V Aucklandu Češky dohrály. Sestry Plíškovy zůstaly před branami čtvrtfinále

1. 1. 2014, 02:59
Aktuality 37
WTA AUCKLAND - Ze čtyř českých tenistek ve dvouhře turnaje v Aucklandu nezůstala po dvou kolech ani jedna. Dnes vypadly i obě sestry Plíškovy, které nestačily na nasazené soupeřky. Karolína podlehla Belgičance Flipkensové, Kristýna pak prohrála s Američankou Hamptonovou a znovu se tak nedočkala svého premiérového postupu do čtvrtfinále.
Karolína Plíšková

Loni v únoru získala Karolína Plíšková první titul z turnaje WTA, když triumfovala v malajsijském Kuala Lumpuru. Rok zakončila jako 71. hráčka světa a novou sezonu odstartovala vítězným zápasem v Aucklandu.

Ve druhém kole ale už jednadvacetiletá rodačka z Loun, jež před čtyřmi lety vyhrála juniorku Australian Open, proti favoritce neuspěla. S třetí nasazenou Kirsten Flipkensovou prohrála 4-6 3-6.

Plíšková do zápasu vstoupila nešťastně a za stavu 0-5 čelila setbolům. Oba však odvrátila, v další hře další, smazala ztrátu dvou brejků a snížila na 45. Jenže potom potřetí přišla o podání a Flipkensová se proměněním šestého setbolu ujala vedení.

Ve druhé sadě Belgičance stačil jediný brejk, i když česká hráčka se málem do utkání vrátila. V devátém gamu ale brejkboly nevyužila a Flipkensová zápas ukončila.

Kristýna Plíšková na konci uplynulé sezony vyhrála podnik ITF v Limoges a v Barnstaplu prohrála až ve finále. Svou dobrou formu si jednadvacetiletá rodačka z Loun přenesla i do začátku sezony 2014, neboť v Aucklandu vyhrála čtyři utkání v řadě a podeváté v kariéře postoupila do 2. kola turnaje WTA.

Své maximum ale aktuálně 129. hráčka světa nepřekonala ani na Novém Zélandu. Plíškovou, jež v prvním kole překvapila výhrou nad bývalou šampionkou Wickmayerovo, do čtvrtfinále nepustila pátá nasazená Jamie Hamptonová.

Vítězka wimbledonské juniorky z roku 2010 Plíšková se za celý zápas dostala jen k jednomu brejkbolu, ani jeho proměnění jí ale od odvrácení rychlé porážky neubránilo. Američanka Hamptonová zvítězila za 64 minut 6-3 6-4.

Dvojčata Plíškova v Aucklandu pokračují ještě ve čtyřhře, ve které dnes postoupily už do semifinále. O druhé finále na okruhu WTA si Češky, které loni na podzim triumfovaly v hale v Linci, mohou zahrát s česko-nizozemským párem Hradecká/Krajicková.

Ve čtvrtfinále naopak vypadly nasazené jedničky Andrea Hlaváčková s Lucií Šafářovou, které nestačily na kanadsko-americký pár Sharon Fichmanová a Maria Sanchezová. Obě předtím prohrály v prvním kole dvouhry.

- WTA INTERNATIONAL AUCKLAND -
(Nový Zéland, tv. povrch, 250.000 dolarů)
středeční výsledky (01. 01. 2014)
Dvouhra - 2. kolo:
Flipkensová (3-Belg.) - Kar. Plíšková (ČR) 6-4 6-3
Hamptonová (5-USA) - Krist. Plíšková (ČR) 6-3 6-4
Ivanovičová (2-Srb.) - Larssonová (Švéd.) 6:1, 6:1
Išizuová (Jap.) - Görgesová (Něm.) 6:2, 3:6, 7:5
V. Williamsová (USA) - Meusburgerová (Rak.) 4:6, 6:3, 6:2
Muguruzaová (Šp.) - Fichmanová (Kan.) 1:6, 6:3, 6:3
Naraová - Moritaová (obě Jap.) 6:0, 6:1
Davisová (USA) - Konjuhová (Chorv.) 2:6, 6:2, 6:2   
.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Karolína Plíšková/Kristýna Plíšková (ČR) - Guthrieová/Jonesová (N. Zél./Austr.) 6:4, 6:1
Fichmanová/Sanchezová (Kan./USA) - Hlaváčková/Šafářová (1-ČR) 7:6 (8:6), 6:4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

37
Přidat komentář
EllNino
Ale pěknej 2. set to byl ne ? :)
Reagovat
tommr
a aspon trochu vylepšila bídnou bilanci našich hráček. V prvním setu doslova koncertovala a nadělila soupeřce kanára. Ve druhým setu se Zheng Jie hodně zlepšila a Báře zle zatápěla. V TB už Bára prohrávala o:4 a vypadalo to skoro beznadějně. Bára ale příkladně zabojovala ... :)
Čtvrtfinále pro Báru znamená i zisk 60 bodů a další posun v žebříčku ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsem neviděl, protože jsem se potřeboval trošku vyspat. :) Docela dobře si pamatuju, jak Ana prohrála s Johannou v 1. kole RG 2011 (6:7, 6:0, 2:6), protože mě to tehdy hodně mrzelo. Ale to už jsou více než dva roky... Jsem rád, že dneska to Anička v pohodě zvládla. Ten průběh vypadá opravdu jednoznačně...
http://www.livesport.cz/zapas/0QNSerX8/#prubeh-zapasu;1

Ve čtvrtfinále Anu čeká Kurumi Nara, což je pro mě celkem překvapení. Původně jsem očekával Lucku Šafářovou, pak tedy Moritu a nakonec je to někdo jiný... Je fakt, že Nara proti Moritě (která je o 21 míst výš) vyhrála hodně jednoznačně. Tak uvidíme...
Reagovat
smazaný uživatel
Naru si loni pamatuji z USO, kdy hrála s Jelenou, skvělý zápas, Nara nebojím se říct celý zápas lepší, akorát nezvládla důležité momenty.. A od té doby i celkem vystoupila na žebříčku, takže si myslím, že Anu nečeká nic lehkého! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To jo. Teď jsem si ten zápas vyhledal a bylo to asi fakt vyrovnané. Nara měla dokonce ve druhé sadě setbol...
http://www.livesport.cz/zapas/Mute0QEA/#prubeh-zapasu;2

Jinak předtím ve 2. kole US Open vyřadila Soranu... No a koukám, že Nara měří jenom 158 cm. To je snad nejmenší tenistka na okruhu, dokonce i Misaki Doi je o centimetr vyšší. :D Tak asi bude platit, že Nara je malá, ale šikovná. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sara mimo
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, už v 1. kole měla namále... Mám takový pocit, že letošní sezona bude pro Saru hodně těžká. Bude to dost záviset na tom, jestli se jí podaří zopakovat skvělé výsledky na antuce.
Reagovat
EllNino
To byl kousek od Barči teď :DD
Reagovat
tommr
vypadnutí Karolíny a Kristýny se dalo čekat - s Flipkensovou a Hamptonovou už prohrála i Petra Kvitová, která je o třídu výš než ony. Sestry si to aspon vynahradily v deblu ... :)
Mnohem víc mě zklamalo nečekaný vypadnutí Andrey a Lucky v deblu s relativně slabejma soupeřkama. To není dobrej začátek jejich deblovýho partnerství. Zápas jsem bohužel neviděl, ale pokud hrála Lucka podobně špatně jako v jejich prvním utkání tak to zase tak velký překvapení není ... :(
Reagovat
EllNino
A samozřejmě vypadnutí Kláry je taky zklamání :/
Reagovat
tommr
jj Klára bohužel pokračuje ve špatnejch výkonech z lonska. Brzký vypadnutí v Shenzhenu jí příjde hodně draho - ztratí 170 bodů, v žebříčku se z dosavadního 35.místa o pár míst propadne a zcela určitě tak nebude nasazená na AO ... :(
Reagovat
EllNino
Z toho streamu z Číny nešlo ani vyčíst, kam míček letěl, protože na kurt svítilo přímý slunce, takže sem vždycky jenom čekal, jestli se pohne síť a nebo začne Klára rozhazovat rukama. Měla super start, ale po tom tb zase odešla ...
Reagovat
tommr
ted jsem si pustil stream ze zápasu Báry a obraz opravdu není nejlepší i když míček vidět je. Hlavně ale aby se dařilo Báře na kurtu. Začala dobře a hned v první hře získala brejk ... :)
Reagovat
EllNino
Barča má docela fajn formu, rád bych jí zase viděl ve Fed Cupu :D Byla by sranda
Reagovat
tommr
jj zatím hraje Bára skvěle. Ten první set už snad dotáhne i když v ženským tenisu ani vedení 5:0 ještě neznamená jistotu ... :)
Reagovat
EllNino
Nádherně 6:0, tak pojďme :D
Reagovat
tommr
a další brejk pro Báru hned v úvodu druhýho setu ... :)
Reagovat
EllNino
Uvidíme, teď se Číňanka mírně zlepšína, ale pořád o brejk :)
Reagovat
dadaft
trošičku se to začíná komplikovat. ((
ale stejně dobrý start do zápasu - Jie Zheng je dobrá hráčka...
Reagovat
tommr
Zheng Jie se ve druhým setu hodně zlepšila. Kdyby došlo na třetí tak by to nejspíš otočila ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Caro se bude vdávat.. :)
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/536123-wozniacka-a-mcilroy-se-na-silvestra-zasnoubili.html#hp-artcl
Reagovat
Titan
Bude se vdávat je silné slovo. Po takovém kroku většinou přichází zrušení zasnoubení a změny výkonu buď nahoru nebo dolů...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Už včera to tady dával mufik a já to ještě okomentoval po půlnoci. :) Fakt jim to moc přeju, protože se mi jako pár moc líbí a tak nějak se k sobě hodí. A mám z toho o to větší radost, že ještě nedávno je britské bulvární plátky rozdělovaly...

Rory si holt umí vybrat... :)
https://pbs.twimg.com/media/Bc2JER2CAAANXEl.jpg
Reagovat
Sonja
Jinak gratuluju Jamie! S takovou by mohla minimálně obhájit loňské semifinále a finále určitě taky není nereálné...kdyby bylo proti Aničce, udělalo by mi to véélkou radost:-))
(ale nechci moc předbíhat, nevyplácí se to:-(:-D)
Reagovat
smazaný uživatel
Fuuu, tk Sabi se odhlasila z Brisbane...
Reagovat
Sonja
"gastrointestinal illness"
...achjo, to je škody:-(( Těšila jsem se na její další zápas a případné střetnutí s Vikou. Místo toho ji uvidíme až v Austrálii:-(
Tak hlavně ať je v pořádku...
Reagovat
smazaný uživatel
To mě taky mrzí. Jakoby už Sabine v minulosti neměla těch trablů dost... :(
Přeju brzké uzdravení! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevypadá to na něco vážnýho...doufám, že aspoň pořádně potrénuje na AO a vyhraje ho!!! :D
Reagovat
dadaft
http://img13.rajce.idnes.cz/d1303/9/9236/9236003_4cd4d395a57358b22ab5b1bde3af1413/images/hny_2014-third.jpg?ver=2

((( Vera Zvonareva Edition )))
Reagovat
Sonja
Už ti někdo řekl, že seš blázen?:-))
Ale je to pecka!
Reagovat
smazaný uživatel
Luxus! :DD
Reagovat
smazaný uživatel
jsi dobrej, moc pěkný a origilní :) Jinak díky za report, ale už jsem opravdu "snila" :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
originální - měla bych se nad sebou fakt zamyslet :)
Reagovat
rychlej
paráda :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Super! Kde na ty nápady chodíš... :)
Reagovat
dadaft
ó díky.
s kreativitou jsem nikdy neměl problém, spíš najít si vztah k rutině. ))

monty - návrat Věry zkrátka vyvolal řetězovou reakci. ))
uvidíme, jak velký to bude příběh...
Reagovat
smazaný uživatel
bozi!! (Bohove museji byt sileni..) :-)) A te Verce nejak verim..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist