V Nice začal netradiční Ultimate Tennis Showdown. První výhru mají Tsitsipas či Berrettini

14. 6. 2020, 23:39
Aktuality 9
ULTIMATE TENNIS SHOWDOWN - V Akademii Patricka Mouratogloua v Nice odstartoval další turnaj v rámci koronavirové pauzy. První výhry na akci s netradičními pravidly si do tabulky připsali Stefanos Tsitsipas, Matteo Berrettini, Richard Gasquet, Feliciano López a Alexej Popyrin.
Stefanos Tsitsipas

Akci Ultimate Tennis Showdown vymysleli Patrick Mouratoglou, tenisový expert a dlouholetý kouč Sereny Williamsové, a otec australského talentovaného tenisty Alexeje Popyrina a fungovat by měla nejen v době přerušené sezony.

Soutěž se koná v Akademii Patricka Mouratogloua v Nice na tvrdém povrchu a má netradiční pravidla, která mají podle organizátorů přitáhnout k tenisu fanoušky mladší generace

Nejzásadnějším rozdílem v pravidlech je bodování, které dávají tenistům prostor k taktizování. Hraje se na čtyři sety (čtvrtiny), přičemž každý set trvá 10 minut a získá ho tenista, který po uplynutí doby vyhraje více fiftýnů. Za případného stavu 2-2 na sety se hraje rozhodující set na pouhé dva vítězné fiftýny. 

Tenisté během zápasu mohou využívat různé bonusy včetně žolíka, kdy v případě vítězné výměny získají místo jednoho tři body. Mohou být koučování svými trenéry, o dvouminutových pauzách mezi sety odpovídají na krátké otázky fanoušků či moderátorů. Hráči nejsou trestáni za výlevy emocí. Diváci do areálu kvůli pandemii koronaviru nesmí.

Do turnaje se zapojuje deset tenistů, přičemž se utkává každý s každým. Hrát by se mělo většinou o víkendu, každý tenista během něj odehraje dva zápasy. První dva hráči ve skupině si zajistí postup do semifinále, tenisté na 3. až 6. místě postoupí do čtvrtfinále.

První vítězství slaví Popyrin, Berrettini, López, Gasquet a Tsitsipas
Turnaj odstartoval kvůli dešti s jednodenním zpožděním až dnes soubojem Australana Alexeje Popyrina s domácím Elliotem Benchetritem. Ten tento víkend zastupuje Dominica Thiema, jenž teprve dnes vyhrál Adria Tour v Bělehradu a do Nice se má přesunout až na další kolo. První vítězství do tabulky si připsal dvacetiletý Popyrin, jenž zdolal o rok mladšího Francouze 3-1 na sety.

Stejným poměrem uspěl Ital Matteo Berrettini proti Němci Dustinu Brownovi a ve večerním duelu i největší hvězda dne Řek Stefanos Tsitsipas, který i díky více než 30 vítězných úderům přehrál 24-4 22-6 13-14 15-9 francouzského rebela Benoita Pairea.

Až v setu na 'náhlou smrt' uspěli španělský veterán Feliciano López, který zdolal domácího Lucase Pouillea, a Francouz Richard Gasquet, jenž udolal Belgičana Davida Goffina.

• ULTIMATE TENNIS SHOWDOWN •
Nice / Francie, tv. povrch
nedělní výsledky (14. 06. 2020)
Popyrin (Austr.) - Benchetrit (Fr.) 13-9 9-12 15-12 14-12
Berrettini (It.) - Brown (Něm.) 14-10 12-13 22-5 13-12
López (Šp.) - Pouille (Fr.) 17-13 13-12 9-13 11-12 2-0
Gasquet (Fr.) - Goffin (Belg.) 13-11 12-14 12-11 10-15 2-0
Tsitsipas (Řec.) - Paire (Fr.) 24-4 22-6 13-14 16-10
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
3:2, 1:2, 1:1, 2:1...

Styri sety Nadala s Djokovicom.
Reagovat
Fandina
Zajímavý projekt. Faktem je, že Australani mají sklony k těmhle zvláštním pravidlům, hraní na krátké sety atd..
Tohle mě zaujalo s tím časem. Je jisté, že tady se několakahodinový zápas konat nemůže. :-))
Reagovat
Nola
omg

Mouratoglou a otec Popyrina sa asi zblaznili.....
Reagovat
EllNino
wtf ... vždyť je tam čárka :) kdyby tam nebyla, tak to chápu, ale je jasný, že to bylo myšleno jako Muratoglu a Popyrinův otec :)
Reagovat
Nola
samozrejme som pochopila, ze Mouratoglou nie je otcom Popyrina :) asi je ten moj text zavadzajuci, ale nie je
Reagovat
EllNino
Lol :) čeština je fakt super, nakonec jsem udělal chybu ja, že jsem viděl čárku u tebe, která tam ale neni :))

Jinak souhlas, takovej silenej projekt
Reagovat
Nola
nic sa nedeje :D

Mouratoglou mi bol spociatku celkom sympaticky, ale uz zacina prehravat , zacalo to podporou Sereninho bordelu a teraz sa snazi za kazdu cenu zviditelnit sialenymi pravidlami, kto mu to vlastne zerie ?
Reagovat
Fandina
Každý, koho to zaujalo. Hrát deset minut tenis je zajímavost.
Reagovat
Mantra
dobrej guláš to bodování
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist