V Dubaji už se hraje bez Češek. Šafářová ani Benešová favoritky neporazily

22. 2. 2012, 15:38
Aktuality 27
Osmifinále se v Dubaji stalo konečnou pro zbývající dvě české tenistky, které ještě bojovaly o postup do pozdějších fází turnaje. Na nasazenou soupeřku dnes ve Spojených arabských emirátech nestačila Lucie Šafářová ani Iveta Benešová, které Němka Lisická oplatila nedávnou porážku z Fed Cupu.
Lucie Šafářová

Se Samanthou Stosurovou se Lucie Šafářová utkala po více než roce a stejně jako loni v Miami nezvládla úvod zápasu ani v Dubaji. Výborně hrající Stosurová udělala v prvním setu jen tři nevynucené chyby, odvrátila všechny čtyři brejkboly a sadu získala poměrem 6-1. V následujících desítkách minut se česká hráčka zvedla, proti chybující Australance si ve druhém setu pokaždé udržela podání a sadu dotáhla do zkrácené hry, kterou získala pro sebe.

Rozhodující set už byl ale znovu v režii čtvrté nasazené Stosurové. Ta už nečelila ani jednomu brejkbolu a po dvou hodinách se radovala z vítězství 6-1 6-7 6-1.

"Poslední sadu jsem vyhrála tak přesvědčivě, protože jsem stále věřila svojí hře. Získala jsem brzy brejk, takže jsem si mohla dovolit víc riskovat při příjmu," vysvětlila Stosurová.

Když Šafářová vypadla z turnaje, zůstal podnik v Dauhá už bez české účasti. Krátce před brněnskou rodačkou se totiž s vidinou postupu do čtvrtfinále musela rozloučit i Iveta Benešová.

Také druhá zbývající česká zástupkyně v singlu nastoupila proti nasazené soupeřce, na kterou navíc měla čerstvou vzpomínku. Před třemi týdny Benešová Sabine Lisickou ve Fed Cupu porazila, tentokrát se ale z vítězství radovala Němka. Lisická se tentokrát mohla spoléhat na své podání, které jí Iveta Benešová ani jednou neprorazila. Po prvním prohraném setu uhrála česká tenistka při podání své soupeřky jen pět výměn a po hodině a čtvrt Lisické podlehla 3-6 3-6.

Z turnaje se dnes ještě před svým prvním zápasem odhlásila světová jednička Victoria Azarenková a po odřeknutí účasti Kvitové, Zvonarevové a Na Li se cesta za obhájením loňského titulu otevřela Caroline Wozniacké. Dánská tenistka dnes nezaváhala, když si po setech 6-2 6-3 poradila s Rumunkou Simonou Halepovou.

O postup do semifinále se Wozniacká utká v duelu dvou bývalých světových jedniček s Anou Ivanovičovou. Srbská tenistka dnes porazila po setech 6-2 7-6 Rusku Marii Kirilenkovou, která laboruje s problémy krční páteře.

Jednadvacetiletá Wozniacká se s o tři roky mladší Ivanovičovou utkala zatím pouze třikrát a 2-1 na zápasy vede Srbka. "Určitě se známe velmi dobře. Bude to těžký zápas, ale budu si to chtít užít a udělat vše pro to, abych tu obhájila titul," uvedla čtvrtá hráčka světa Wozniacká.

Výsledky - Dubaj (tvrdý povrch, dotace 2.000.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Stosurová (4-Austr.) - Šafářová (ČR) 6-1 6-7(5) 6-1
Lisická (9-Něm.) - Benešová (ČR) 6-3 6-3
Wozniacká (3-Dán.) - Halepová (Rum.) 6-2 6-3
A. Radwaňská (5-Pol.) - Peerová (Izr.) 7-5 6-4
Jankovičová (8-Srb.) - Pennettaová (It.) 6-4 6-2
Ivanovičová (Srb.) - Kirilenková (Rus.) 6-2 7-6(4)
Hantuchová (SR) - Shuai Peng (Čína) 7-5 6-2
Görgesová (Něm.) - Dellacquaová (Austr.) 6-0 6-2

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak ty vcerejsi bych radeji zapomnel:D

Julia vs Daniela > verim vic Julii, nikdy spolu nehraly, muze to byt ale hodne vyrovanne...

Karolina vs Anicka > vzajemne zapasy 1:2 / Asi to bude opet vyrovnane, naposledy hraly proti sobe 2 roky zpatky. Vic verim Anicce, ale je to take spise prani...

Aga vs Sabina > vzajemne zapasy 0:1 Hraly letos spolu v lete v Stanfordu. V tomto pripade to je jednoduche. Agnieszcze fandim, takze si preji aby postoupila, nemuzu jinak, takze Aga. Ale kdybych mel byt uprimny...no nevim...

Jelena vs Samantha > vzajemne zapasy 4:2 Zajimavosti asi je, ze posledni vzajemny z. odehraly tady v Dubaji minuly rok, kdy vyhrala Jelena ve 3 vyrovnanych setech. podle mne to muze byt podobny scenar, ale ted vic verim Samante:)
Reagovat
VlS
Julia - Danka - fandím Dance, ale tip je Julia ve 2
Caro - Ana - Caro si po včerejšku věří a je vyhecovaná, Ana taky, tipnu Anu
Aga - Sabina Myslím, že Aga není v pohodě, Sabina vyhraje
Jelena - Sam - tipuji Sam
Reagovat
VlS
Tak po nějaké době zápas Caro, na který se dalo docela koukat, dokonce tam byla i nějaká ta agresivita a vůle jít si pro bod winerem.
Simona jí to usnadnila. Jestli to Simona myslí vážně, že by chtěla někam výše v rankongu, tak by měla začít dělat něco se svým servisem.
1: servis většinou nic moc (na úrovni 2. servisu lepších hráček), 2. servis nahrávka na bod z returnu. Servis je zkrátka její velká slabina. Zkusila odehrát s Caro zápas od zadní lajny, což je smrt, pokud Caro nehraje vysloveně špatně. Až na výjimky jí nedokázala dostávat pod tlak a nutit k chybám.
Chtělo by se říci, že u Caro blískání na lepší časy, ale ještě s tím počkám, až se to ukáže v zápasu se silnější soupeřkou - a nevím, jestli k tomu v Dubaji bude příležitost, neviděl jsem hrát ani Anu (Makiri vstala z hrobu - co to tak? ), ani Sabinu ani Julii, pro kterou Casey nebyla velkou výzvou. Bohužel jsem viděl Sam jen asi 4 hry (ale to hrála opravdu dobře) a ani AGU. Zítra asi budeme trochu chytřejší.
Reagovat
VlS
určitě Blýskání a ne blískání, Ježiši, jak jsem to mohl napsat
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem tě chtěl opravit, jak jsem to četl :D Brož by tě hnal :D
K zápasu: Caro se mi dnes dost líbila, jen ten forhend není pořád ideální. Celkově pěkný mač, dlouhé výměny.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel jsem to neviděl, ale mám radost, že Caro vyhrála. :) Dokonce mám velkou radost, protože jsem si dneska přečetl jeden velmi nehezký článek, který tady raději nebudu rozebírat (rádoby expert Jaroch opět "nezklamal")... A taky jsem rád, že vám nevyšla tipovačka, ale to neberte ve zlém. :) Simona odehrála v poslední době velmi dobré zápasy a myslím, že ani 2. kolo nemusí brát jako neúspěch. V 1. kole proti Nastě určitě nebyla favoritkou...
Jinak jsem se stal obětí mystifikace tenisportálu, co se týče odstoupení Makiri. :D Takhle z toho postupu Any můžu mít aspoň radost. :) Rád bych se na ten zápas podíval, ale na Eurosportu dávali Sam a Lucku. Tak jsem sledoval aspoň vývoj zápasu Ana - Makiri na livesportu. Začátek 2. setu byl plný brejků, pak už si holky víc držely podání. V druhém setu Ana prohrávala 4:2, ale nakonec to dokázala otočit. Tie-break byl taky plný obratů. Ana vedla 3:0, pak prohrávala 3:4 a nakonec ho vyhrála 7:4. :)
Zápas Caro s Anou bohužel zase neuvidím. To by musely hrát od jedenácti nebo od jedné... Na jednu stranu je škoda, že spolu hrajou "už" ve čtvrtfinále. Ale zase můžu být rád, že v semifinále budu mít komu fandit. :)
Reagovat
smazaný uživatel
nemyslíš tenhle článek? -->http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/117987/wozniacka-zuri-mam-toho-dost-navratilova-by-mela-mit-trosku-ucty.html :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo tenhle http://isport.blesk.cz/clanek/blogy-redaktori-jan-jaroch/118043/caroline-wozniacka-hvezdicka-bez-pokory.html ten jsem taky četl...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ten druhý. Nebudu se rozčilovat, v diskusi pod článkem mu to spočítali i za mě. :D Ale musím říct, že je smutné, kdo všechno už dneska může dělat novináře a ještě k tomu se označovat za experta. Holt ve Sportblesku je možné všechno...
Reagovat
smazaný uživatel
Tyhle blafy (včetně diskusí) píšou čecháčkové, kteří si ani neumí zjistit pár faktických údajů. Místo toho blejou lži a nesmysly. Kdo z těch ubožáků ví, že dnes tak velebená Clijsters se dostala na 1. místo žebříku dva roky předtím než vyhrála první GS titul?
Azarenka do svého prvního grandslamového SF prošla teprve na loňském Wimbledonu, po mnoha propadácích a desítkách záchvatů vzteku.
U počtu titulů má naprostá většina tenistek dost malá čísla i po mnoha letech kariéry, narozdíl od Carol. Třeba Zvonarevka na velkých turnajích za 10 let uhrála jeden titul.

Čísla v závorce: počet grandslamových titulů, počet velkých titulů (PM + P5 + TM), počet malých titulů (ostatní Premier + International)

Máša: 24 titulů (3 - 10 - 11)
Caro: 18 titulů (0 - 5 - 13)
Věra: 12 titulů (0 - 1 - 11) !!!
Vika: 11 titulů (1 - 3 - 7)
Petra: 7 titulů (1 - 2 - 4)
Reagovat
VlS
Tak si Monty myslím, že Caro skočila přesně tam, kde ji novináři chtěli mít a to jako úplná hlupačka. Teď to začne probírat půl zeměkoule a kdo z toho bude mít radost? Caro to nebude. Radost budou mít novináři, protože zase mají příběh, který si lidi rádi koupí. A je úplně jedno, kde je pravda.
Jestli ještě nepochopila, že novináři nehledají pravdu, ale příběhy, které zvýší prodejnost jejich novin, tak je tedy na to, bv jakém světě se pohybuje hodně naivní a promiň, hloupá.
Obout se do páté velmoci a plivat na pátou velmoc z pozice člověka, který žije z příjmů z mediální proslulosti, to je tak trochu mediální sebevražda.
Uvidíme, jestli se drak nacpe a dá jí pokoj, nebo jestli jí ukáže, zač je toho loket. V zájmu Caro doufám v to první.
Reagovat
smazaný uživatel
No právě že to pochopila... "Když jsem se dostala na první místo, potřebovaly mít příběh o tom, že budu příští velkou hvězdou. Když jsem se tam chvíli držela, byla to už nuda, tak se začalo říkat, že jsem ještě nevyhrála grandslam - protože, protože, protože... Až Viktoria Azarenková prohraje zápas, budou se zase všichni divit, jak je možné, že prohrála."

Caro je podle mě milá a hodná holka. Zároveň ale není splachovací a dokáže se ozvat, což je dobře. Já se s jejím názorem naprosto ztotožňuju.
Reagovat
VlS
A víš jak vypadá pomsta páté velmoci? Jen doufám, že to Caro nezjistí.
To najednou zjistíš, že někdo selektivně zveřejňuje něco co jsi řekl vytržené ze souvislostí, ale tak, aby to nešlo zažalovat. Věci, které by tě ukázaly v dobrém světle se hodí do koše, ty které z tebe dělají pitomce se ve velkém široce publikují. Za chvíli jsi pro svět pitomec. Tak to chodí v show businessu a sport (profesionální) je jeho součástí. Prostě tisk nesmíš naštvat.
Faktem je jedno - nikdy nevyhrála GS. Na tom nejde nic okecat, protože je to prostě pravda. Bývalé velké hvězdy se šňůrou úspěchů dlouhou jak tejden před vejplatou jí kritizují. Její současná hra není moc atraktivní (vím, že ty jsi přesvědčený o opaku, ale na většinu zápasů se nedíváš, což tvůj pohled trochu relativizuje).
Se svou hrou evidentně nemíní nic zásadního dělat.
Jaký asi závěr si z toho udělá někdo, kdo není její skalní fanda?
No, je to její boj.
Reagovat
smazaný uživatel
Profil dotyčného tenisového znalce v Blesku ... "Jediný český novinář, který je pravidelným účastníkem všech tenisových grandslamů, čtyřnásobný účastník olympijských her (dvou letních a dvou zimních). Tenisový expert, autor exkluzivních rozhovorů s Ivanem Lendlem a Martinou Navrátilovou."
Reagovat
smazaný uživatel
Faktem je jedno - Caro byla jedničkou. Na tom nejde nic okecat, protože je to prostě pravda. :) Navrátilová je tenisová legenda s mnoha grandslamy, ale to z ní ještě nedělá nadčlověka... Na provokativní otázku novináře, že "Navrátilová řekla tohle a co si o tom myslíte?" řekla Caro upřímně svůj názor a já si toho cením o dost víc, než kdyby zvolila nějakou vyhýbavou odpověď. Caro to řekla na rovinu a slušně, takže by s tím nikdo neměl mít problém... Možná jsem neviděl všechny její zápasy, ale z každého letošního turnaje jsem nějaký zápas viděl, takže jsem v obraze. Komu se její hra nelíbí, ten asi těžko změní názor... Já vím, že Caroline nemáš úplně v oblibě, ale snad ji máš aspoň radši než její odpůrce a "expert" Jaroch. :D
Reagovat
smazaný uživatel
No to je sice hezké, ale já už Jarocha pozoruju dost dlouho a mám na něj svůj názor... Delší dobu sleduju, že nemá rád Caroline a často se o ni otírá (viz jeho tweety z minulého roku). Taky je to velký kritik systému bodování žebříčku... No nic, jdu spát. Snad se mi bude zdát o Caroline a ne o nějakém "expertovi". :D
Reagovat
VlS
Monty, já nemám v oblibě hlavně její herní styl. Martina určitě není nadčlověk, ale určitě je to člověk způsobilý k hodnocení tenisu. (i když si myslím, že by se mohla držet trochu víc zpátky, ale zase nevíme, jak byly položeny otázky novinářů)Ona nehodnotí Caro jako člověka, ale její tenis. Smůla Caro, že nemá trochu víc sebereflexe.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť já vím, že tobě jde hlavně o styl hry. :) Jenže Caro asi neřeší, jestli se někomu její hra líbí nebo ne. Ona chce hlavně vyhrávat zápasy... Navrátilová řekla: "Upřímně nikdo nepovažuje Wozniackou za opravdovou jedničku." Jenže Caroline opravdovou jedničkou byla, takže o čem se tady bavíme? :) A zadruhé by měl každý mluvit sám za sebe, to platí i pro Navrátilovou...

Tohle jsem tady napsal před měsícem... Opakování je matka moudrosti a hlavně chci ušetřit energii. :D
"Jedna věc je ale stejně zvláštní. Aktivní hráči se Caro zastávají (Roger, Kim, Jelena atd.) a bývalí hráči přesně naopak (Navrátilová, Wilander). Svůj názor můžeme mít všichni. Já ale spíš beru to, co říkají současní hráči a hráčky. Navrátilová toho vyhrála spoustu a zaslouží si velký respekt, ale její názor typu "Pro mě je jedničkou Petra, Wozniacká není pravá jednička. Jó, kdyby se to počítalo tenkrát..." mně přijde prostě úplně mimo. O tom, kdo bude jednička nerozhoduje ani Navrátilová, ani my tady na diskusi. O tom rozhodují body a ty se samy neuhrajou... Že někdo kritizuje systém toho počítání je jeho problém. Prostě je takový systém platný a je třeba ho respektovat."
Reagovat
kohlik
tak hradecká dneska propadla , od toho vedení 6:3, 3:1 už docela hrůza
Reagovat
VlS
Viděl jsi to, nebo jen vidíš výsledky? Curenko hrála moc dobře už ve Fed Cupu, třeba je opravdu dobrá.
Reagovat
kohlik
no nveviděl jenom na skore jsem to sledoval ale jako měla vyhrát
Reagovat
smazaný uživatel
Tento týden je WTA na nekódovaném HD programu s anglickým komentářem! Příjem s parabolou již od 90-100 cm.
26 stupňů východně: Badr 4
Dubai Sports HD, frekvence 12130 MHz, symbolrate 27500, polarizace V

v SD rozlišení
19 stupňů východně: Astra 1L
Eurosport DE, frekvence 12226 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm
Reagovat
gigin
Děkujeme !!!
Reagovat
VlS
Danka zahrála docela dobře proti Peng a postoupila zaslouženě. Uvidíme, jestli to bude stačit na Julii. Pokud bude Julie hrát dobře, tak tipuji že ne,Danka hraje trochu moc měkce a občas vysokými kopci zbytečně nabízí příležitost k tvrdým, umístěným úderům protihráčce a to by Julii ve formě mělo stačit.
Reagovat
VlS
Bohužel jsem zápas neviděl (respektive jsem viděl jen první hry prvního setu, kde Lucka na Sam prostě neměla. Co se stalo ve druhém? Začala Lucka hrát líp nebo Sam hůř a co ve třetím?
Reagovat
smazaný uživatel
Ve 3tim se Lucka tak trosku mentalne vratila do prvniho setu. Ono dat rychly mic tesne nad siti je efektni, ale taky musis pocitat s tim, kdo stoji na druhe strane a jakym stylem hraje, nebot ti to posle zpatky tak, ze se z toho vis co...Ve druhem setu jednak Lucka mice vic posilala do backhandove strany a take se lepe hybala, byla vic soustredena. Takze bych rekl, ze hrala i vic inteligentneji. Jinak ty dva vysledky 1:6 / 1:6 uplne asi nesedi, sice chvilemi to vypadalo na to, ze ji muze tak max. sbirat micky, ale vysledky spis krutejsi nez uplne realita.

Co bylo asi stejne nejvic bolestne je jeji neschopnost promeneni brejkovych prilezitosti. Jako Samantha je skvela hracka, ale mit ve stats v polovine zapasu 0/8...nevim, o necem to vypovida.

Nakonec popisu ti jednu situaci, ktera hodne vypovida o Lucce. Hraje se o prvni bod v TB. Lucka jde na sit, ma krasne namazano, volny kurt jak opusteny lan pole po komsomolcich, Samantha uplne nekde mimo, a Lucinka? Holka navykove do toho flakne se vsi silou jak prastena tak, ze mic leti metry, opravdu metry za zadni lajnu. Tak ze v hledisti to zahucelo, nebot to bylo neco nepochopitelneho. Zahuceli i komentatori, ja tedy taky...

Jako Lucka ma hezky styl, to jo. Ale ta hlava...a to je neco, co opravdu nerad o hrackach pisu, ale u ni...promin - to musim napsat. Take podle mne hraje moc stereotypne. Jako hezky na efekt, ale stereotypne. Tohle dnes nemohlo nakonec na Sam stacit...skoda. Ale myslim, ze tohle ty jako fanousek Lucky uz mas avno zvladnuto, a jses na to zvykly no:) Takze priste to treba bude zase lepsi:)
Reagovat
VlS
Já jsem sice fanda Lucky, ale kritický fanda a rozhodně ji nebráním, když hraje blbě. Myslel jsem si, že zase v 1. a 3. hrála Lucka víc proti Lucce a je to jak říká Sojka - někdy je praštěná a nedokáže anio na vteřinu ubrat, když jí to tam nepadá. Její styl je buď winner nebo UE - bohužel . Kdyby byla schopná něco udělat se svou hlavou, tak by mohla být jinde - ale už roky není schopná. Stejně jí budu fandit dál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist