V Paříži po půl roce skončila deblová spolupráce Hlaváčkové s Šafářovou

31. 5. 2014, 11:39
Aktuality 46
Středeční vyřazení v prvním kole French Open bylo posledním společným utkáním deblového páru Lucie Šafářová, Andrea Hlaváčková. Dvojice se dohodla na ukončení spolupráce, která trvala zhruba půl roku po rozchodu úspěšného páru Hlaváčková, Lucie Hradecká. Hlaváčková řekla serveru tennis-arena.cz, že její novou partnerkou bude Číňanka Čeng Ťie, aktuálně 19. hráčka deblového žebříčku a světová sedmdesátka ve dvouhře.
Lucie Šafářová a Andrea Hlaváčková

"Domluvily jsme se, že zkusíme hrát každá s někým jiným. Dohromady nám to prostě nepsalo, jak by mělo. I když jsme hrály dobře. Je nám to líto, ale je to rozumné rozhodnutí," řekla Hlaváčková. Ujistila, že na kamarádství s Šafářovou to nic nemění. "Kámošky zůstáváme, to je jasné. Přejeme si navzájem lepší výsledky," dodala.

Hlaváčková se Šafářovou odehrály na okruhu WTA v této sezoně jen sedm turnajů, protože jejich žebříčkové postavení ve dvouhře je rozdílné. Šafářová je 24. na světě zatímco Hlaváčková až 119., a proto často hrály jiné turnaje. Proto třeba Šafářová vyhrála čtyřhru v Sydney ve dvojici s Maďarkou Timeou Babosovou.

Na čtyřech akcích včetně Roland Garros vypadly Hlaváčková se Šafářovou v prvním kole. V Paříži to byla jejich čtvrtá porážka za sebou od postupu do semifinále v Dubaji. Byly také ve čtvrtfinále Australian Open.

Na nedávném turnaji ITF v Praze postoupily do finále, ve kterém podlehly Hradecké s Michaellou Krajicekovou z Nizozemska. Ty dnes na French Open čeká zápas druhého kola.

ČTK

Komentáře

46
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
lars
Jsem zvedavy koho nominuje Pala na Fed cup do deblu
Reagovat
tommr
kdyby tu nominaci musel Pála dělat ted tak by z toho měl asi dost zamotanou hlavu. Do listopadu se ale situace určitě nějak vyjasní ... :)
Reagovat
Jan
Asi by nebylo marné nominovat zase háčka. Třeba by se holky zase daly dohromady.
Reagovat
Chrenda
No kosočtverec Hlaváčková si totiž po loňské sezóně myslela, že je to ona co vítězí na těch grandslamech a že je jedno s kým hraje, že ta hvězda je prostě ona. Taky se na tom dost podílela média, protože furt psali o ní a rozhovory víceméně dělali výhradně s ní snad, že je trochu hezčí než Lucka, přitom vypadá jak kůň). No podlehla sebeklamu a teď se jí to vrátilo jako bumerang. Být Hradeckou, tak na ní dlabu po tom stylu, jakým jí odkopla se asi těžko bude zase navazovat důvěra.
Reagovat
freeteepek
To si teda Andrea pomohla. Tím, že odešla od Lucky H. Tvrdila tehdy, že se potřebuje zlepšit v singlu a že jí k tomu hra s Luckou Š. pomůže...
Reagovat
babolat.cz
Andrea pěkně zmachrovatěla...teď ji čeká pád, měla se držet Lucky. Jsem rád, že to Lucce jde a Andrea dá přednost asi focení...modelka :-(
Reagovat
Fandina
Lucka Hradecká s Míškou jsou už v osmifinále, porazily bohužel Báru s Date Krumm, ale velká gratulace, jsou v dalším kole a jen tak dál! To samé Květa s Katarinou, také jsou v osmifinále a moc všem držím palce, mohly by se potkat ve finále. Tak moc obojím držím palce a přeji úspěch ... pojď pojď pojĎ
Reagovat
pepin
Vítej, konečně jsi se vrátil a je o jednoho rozumnýho zpět na TP.
Reagovat
Jan
Takhle se rozcházejí páry. A ne po vyhraném GS. Andreo, udělala jsi neskutečnou blbost.
Reagovat
tommr
no mě se zdá, že to od Andrey nebyla blbost, ale osudová chyba a velice se o ní obávám - pokud se nechytí ani se Zhengovou tak by to moh bejt její konec ... :(
Reagovat
Fandina
Já si osobně myslím, že pokud se nebude LucHra dařit s Míšou, tak se mohou spolu dát zase dohromady. Přece jenom, těch úspěchů spolu měly dost. Jak jsem je pozorovala, tak LucHra byla trochu vůdčím typem v tom páru a Andrejka zase moc nechybovala a uměla hrát dobře na síti a celkově jim to šlo. Nemyslím si, že se k sobě nemusí vrátit. Podle mě je všechno otevřené.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby se Andrea znovu zeptala Lucky Hradecký jestli to nezkusí znovu spolu a Lucka by řekla jo, tak by podle mě udělala chybu.. Andrea už se na ní vyprdla jednou, tak proč by to neudělala podruhé? A Lucka by znovu zůstala sama.. Být Luckou tak fakt na ní prdím, ať je jednou ta "blbá" Andrea.. Toť můj názor.. :-))
Reagovat
Fandina
Já osobně si myslím, že tady nejde o nějaké to vztahové řešení, ale o úspěchy, které spolu měly. Pokud jim hra vyhovovala a to určitě, protože by nebyly tak úspěšné, jak byly, doplňovaly se, tak proč se k sobě nevrátit. Nemyslím si, že je to nemožné. Tady jde o tituly, které spolu dosáhly, tak proč to třeba nezkusit znovu. Ostatně, Květa s Katarinou byly spolu spolu úspěšné, minulou sezonu spolu nehrály a teď hrají znovu a zase se jim daří víc, než vloni, když spolu nehrály. A také mě třeba napadá, že jsou i partneři a manželé, kteří se rozejdou a pak se k sobě zase vrátí. Takže proč ne tedy, i když tady jde hlavně o tenis a úspěch, ne o to jak si rozumí. Jinak holky před týdnem poskytovaly rozhovory jak jsou na tom se vztahy spolu a obě i Andrejka i Lucka se vyjádřily, že se spolu baví, jen už nejsou tak blízké, aby šly spolu na kávu.
Reagovat
Fandina
A samozřejmě se to také odvíjí od toho, jak se bude dařit spolupráci LucHra s Míšou. Pokud ano, není důvod nic měnit a vracet se k Andrejce.
Reagovat
Lina
Vrátit by se k sobě mohly, ale jelikož mají narušený vztah mezi sebou, tak by jim to asi moc úspěchů nepřineslo.
Reagovat
Fandina
Je jasné, že pokud mají hodně narušený vztah, tak by to neprospělo. Ale já předpokládám, že pokud by se k sobě vrátily, tak by jejich cílem bylo zase vyhrávat a proto by asi nebyl důvod se na sebe zlobit, ale pokračovat v dobrých výkonech. Ale nedovedu to posoudit. V tom máš pravdu.
Reagovat
Jan
Domnívám se, že Andrea Lucku Hradeckou tím rozchodem tenkrát hluboce ranila a těžko se ten vztah napraví. A to se pak spolu asi hraje špatně.
Reagovat
slacker
a kdo je v tom vztahu ten potizista?
Reagovat
Fandina
Předpokládám, že Lucka Hradecká, ale ostatně i Andrea uvažuje stejně nebo podobně jako každý tady z nás s vědomím, že mám nebo nemám k druhému důvěru a s ním by buď znovu spolu hrály nebo ne. To, že je dost vztahů, které se obnoví, jak profesně, tak soukromě je známé. Takže pokud by k tomu došlo, tak ony dvě půjdou do nového hraní s vědomím tohoto. Jinak před týdnem v Praze na SPO se obě k tomu vyjadřovaly a Lucka Hradecká se přiznala k tomu, že jí to rozhodnutí Andrejky o rozchodu hodně zklamalo, ale že to časem vzala jako fakt a víc to neřeší.
Reagovat
Roger_Federer
Me by dost prekvapilo, kdyby se k sobe vratili, co byol opravdovym duvodem k tak rychlemu a necekanemu kroku ze strany Hlavackove nevime, nejaky duvod meli?..Navic pokud byl nejaky problem, holky vseobecne blbe zapominaji a promijeji, odpousti ;).Slysel jsem, ze jejich vztahy jsiu na bodu mrazu.
Reagovat
Roger_Federer
Me by dost prekvapilo, kdyby se k sobe vratili, co byol opravdovym duvodem k tak rychlemu a necekanemu kroku ze strany Hlavackove nevime, nejaky duvod meli?..Navic pokud byl nejaky problem, holky vseobecne blbe zapominaji a promijeji, odpousti ;).Slysel jsem, ze jejich vztahy jsiu na bodu mrazu.
Reagovat
slacker
Bych to mirne upravil, holky nezapominaji a nepromijeji :-) muzou se tak nejakou dobu ale tvarit
Reagovat
Fandina
Já slyšela, že se spolu baví, ale na kávu by nešly. Samozřejmě, že kdyby se k sobě vrátily, tak po dohodě. Jinak to není možné.
Reagovat
Jan
Mě samotného se ten jejich rozchod hluboce dotkl a já osobně bych návrat Andrey nerozdýchal, kdybych byl v pozici Lucky Hradecké. Je otázka, jak to vidí Hradecká.
Reagovat
Jan
I když už jsem jinak Andrei odpustil.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že to přišlo relativně ještě tak brzy a rozum zvítězil. Spíše jsem se obával toho, že to budou zkoušet a lámat přes koleno daleko delší dobu vzhledem k tomu, že píší, jaké jsou kamarádky.

Doufám, že si Lucka najde někoho, s kým jí to bude zase šlapat. Já bych ji osobně viděl rád třeba zase s Nasťou. V Madridu to zkoušely, titul sice neobhájily, ale i tak si myslím, že by jim to mohlo zase klapat.
Reagovat
gigin
Ty tlamo!! Vitaj!! Come on, Ernie!! :DDD
Reagovat
VlS
buď nutně potřebuješ panáka, nebo přestat chlastat. Když ve vlaknu o holkách řveš o Erniem, kterej dneska ani nehraje, tak to začíná být na pováženou.
Reagovat
smazaný uživatel
:D))

Bude sůboj zítra, už se těším jako blázen a jsem zvědavý, jestli se ten tvůj Ernie vytáhne! Samo jeho progres sleduji pečlivě.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak já teď tlačím naši Lucy proti Anči, takže jsme opět na opačných stranách barikády.:)
Reagovat
gigin
Oskar je velký fanda Rogera. Nebyl tu dobře z půl roku, tak jsem mu jen připomněl náš zítřejší duel. Jestli ti to vadí, tak to nečti. Nereaguj na mne, je to veřejný web a ty jsi zlo ;)
Reagovat
gigin
Jasné, v pohodě :)
Reagovat
VlS
No asi jo, asi tady za chvilu bude od zla jak su já, Vlk, Sojka a další uplně pokoj, protože už se to tady pomalu nedá číst.
Reagovat
gigin
Promiň, že jsem ti tu zesral vlákno o holkách. Nebyl v tom ale zlý úmysl, jen jsem se nechal unést Oskarovým "comebackem"...
Reagovat
Fandina
Ty nejsi zlo ty jsi ten nejhodnější člověk na světě, jen Fandina je šmejd. Ty jsi hvězda
Reagovat
tommr
u Lucky snad ani nemá cenu, aby hledala nějakou jinou stálou partnerku, protože pro ní je debl jen okrajová záležitost a měla by se spíš koncentrovat na singla ve kterým by toho ještě mohla hodně dokázat ... :)
V podstatně jiný pozici je Andrea, která byla na výsledcích v deblu hodně závislá a hrozí jí ted pozvolnej sešup do úplnýho zapomnění. Zavinila si to ale sama ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
To si nemyslím. Domnívám se, že Lucce debl prospívá a svědčí, však z něho má úspěchy. A je to dobré i v tom, že když vypadne na turnaji předčasně, stále má debla, kde si může spravit chuť.:) A je to dobré i na to rozehrání, jak píšeš....

Navíc jí se to zatím vždy dařilo skloubit dobře. Přece jen to není ZATÍM hráčka, řekněme, TOP 5, která by se pravidelně probojovávala do posledních kol turnajů a pak by jí to mohlo ubírat sil.:)
A nakonec Sara je velmi úspěšná v deblu a celkem i v singlu a skloubit to jde.:)
Reagovat
tommr
tak je jasný, že Lucka hraje debla ráda a že jí to svědčí. Na to ale nepotřebuje mít stálou partnerku. S Luckou si ráda zahraje každá hráčka, protože ona je velká pohodářka a skoro s každou si rozumí po herní i lidský stránce ... :)
Erraniová je trochu jinej případ. Její souběžný úspěchy v singlu i deblu jsou dost unikátní a je to do značný míry daný i tím, že její partnerství s Vinciovou je po všech stránkách téměř ideální. Jsem zvědavej co bude až Vinciová skončí. Myslím si ale, že s nikým jiným už Erraniová takový úspěchy slavit nebude ...
Reagovat
smazaný uživatel
šafi by mohla hrát čtyřhru s Kvitovou :D sice by toho moc nevyhrály, ale byla by to sranda
Reagovat
smazaný uživatel
No tak to radši ani ne :D
Reagovat
PetaM
Bez komentáře ...
Reagovat
Fandina
Škoda, že to nevyšlo holky. Tak moc přeji větší úspěchy s dalšími partnerkami a oběma hodně štěstí. Když by to neklapalo ani LucHra s Míšou, tak jdetě zase Háčka spolu. Hodně štěstí a úspěchu s parnerkami, Andrejko a Lucko. Těším se na vás na kurtu a vyhrávejte hodně. Pojď pojď pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně dobrý rozhodnutí! Hlavně aby si obě našly dobré partnerky a dokázaly vyhrávat větší turnaje.
Reagovat
Bob
To už jsme ovšem věděli všichni ještě před tím, než jste začaly hrát holky. Tak good luck, Andreo ty se vrať zpátky k Lucce H. a opět vyhrávejte GS.
Reagovat
PetaM
Nevrátí se k sobě. A jestli, tak až na příští sezónu ... Ale pravděpodobnost je velice malá :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist