V Halle pojmenovali ulici po pětinásobném vítězi Federerovi

8. 5. 2012, 19:45
Aktuality 10
Německé město Halle ocenilo svého celosvětového ambasadora Rogera Federera tím, že po něm pojmenovalo ulici. Slavný švýcarský tenista má na místním turnaji na travnatých dvorcích doživotní smlouvu a svou tradiční generálku na Wimbledon tu pětkrát vyhrál.
Profily hráčů
Roger Federer

Představitelé ospalého vestfálského města tak na popud organizátorů turnaje přejmenovali ulici vedoucí ke stadionu z Weststrasse na Roger-Federer-Allee. "Je to velká čest, jsem tím nesmírně poctěn," uvedl šestnáctinásobný grandslamový vítěz v dopisu. 

Federer byl v minulých letech jediným účastníkem turnaje v Halle z absolutní světové špičky, která dávala přednost generálce v londýnském Queen's Clubu. Letos však bude na německé trávě startovat také Španěl Rafael Nadal, který se v Halle upsal na dva ročníky.

Federer hrál v Halle od roku 2002 celkem šestkrát a hned pětkrát tradiční přípravu dva týdny před Wimbledonem vyhrál. V Halle triumfoval v letech 2003 až 2006 a pak ještě v roce 2008. Předloni prohrál až ve finále s Hewittem. Pokud bude chtít třicetiletý Švýcar vyhrát i letos, možná bude muset i Nadala, se kterým poslední vzájemný zápas na trávě - před čtyřmi lety ve finále Wimbledonu - po pětisetové bitvě prohrál..

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nikdo si to nezaslouzi vic nez on, je to proste Pan Tenista:)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic tam prihlaseny neni. Ma tam byt Fedex, Nadal a Berdych.
Reagovat
Labi
myslím že naprosto jasné vyjadření díku za to, že Rooger dělal 5 let v Halle reklamu tenisu...možná to bylo také zapřičiněno tím, že se nechtěl na těch menších přípravach před Wimbledonem potkávat s Nadalam který býval vždy v Queen.....ale i tak myslím že tohle není jediny případ kdy po něm něco pojmenují...až za pár let oznámí konec kariéry tak se na mapách toho možná změní víc :)
Reagovat
a.magerova
No koukám z okna na naši ulici a.... jo chtělo by to změnu :-))
Reagovat
spaniel
Nemyslim ze v letech 2003 az 2006 by to bylo kvuli Nadalovi...
Reagovat
smazaný uživatel
Pre fanúšikov Nadala obývajúcich tú ulicu zrejme prvý impulz k predaju nehnuteľnosti :))
Reagovat
Matti
:-))
Reagovat
Roger_Federer
Veliká pocta za aktivní kariery, je to prostě pan hráč a zaslouží si to za přínos celému tenisu..
Reagovat
Heather_Fedex
to by byl bejvacek ;)
Reagovat
anajka
Zaujímavé. V Nemecku asi neplatí /narozdiel od nás/, že ulice môžu byť pomenované len po nežijúcich osobnostiach. Tak nech sa im dobre býva na Roger-Federer-Allee.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist