V Acapulku triumfuje Ferrer, Ferrero třetí titul v řadě nezískal

28. 2. 2010, 11:02
Aktuality 1
ATP ACAPULCO - Juan Carlos Ferrero třetí titul během tří týdnů nezískal. Po 14 vítězných zápasech nestačil až ve finále antukového turnaje v Acapulku na kamaráda Davida Ferrera, kterému podlehl ve třech setech.
David Ferrer

Juan Carlos Ferrero v Jižní Americe ovládl antukové podniky v Costa do Sauipe i Buenos Aires. Jeho vítězná šňůra se zastavila až ve finále turnaje v Acapulku na čísle 14. Nestal se tak prvním tenistou, který by v Jižní Americe dokázal vyhrát tři turnaje v řadě. Před sedmi lety Ferrero nepoznal hořkost porážky dokonce v šestnácti utkáních a stal se světovou jedničkou.

O třetí triumf během krátké doby ho v Mexiku připravil David Ferrer, kterému tak vyšla odveta za šest dní staré finále z Buenos Aires.

"Juan je můj nejlepší kamarád na okruhu. Ale to půjde na kurtu stranou. Oba chceme vyhrát. Ale jsme rádi, že se zase potkáváme ve finále," řekl před finálovým soubojem Ferrer.

Na kurtu se skutečně nešetřili, o vítězi však nakonec rozhodlo více sil, které ušetřil sedmadvacetiletý Ferrer. Díky výhře 6-3 3-6 6-1 získal titul poprvé po dvou letech a celkově se raduje z osmého vítězství. Za něj získal téměř čtvrt milionu dolarů a 500 bodů do žebříčku. 

Oba se shodli, že poraženému finalistovi už došly síly. "Byl jsem agresivnější a údery jsem hrál s větší razancí," komentoval Ferrer. "Byl to úplně jiný zápas, než před týdnem v Argentině," dodal.

Skvělá forma španělských tenistů dělá radost kapitánu daviscupového týmu Albertu Costovi, který za týden v 1. kole proti Švýcarům nemůže počítat s Nadalem ani Verdaskem.

- ATP 500 ACAPULCO (Mexiko, antuka, 955.000 dolarů) -
sobotní výsledky (27. 02. 2010)

Dvouhra - finále:
Ferrer (3-Šp.) - Ferrero (4-Šp.) 6-3 3-6 6-1

Čtyřhra - finále:
Kubot/Marach (1-Pol.) - Fognini/Starace (It.) 6-0 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Klukům španělským se nyní daří. Tak rychle po sobě dvakrát finále.
Pěkně si to podělili. Je to dobrý příslib na Davis cup, když nebude hrát Nadal ani Verdasco.Stanislas se bude muset hodně otáčet.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist