v šatni pred zrkadlom a nie verejne... to ho mohlo napadnúť, že to ľudia nepochopia zrovna tak, ako to chápe on. Ale keď si ich chce postupne znepriateliť, tak prosím, žiadny problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Sam sebe prave pod zadny tlak nedostane, nekomu tohle pomaha. Ja taky (vim, ze na tisickrat nizsi urovni, ale tje fuk) potrebuju ze sebe delat nejvetsiho mistra, aby se me kazdy snazil porazit a chtel mi zavrit hubu. Ono to dost namotivuje. A pokud se stane jednickou, kazdymu bude fuk, co rikal - par jedincu ho bude mit za namyslenyho a zbytek bude milovat. Vzdyt si vezmi, jak driv byl proti Anglicanum, daval najevo, ze reprezentuje jen Skotsko. Letos chtel mit na Wimbledonu klid, tak se vyjadroval trochu vstricneji a cela Britanie mu fandila, nikomu uz nevadil. Fanousci jsou blbi, mas to jako na koncertech, ve vsech mestech skupina rekne "vy mate to nejkrasnejsi mesto na svete", stejne se vsude raduji a jsou hrdi:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Haha no tak asi to tak funguje, ja to asi nikdy nepochopím, ale ako príklad dobrý :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo, jestli ten finálový zápas neopakují v nějakém přijatelném odpo či večerním čase? V noci jsem za stavu 1:1 na sety pochopil, že to bude dlouhý a vzdal to. Jinak gratulace Potrovi, že se dokázal sebrat a otočit to a gratulace Rogerovi, že bojoval, i když mu tak katastrofálně nešlo podání. Ale prohra v pětiseťáku není žádná hanba.
Reagovat
smazaný uživatel
brody - uplny suhlas so vsetkym
Reagovat
D.A.N
Delpův forhend byl neskutečný co mu vycházelo jsem jen kroutil hlavou, nicméně jsem zvědaví jak dlouho mu forma vydrží, jelikož lépe už snad hrát zjeho strany ani nejde.
Reagovat
D.A.N
Brozi: Nestává se to často ale tentokrát s tebou naprosto souhlasím a že vyhrál Delpo mi jako fanatikovi" :-) nevadí, každopádně byl to pěkný tenis. Roger přeci numůže vyhrávat donekonečna to už by byla nuda i pro mne, ikdyž mu fandím.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, proč pořád dokola reagujete na výlevy toho ubohého provokatéra. Na tohle on čeká. Kdyby nikdo neodpovídal, za pár dní ho to přestane bavit a vypadne.
I ten, kdo mu nefandí, musí uznat, že Rožér je fenomén tohoto sportu a co se týká grandslamových výsledků (počty SF, F a titulů), je na dlouhou dobu nepřekonatelný. Jestli vůbec se někdo někdy k těm číslům přiblíží.
Reagovat
smazaný uživatel
jenom jak dlouho ti tohle utěšování po porážkách bude stačit :D
Reagovat
smazaný uživatel
Broz: Máš samozřejmě pravdu - ale on kolikrát provokuje tak důmyslně, že mi to občas nedá:). Leč co už, je to jak říkáš a třebaže to nemá valného významu, zaříkám se, že minimálně já již nebudu přikládat pod kotlem jménem Barney.
Reagovat
smazaný uživatel
Pane Bože joooooo!!!!! Mamma Mia!! Barney teraz sme králi ako som písala včera :) uži si to!! :)))
Reagovat
smazaný uživatel
to víš, že užívám, tak jako tady bylo včera a předevčírem min. 100 uslintaných fanstických ód a chorálů jaký to je génius, tak dneska se po elegoších (čest vyjímkám) zem slehla :D

Elegán mě moc potěšil a to nejenom svojí prohnou, ale spíš tím extempóre s umpirovým, které potvrdilo moje slova, že je arogantní a falešnej jak pětikoruna :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D loooooool ty ses ale lofas
Reagovat
smazaný uživatel
ale mas u me jedno velky plus..většího pablba jsme v životě neviděl :D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som šťastná ako blecha, teraz by mohla začať panovať éra mladých a sympatických 1., Nadal 2., Djokovic 3., Del Potro a potom to už je jedno :) Mne nebol Feďák nikdy sympatický.. atď nebudem zabiehať do detailov :) dnes mám takú náladu, že až.... Berney načni štamprlu :D
Reagovat
smazaný uživatel
nicy ja sem myslel ze mas na prvnim miste djokovice ne? a pak verdasca...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jseš ale pako vylízaný :-DDD Celá stránka jen samý Barney a jeho výlevy:-)))) Roger prohrál no a co?? Ty jseš de.bil nad de.bily!!! Roger s ním uhrál pětiseťák pako jedno vymaštěný. Na rozdíl od tvýho Nadala že??? :-DDD No nic jsem zvědav jak dlouho tady budeš vopruzovat s Rogerovým prohraným finále :-DDD Jseš ubožák, lituju lidi kteří si říkají tví kamarádi, pokud vlasně nějaký máš blbečku... Roger toho už dokázal hodně a neboj ještě to nekončí!! :_))
Reagovat
smazaný uživatel
kozenko hloupoučká, jestli už ses dostatečně vyplakala, tak mi už jen prozraď, jaký význam v konečném výsledku má to, jestli prohraješ ve 3, 4 nebo 5ti setech :DDDD Pokud ti to tvoje nízké IQ nedovolí, tak se o to rád pokusím: výhra - hráč vyhrál, prohra - hráč prohrál :DDDDD

BTW, každý ví, že jen a pouze díky Del Potrově double dvojchybě netrval zápas 4 ale 5 setů .))
Reagovat
marsmalak
Alespoň se na ten tenis dalo koukat. V tom je ten rozdíl. Nadal byl smeten z kurtu a lidi z toho vůbec neměli.
Reagovat
smazaný uživatel
No a co??? On se ma snad Roger za co stydet? Ze si se tady neukazal vcera, kdyz Roger vypraskal Djokera:)))))))), A ten tvuj bidacek Nadal s nim neuhral ani set:)))))
Reagovat
smazaný uživatel
nemá se za co stydět, protože Jonh McEnroácké chování už bude pro něj teď typické :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Soob: "A zejtra tu budes brecet, az Roger zvedne trofej nad hlavu,
ze to neplati, protoze nehral s Rafou :)))))"

Milý fanatický kolego, máš pravdu, teď už bude na velkých turnajích porážet
elegána nejenom Rafa, ale i Del Potro :DD Kup si hodně kapesníků na dnešní den
:DDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Soob: "A ten tvuj bidacek Nadal s nim neuhral ani set:))))"

Tak to je elegán ještě větší nýmynd, než jsem si doteď myslel, když 5x prohrál GS finále s takovým bídáčkem jako je Nadal :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Soob: Rafa je vynikající hráč a dobrý člověk a jen proto, že se k němu pojí taková tlama jako Barney, ho nemusíš častovat "bídáky". Spíš to směřuj k tomu, kdo tě opravdu štve (v tomto případě Barney:).. Nadal ti asi nic neudělal, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
bohužel pro něj udělal - 13x z 20ti zápasů porazil neomylného boha, sesadil z trůnu světové 1, vyfoukl 5 GS titůlu a až do letoška mu nedovolil titul na RG, jinak v podstatě nic! Kvůli výše uvedeným důvodům je proto Rafa mnoha elegán fanatiky nazývám bídákem, prdeláčkem, tarzanem, nevyholeným apačem, zdržovačem apod. stupiditama!
Reagovat
smazaný uživatel
No at to pocitam jak to pocitam, Delpotro, Nadal a Murray nedokazali dohromady ani tretinu toho co Roger:))) radsi koukni do zebricku

to Dumec:
No on zesmesnuje Rogera tak ja si muzu rejpmout do Rafy:))), jinak mas preavdu nic mi neudelal a na jeho zapasy koukam rad
Reagovat
smazaný uživatel
taky má ten tvůj elegánek roků jako ti 3 dohromady :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Federer si to prehral sám, za stavu 6:3, 5:4 a 30:15 tušíím zahral hlúpy kraťas namiesto víťazného úderu, sam Juana pustil do zápasu, prvý servis bol katastrofálny, nemám slov k tomu..
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Delpovi! Neodpírám Martínovu dobrou hru, ale Federer to naprosto nezvládl. Viděla jsem lepší pětisetový finále (třeba ty s Rafou). První podání naprosto selhalo a pak chyba za chybou. Třeba taky celkový výroky rozhodčích (ať na Rogera nebo na Martína) byly nejistý, mnohdy nepravdivý. Rogerovi se nedivim, že se tam rozčiloval...
Reagovat
smazaný uživatel
nezoufej, musíš se na to podívat z té lepší strany - alespoň má tenisový svět nového Johna McEnroa :DDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
On se rozčiloval kvůli pozdnímu vyzvání jestřába.. jestli to bylo pozdě nebo ještě v normě, to je na posouzení umpira. Ale je fakt, že tohle Delpovi trvá teda hroznou dobu a Federer není jediný, koho to trošku vytáčí. A když navíc vezmeš vypjatou situaci ve vypjatém zápase + někoho, kdo na tomto systému ponejvíc nesnáší právě onu časovou prodlevu = nas*aný Federer:) (že by NĚKOHO vypitchoval, to jsem neslyšel. Že by pitchoval, to jo.. i když, otázkou je, jestli se zeptáte Brita či Američana. Brit by Rogerův "obrat" asi ohodnotil coby pitchování:), Američan by nad tou běžnou součástí amerického dialogu mávnul rukou.. Pokud jsem dobře slyšel, řekl Roger něco jako: I dont give a shit what atd. atd. - Brit: Je mi, k**va/pi*o, jedno, co... / Amík: Je mi u prdele, co...:). Slušnácké to nebylo, tragédie taky ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Dumec: souhlas... Barney: nevim kdo zoufá :o)) tu přece před tebou nebudu fanaticky brečet :D
Reagovat
smazaný uživatel
nalhavej si co chces, nic to nezmeni na faktu, ze znovu neudrzel nervy a znovu ukazal jaky je to profik a hlavne gentleman :DDDD Mohl by dostat distanc jako Serena .))))
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidíš rozdíl mezi útokem na osobu pomocí slov/gest a mezi vulgárním výrazem proloženým v nakvašené odpovědi? Já jsem si nevšiml, že by umpir obdržel na svou adresu nějakou nelichotivou poznámku. Všiml jsem si vulgární odpovědi: "Je mi to, doprdel/k**va, jedno, co..." Nejsi-li ochotný uznat rozdíl, pak zde máme jediného zaslepence:). ALe o tom, že mu ujely nervy, se s tebou nikdo nehádá.
Reagovat
smazaný uživatel
elegánův advokáte, je uplně jedno jak si to naivně zdůvodníš, ale fakta jsou nasledujici - genius elegán a gentleman opět neudržel nervy a pohádal se s umpirovým, přičemž ruchové mikrofony zachytily jeho vzrušenou konverzaci včetně vulgárního výrazu! Hotovo, to je vše a tvoje nicneřešící obkecavání je akorát úsměvné :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já se tvým argumentům zasměju také, tudíž jsme si kvit, mistře Federerův žalobce:)
Reagovat
smazaný uživatel
"Známý tenisový gentleman ze Švýcarska začínal cítit nejistotu a netypicky se pohádal s umpirovým rozhodčím, přičemž ruchové mikrofony zachytily jeho vzrušenou konverzaci včetně vulgárního výrazu"

ELEGAAAAAN A GENTLEMAN SE ZNOVU PROJEVIL :DDDDDDDDDD To je prava tvar naseho Rogirka, rikam to porad, je falesnej jak petikoruna .))))
Reagovat
smazaný uživatel
Soob: "A zejtra tu budes brecet, az Roger zvedne trofej nad hlavu,
ze to neplati, protoze nehral s Rafou :)))))"

Milý fanatický kolego, máš pravdu, teď už bude na velkých turnajích porážet
elegána nejenom Rafa, ale i Del Potro :DD Kup si hodně kapesníků na dnešní den
:DDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
po bezesné noci všem elegán fanatikům a zároveň přeji hezký den v kanálech :DDDD

Spravedlnost existuje, elegánovo věčné štěstí skončilo, v pátým setu odpadl stejně jako letos na AO. Velký obdiv patří Del Potrovi, že to dokázal psychicky ustát a nakopat ušklebencovi v rozhodujícím setu řiť .))
Reagovat
smazaný uživatel
:-D no vzhledem k tomu ze tvuj rafa prohral v semi a roger porazil v dobrem zapase djokera tak bych se zas tak moc neradoval
ale del potrovi gratuluju:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ano prohrál, ale aspon umí přijmout porážku, s nikým nehádal a nikoho nevypitchoval jako "gentlemanský génius" :DD
Reagovat
smazaný uživatel
ako nas ty možeš nazývať federerovými fanatikmi, ty sa uvedomuješ čo píšeš? :D
Reagovat
smazaný uživatel
jseš zaujatej..já bych řek že porážku vzal sportovně a to že v zápase jsou nějaký emoce je jasný..

Dva grandslamy jsem vyhrál, dva prohrál v pěti setech. Samozřejmě bych byl radši, kdybych je taky vyhrál. Až doteď jsem měl neuvěřitelný rok, oženil jsem se, mám děti, co víc bych si měl ještě přát,"

tohle ti připadá jako když neunesl porážku?
Reagovat
smazaný uživatel
ne, tyhle líbivý řečičky řekl jen proto, aby to nějak zamaskoval a zahrál do autu :D

Prohru neunesl už během zápasu:

"Známý tenisový gentleman ze Švýcarska začínal cítit nejistotu a netypicky se pohádal s umpirovým rozhodčím, přičemž ruchové mikrofony zachytily jeho vzrušenou konverzaci včetně vulgárního výrazu."
Reagovat
smazaný uživatel
Neexistuje odpověď, se kterou by byl Barney spokojený (tj. nenapadl ji). Pokud Federer řekne něco podobného, jako jsi napsal, pak bude Barney a jemu podobní tvrdit, že je to přetvářka. Pokud by tam Federer začal klít, uslyšíš, že se nám právě zjevilo "jeho pravé já". Jestliže má vůči někomu takovou antipatii jako má Barney vůči Fedexovi (ačkoliv občas prohodí, že Fedexe uznává jako hráče ale nesnáší jeho fandy - přesto většinu svých útoků směřuje na hráče, jeho fanoušci jsou jen ve vleku), pak je to marné... Platí to ale i obráceně. Pokud někoho/něco zbožňuješ, nikdy na něm nevidíš chyby (ani kdyby tedy začal při předávání cen klít:). To asi Barneymu vadí na některých Fedexových fandech nejvíce (bohužel si často neuvědomuje, že to není trademark fedex fandů, leč obecně všech příliš horlivých fandů kohokoliv a čehokoliv.. a že on se sám se svým vyjadřováním pohybuje v opačném extrému)
Reagovat
smazaný uživatel
keď Federer neprejavuje emócie je nudný, keď zlomí raketu alebo sa poháda s empajrovým, tak už su tu reči typu "a že vraj elegán" .. ďalej nadávky ako prostitut, potom ten kto nevie zniesť prehru.. uvedom sa.. a rozhodni sa čo vlastne chceš :)
Reagovat
Twofinger
Hezky zapas. Vysledek me sice nepotesil, ale ani neprekvapil! Del Potro je rozjetej valec a bude se uz jenom zlepsovat...
Reagovat
smazaný uživatel
Omluva Del Potrovi,Roger si to však prohrál sám.Škoda na jednu stranu jsem přál Rogerovi ten rekord,ale na druhou stranu konečně někdo jinej kdo dokázal porazit Rogera na GS.Věřím že Rafovi se teď budou větší zradravotní potíže vyhejbat (alespoň na příští rok) a tenis bude velmi zajímavý.
Reagovat
smazaný uživatel
je to pravda.del potro sa ale pekne chytil a zahral velmi isto hlavne pri svojom podani na rozdiel od rogera....tiez som prial rogerovi vyhru,, no ked som videl aku radost ma del potro po zapase, bol som rad ze to tak dopadlo...zasluzil si to zahral skvele, nezosypal sa....a ci bude mat fedex GS 20 alebo ostane na 15, ci bde mat nejaky dalsi rekord na krku je uz len ceresnicka na torte....a aj on si to urcite uvedomuje takze aj tu prehru zvladol na rozdiel od AO omnoho lepsie :) v podstate celkom dakujem ze sa neudrzal a tuto barney bude zase mat nejaku dobu o com pisat, jeho prispevky budu zase rozsirene o jednu frazu :)a ci to prehnal alebo nie.....aj keby ano tak co, finale GS je dost napata chvila, a ze niekomu prasknu nervvy v takejto chvily sa da cakat, a zase u fedexa je to doslova par takychto momentov v neskutocnej kariere, dokaz ze je to len clovek ako my:) (samozrejme nekvitujem velmi zlyhanie ako serena :) a myslim ze nie je sam komu tie neskore challenge vadia.podla mna by tam malo byt nejake casove pravidlo, a tiez myslim ze by sa malo uplne vynechat diskutovanie ci challenge alebo nie s empirovym...ak by empire chcel opravi verdikt hned...tak ak chces tak challenge alebo move on....
na zaver len tolko ze je dobre ze sa del potro chytil....toto ho dost posunie hlavne na sebavedomi....a raz musi prist koniec aj federerovych ci rafovych serii...sak oni si vlastne tych mladych vychovali;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Krásně napsané,jen bych dodal že mě ta výhra Del Potra úplně nepřesvědčila.Do budoucna bude mít ještě dost času to napravit.Doufejme že to nebude jen nějakej záblesk jako třeba u Djokoviča a nebude to jen Rafa a Roger.

PS:Příští rok je na řadě RAFA!!!
Reagovat
smazaný uživatel
federer si byl na konci 2setu moc jistej výhrou a zbytečně Delpa pustil do zápasu.Podobně mohl už dopadnout zápas se Soderlingem.Federer může být rád,že ty 2slamy urval letos,protože to bude mít stále težší.On by neměl své zápasy pouštět do 5setáků,protože tyhle mladý rafany Fyzičkou nepřehraje.Pro tenis je ale dobře ,že Vyhrál Delpo.Už to bylo moc klišé.Uvidíme zda Delpo příští rokpotvrdí svůj vzestup,či zda dopadbe jako Djoker.Myslím,že za rok už nějakej slam vyhraje Murray ..naopak nevěřím Nadalovi..ten hoch je děsně servanej.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist