Vaidišová se trápí dál. Druhé kolo bylo opět maximem

7. 1. 2009, 07:00
Aktuality 18
WTA AUCKLAND - Ani s novou sezonou se Nicole Vaidišová zlepšení zatím nedočkala. Na turnaji v Aucklandu dnes podlehla Rusce Vesninové a opět se tak nedostala dál než do druhého kola. Končí i poslední Češka v soutěži Zahlavová, po její přemožitelce Peerové však požadují, aby se odhlásila.
Nicole Vaidišová

Nicole Vaidišová vyhrála naposledy alespoň dvě utkání v řadě loni ve Wimbledonu, kde dokráčela až do čtvrtfinále. Mohlo se zdát, že je jejímu trápení konec, ale opak byl pravdou. Ještě stále nejlepší česká tenistka ve zbytku sezony z celkem sedmi turnajů vyhrála jen dva zápasy a ponořila se do hluboké krize.

Nedávno se nechala slyšet, že každý někdy hraje špatně a sama je na novou sezonu už dobře připravena. V Aucklandu měla slova proměnit v činy, ale to se jí nepodařilo. Už v prvním kole měla namále s Ruskou Kudrjavcevovou a dnes podlehla hladce 4-6 3-6 Jeleně Vesninové.

Šestá nasazená Češka v zápase nakupila čtyři dvojchyby a hned šestkrát ztratila svůj servis. Především trápení na podání ji stálo možnost alespoň zdramatizování utkání.

Vesninová se ve čtvrtfinále utká s druhou nasazenou Carolinou Wozniackou. Osmnáctiletá Dánka porazila porazila o 16 let starší Jill Craybasovou z USA 6-4 7-5.

Peerové doporučují, aby respektovala bojkot Izraele
Také poslední Češce v soutěži Zahlavové-Strýcové se na podání proti favorizované Shahar Peerové příliš nedařilo, přesto měla šanci na úspěch, když vyhrála druhý set 6-4. Izraelská hráčka navíc měla před zápasem i po něm zcela jiné starosti kvůli válečnému stavu ve své zemi. Pořadatelé rovněž přistoupili ke zvýšeným bezpečnostním opatřením během jejích zápasů.

Mírová skupina v Aucklandu vzhledem k vojenské invazi Izraele v Gaze dokonce požadovala, aby se Peerová z turnaje odhlásila. "Již v neděli jsme žádali, aby respektovala mezinárodní bojkot Izraele a odhlásila se," oznámil šéf skupiny John Minto.

Samotná tenistka to však odmítla s tím, že nemá s politickou situací nic společného. "Jsem Shahar Peerová a přijela jsem hrát tenis. A to je také to, co budu dělat i zítra. Před dvěma dny jsem hodně brečela, doufám, že to brzy skončí, protože nikdo nechce být ve válce," komentovala situaci ve své rodné zemi, kde byl do armády povolán například i její bratr.

Pokud tedy nastoupí i k zítřejšímu čtvrtfinále, utká se s nejvýše nasazenou Ruskou Jelenou Dementěvovou. Ta v druhém kole porazila domácí Marinu Erakovičovou 6-2 6-3. Utkání sice trvalo téměř hodinu a půl, za vším však bylo velké množství neproměněných brejkbolů ruské tenistky. Vypracovala si jich šestnáct, hned 11 promarnila.

"Byl to emotivní zápasy," myslí si Dementěvová. "Předvedli jsme pěkný souboj a myslím, že jsem dnes hrála už o trochu lépe než včera," připomněla své trápení z úvodního kola.

Kromě Vaidišové se dnes s podnikem dotovaným částkou 220.000 dolarů rozloučily i další čtyři nasazené hráčky: Medinaová, Wozniaková, Pavljučenková a Suarezová.

WTA AUCKLAND (Nový Zéland, tv. povrch, 220.000 dolarů) - středeční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Vesninová (Rus.) - Vaidišová (6-ČR) 6-4 6-3
Peerová (5-Izr.) - Zahlavová-Strýcová (ČR) 6-3 4-6 6-2
Dementěvová (1-Rus.) - Erakovicová (N. Zél.) 6-2 6-3
Wozniacká (2-Dán.) - Craybasová (USA) 6-4 7-5
Gallovitsová (Rum.) - Medinaová (3-Šp.) 6-3 6-3
Moritaová (Jap.) - Wozniaková (4-Kan.) 7-5 6-2
Rezaiová (Fr.) - Pavljučenkovová (7-Rus.) 6-2 6-3
Keothavongová (Brit.) - Suarezová (8-Šp.) 6-2 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Myslím, že Skott to vystihl velmi dobře. Jakmile letěl míček dál než metr od Vaidišky, tak bylo zle..pohyb a reakce mizerné..navíc myšlenkama byla někde mimo kurt. Jen občas předvedla nějaký nadějný záblesk, například pěkný return..jinak špatné.
Reagovat
skott
presne, prijde mi to jako chyba noveho kouce Felgata, pred dvema lety na tom byla s pohybem po kurtu mnohem lepe.
Reagovat
carolyn
Hele vy dva, chtěla bych vidět vás, kdyby míček spadl jinam než přímo před vás :-P
Reagovat
smazaný uživatel
My jsme kritici, my se hejbat nemusíme :-P
Reagovat
dabelsobul
Nerad kritizuju, ale Nicole je aktualne vazne zcela mimo. Je to dlouhodobe a pokud se chce vratit, bude to chtit neco zmenit a tvrde a trpelive makat.
Reagovat
carolyn
nepofata: ty nejsi kritik ty jsi pitůfo :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Profesora na mě vyplazuje jazyk! :-O To se povííí :-P
Reagovat
carolyn
Mi estudiante ?a que hora te vas de tu trabajo? maňana
Reagovat
smazaný uživatel
A to bylo keců jak je připravená!
Reagovat
skott
Jeste nekdo doufa, ze prislo nejake zlepseni s novou sezonou...Prakticky u kazdeho micku byla pozde, vypadala jako by ji bylo vsechno jedno, zadny pokus o zmenu hry a podani nepopsatelna katastrofa.Na Allu to jeste stacilo, ale Vesna ma pomerne kvalitni servis a dokaze si ho podrzet, kdyz je treba.Pokud svuj vykon zopakuje ma sanci i proti Wozniacki.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikol Vaidišová v současnosti předvádí mizerný tenis. Díval jsem se na její poslední zápas s Vesninovou a bylo to utrpení - pro ni i pro mne. Za celý zápas sehrála asi tři pěkné výměny, jinak dvojchyby, nevynucené chyby, prostě hrůza. Od doby, co "vyhodila" kouče nevlastního otce, hraje tenis, který s bídou bude stačit na 70. - 80. místo. Pokud nezačne na sobě pracovat, vypadne do roka a do dne z první stovky.
Reagovat
smazaný uživatel
Jarine, kde ty zápasy sleduješ?
Reagovat
smazaný uživatel
Mno to by mě taky zajímalo:)
Reagovat
Forsberg.Peter
Všechny zápasy z centrkurtů na lepších turnajích na www.adthe.net, v některých turnajů i zápasy na druhém kurtu
Reagovat
smazaný uživatel
mooc dííky:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky děkuju, jen to bude chtít rychlejší připojení k netu.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč do roka a do dne? Vypadnutí ze stovky hrozí mnohem dřív. Teď odepisuje 250 bodů za loňské Sydney a za Auckland bere jenom 30. Benešová ji přeskočí, jenže není o co stát, i tahle čůza je úplně tragická.
Reagovat
radimd
http://atdhe.net/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist