Valentová vyhrála české finále ve Starých Splavech, po skalpu Kučmové má už pátý letošní titul

30. 6., 14:06
Aktuality 9
ITF W75 STARÉ SPLAVY - Tereza Valentová (17) potvrdila roli favoritky v českém finálovém souboji na podniku W75 ve Starých Splavech. Mladší z českých finalistek porazila 6:3, 7:5 Anetu Kučmovou (24) a získala svůj pátý letošní a zároveň kariérní titul na profesionální tour. Šampionku nedávné juniorky na French Open čeká žebříčkový skok o zhruba 60 míst a debut v TOP 300.
Profily hráčů
Tereza Valentová potvrdila v českém finále ve Starých Splavech roli favoritky (© Profimedia)

Valentová – Kučmová 6:3, 7:5

Tereza Valentová v letošní sezoně sbírá jeden úspěch za druhým. Sedmnáctiletá Češka si v aktuálním roce zahrála všech svých šest finálových zápasů na profesionální tour a už popáté triumfovala. V Doksech navázala na double z juniorského French Open, kde ovládla dvouhru i čtyřhru.

Na domácím antukovém podniku W75 ve Starých Splavech ztratila v pěti zápasech dohromady jen jeden set. V českém finále potvrdila roli favoritky proti o sedm let starší Anetě Kučmové a upravila svou famózní letošní bilanci mezi dospělými na 31:2.

Zatímco v úvodním dějství Valentová pořád vedla a měla převahu, ve druhé sadě musela likvidovat manko dvou brejků. Po srovnání z 0:3 na 3:3 se dostala do ztráty 3:5, ale krajance nedovolila set dopodávat a rozhodující dějství nepřipustila. Utkání trvalo hodinu a 33 minut.

"Zkraje finále jsem byla trochu nervózní, ale pak jsem to překonala. Moje soupeřka tu odehrála z kvaldy výborný turnaj. Je to něco jiného než na Roland Garros. Chtěla bych jednou navázat na hráčky, který tady vyhrály přede mnou, třeba na (Barboru) Krejčíkovou," řekla Valentová novinářům.

 

Obě Češky budou na novém žebříčkovém maximu

Valentová se po zisku už pátého letošního a zároveň kariérního titulu na profesionální tour poprvé posune do TOP 300 žebříčku. Vyletět by měla zhruba o 60 míst někam k 270. pozici. Společně s další domácí akcí v Říčanech vybojovala v Doksech svůj největší triumf.

Kučmová vyhrála poslední tři finále na turnajích ITF a znovu o titul zabojovala po téměř dvou letech, poprvé na podnicích větších než W25. Bilanci ve finále si zhoršila na 3:4, nicméně ve světovém pořadí si polepší asi o 90 míst a bude na novém maximu.


Výsledky turnaje W75 ve Starých Splavech

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
tommr
Ještě malá poznámka k tý letošní bilanci mezi dospělými 31/2. Obě prohry byly ve třech setech takže žádný debakly ale vyrovnaný bitvy. To se občas stane každý hráčce ...
Reagovat
Dobry-den
Talentová smile
Je skvělá.
Reagovat
tommr
České finále bylo tak trochu zklamáním po napínavých semifinálových bitvách. To se ale dalo čekat protože Tereza je už teď o mnoho lepší hráčkou než Aneta a o jejím vítězství nemohlo být ani na chvíli pochyb ...
Z Terezy by - pokud se její vývoj nějak nečekaně nezastaví - mohla být jednou skvělá hráčka. Momentálně se posune do třetí stovky někam okolo 270.místa. K tomu aby stihla ještě letošní kvalifikaci USO jí chybí necelých 100 bodů. Čas na to je uhrát má až do konce července a získat by je tedy mohla i na WTA turnaji v Praze kam jistě dostane WC ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Bych se nebál napsat, že Ondřej Jirásek má solidní náhradu za Terezu M....:-) Je to taková výměna Terezií, teď se potkaly ve třetí stovce...dochází ke střídání...:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Terku V ještě vůbec nemám nakoukanou :D tak uvidíme :D vítej zpět :)
Reagovat
Vlk-v-trave
No, je to taková skromná nabídka na draft:)

Zastavil jsem jen na trávu,...takže sezónní záležitost.
Příští rok uvidím...zda se to také povede, záleží hodně na okolnostech práce, projektů atd. prostě zda tam bude ten čas a prostor...
...příznivý je Wimbl, začátek léta, dovolených...trochu klidnější období...

Obecně jsem ale dost vypadl z tenisového obrazu...

Marně hledám Pellu a Wolfa :))) Se mě někde ztratili holomci...:)))
Nick Kyrgios stále nehraje? Bude ještě hrát?, je to ztráta pro GS... tam bylo vždy nejen o zábavu postaráno:)))
Reagovat
Vlk-v-trave
Ještě dotaz, bude dnes publikováné preview na 1.hrací den, neboť mám připravený příspěvek - All stars na kurtu č.17 :)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
zítra ráno :) respektive tak kolem čtvrté v noci :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Super, idealni >:-)
Diky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist