Vaněk: Petry tělo stagnuje. Dnes jí chyběla i sebedůvěra

2. 9. 2018, 08:46
Aktuality 29
Kouč Jiří Vaněk by nejraději stejně jako na turnajích WTA o pauze přišel za Petrou Kvitovou a pomohl jí zvednout sebevědomí. Na grandslamech ale trenéři za hráčkami nemohou, a tak na US Open z hlediště sledoval čím dál skleslejší ramena své svěřenkyně a prohru ve třetím kole.
Profily hráčů
Jiří Vaněk a Petra Kvitová (© j48tennis.net)

Turnajová i světová pětka Kvitová nestačila na Arynu Sabalenkovou a Bělorusce podlehla 5-7 1-6. "Byla připravená, že Sabalenková je ve formě a bude hrát vabank. Řekl bych, že jí nejvíc chyběla víra v sama sebe," uvedl Vaněk.

Kvitová od začátku dotahovala náskok dvacetileté "ranařky" Sabalenkové. "I když srovnala, pořád se trošku bála. Soupeřka ji tlačila z druhého servisu," řekl Vaněk a za klíčovou označil ztrátu servisu na 5-6 v první sadě. "Tam se Petra zlomila. Sabalenková se chytla a ve druhém setu už hrála jak stroj a všechno pozabíjela," řekl.

"Kdyby se povedl urvat první set, bylo by to jiný, ale to je jenom kdyby," podotkl Vaněk, bývalý tenista, který vedl i Karolínu Plíškovou. "Takhle viděla, jak hraje soupeřka skvěle a ona musí pořád vyhrát dva sety. Řekl bych, že podlehla tomu tlaku."

V letošní sezoně už Kvitová odehrála 58 zápasů a trenér vidí, že se na ní podepisuje únava. "Celý její pohybový aparát stagnuje," řekla Vaněk. Nejvíc to v New Yorku bylo znát na servisu - ve třech zápasech měla 21 dvojchyb. "Při druhém servisu se nemůže dostatečně prohnout, možná z toho ty chyby pramenily," řekl Vaněk.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

29
Přidat komentář
No-le
Myslím, že měla vypustit ten New Heaven. Do dalšího týdne na US Open se dostávají holky co týden před tím nehrajou nebo vypadnou v 1. či 2. kole...
Reagovat
LukasH
Třeba Aryna...:D
Reagovat
FulnekUltras
Už jen čekám, kdy tady někdo začne radit, aby zas přibrala.
Reagovat
letityfanousek
měla by přejít na metodu Federera + nějaké větší turnaje, ale ne všechno dokud tělo padne jako teď. Snad není tak hrabivá, tomu nevěřím
Reagovat
LukasH
Hrála standardně. Nehrála Dubaj, Řím, z Eastbourne se odhlásila, z NH odstoupila...z těch menších Petrohrad, ten byl důležitěj a Praha z osobních důvodu..to bylo krásný. Jinak asi nepočítala s těma vítěznými snurama, takže je jasný, že se vyčerpala. Příští rok je svým způsobem výhoda, že může neobhajeny body dohánět právě na GS. :-)
Reagovat
Patik
Samé články o nej o jej pocitoch a neviem čo Kvitová sem Kvitová tam..akoby vyhrávala turnaj za turnajom..pritom nič nehrá.
Reagovat
EllNino
Asi ty zensky moc nesledujes, tak se zas vrat zpet k chlapum, je dost vysoki v liverankingu a to v podstate bez bodu z GS, což je obdivuhodné, snad se ji pristi rok bude darit u na majorech
Reagovat
Nola
Petra je ceska jednicka, si na ceskom portale, o kom by sa malo pisat? o nasej Cibulke?
ak sa nudis, chod si vyvetrat hlavu do lesa, prospeje ti tok
Reagovat
.vorlik.
"akoby vyhrávala turnaj za turnajom..pritom nič nehrá"

Když je někomu 5 turnajů ze všech povrchů i včetně haly málo.... :D
Reagovat
Patik
Tak ja idem do toho lesa..len dúfam že tam nájdem článok o Kvitovej ako sa cíti skvele pred Turnajom Majsteriek aké má skvelé pocity a vieru vo víťazstvo a vypadne medzi prvými..ale teraz vážne..nieže by som jej neprial..ale mala by prestať toľko hovoriť o svojom vnútri pred médiami..mne ide o to čo hovorí Kvitová..nie o tom čo píše portál.
Reagovat
PetaM
Spíše by ti mělo jít o to, jaké otázky ji novináři pokládají. Určitě si jen tak nesedí na hotelu a uprostřed nudného dne jí nenapadne, že by svolala tiskovou konferenci a tam odpovídala na hloupé otázky hloupých tázajících :D
Reagovat
Patik
To mi je jasné viem aký sú novinári..a ich otázky..ale vždy si môže zvoliť odpoveď.
Reagovat
LukasH
Je to úplně normální. Není sama. Všechny mluví o sebedůvěře, atd. Pusť si někdy tiskovku, kde se novináři ptají na stejnou věc z několika úhlů.
Navíc je to samozřejmě umocněný tou kontroverzi, že má na GS horší výsledky než leckterá hráčka mimo top 20.
Reagovat
Patik
veď áno..mne len niekedy tie optimistické pocity niesú adekvátne k tým výkonom alebo naoopak.
Reagovat
FulnekUltras
Tak hlavně, že nestagnují těla takových borců jako je Aryn nebo Seren. A na Kanepi jsem už taky docela zvědavý. Steroidové a testosteronové hry na pokračování. Když vzala při LOH 2008 do ruky oštěp Abakumovová, bylo prý už tehdy všechno jasné. Ale tenis? Tam se údajně ocitáme na příliš tenkém ledě, než abychom si mohli veřejně dovolit byť jen zapochybovat. No byla by to samozřejmě pro tento sport pecka mezi oči, kdyby se ukázalo, že meldonium představovalo vlastně jen drobné pokrymsky zpolitizované intermezzo proti tomu, co se jinak běžně jede ve velkém "výjimkovém" stylu.
Reagovat
.vorlik.
Petra prohraje a hned musíme kopat do ostatních. Vážně ubohé. Když teda jede Serena tak hrozně na steroidech, tak mi vysvětli, jak je možný, že otěhotněla a normálně odnosila dítě? A co další nežádoucí účinky steroidů, jaktože se u ní neprojevily?
A nechápu, z čeho odvozuješ, že Aryna jede na steroidech? Má celkově velkou postavu, ale že by vzhledem k postavě byla osvalená mi fakt nepřijde. Zátěž zvládá v 20 líp, taky za sebou nemá tolik sezón.
Reagovat
LukasH
Přesně tak.
Reagovat
FulnekUltras
Upozorňoval jsem na Arynu už dříve, úplně nezávisle na Petře - noční zážitek mně ten pocit jenom umocnil. Steroidová kúra s sebou logicky přináší i nárůst testosteronu, švihové dynamiky s výslednou téměř mužskou razancí základních úderů - a oko prostě vidí, ne že ne. U SW jsou Ti kromě řady kolapsů (i na kurtu) v období po roce 2010 jistě známy její poměrně tutlané poporodní komplikace. Mimochodem - jako jehovistka by přece neměla dopustit transfuzi vlastní krve. Zkrátka příliš mnoho rozporuplného tyjátru, který se na veřejnosti tváří jakoby seriózně, než abych na to nemohl reagovat.
Reagovat
LukasH
Jsou to konspirační teorie. Některý ženy mají přirozeně testosteronu víc, což jim dává větší sílu, souteživost, dominanci atd. To by museli zavést měření hladiny testosteronu a těm, ktery ho mají víc, by uměle hladinu snižovali. Není to už v atletice?
Reagovat
FulnekUltras
Přesně tam. Letos - když zjistili, že WR na 800 m z roku 1983 Jarušce už prostě nevezmou ani podvodem se skupinou černošských obojetníků Semenya a spol., přejdou tyto "běžkyně" od listopadu oficiálně mezi muže - což samozřejmě znamená konec jejich sportovních kariér. Medaile z LOH a MS ovšem už mají, a ty jim nikdo nevezme. Mně osobně těší aspoň to, že Beamonův "skok do 21. století" (překonaný už v roce 1992 jiným Afroameričanem Powellem) fakticky zvládla obyčejná tvrdě makající selka z Golčova Jeníkova. Na zdraví a životní pohodu, paní Jarmilo!!!
Reagovat
.vorlik.
Ty kráso, ty jsi fakt komediant :D steroidová kůra sebou přináší i nárůst testosteronu :D ty ani očividně nevíš, co to slovo steroid znamená. Steroidy přináší narůst švihové dynamiky, no jo. A přináší taky to, že hráčka najednou začne hrát údery, který ani pořádně neumí, viď? Začne servisu dávat boční rotaci, i když jí nikdy nehrála. Předpokládam, že podle tvojí teorie by Petra na steroidech začala hrát loby.
Serena by po steroidech ani neotěhotněla...
Reagovat
FulnekUltras
Souvislost příjmu steroidů s nárůstem testosteronu je dávno jasná a potvrzená - a v tenisu tvoří hrubou sílu, což jistě není zdaleka všechno, ale dost na to, aby se dal servisem nebo několika mužsky razantními přípravnými údery ve výměně rozhodnout zápas. Jak říkám, nastávající duel SW s Kanepi si opravdu se zájmem vychutnám.
Reagovat
.vorlik.
"Souvislost příjmu steroidů s nárůstem testosteronu je dávno jasná a potvrzená"

Kdo by to kdy řekl, když testosteron = steroid. A steroidy (zne)užívané ve sportu jsou testosteron a jeho deriváty. Ty očividně fakt vůbec nevíš. Už radši nic nepiš, to jsou neskutečný žvásty, co tu jedeš...
Reagovat
FulnekUltras
anabolických steroidů, to je snad jasné - zatím jsi mi nic věcně nevyvrátil, zato zobákem klapeš naprázdno o ničem
Reagovat
.vorlik.
Vyvrátil jsem ti doping Sereny tim, že otěhotněla a porodila díte. Kromě toho jsi mi nedokázal říct jaký další typický nežádoucí účinky se u Sereny projevily. Poporodní komplikace, nebo že někdo zkolabuje neni typický nežádoucí účinek steroidů, to může bejt způsobený kde čim. Typický nežádoucí účinek je alopecie, kterou Serena fakt netrpí.
Kromě toho tady píšeš hlouposti jako že steroidy ovlivňují dynamiku švihu, dokonce je to okem rozeznatelný. Píšeš o testosteronu a steroidech stylem, ze kterýho vyplývá, že o tom nejspíš moc nevíš.
Na závěr jen dodám, že Serena mi taky neni sympatická, ty její excesy a řeči mi přijdou kolikrát ultra trapný. A taky bych si přál, aby naše holky vyhrály alespoň 20GS a byly jedny z top hráček historie, ale přijde mi vážně hloupý kvůli tomu ze Sereny dělat doperku a tim shazovat její tenisový um, který je podle mě nezpochybnitelný.
Reagovat
FulnekUltras
Nejsem žádný chemoexpert - jen vím, jak tahle svinstva (např. i spolu s růstovým hormonem) dělají náramnou službu mj. koulařům, diskařům, sprinterům. Tenis má samozřejmě to štěstí, že v něm kromě hrubé fyziologie rozhoduje i spousta jiných věcí, zvláště hlava.
Reagovat
lars
A hralo Kvitko tento zapas podle sveho planu ?
Reagovat
historik
Petra to pravidelně a dlouho před grandslamy přehání...příliš mnoho zápasů, ve kterých se vyšťaví a pak jí nezbydou síly na vrchol.
Reagovat
FulnekUltras
Tam byla xena ještě dostatečně nervózní na to, aby se zápas mohl dál odvíjet přinejmenším vyrovnaně. Přiznávám, že tak bezmocnou Peťu jako dnes jsem už dlouho neviděl. A něco tak ohavného a uřvaného na druhé straně sítě taky ne. Nezbývá než rychle zapomenout a vydržet v práci hlavně na servisu. Jak je "ženský" tenis se svými pololegálními mužatkami k ženám často krutý, má na druhou stranu výhodu v množství nových a opakujících se šancí na dalších turnajích včetně GS. Pojď si dál svou poctivou cestou, holčičko naše...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist