Utrápený rok 2014: bolesti i deprese. Teď Azarenková neuspěla s žádostí o divokou kartu do Sydney

9. 1. 2015, 17:33
Aktuality 47
Viktoria Azarenková má za sebou nejhorší sezony v kariéře. Trápila se na kurtu i mimo něj. Jako bych celou sezonu přeskočila, řekla. Na začátku roku 2015 hlásí, že je konečně připravená a tenis si zase užívá. Jenže v Brisbane vypadla už po prvním zápase a v Sydney neuspěla s žádostí o divokou kartu.
Profily hráčů
Viktoria Azarenková

Viktoria Azarenková sezonu 2014 protrpěla. Už během Australian Open laborovala se zánětem v noze, který pak léčila několik měsíců. Navíc se přidaly bolesti kolen a běloruská tenistka se od Melbourne objevila už jen na sedmi turnajích. Ani ne jednom z nich se nedostala alespoň do semifinále, postup do čtvrtfinále US Open je s odstupem času výborným výsledkem.

"Osobně to cítím, jako bych vynechala celou sezonu. Nikdy jsem nebyla zdravá, nikdy jsem nebyla připravená a nikdy jsem ani naplno netrénovala. Nebyla jsem v pohodě ani psychicky," řekla Azarenková o své nejhorší sezoně, kterou poprvé od roku 2007 zakončila mimo Top 20.

I když prý prožila nešťastný rok, vzdát se tenisu nechtěla. "O tom jsem nepřemýšlela. Tenisový kurt byl vždy mým místem. Je to pro mě známé a bezpečné místo a pokaždé, když chci kdekoliv na světě od něčeho utéct, tak jdu hrát tenis, protože při něm si vždy vyčistím hlavu. Ale loni to bylo obtížné hrát a užívat si to, když jsem měla neustálé bolesti," vzpomínala pětadvacetiletá Běloruska.

Na pohodě bývalé světové jedničce a dvojnásobné vítězce Australian Open (2012 a 2013) nepřidaly ani chmury v osobním životě, když ukončila zasnoubení se Stefanem Gordy, známým jako RedFoo. Azarenková dokonce přiznala, že měla deprese, ale naučila se z nich dostávat a teď cítí, že je připravena na nový začátek.

"Nechci, aby to vyznělo, jako že jsem byla psychicky nemocná, ale ano, deprese jsem měla. Všichni jsme jenom lidi. Procházíme si těžkými obdobími a důležité je se z toho dostat. To je na tom to vzrušující. A zjistíte, jak silná jste osobnost a jaký máte charakter, protože je to výzva života. Byl to těžký rok, ale teď jsem konečně připravená," řekla odhodlaná tenistka, která v žebříčku WTA klesla už na 42. místo.

Azarenková neuspěla s žádostí o divokou kartu

Vstup do nové sezony ale šťastný příliš nemá. Tento týden neobhájila finále v Brisbane poté, co hned v prvním kole neproměnila dva mečboly proti Karolíně Plíškové, a navíc neuspěla s žádostí o divokou kartu na turnaj do Sydney, kde se chtěla rozehrát před Australian Open.

Pořadatelé podle serveru tennis.com dali přednost před vítězkou turnaje z roku 2012 domácí Jarmile Gajdošové a Rusce Darje Gavrilovové, jež by brzy měla získat australské občanství. A Azarenková tak před prvním grandslamem sezony bude jen trénovat v Melbourne Parku.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

47
Přidat komentář
Frick
O ní mám obavy, aby si jí ty Australani nespletli s březí klokanicí.

(tady je to vhodnější, sory za duplu)
Reagovat
EllNino
bohužel neméně trapné :D .....
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle máš i za vedlejší diskusi...
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=414171834828
Reagovat
freeteepek
To jí teda upřímně lituju. Sice se mi nikdy nelíbil ten rámus, co při hře vydává. Ale to je teď vedlejší.
Reagovat
smazaný uživatel
kedy sa zajtra hraje?
Reagovat
smazaný uživatel
nehraje
Reagovat
smazaný uživatel
... by mi vůbec nechyběla. Na stejně otravné Sharapce je aspoň něco zajímavého...
Reagovat
janek_da
A co na to Vikina babička?
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo bude sledovat zápas Venus Caro? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Chci se dívat, takže teď jdu spát. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych se na to rád podíval, ale moc jsem toho nenaspal. Je dost učení. :/ No uvidíme. Věřím Venus, že tento rok ten titul dá :D
Reagovat
smazaný uživatel
kedy sa hraje? :) o ktorej?
Reagovat
FulnekUltras
i bez větší zápasové praxe zkušené Vice jen prospěje. Proti Káje v Brisbane zas rozhodně nehrála tak špatně, aby to bylo na vyložené chmury. Všechno se uvidí až za deset dní...
Reagovat
smazaný uživatel
Vika dojde daleko.
Reagovat
Mark976
kdyby se přihlásila rovnou, tak tam je......co víc k tomu napsat. Pořadatel neudělal chybu, když měl své plány už dopředu. Litoval by pak někdo Gavrilovovou....to jak kdyby Allertová dostala divokou kartu do Prahy a pak ji neměla, že Radwanska se rozhodne ze dne na den hrát...psali byste stejně???
Reagovat
EllNino
Jo a jinak, nevím, kde sebrali, že Jarka vyhrála v roce 2012 Sydney ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo nepíše, že Jarka vyhrála ten turnaj, čti pořádně...
Reagovat
tommr
blbě čteš. V roce 2012 vyhrála Azarenka ... :)
Reagovat
PetaM
Spletl se, pánové Dokonalí.
Reagovat
EllNino
pardon ...
Reagovat
pepin
Já se jim nedivím, je to přece právo pořadatelů udělit kartu komu oni chtějí a ne, že někdo něco vyhrál. Určitě k tomu měli svoje důvody. A komu se to nelíbí, tak jim třeba napište at Vám to zdůvodní. Už vidím tady u nás tu pohodu, kdyby třeba divokou kartu na turnaj u nás nedali třeba Báře a dali ji Azarenkový. To by byla mela. Tak se prostě nedivme.
Reagovat
tommr
souhlas. Měla se přihlásit včas a nenechávat to až na poslední chvíli. Gajdošová a Gavrilovová měly nejspíš ty karty přislíbený už delší dobu ... :)
Reagovat
jackiec
asi nechcou aby diváci přišli o bubínky, to jim schvaluju, doufám že hekna bude furt padat rankingem
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=414171834828
Reagovat
smazaný uživatel
Už minulý týden jsem četl tenhle článek, kde toho Vika řekla opravdu hodně...
http://www.nytimes.com/2015/01/04/sports/tennis/victoria-azarenka-aims-to-return-to-tenniss-ruling-class.html?smid=tw-share

Věřím, že se vše v dobré obrátí! :) První zápas nové sezony jí těsně utekl, ale tenisově na to Vika pořád má. Hlavně potřebuje být zdravá a nějak se odrazit, aby zase získala sebevědomí. O ničem jiném to podle mě není... Letos jí budu držet palce ještě víc než kdy dřív! :)
Reagovat
Frick
Proč nejde do kvaldy?

Ponižující?

Jinak 100x hanba Austrálii za to kupčení.
Reagovat
VlS
A s čím kupčí?
Reagovat
kada.tom
Docela ostudný od pořadatelů v Sydney takhle odmítnout jednu z nejlepších hráček poslední let a bývalou světovou jedničku, která své největší úspěchy pojí právě s Austrálií.
Reagovat
Chrenda
Naprosto souhlasím, jeto úplně skandální!
Reagovat
Kozoroh
Holt co naděláme... Tohle by si vůči třeba Sereně nebo Rogerovi nedovolili, to by vyvolalo obrovský poprask. Řek bych dokonce, že není od věci myšlenka, že jí WC nedali jen proto, že je z Běloruska...
Reagovat
smazaný uživatel
k veci je predevsim myslenka, ze ti dva jsou mnohem vetsim trhakem (a oblibenejsi) nez cela Azarenka..
Reagovat
smazaný uživatel
Taky nemám o pořadatelích Sydney valné mínění. Vůbec se mi nelíbí, že se na Viku (vítězku turnaje z roku 2012) takhle vykašlali. Stejně tak loňské vítězce Tsvetaně nedali divokou kartu do hlavní soutěže, takže teď musí hrát kvalifikaci (ve 2. kole čeká Donnu)... Prostě je vidět, že si neváží nedávných vítězek turnaje, což není vůbec dobrá vizitka.
Reagovat
Mark976
my evropani se držíme zásad a hlavně češi..jakákoliv odchylka se bere jako nepřípustná. Respektujte jiný národ, jiné smýšlení a jiné priority....jsme tolerantní a demokratičtí přeci:o)
Reagovat
Cico93
Fandim v dobrom aj zlom. ComeoN láska. Bude dobre;)
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkná fotka, hodí se sem :)
Reagovat
pepin
Třeba tlouštíky neberou.
Reagovat
smazaný uživatel
Teda, to je ale hodně jedovaté :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=414171834828
Reagovat
pepin
Máš ho nějaký bílý, ale ani nechci radši vědět od čeho.
Reagovat
blixa
Nebo si odmítla odložit zavazadla ? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tebe už jsem si dneska podal, tak tě výjimečně nechám být... :D
Reagovat
pepin
No ona je odložila, ale na jedno, to v předu, zapomněla.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale už je to trapný.
Reagovat
slacker
Od Montyho je to skutku trapny
Reagovat
Cico93
Je! Radšej už to ignorujem. Takto mi zasrali môj pekný koment.
Reagovat
pepin
Tak to nečti, trapnejch věcí je tady více a častěji a taky to nekritizuji.
Reagovat
pepin
Jinak Sorry, podívej se, kdo s tím začal.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist