Úspěšný comeback Clijstersové: vyřadila i Venus

6. 9. 2009, 21:20
Aktuality 3
US OPEN ŽENY - Kim Clijsterosvá se na svůj návrat po dvouleté přestávce připravila výborně. Světové trojce Venus Williamsové nadělila dokonce 'kanára' a po třísetové výhře postoupila už do čtvrtfinále US Open.
Kim Clijstersová

US Open už skončilo pro její Venus Williamsovou, jež v divokém utkání podlehla ve třech setech slavné navrátilkyni Kim Clijsersové. První dva sety trvaly dohromady 50 minut, když na vítězství Belgičanky 6-0 zareagovala třetí nasazená americká hráčka naprosto totožným způsobem.

Rozhodující set nabídl vyrovnanější podívanou, v níž triumfovala 6-4 šestadvacetiletá Clijstersová a na svém prvním grandslamovém turnaji od Australian Open 2007 postoupila už do čtvrtfinále. Bývalá světová jednička a vítězka US Open 2005 se před měsícem vrátila k tenisu po mateřské pauze a v New Yorku startuje díky divoké kartě od pořadatelů.

"Bylo to neuvěřitelné. Nevím co na to říct, byl to takový podivný zápas," chrlila ze sebe v euforii Clijstersová. "Když jsem prohrála druhý set 0-6, řekla jsem si 'OK, teď zase začnu bojovat o každý bod'," dodala belgická hvězda.

Její příští soupeřkou bude Číňanka Li Na, jež si poradila s Italkou Schiavoneovou.

Nezaváhala naopak mladší sestra Venus Serena. Americká favoritka ve čtvrtém kole newyorského grandslamu
deklasovala za 64 minut Slovenku Danielu Hantuchovou 6-2 6-0.

Po vyřazení Dinary Safinové Petrou Kvitovou zůstala světová dvojka Serena Williamsová ve Flushing Meadows nejvýše nasazenou hráčkou a ani nyní neztratila na svém oblíbeném turnaji set. Trojnásobná newyorská vítězka vyslala na Hantuchovou 27 vítězných úderů včetně osmi es a potřetí za sebou na US Open prošla mezi nejlepší osmičku.

O postup do semifinále se Williamsová utká s Italkou Flavií Pennettaovou, jež má momentálně fantastickou formu. Desátá hráčka světa si v osmifinále poradila se sedmou nasazenou Ruskou Věrou Zvonarevovou. Tu porazila ve třech setech.

Serena hrála s Pennettaovou pouze loni v Miami, kde ve třech setech vyhrála.

Mezi nejlepších osm hráček turnaje se už mohou dostat jen dvě hráčky z první světové desítky. Serenu doplní Kuzněcovová, nebo Wozniacká.

- US OPEN ŽENY (USA - New York, tv. povrch) -
nedělní výsledky (06. 09. 2009)

Dvouhra - osmifinále:
S. Williamsová (2-USA) - Hantuchová (22-SR) 6-2 6-0
Clijstersová (Belg.) - V. Williamsová (3-USA) 6-0 0-6 6-4
Pennettaová (10-It.) - Zvonarevová (7-Rus.) 3-6 7-6(6) 6-0
Li Na (18-Čína) - Schiavoneová (26-It.) 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
se sedmou nasazenou Ruskou Věrou Zvonarevovou" ??? To je ale hodně nepovedený koment utkání.

Parádní představení zlomené rusačky. Ve třetím setu si Zvonarevka několikrát vztekle a skoro za breku strhávala bandáž z nohou.
Flavia ukázala, jak se má bojovat do konce i když se hra nedaří. Bravo! Ze začátku vůbec nevěděla jak na Zvonarevku hrát. Nešlo první podání, dřela, útočila, ale často to lítalo vedle a do sítě.
Zvonarevka měla 6 mečbolů (z toho 4 za stavu 6-5), při kterých jenom pasivně bránila, což se jí pořádně vymstilo. Od nevyužití posledních dvou mečbolů v tajbrejku už byla psychicky na dně.
Reagovat
smazaný uživatel
Flavia má sice skvělou formu, ale kdyby jí měla fantastickou, nemusela by otáčet zápas s Věrkou Zvonarevou, která hraje momentálně z formy. Tipuji další dvousetové vítězství pro Serenu.
...
Obávám se to říct, ale vše spěje k nudnému vítěznému sterepotypu Serena-Federer,
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist