Úspěch Kvitové pomůže v další práci, shodují se Pála a Chládková

2. 7. 2010, 08:27
Aktuality 0
Přes porážku s Američankou Serenou Williamsovou je postup Petry Kvitové do semifinále Wimbledonu podle Petra Pály velkým úspěchem. Fedcupový kapitán doufá, že česká hráčka úspěch využije ve své další kariéře, a bývalá tenistka Denisa Chládková dodala, že je to pro Kvitovou motivace do další práce.
Profily hráčů
Petra Kvitová a Petr Pála

Set a půl hrála Kvitová v semifinále s obhájkyní titulu a světovou jedničkou Serenou Williamsovou vyrovnanou partii. "Předvedla neskutečný výkon. Bylo vidět, že si věří, a kdyby proti ní nestála Serena, tak mohla porazit kohokoli dalšího," řekl Pála. 

Fedcupový kapitán litoval, že Kvitová déle neudržela brejk v prvním setu, který získala jako první a vedla 4-2. "Kdyby podávala na výhru v prvním setu, mohlo to být jiný, ale i tak to bylo super," uvedl Pála.

Největší rozdíl v závěru zápasu podle něj bylo podání, které má Američanka nejlepší. "A Petra udělala víc chyb z forhendu. Serena má skvělé fyzické proporce, fantastickou stabilitu v nohách. Dokázala vracet rány Petry zpátky a ještě z toho zatlačit," uvedl Pála.

První grandslamové semifinále v životě by mělo být pro Kvitovou vzpruhou do další kariéry. "Nejdříve by si ho měla užít a vychutnat a pak pracovat dál na své hře, sama na sobě. Protože tohle je jen první krok," řekla Chládková, čtvrtfinalistka Wimbledonu z roku 1997.

Kvitová do letošního roku nevyhrála na trávě ani zápas a nevyšel jí ani začátek sezony. Tvrdý trénink na turnajích nezúročovala, výsledek přišel až v Londýně. "To jí pomůže v hlavě a mohla by hrát vyrovnaněji, ale je to pořád dlouhá cesta. Chce to čas a neznamená to, že už na US Open zase bude v semifinále," řekl Pála.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist