V Abú Dhabí začíná prestižní exhibice. Berdycha čeká Ferrer

26. 12. 2012, 21:46
Previews 2
Sezona 2013 je za dveřmi a už od zítřka fanoušky navnadí tradiční třídenní exhibice v Abú Dhabí. Ve Spojených arabských emirátech se představí i Tomáš Berdych, který se utká s Davidem Ferrerem. Titul obhajuje Novak Djokovič.
Stadion v Abú Dhabí

Tomáš Berdych začne novou sezonu proti stejnému soupeři, s nímž odehrál poslední zápas té uplynulé. Český hráč se ve čtvrtek na exhibici v Abú Zabí střetne se Španělem Davidem Ferrerem. Berdych prohrál 18. prosince ve finále Davisova poháru s Ferrerem hladce 0-3 na sety, i přes jeho porážku ale čeští tenisté zásluhou Radka Štěpánka 'salátovou mísu' přeci jen získali.

Pokud český hráč ve Spojených arabských emirátech světovou pětku Ferrera, s nímž má bilanci 3 výher a 6 porážek, porazí, vyzve v pátečním semifinále světovou jedničku a obhájce titulu Novaka Djokoviče

Šestý hráč světa Berdych si v Abú Dhabí zahrál před dvěma lety, kdy porazil Kypřana Marcose Baghdatise, pak ale nestačil na Nadala a v boji o pomyslný bronz na Švéda Robina Söderlinga.

5. ročníku Mubadala World Tennis Championship v Abú Dhabí pro šest pozvaných hvězd se letos neměl zúčastnit z Top 6 pouze Švýcar Roger Federer, na poslední chvíli však odřekl svou účast i Rafael Nadal. Ten se měl na kurty vrátit po půlroční pauze, nakonec ho ale kvůli nemoci musel nahradit jiný Španěl Nicolás Almagro.

Sedmadvacetiletý Almagro se v pátečním semifinále utká buď s
olympijským šampionem a vítězem US Open Andym Murraym, nebo Srbem Jankem Tipsarevičem.

Finále a souboj poražených semifinalistů o 3. místo je na programu v sobotu 29. prosince.


První ročník v roce 2009 vyhrál Andy Murray, další dva ročníky vyhrál Rafael Nadal a loni zvítězil při svém debutu Novak Djokovič.

Program exhibice v Abú Dhabí 2012

Čtvrtek 27. prosince (předkolo):
14:00 Murray (Brit.) - Tipsarevič (Srb.)
15:30 Ferrer (Šp.) - Berdych (ČR)

Pátek 28. prosince (semifinále):
12:00 Djokovič (Srb.) - Ferrer /Berdych
13:30 Almagro (Šp.) - Murray/Tipsarevič

Sobota 29. prosince:
12:00 zápas o 3. místo
14:00 finále

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
George_Renel
mi hlava nebere, proč po odstoupení Nadala šel přímo do SF Almagro a ne Murray.
Reagovat
marika
Asi proto, že je náhradník Nadala.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist