V New Yorku se nikdy tak dobře necítila. Konečně jsem to prolomila, radovala se Kvitová

8. 9. 2015, 08:45
Aktuality 31
Až na osmý pokus postoupila Petra Kvitová do čtvrtfinále US Open. Ze všech grandslamových turnajů jí to v New Yorku trvalo nejdéle a po vítězství nad Britkou Johannou Kontaovou se radovala, že čekání skončilo.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Poprvé prý na čtvrtfinále vážně pomyslela až při prvním mečbolu za stavu 40-0 při svém podání, ale pak dva míče prohrála a zápas ukončila až třetím pokusem. "Prolítlo mi hlavou, že jsem to tady konečně prolomila a jsem z toho nadšená. Je to skvělé!" radovala se pětadvacetiletá Kvitová, možná víc, než by se po vítězství nad hráčkou z konce první světové stovky dalo čekat. 

Jenže právě před letošním US Open od sebe Kvitová nic moc nečekala. Po Wimbledonu se dozvěděla, že měla mononukleózu, omezila trénink a byla ráda, že vůbec může hrát. "Kdyby mi před turnajem někdo řekl, že budu ve čtvrtfinále, tak bych si pomyslela, že je blázen. Jsem proto překvapená, jak jde všechno dobře," usmála se. "Cítím se tu nejlépe za celou tu dobu, co sem jezdím," řekla. 

V zápase s Kontaovou se na začátku cítila být horší hráčkou. Britka, která prošla do soutěže z kvalifikace, výborně podávala. "I druhý servis byl dost rychlý. Skoro jsem z toho nemohla nic udělat a byla jsem ráda, že se vůbec hrálo," uvedla Kvitová. 

V prvním setu čelila pěti brejkbolům, ale vždy v kritickém momentu si pomohla servisem a ztrátu podání odvrátila. "První set jsem ustála na servisu a hlavou. Tím, že jsem nezmatkovala a nedala zbytečného debla," pochvalovala si. Sama využila oba své brejkboly a shodnou okolností vždy za pomoci soupeřky, která udělala dvojchybu. "Možná se bála mého returnu," žertovala Kvitová. 

Znovu hrála s preventivně obvázaným pravým stehenním svalem. A únavu, kterou při utkání vždy pociťuje, prý přebije zápasový adrenalin. "Vybudí mě a vyhecuje, abych se soustředila na to, co mám hrát, a přemýšlela o své hře," řekla světová čtyřka. 

Diváci bouřili a Kvitová měla husí kůži
Dvorec Arthura Ashe se před koncem zápasu Kvitové téměř zaplnil. V hledišti mohlo být okolo 20 tisíc diváků. A i když si na hlučnou atmosféru newyorského grandslamu nepotrpí, tentokrát ji to prý pohltilo. "Tohle jsem měla poprvé a bylo to krásné," uvedla. "Diváci před mečbolem bouřili, což bylo ohlušující. "Měla jsem z toho husí kůži," řekla Kvitová. 

Věděla, že diváci přišli hlavně na další zápas Švýcara Rogera Federera s domácím Johnem Isnerem. "Roger je ikona všech ikon, ale stejně, bylo to hezké," řekla. 

Po dni volna se Kvitová v utkání o semifinále střetne s Flavií Pennettaovou. S Italkou má vyrovnanou bilanci 3-3. Naposledy spolu hrály na olympiádě v Londýně, kde zvítězila jasně česká hráčka. "Ona hodně vrací a hraje velice solidně. Bude to o tom, abych vydržela déle než ona, čekala na šanci a hrála aktivněji," řekla Kvitová.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

31
Přidat komentář
FulnekUltras
a Petra je teď v optimálním tenisovém věku.

Ať jí z NH do NY přivezená pohoda ještě co nejdéle vydrží !!!
Reagovat
gigin
Tak ten Petry Meidl hraje fakt ve Frýdku-Místku. Je hráčem Třince a Frýdek je taková jakoby farma Třince a chtějí letos postoupit, tak to tam postahovali, co se dalo. Frýdek hraje o soutěž níž, než Prostějov. Za Prostějov hraje jeho bratr Václav.

Drby o Kvítové ti zjistím později :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Že hraje za F-M jsem si ověřil sám, že je to farma Třince mi taky došlo. Že mají až takové ambice jsem nevěděl, vzhledem k tomu, že loni málem spadli do kraje. Btw. postoupit do první ligy chce kde kdo, nebudou to mít kluci jednoduché. Ale skupinu o první ligu by si zahrát mohli, aspoň bych si třeba mohl ověřit, jestli je fakt tak dobrej, jak se říká :-)
Reagovat
slacker
A nemeli by hosi hrajici pralesni ligu chodit pres tyden do nejake normalni prace?
Reagovat
smazaný uživatel
Někteří i chodí..
Reagovat
smazaný uživatel
Někteří i chodí..
Reagovat
Frick
No já bych řekl, že ve druhý lize jsou plní profíci vyjímkou.
Reagovat
slacker
Takze kde ten Radek zacal v tom Frydku pracovat?
Reagovat
Frick
Tak může být ta vyjímka.

Ale myslel jsem, že ten Prostějov je Černoškova práce.

Asi ani Mirek ho tam neudržel.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmíš za vším vidět Černoška. Ostatně když šel z Polka, tak proto, že mu dal smlouvu Třinec. A Třinec určuje pravidla, když platí, že jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Číst umíš?
Reagovat
slacker
Kdyz je co ke cteni
Reagovat
smazaný uživatel
A vítězství Petry a už by byla nesmrtelná.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmrtelnost si už zajistila těma Wimbledonama. ;-)
Reagovat
slacker
Si povime v roce 3127 jestli jeste zije.
Reagovat
Fandina
Pokud si o tom budete povídat, tak předpokládám, že ona může také žít.
Reagovat
lars
Diváci před mečbolem bouřili, což bylo ohlušující. "Měla jsem z toho husí kůži," řekla Kvitová.
Mozna proto byl vyuzit az 3. MB
Reagovat
Rudolfek
Myslím, že jí vyhovuje, že hraje po západu slunce. V livesporu mají zatím na zítra 17:00, ale doufám, že to bude těch 7 PM - u nás po půlnoci, aby si odpočinula.
Reagovat
vibbi
bohužel...podle mě bude hrát stejně jako dnes vinci-kiki...tedy od poledne..u nás šesté večerní...přece jenom tu night session nechají halepce s vikou
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím. No pro Petru nic moc, pro nás lepší než čumákovat do jedné v noci.
Reagovat
slacker
radsi budu cumakovat nez zirat jak doplati na podminky
Reagovat
FulnekUltras
Zítra má být v NY poslední den s odpoledním teplotním maximem nad 30°C...tak hlavně od začátku tvrdopřísně jako s AKS a žádný tříseťák...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dlouho jsem čekala na tvůj příspěvek ! A pak byl opravdu hodný čekání. Ovázaná hlava, to je něco.
Reagovat
Roger_Federer
Si moc upjata., vic se bav, ja byl treba vcera z kockana na tahu a dneska je mi zle.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, už to chápu, ty jsi měl ovázanou hlavu! Tak to potom jo! No a až ti bude 50, tak si to povíme, jak se budeš bavit....
Reagovat
Roger_Federer
50 mi bude az za 12 let,premyslim ze si koupim nejaky maly ostrov od Recka..
Abych si pak uzival zaslouzeny odpocinek.
Reagovat
smazaný uživatel
Až ho budeš kupovat, tak dej bacha, ať ti neprodají nějaký, který je plný imigrantů.
Reagovat
slacker
Rikal maly, aby na to mel. tedy tak do 1000m2
Reagovat
pockerface
Už jsem to tu v minulém týdnu psal. Jakmile měla Petra na GS ovázané stehno, vždycky došla hodně daleko. Tak snad to bude platit i letos. Hodně štěstí do QF!!
Reagovat
Roger_Federer
Co teprve, kdyby si ovazala hlavu.:)
Reagovat
pockerface
:-), ale je to pravda, jakmile Petra na nějakém turnaji není úplně fit, hraje daleko lépe a hlavně uvolněně, než když před turnajem hlásí, že je 100% zdravá. Prostě hlavu zaměstná ještě něco jiného než jen samotná hra a pro Petru je to tak lepší. Takže letos zdraví nic moc, takže by z toho to finále nebo min.SF mohlo být :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist