Úspěšný český start ve Wimbledonu. Postupují Strýcová, Siniaková, Vondroušová i Bouzková

3. 7. 2023, 13:55
Aktuality 132
WIMBLEDON - První den ve Wimbledonu zdárně absolvovaly čtyři z šesti českých tenistek. Vítězně zahájila svůj předposlední grandslam kariéry Barbora Strýcová (37), jež si poradila s Belgičankou Marynou Zaněvskou (29) a připsala si svou třetí výhru v rámci rozlučkového turné. Šesté vítězství v řadě pouhé dva dny po triumfu v Bad Homburgu zaznamenala Kateřina Siniaková (27), teprve podruhé v životě vyhrála zápas v All England Clubu Markéta Vondroušová (24) a za obhajobou loňského čtvrtfinále úspěšně vykročila Marie Bouzková (24). Úvodní kolo naopak bylo konečnou pro Terezu Martincovou (28) a Lindu Fruhvirtovou (18), která vzdala.
Barbora Strýcová (© Profimedia)

Barbora Strýcová se na konci dubna vrátila na kurty po mateřské pauze a v posledních týdnech hraje své první soutěžní zápasy od Australian Open 2021. V Madridu vypadla hned v úvodním kole, ale v Římě právě proti Maryně Zaněvské zaregistrovala své první singlové vítězství od září 2020.

Do letošního rozlučkového turné dle očekávání zahrnula i svůj nejúspěšnější podnik velké čtyřky. Ve Wimbledonu startuje poprvé od roku 2019, kdy tady vylepšila postupem do semifinále své maximum na majorech ve dvouhře a ukořistila spolu se Su-Wei Hsieh jediný dosavadní grandslamový titul. Navíc pouze na londýnském pažitu byla ve čtvrtfinále grandslamů, a to hned dvakrát.

Statistiky zápasu Strýcová - Zaněvská

Proti ukrajinské rodačce až do stavu 6:1, 2:3 dominovala. Poté ale poprvé a naposledy v utkání ztratila servis a za stavu 2:5 si nechala ošetřovat pravou nohu. V následujícím gamu odvrátila setbol a pak už byla k nezastavení, zápas zakončila sérií pěti vyhraných gamů a na postup potřebovala jen hodinu a 23 minut.

Bývalá světová šestnáctka a někdejší lídryně deblového žebříčku absolvuje svůj pátý turnaj po pauze, první grandslamový, a podruhé přešla přes úvodní kolo. Ve Wimbledonu, kde startuje posedmnácté, se jí to podařilo už při páté účasti po sobě.

"Po utkání se mi draly do očí slzy. Nevěděla jsem, co mám dělat. Bylo to hrozně emotivní. Pak už jsem to nevydržela a pod ručníkem jsem začala brečet. Nebylo to navenek úplné vow! Ale uvnitř to bylo absolutní vow," řekla novinářům Strýcová. "Jsem strašně ráda, že jsem se zvedla ze stavu 2:5. Hrála jsem pasivně, krátce a pomalu. Bolí mě prst, jak jsem uklouzla. Pak jsem vybojovala její servis, což mě nakoplo a ona šla hrozně dolů. Hodně mi na tom záleží. Je to můj poslední Wimbledon. Chci, aby to bylo hezký a dopadlo to fajn," doplnila.

O první sérii dvou výher od zmíněného tažení v All England Clubu před čtyřmi lety se utká s nasazenou Magdou Linetteovou (h2h 0:0). Polská semifinalistka letošního Australian Open si poradila hladce 6:3, 6:2 se Švýcarkou Jil Teichmannovou.

Bývalá finalistka French Open Markéta Vondroušová před dvěma týdny v Berlíně poprvé vyhrála na travnatém turnaji WTA dva zápasy po sobě a nyní si připsala svou teprve druhou výhru ve Wimbledonu, kde loni chyběla kvůli operaci zápěstí.

Do zápasu s Peyton Stearnsovou vstoupila ziskem prvních čtyř gamů a byť za stavu 5:1 nevyužila dva setboly, více si první sadu zkomplikovat nenechala. To ve druhém dějství se zapotila mnohem více, od stavu 5:3 si vybrala slabší chvilku a za stavu 5:5 a 15:40 čelila dvěma gamebolům. Nadějně rozehraný duel si ale mezi prsty uniknout nenechala, získala posledních šest fiftýnů a nad Američankou zvítězila 6:2, 7:5.

"Před travnatou částí sezony jsem si říkala, že to už chci zlomit. Začala jsem k tomu přistupovat s otevřenější myslí. Jsem ráda, že se mi to dařilo už na turnaji v Berlíně a i tady je pro mě super každý zápas. Myslím, že se tím člověk musí i trochu prohrát. Na trávě jsem už pár turnajů hrála, takže si myslím, že se to zlepšuje," podotkla Vondroušová.

O překonání maxima v All England Clubu si 24letá rodačka ze Sokolova zahraje s dvanáctou nasazenou Veronikou Kuděrmetovovou, kterou letos přehrála v Miami a má s ní vyrovnanou bilanci 1:1.

Kateřina Siniaková minulý týden v německém Bad Homburgu přerušila šňůru čtyř porážek a tři měsíce dlouhé čekání na výhru a nakonec dokráčela až ke svému prvnímu triumfu na trávě. A pouhé dva dny poté v Londýně zvládla vstup do Wimbledonu.

Sedmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové si navíc poradila s nasazenou Qinwen Zheng. Číňanku porazila 6:3, 7:5, přestože čtyřikrát přišla o podání a odvrátila jen jeden brejkbol, a soupeřka tak letos na trávě prohrála všech šest setů.

"Zápas byl i kvůli podmínkám velmi náročný. Dnes to nebylo úplně o tenise. Hrozně foukalo, pak se objevilo sluníčko a zase stín. Nemůžu ani říct, že jsem čerpala z formy, kterou jsem měla minulý týden. Jsem ale nadšená z toho, že jsem vyhrála," uvedla Siniaková.

Nyní již šest zápasů neporažená Siniaková si o vyrovnání nejlepšího výsledku v All England Clubu zahraje s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou, se kterou ve vzájemné bilanci prohrává 1:2.

Marie Bouzková letos neoslňuje bůhvíjakou formou a do Wimbledonu dorazila se sérií čtyř porážek, za obhajobou loňského čtvrtfinále ale vykročila dvousetovým vítězstvím. Z kvalifikace rozehranou Švýcarku Simonu Waltertovou. porazila 6:1, 6:4.

Čtyřiadvacetiletá Češka měla zápas skvěle rozehraný a za stavu 6:1, 4:0 a 30:0 byla blízko k jeho ukončení. Jenže soupeřka začala hrát na riziko a zápas ještě zdramatizovala.

Bouzková naopak znervózněla, ztratila úderovou jistotu a za stavu 5:2 při svém podání zahodila i tři mečboly. První po nepřipraveném náběhu k síti, druhý po dvojchybě a třetí po úderu do sítě. Za stavu 5:4 musela dokonce odvracet celkem tři brejkboly, ale zpátky do hry už soupeřku nepustila.

"Musím říct, že jsem dobře začala a držela tu úroveň skoro do konce. V závěru se ale sešlo blbě pár míčků. Hlavně první game, kdy jsem to chtěla doservírovat. Soupeřka potom zahrála pár bodů dobře a já začala být pasivní. Jsem ráda, že jsem to nakonec vybojovala. Podržel mě servis a to v koncovce rozhodlo," podotkla Bouzková.

Ve druhém kole se nasazená Češka utká s loučící se Estonkou Anett Kontaveitovou, nebo s další kvalifikantkou Italkou Lucreziou Stefaniovou. Jejich duel byl odložen na úterý.

Tereza Martincová uzavírala na začátku loňské sezony TOP 40 žebříčku, ale už přes rok se trápí a momentálně není členkou ani nejlepší stovky. Pražská rodačka dokázala v letošní sezoně pouze dvakrát přejít přes úvodní kolo hlavní soutěže na nejvyšším okruhu, v březnu v Miami porazila Tamaru Korpatschovou a před pár týdny v Birminghamu přehrála Viktoriji Tomovovou.

Na oblíbené trávě se zvedla. V Nottinghamu prohrála těsně s pozdější finalistkou Jodie Burrageovou, v Birminghamu prošla z kvalifikace do druhého kola a potrápila Barboru Krejčíkovou, jež padla až ve finále, a v Eastbourne měla setboly proti pozdější šampionce Madison Keysové.

Statistiky zápasu Martincová - Podoroská

Ani zlepšená forma však na první letošní vítězství na majorech nestačila. Ve Wimbledonu, kde má v podobě předloňského třetího kola své grandslamové maximum, nestačila na Nadiu Podoroskou a na dva roky staré vítězství nad Argentinkou v tomto dějišti nenavázala.

Přitom měla duel dobře rozehraný. Po zisku úvodního setu nečelila v tom následujícím ani jednomu brejkbolu. Jenže jej ztratila v tie-breaku a v rozhodujícím dějství od stavu 2:3 už jen marně dotahovala náskok brejku soupeřky. Podoroská ve druhém kole vyzve dvojnásobnou semifinalistku a bývalou světovou jedničku Viktorii Azarenkovou.

Linda Fruhvirtová loni v září senzačně ovládla podnik WTA v indickém Čennaí a na začátku letošní sezony slavila grandslamový průlom na Australian Open, kde ji dělil jediný set od postupu do čtvrtfinále. Poté ale jedna z nejtalentovanějších teenagerek i kvůli velkému počtu dvojchyb dlouho stagnovala a sbírala jednu porážku za druhou.

V posledním měsíci však problémy se servisem vyřešila a na travnaté generálce v Birminghamu se probila do svého prvního čtvrtfinále po devíti měsících a premiérového na trávě. Hlavní soutěže se mohla zúčastnit i v Eastbourne, ale coby lucky loser z turnaje nakonec odstoupila. V pondělí zkompletovala účasti v hlavních soutěžích všech čtyř grandslamů, ale stejně jako na nedávném French Open vypadla hned v prvním kole, tentokrát po skreči proti Petře Martičové.

Fruhvirtová přitom klidně mohla vyhrát ve dvou setech a vyhnout se nepříjemnému zdravotnímu problému. V první sadě však nevyužila úvodní čtyři brejkboly a soupeřka poté na druhý pokus set dopodávala. Druhé dějství se nepovedlo napoprvé doservírovat Češce a nakonec rozhodoval tie-break. V něm si Fruhvirtová vypracovala tři setboly v řadě a před tím posledním při dobíhání kraťasu ošklivě podklouzla, chytla se za levé koleno a začala brečet. Navíc gestikulovala, že se jí kolene nepřirozeně prohnulo.

Po návštěvě fyzioterapeuta a zatejpování levé nohy poslední setbolovou šanci proměnila. V rozhodující sadě však tahala kvůli horšímu pohybu od začátku za kratší konec a za stavu 1:4 a 0:40 se rozhodla raději nepokračovat.

Chorvatka, která zvládla úvodní kolo Wimbledonu popáté z posledních šesti startů, z nichž tři dotáhla až do osmifinálové fáze, se o první letošní účast mezi nejlepší dvaatřicítkou na grandslamech popere s Francouzkou Diane Parryovou.

Do hlavní fáze letošního ročníku Wimbledonu se dostalo celkem 14 Čechů. V rámci pondělního programu absolvují první kolo ještě Markéta Vondroušová, Kateřina Siniaková a Marie Bouzková. V úterý čeká vstup do turnaje dvojnásobnou šampionku Petru Kvitovou, Barboru Krejčíkovou, Karolínu Muchovou, bývalou finalistku Karolínu Plíškovou, Lindu Noskovou, Jiřího Lehečku, Tomáše Macháče a Jiřího Veselého.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

• WIMBLEDON •
Londýn, Velká Británie, tráva, 44.700.000 liber
pondělní výsledky (3. 7. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Strýcová (ČR) - Zaněvská (Belg.) 6:1, 7:5
Vondroušová (ČR) - Stearnsová (USA) 6:2, 7:5
Bouzková (32-ČR) - Waltertová (Švýc.) 6:1, 6:4
Siniaková (ČR) - Qinwen Zheng (24-Čína) 6:3, 7:5
Martičová (30-Chorv.) - L. Fruhvirtová (ČR) 7:5, 6:7 (5:7), 4:1 / skreč
Podoroská (Arg.) - Martincová (ČR) 3:6, 7:6 (7:5), 6:4
Šwiateková (1-Pol.) - Lin Zhu (Čína) 6:1, 6:3
Pegulaová (4-USA) - Davisová (USA) 6:2, 6:7 (8:10), 6:3
Keninová (USA) - Gauffová (7-USA) 6:4, 4:6, 6:2
Kasatkinová (11) - Dolehideová (USA) 6:1, 6:4
Kuděrmetovová (12) - Kanepiová (Est.) 7:6 (7:4), 6:4
Bencicová (14-Švýc.) - Swanová (Brit.) 7:5, 6:2
Bogdanová (Rum.) - Samsonovová (15) 7:6 (7:1), 7:6 (7:4)
Azarenková (19-) - Yue Yuan (Čína) 6:4, 5:7, 6:4
Mertensová (28-Belg.) - Hrunčáková (SR) 7:6 (7:2), 6:2
Masárová (Šp.) - Šarífová (31-Eg.) 7:5, 3:6, 7:6 (10:6)
Parksová (USA) - Friedsamová (Něm.) 6:4, 6:3
Bucsaová (Šp.) - Rachimovová (-) 6:3, 4:6, 7:6 (11:9)
Parryová (Fr.) - Dartová (Brit.) 6:7 (4:7), 6:0, 6:4
Fernandezová (Kan.) - Baindlová (Ukr.) 6:4, 4:6, 6:4
Burrageová (Brit.) - McNallyová (USA) 6:1, 6:3
Xinyu Wang (Čína) - Hunterová (Austr.) 6:3, 6:1
Sorribesová (Šp.) - Trevisanová (It.) 6:3, 6:1
Svitolinová (Ukr.) - V. Williamsová (USA) 6:4, 6:3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

132
Přidat komentář
Kandinsky1
Řešilo se tu někde to, že Muchová nemohla hrát exhibici, protože by jinak musela WTA platit pokutu ?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, je tu článek.
Reagovat
Kandinsky1
A jo, dík, ten jsem přehlédl.
Reagovat
lvicek
Btw. Momentálně sedmá česká hráčka figuruje na 38. místě! Při troše štěstí bychom mohli mít na US Open 7 nasazených!smile
Reagovat
tommr
7 nasazených je docela reálných pokud Markéta Vondroušová a Marie Bouzková ještě ve Wimbledonu udělají pár kol ...
Mohlo by jich být ale i 8 pokud aspoň jedna Linda ještě před USO zabere ...
Reagovat
lvicek
Tak ona i Katka musi jeste neco uhrat... Ale 8 nasazenych? Nebyl by to snad nejaky rekord?
Reagovat
tommr
český rekord by to byl určitě ...
Jinak ale Američanky nebo Rusky nejspíš měly dříve i víc nasazených ...
Reagovat
makro99
hmm, Rusky si úplně nemyslím... Američanky teda nevím, 8 je fakt hodně, někdy dávno.. ale dřív zase bývalo jenom 16 nasazených :)
Reagovat
vergus
Lindy je velká škoda, ten 3. set by bez zranění klidně mohla vyhrát. U Terezy je vidět, že se těch těsných koncovek bojí a to je u sportovce vždycky konečná. Zavírání zápasů by ale mohla zlepšit i Maruš, tam to docela skřípalo.
Markéta měla houževnatou soupeřku, ale servis jí až na jeden moment hezky psal. Katka mile překvapila a za odměnu se jí otevřel fajn los: Tsurenko, Bogdan/Parks, Pegula na trávě, to by byla škoda zahodit ;)
Reagovat
lvicek
Koukam Kačku čeká Tsurenko, no samý lepší... Snad se dá dohromady! Jen ať to prosím te "sympatande" neskrecne!
Reagovat
tommr
mnohem pravděpodobnější je že to skrečne Tsurenko pokud bude s Katkou prohrávat ...
Reagovat
lvicek
To klidně, to mi neva ;). Já reagovala na to její ošetřování a jak jste tu psali, že to s ní vypadá blbě...
Reagovat
paddy
přesně jak jsem psal po losu "přejme si vítězství Kenin" a vyšlo nám to smile
díky, že jste přidali ruku k dílu

protěžovaný teenager out a Mouratoglouva tlupa truchlí

misa naopak určitě slaví, zápas to byl kvalitní a v dalším kole nás čeká Wang, se kterou to bude repete W21

mimochodem, nepřipomíná vám Gauff tím účesem predátora?

líbilo se mi, jak Kenin často křičela "come on!"
com musí mít radost smile

já si ještě po vzoru tenisového.nadšence radostí poskočím - haha hihi jajaja lalala
a posílám pozdravy do australského blázince smile
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
paddy
titul pro Alcaraze smile
Reagovat
Otmar
Není to nejhorší, ne? Linda F. hrála nejlíp jak umí, jestli by to stačilo se už nedozvíme, rozhodlo zranění. Od Terezy jsem čekal víc, ale ona si asi nevěří. Jinak všechno ve dvou setech...dobrý. Nejcennější vítězství Kateřiny, měla to suverénně nejtěžší!smilesmile
Reagovat
EllNino
O mnoho lepší než na RG, a to hrála jen jedna naše nasazená

Katka mile překvapila, Markéta a Marie splnily povinnost (i když momentálně je ráda za cokoli bohužel), Bára pěkné retro :))

Tereza se vyvztekala, už ji nebaví hrát ani na trávě? :/ Na antuce chápu, ale tyhle věčné grimasy jsou prostě zbytečné a prohrálo jí to zápas ...

Lindy je škoda, hrála výborně ...

Zítra tipuju, že se nic neodehraje :))
Reagovat
frenkie57
Má čůrat?
Reagovat
Liverpool22
Ano - zítra bude kritický den co se týče smile Vše snad naplno začne od středy, kdy už má být hezkysmile
Reagovat
EllNino
ve středu se bude muset dohrát komplet 1. kolo a půlka 2. kola, to bude Manic Wednesday :))
Reagovat
frenkie57
Zítra snad také něco odehrají, vždyť tam mají tři kryté kurty, ne?
Reagovat
EllNino
dva :)
Reagovat
paddy
já se vsadím, že se zítra odehraje min. 6 zápasů
pod střechou smile smile smile
Reagovat
lvicek
Gratuluju vsem holkam a to jeste Terka to mela fakt na dosah (:/ skoda, ze ten TB nedala :/) a Linda smula, no, snad z toho nebude nic horsiho.
Reagovat
Dobry-den
Gratulka, nic jsem neviděl, ale bilance 4:2, to je dobrý. smile
Nejvíc potěšila Katka, po titulu nevybouchla hned v 1. kole. smile
Naopak mrzí skreč Lindy. Obě ségry na letošní Wimbledon nebudou rády vzpomínat. smile
Reagovat
frenkie57
fakt toho Korýska vyndala.smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
com
smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
frenkie57
se rozhodla, že to Marii na poslední chvíli stíží. Z 1:5 na 4:5. Marie má poslední možnost normálně ukončit zápas na podání.
Reagovat
aape
vypadá to, že to nedá smile
Reagovat
frenkie57
no dala, ale byla to nakonec docela dřina.
Reagovat
SpacialRecognition
to ještě pokazí...
Reagovat
EllNino
Klasicky se bojí vyhrát
Reagovat
com
Bouzkova se uz vidi na samosberu jahod smile
Reagovat
SpacialRecognition
takhle hraje čtvrfinalistka wimbledonu?
Reagovat
Otmar
Dohrála a vyhrála, má můj neskonalý obdiv. Herně na ni měla zcela jistě, handicap s nohou to mohl změnit. Snad to půjde i nadále, brzo začínají debly.smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
horska.kraslice
v současné době hraje opravdu dobře. smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile Bohužel laboruje se zraněním smile
Reagovat
dadaft
dobře ona
Reagovat
zfloyd
jo,jo,jo je to tam , hodně těžký zápas , ale hrála skvěle smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
aape
smile
Reagovat
Liverpool22
stejně jako Maky docvakla zápas až na druhý pokus, ale postoupila a to se počítá smilesmilesmile
Reagovat
Ianny
Super Kačenkosmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
Mony
Ale ksichtama se moc nevyznamenala..
Alespoň, že tou hrousmile
Reagovat
Ianny
Já myslím, že to bylo dnes proto, že ji asi fakt bolela ta noha. Takže ksichtíky jí budiž odpuštěny:)
Reagovat
Otmar
Jestli je to kyčelní kloub, jakože je, pak bude problém dohrát. Držím pěsti, i když co potom?
Reagovat
tommr
v singlu Katka asi dohrála, ale snad to bude stačit aspoň na debla ...
Reagovat
zfloyd
nějaký doktor na dálku , taková už u nás jedna je smile
Reagovat
Otmar
Je, ona se ale považuje za psycholožku. Cviky na uvolnění kyčle poznáte jistě i Vy!
Reagovat
Liverpool22
je to škoda. Zrovna když má Katka formu jí brzdí zranění
Reagovat
Ianny
Nevypadá to moc dobře, normálně se Katka mnohem víc hýbe, poskakuje. Teď je vidět, že se šetří.
Reagovat
tommr
Katka sice začala dobře ale asi není úplně fit protože si vyžádala MTO ... smile
Reagovat
Liverpool22
Katka mile překvapuje - hraje dobře smile ale MTO je strašáček - snad to bude OK smile
Reagovat
tommr
s tou nohou měla problémy už v Bad Homburg ...
Reagovat
Ianny
Už v Homburgu měla zafáčovaný stehno v poslední fázi zápasu
Reagovat
com
ze by si Kenin po Sabalence vyslapla i na Gauff smilesmile
Reagovat
tommr
to by si u mě hodně šplhla ...smile
Reagovat
Liverpool22
mám to stejně smilesmilesmile
Reagovat
com
no jen skoda, ze vyrazeni nasazene sedmicky nasim moc nepomuze, kdyz v ty casti pavouka neni zadna smilesmile
Reagovat
tommr
ale aspoň nebude zabírat vysílací čas v televizi ... smile
Reagovat
lvicek
A byla ten Gauff na Eurosportu? Nebyla jsem doma ;).
Reagovat
lvicek
Chtela jsem napsat ta smile smile
Reagovat
Ianny
Opravdu?smile
Reagovat
zfloyd
naše nejhezčí tenistka vyfasovala bohužel asi jedinou Číňanku , které tráva sedí , bude to těžká práce , ale zatím hraje skvěle smilesmile
Reagovat
com
myslim, ze sme se shodli na tom, ze nase nej tenistka, tedy i nejhezci je Kájísek smilesmile
Reagovat
zfloyd
každému co jeho jest smile
Reagovat
Oin
To schvaluje 10 z 10 Raskenů.
Reagovat
Mony
Nebo Marťanů
Reagovat
dunphy
Myslím si, že taková Shuai Zhang na trávě umí lépe než Qinwen, i když letos samozřejmě není vůbec ve formě. Čtvrtfinále Wimbledonu a dvě finále na travnatých 250 nejsou špatný počin.
Reagovat
EllNino
Nejlepší travařka asi Jie Zheng :) Ale ta už nehraje
Reagovat
dunphy
Ano, ta a její zápas se Serenou ve Wimbledonu mě taky napadly. Ale bral jsem to pouze ze současných možností :)
Reagovat
zfloyd
Venuše měla podobný karambol jako Linda , ale hraje dál smile
Reagovat
Kandinsky1
Protože už má všechno umělý.
Reagovat
aape
smile
Reagovat
Ianny
Koukám, že je Markéta vypsaná i na čtyřhru. Aby si toho nenaložila až moc.
Reagovat
tommr
já myslím že jí žádný přetížení nehrozí protože v singlu skončí brzo - nejspíš už v příštím kole ...
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že naši nejlepší opět nenastoupili.
smile
Reagovat
zfloyd
je vidět , že jí tráva nevoní /alespoň ta na které hraje/ bude muset zpřesnit hru , jestli chce udělat slušný výsledek , lehčí soupeřku už asi nedostane , jinak gratulace k postupu smilesmile
Reagovat
SpacialRecognition
dobře jí tak, dobře kašlala na return, tak se jí to vymstilo.
Reagovat
aape
bohužel, trochu lajdácky pojala i svůj servis smile
Reagovat
Liverpool22
je to doma smilesmilesmile
Reagovat
aape
tak nakonec to Maki hned napravila a drama se nekonalo smile
Reagovat
tommr
konečně brejk! Teď už by to mohla Markéta dotáhnout protože soupeřka je zatím na returnu úplně marná ...
Reagovat
Liverpool22
smile Pro Maky zatím pohodovej zápas - snad to vydrží smile
Reagovat
EllNino
hahaha
Reagovat
Liverpool22
klídek - další brejk a 6:5 smile Teď to Maky už docvakne smile
Reagovat
makro99
trochu nervíky tam byly smile ale v Sokolově už můžou začít slavit smile
Reagovat
GaelM
Jsem zvědav na Báru v deblu, po tom co Hsieh vyhrála French Open si dokážu představit fakt cokoliv smile
Reagovat
SpacialRecognition
místo toho je to 1-2...
Reagovat
tommr
Markéta promarnila už 8 brejkbolů v řadě ... smile
Reagovat
SpacialRecognition
na některé zahrála soupeřka dobře, ale na dost z nich zahrála Markéta vyloženě lajdácky.
Reagovat
aape
Markéta by občas mohla zařadit nějaký úder po lajně, hraje teď až moc předvídatelně a prohazuje ji jen soupeřka bohužel
Reagovat
tommr
Markéta začala skvěle, ale začíná zahazovat brejkboly ve velkým což není dobrý znamení ...
Reagovat
aape
první set ale zvládla nakonec celkem v pohodě, tak snad to zopakuje i v tom druhým..
Reagovat
Liverpool22
přesně tak smilesmilesmile
Reagovat
SpacialRecognition
začala zahazovat šance.
Reagovat
SpacialRecognition
snad nechytne nerva zase..
Reagovat
Liverpool22
Naše pomalovaná Maky se asi dobře vyhajala a zatím hraje super smile
Reagovat
zfloyd
spíš její soupeřka je pro ni hodně příjemná a hodně pomáhá
Reagovat
jindra2
obe by meli hlavne zhubnout jestli chcou hrat tenis smile
Reagovat
Liverpool22
To si nemyslím. Podívej se např. na Penko. Navíc zase není dobré, když je holka/tenistka moc hubená tzv. kosť a kůže.
Reagovat
tommr
Ostapenko bych jim jako vzor rozhodně nedával ...
Reagovat
Liverpool22
Jasně máš pravdu - myslel jsem to tak, že Penko i s nadváhou útočí na velké tituly + GS už taky má.
Reagovat
George_Renel
Blbost, pohyb mají obě skvělý.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To je zas nějaký Stojan Radič...
Reagovat
zfloyd
Venuše se Svitolinou bude asi dnes nejatraktivnější zápas smilesmile
Reagovat
Krisboy
Bára skvělá! smilesmile
Reagovat
com
si vydelala na rozloucenou milion a šup zpatky do Čecháčkova smile
Reagovat
makro99
v Race se vklínila mezi Brendu a Saru Bejlek na konec první 150ky :)
Reagovat
tommr
tak nám ten Wimbledon nezačíná zrovna nejlíp. Ještě se nedohrálo ani první kolo a už máme dvě zraněný a teď ještě ke všemu začíná smile pršet ... smile
Reagovat
Kandinsky1
FruFru si tedy na letošním Wimledonu vybraly pořádný kopec smůly smile
Reagovat
com
zadny FruFru smile ale Lindicka Dablova a Brendicka smilesmile
Reagovat
Blondie
FruFru! Aww. To je cute. Oficiálně adoptuji tuto přezdívku! Provždy ti přiznávám copyright.
Reagovat
GaelM
A ještě mu přiznej objevení Ameriky a vynález kola smile Tahle přezdívka se tady používá už minimálně tak rok...
Reagovat
zfloyd
řekl bych , že od minulého turnaje změnila přístup a hraje sympaticky agresivně, lepší podání vykoupené mnoha DF , nečeká na chyby soupeřek , teď už jen dozrát a za rok , za dva může vykročit směrem ke špičce smilesmilesmile
Reagovat
tommr
ty holky Fruhvirtovic mají teda smůlu. Nejdřív se zraní Brenda a ztratí skoro vyhranej zápas a teď se to samý přihodilo Lindě zrovna když začínala Marticovou přehrávat ... smile
Reagovat
Liverpool22
smůla no smilesmilesmile
Reagovat
SpacialRecognition
Jak Linda tak Brenda se zranily ve Wimbledonu.
Reagovat
aape
Výborněsmile, veteránka Bára první výhra letošního Wimbledonu? Báro užij si to, a přidej další smile
Reagovat
EllNino
Bohužel naše holky zatím nic moc, Linda se zranila a skrečla, Tereza to opět nezvládla v hlavě

Aspoň ta Barča při rozlučce :)
Uvidíme, co zbylé holky, Katka, Markéta a Maruška

Jinak zajímavé duely, Vika těsně ve třech, stejně tak Pegula, Samsonova out, Rakhumova zahodila vedení 9:5 v TB proti Bucse :)) Končí i Harriet Dart proti antukářce Parry (tráva ultra pomalá)
Reagovat
EllNino
Tereza nehrála špatně, ale Podoroska měla zase den, kdy jí všechn podadlo k lajnám ... a ať mi někdo říká, že je tráva ve Wimbledonu rychlá, je to snad antuka porostlá travou nebo co :/
Reagovat
Kandinsky1
Tak není žádným tajemstvím, že je daleko pomalejší, než dřív. Takovej Samprase by na ní horko těžko vyhrál alespoň jeden GS. Naopak by daleko více seděla Agassimu smile
Reagovat
Kandinsky1
Jen aby se z rozlučkového turné nestalo návratové.
Reagovat
frenkie57
Přesně tohle vyvracela nedávno v jednom rozhovoru. Ona má už jiné priority - dítě, manžela...
Reagovat
lvicek
Říkala, že končí na US Open za každých okolností. Ale kdyby s Hsieh nahrály dost bodů na účast na TM ve čtyřhře, tak to by mi přišlo jako strašná blbost.
Reagovat
Pergolek
Barbora Stryková dobrá práce
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist