V kvalifikaci v Aucklandu zůstávají jen sestry Plíškovy

31. 12. 2011, 10:34
Aktuality 0
WTA AUCKLAND - Na Novém Zélandu a v Austrálii startuje dvěma turnaji nová sezona na okruhu WTA. Zatímco v australském Brisbane žádná Češka do kvalifikace nezasáhla, v Aucklandu dnes o hlavní soutěž začaly usilovat hned čtyři. Do 2. kola se však dostaly jen sestry Plíškovy.
Kristýna Plíšková

Sobotní program kvalifikace začal kvůli dešti se zpožděním, pořadatelé navíc všechny zápasy přesunuli do haly. V úvodním zápase se dařilo Kristýně Plíškové. 176. hráčka světa porazila 7-6 6-4 Francouzku Irynu Bremondovou, které v žebříčku WTA patří 95. místo. Ve druhém kole čeká na devatenáctiletou rodačku z Loun Ruska Regina Kulikovová, jež vyřadila hráčku osmé světové desítky Mathildu Johanssonovou. Poražená Francouzka v zápase nastřádala 19 dvojchyb.

Vítězstvím do sezony vstoupila také Karolína Plíšková. Vítězka Australian Open juniorek z roku 2010 v Aucklandu přehrála o 18 let starší Američanku Jill Craybasovou, které nadělila i kanára a zvítězila 7-6 6-0. V dalším zápase se Plíšková utká s Francouzkou Claire Feuersteinovou.

Dalším Češkám se už tolik nedařilo. Andrea Hlaváčková podlehla po setech 5-7 3-6 talentované Američance Julii Hamptonové a Eva Birnerová uhrála pouhé dva gamy se čtvrtou nasazenou Sofií Arvidssonovou ze Švédska.

Jistý start v Aucklandu má pouze Lucie Hradecká, kterou na úvod čeká Italka Alberta Briantiová. O čtvrtfinále by si mohla zahrát s druhou nasazenou Číňankou Shuai Peng. Turnajovou jedničkou je Sabine Lisická z Německa.

Současně se bude hrát také v Brisbane, kde v kvalifikaci žádná Češka nestartuje. V hlavní soutěži se ale představí hned čtyři: Lucii Šafářovou a Ivetu Benešovou čeká hned v 1. kole vzájemný souboj, Barbora Záhlavová-Strýcová se střetne s domácí Oliwií Rogowskou a Klára Zakopalová čeká na jméno kvalifikantky.

- WTA INTERNATIONAL AUCKLAND -
(Nový Zéland, tv. povrch, 220.000 dolarů)
sobotní výsledky (31. 12. 2011)

Dvouhra - kvalifikace - 1. kolo:
Kr. Plíšková (ČR) - Bremondová (Fr.) 7-6(4) 6-4
Kar. Plíšková (ČR) - Craybasová (USA) 7-6(4) 6-0
Hampton (USA) - Hlaváčková (ČR) 7-5 6-3
Arvidssonová (Švéd.) - Birnerová (ČR) 6-0 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist