Uvažoval jsem o tom, že v Cincinnati nenastoupím, přiznal Federer

20. 8. 2014, 18:50
Aktuality 35
Roger Federer minulý týden vyhrál turnaj v Cincinnati a ukončil tak dvouleté čekání na 22. titul ze série Masters 1000. Nyní už se Švýcar nachází v New Yorku, kde příští týden odstartuje závěrečný grandslam sezony US Open. Třetí hráč světa se tu před novináři rozpovídal mimo jiné i o tom, že před turnajem v Cincinnati zvažoval to, zda vůbec nastoupí. Byl jsem dost unavený, přiznal.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer od poloviny června prohrál na čtyřech turnajích pouhé dva zápasy. Vyhrál posedmé v kariéře travnatý turnaj v německém Halle, zahrál si finále Wimbledonu, kde však padl s Novakem Djokovičem, a povedl se mu přechod na americké betony. Na prvním ze dvou velkých turnajů Masters 1000 v Torontu došel až do finále. V něm ale nestačil na rozjetého Jo-Wilfrieda Tsongu. O týden později pak na druhém ze série přípravných turnajů před US Open v Cincinnati ukončil dvouleté čekání na 22. titul ze série Masters 1000.

Nyní už se Švýcar stejně jako většina hráčů ze světové špičky připravuje na příští týden, kdy v New Yorku odstartuje závěrečný grandslam sezony US Open. Aktuálně třetí hráč světa tu přiznal, že zvažoval odstoupení z turnaje v Cincinnati. "Uvažoval jsem nad tím asi den nebo dva. První zápas jsem hrál až ve středu, ale v pondělí jsem byl dost unavený, takže jsem přemýšlel nad tím, zda mám, nebo nemám hrát," zdůvodnil Federer své pochybnosti nad startem v Cincinnati.

"Musím být chytrý a musím mít vždy dobře poskládaný program. Musím ale zohledňovat i to, jak se cítím, protože když jsem unavený, mohl bych se pak třeba zbytečně zranit. Po turnaji v Torontu jsem toho měl dost, ale pak to ze mě nějak opadlo, proto jsem si řekl, že v Cincinnati hrát budu, chtěl jsem to zkusit."

"Jsem rád, že jsem se nakonec rozhodl nastoupit a hrát. Mohl jsem mít sice týden volna, ale před grandslamem je důležité hrát zápasy. Můžu teď do US Open nastoupit s čistou hlavou a s pocitem toho, že jsem uhrál dobré výsledky. Uznávám ale, že jsem byl v Cincinnati v průběhu turnaje dost unavený. Bylo to náročné," přiznal Švýcar.

"Jsem ale moc rád, že jsem vyhrál. Konečně jsem pro děti zase vybojoval nějakou velkou trofej. Letos jsem sice domů přivezl nějaké menší z Dubaje a z Halle, ale tahle je o dost větší, tak snad je uspokojí," žertoval Federer.

V minulém roce měl Federer před US Open o poznání jiný program - vinou brzkého vypadnutí ve Wimbledonu se rozhodl hrát na antukových turnajích v Hamburku a ve Gstaadu, úspěchy mu to ale nepřineslo. Na tvrdém povrchu pak sice před odletem do New Yorku odehrál turnaj v Cincinnati, kde však vypadl již ve čtvrtfinále.

"Letos to bude na US Open úplně jiné. Minulý rok jsem se trápil, bolela mě záda a nehrál jsem moc dobře," řekl třetí hráč světa, jenž minulý rok skončil ve Flushing Meadows již v osmifinále, v němž nestačil na Španěla Robreda. "Minulý rok jsem sem přijížděl se smíšenými pocity, teď je všechno jinak. Nebudu letos trávit tři hodiny denně na kurtech, chci si spíš odpočinout. Vím teď, že moje hra je tam, kde má být a všechno to bude jen o udržení téhle úrovně."

Komentáře

35
Přidat komentář
smazaný uživatel
Už jsem myslela, že na to nedojde, ale už brzo by měl Roger zveřejnit svoje video s kýblem :)) zatímco Rafa dal výzvu asi fakt k ledu :(
Reagovat
Cico93
Nadala vyzval kto?
Reagovat
smazaný uživatel
minimálně Tiger Woods :D
Reagovat
Cico93
ano už to vidim.
Reagovat
a.magerova
Tak ti jsou dobří, hodím sem odkaz ať to nemusí ostatní hledat:
http://ftw.usatoday.com/2014/08/rory-mcilroy-tiger-woods-ice-bucket-challenge
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkný:-D. A hodíš sem pak i video Rogera? Jsem v práci a jen někdy mám možnost mrknout. Děkuji;-)
Reagovat
a.magerova
Jj hodím buď já nebo někdo jiný, ale počítám, že se to k nám dostane až zítra, protože jestli řekl, že dnes, tak myslel amerického času, ale tak umíme si na Rogera počkat, že?! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Určite si počkáme;-).Jen s tim časem mi nedošlo a těšila se zbytecne:-(.
Reagovat
Denis92
To video je este zo vcera, takze to ocakavam kazdu chvilu. Teraz si pozrel zreb USO..moze s nim byt spokojny a snad nam to konecne hodi na net :)
Reagovat
smazaný uživatel
anebo se jde svlažit teprve teď po losu, ale to by potřebovali spíš jiní :D
Reagovat
smazaný uživatel
Už se svlažil :D
https://www.facebook.com/photo.php?v=10152640513614941&set=vb.64760994940&type=2&
Reagovat
a.magerova
Super dík moc :-)))

Už jsem viděla i mého jiného miláčka Iron Mana čili Roberta Downey jr.
Reagovat
Denis92
Ako si prisla na to s tym Rogerom?
Reagovat
Denis92
Uz to mam..som zvedavy koho nominuje.
Reagovat
Cico93
tipujem Vonnovu:)
Reagovat
smazaný uživatel
měl by nominovat strejdu Toniho, ať dostane ledovou sprchu víme za co :D a Agassiho za ty provokace s tím, kdo je GOAT :P
Reagovat
smazaný uživatel
Můžeš poslat odkaz na video? Nemám čas hledat.Děkuji
Reagovat
Denis92
http://www.youtube.com/watch?v=HNGE7StS5f4

Posledna otazka je na Ice bucket challenge.
Reagovat
smazaný uživatel
Diky;-)
Reagovat
smazaný uživatel
super rozhovor, takže dneska to přijde, dejme mu čas, vždyť je ze všech nejvytíženější a taky si chce užít s rodinou :) děcka by už ale mohl ukázat :)
Reagovat
a.magerova
Tak zatím klučičí nožičky v ponožkách...
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/08/21/1408577877951_wps_11_EXCLUSIVE_Roger_Federer_a.jpg
Reagovat
Mayo
Betterer , umrem z neho :D
Reagovat
smazaný uživatel
na jedný fb stránce mají aktuální fotky Federerovců s kočárkama jak se procházejí v New Yorku a píšou tam, že během pár hodin bude video na světě, tak já doufám, že jo :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak už i Pete Sampras :D a taky Sacha Baron Cohen, takže hezky v boratovských plavečkách :DD nominoval je tenhle týpek, má super výukový videa, od něj se jako začátečník učím :)

https://www.youtube.com/watch?v=4RASIwXLXAI
Reagovat
Jiri
je skvely hrac. Ze udela v teto sezone takove vysledky jsem po te minule absolutne necekal. Realne se bude uchazet o GS titul, to pro me byla zacatkem sezony utopie.
Reagovat
smazaný uživatel
Těším se na US Open a jsem opravdu zvědavá, jak se Rogerovi povede. Přece jen má za sebou náročné dva týdny.
Reagovat
Fandin
zíslá do konce své kariéry celkem 20 grandslamových titulů. Dejte na má slova.
Reagovat
Fandina
Také bych mu to přála. Go Rogere go go go!
Reagovat
smazaný uživatel
Zlaté oči. Roger už GS nepřidá...
Reagovat
smazaný uživatel
to se říkalo o stárnoucím Samprasovi taky a Roger je výjimečný, ten dokáže cokoliv :P
Reagovat
Fandina
Mám radost, že se Rogerovi daří. A je dobře, že nakonec v Cinci hrál a vyplatilo se. A na USO také držím palce, když se letos dobře cítí, na rozdíl od loňských problémů se zády. Přeji úspěch. Go Rogere go go go!
Reagovat
klarat
http://www.usatoday.com/story/sports/tennis/2014/08/18/mardy-fish-anxiety-disorder-us-open/14253851/
Nějak nevím, kam to hodit, ale docela síla...
Reagovat
spaniel
Zajimave. Muselo to pro nej byt hrozne.
Reagovat
smazaný uživatel
Síla, moc mu fandím.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře jsi udělal, že ses vrátil tam, kde jsi naposled slavil titul z Masters, teď pořádně zregenerovat, potrénovat a hurá na New York :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist