Útok na Selešovou před 15 lety výrazně zasáhl do její kariéry

29. 4. 2008, 09:55
Aktuality 0
Tenistka Monika Selešová, jugoslávská rodačka, která má od roku 1994 americké občanství, vyhrála svůj první grandslamový turnaj už v roce 1990 a o rok později se stala světovou jedničkou. Na tenisovém trůnu vydržela dva roky, než ji před 15 lety, 30. dubna 1993, pobodal na turnaji v Hamburku fanatický fanoušek její konkurentky Steffi Grafové z Německa.
Profily hráčů
Monica Selešová

Vítězka devíti grandslamů (ve sbírce jí chybí jen Wimbledon), která se narodila 2. prosince 1973 v Novim Sadu v Srbsku, při útoku po fyzické stránce neutrpěla nijak vážná zranění, útočník jí kuchyňským nožem způsobil dva centimetry hluboké zranění zad. Po psychické stránce to však bylo horší a na kurty se vrátila až po dvou letech.

Poté již nedominovala jako předtím, do své sbírky přidala vítězství na Australian Open. V roce 1998, krátce po smrti svého otce a trenéra, si v Paříži zahrála poslední grandslamové finále. Na okruhu WTA naposledy hrála v roce 2003. Kariéru oficiálně ukončila letos.

Günter Parche byl za útok na Selešovou odsouzen pouze k dvouletému podmíněnému trestu, protože byl shledán duševně zaostalým. Jeho advokátovi se také podařilo u odvolacího soudu prokázat, že zaútočil na Selešovou s úmyslem ji zranit a nikoli zabít.

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist