van de Zandschulp si na antuce v Mnichově vyšlápl na Ruuda a zahraje si o první finále

29. 4. 2022, 15:40
Aktuality 4
ATP MNICHOV - Botic van de Zandschulp před startem letošní sezony nikdy na antuce neodehrál zápas hlavní soutěže na turnajích ATP, přesto dokázal v Mnichově vyhrát všechna tři utkání bez ztráty setu a v dnešním čtvrtfinále porazit 7-5 6-1 světovou sedmičku Caspera Ruuda. O první finále na nejvyšší tour si 26letý Nizozemec, který vylepšil svou bilanci s hráči Top 10 na 3-3, zahraje s Miomirem Kecmanovičem.
Botic van de Zandschulp (© AFP)

Botic van de Zandschulp před startem letošní sezony na nejvyšším okruhu odehrál jen dva zápasy hlavní soutěže na antuce (loňské druhé kolo na French Open). Po senzačním čtvrtfinále na posledním US Open se ale na hlavní tour rozkoukává i na nejpomalejším povrchu a může si na něm zahrát své vůbec první finále na akcích ATP.

Šestadvacetiletý Nizozemec v Mnichově dominuje, bez ztráty setu přehrál Brandona Nakashimu, Jegora Gerasimova i světovou sedmičku a jednoho z nejlepších hráčů na antuce v posledních letech Caspera Ruuda. Svou skvělou bilanci s hráči Top 10 tak vylepšil na 3-3 a norskou jedničku porazil i podruhé. Proti největšímu favoritovi od začátku dominoval, jediný brejkbol odvrátil a po získané úvodní sadě jeho odpor definitivně zlomil.

V zítřejším semifinále, které bude jeho druhým na této úrovni (prohra s Marinem Čiličem loni v Petrohradu), vyzve Miomira Kecmanoviče, jemuž může oplatit nedávnou porážku z Indian Wells.

Kecmanovič na šesté akci v řadě prošel do čtvrtfinále a teprve až dnes v Mnichově v této fázi poprvé v letošní sezoně uspěl. Dvaadvacetiletý Srb porazil 7-6(5) 6-2 obhájce titulu Nikoloze Basilašviliho a bude usilovat o třetí finále.

Holger Rune v Bavorsku smetl 6-0 6-2 Fina Emila Ruusuvuoriho, navázal na skalpy Jiřího Lehečky a Alexandera Zvereva a v den svých 19. narozenin postoupil poprvé do semifinále turnaje ATP.

V něm se dánský teenager střetne s domácím Oscarem Ottem (h2h 0-0), jenž porazil Chilana Alejandra Tabila a do semifinále se prodral rovněž poprvé.

• ATP 250 MNICHOV •
Německo, antuka, 534.555 eur
páteční výsledky (29. 4. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
van de Zandschulp (8-Niz.) - Ruud (2-Nor.) 7-5 6-1
Kecmanovič (7-Srb.) - Basilašvili (4-Gruz.) 7-6(5) 6-2
Otte (Něm.) - Tabilo (Chile) 6-1 7-6(1)
Rune (Dán.) - Ruusuvuori (Fin.) 6-0 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Ruud proste konecne narazil na kvalitniho soupere, Botic je Botic...:)
Proste kvalitni tenisova periferie, takovy diamant periferie:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak tak, pro mě je větším překvapením vymetený Emil. Zápas jsem neviděl. Asi mu antuka moc nesedí.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Velmi milé suverénní vítězství Seba nad FAA.smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ruudovi po skvělém Miami došel na jeho oblíbené antuce dech. Zvláštní.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist