Ve čtyřhrách na US Open se z Čechů dostala do čtvrtfinále pouze Hlaváčková v mixu

6. 9. 2015, 23:30
Aktuality 3
Bez české účasti budou na US Open od čtvrtfinále pokračovat soutěže ve čtyřhře mužů a žen. Ve třetím kole vypadli se svými partnery Radek Štěpánek a Barbora Strýcová i dvojice Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková. Hlaváčková se udržela ve hře jen ve smíšené čtyřhře.
Andrea Hlaváčková

Šestatřicetiletý Radek Štěpánek, který v New Yorku odstoupil kvůli zablokované krční páteři z prvního kola dvouhry, vyhrál s o rok starším Tommym Haasem z Německa dva zápasy. V dnešním třetím kole už však veteránský pár nestačil na britsko-švédský tandem Dominic Inglot a Robert Lindstedt a prohráli 4-6 3-6.

Newyorské vítězky z roku 2013 Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou jako sedmé nasazené prohrály s Američankou Coco Vandewegheovou a Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou 2-6 4-6 a zkomplikovaly si boj o Turnaj mistryň v Singapuru. Po US Open zřejmě vypadnou z postupové osmičky.

Barbora Strýcová skončila ve 3. kole US Open ve dvouhře i ve čtyřhře. V té s Nizozemkou Michaellou Krajicekovou v dnešním boji o čtvrtfinále prohrály snadno 3-6 0-6 s nasazenými jedničkami Švýcarkou Martinou Hingisovou a Indkou Saniou Mirzaovou.

Alespoň ve smíšené čtyřhře pokračuje Hlaváčková, která s Polákem Lukaszem Kubotem porazili 6-7 6-1 10-5 domácí pár Taylor Townsendová a Donald Young a postoupili do čtvrtfinále. Česko-polská dvojice se už v prvním kole postarala o vyřazeí nasazených jedniček a obhájců titulu Sanii Mirzaová a Bruna Soarese.

Úspěšně do turnaje vstoupili oba čeští zástupci v soutěžích juniorů. Šestnáctiletý
Patrik Rikl si dnes na US Open odbyl vítěznou premiéru na grandslamu chlapců, když porazil 7-6 6-4 nad Australana Jakea Delaneyho

Trojnásobná semifinalistka grandslamové juniorky a světová jednička Markéta Vondroušová úspěšně zahájila turnaj dívek. Šestnáctiletá Češka, jež má ve sbírce už dvě grandslamové trofeje ze čtyřhry, porazila 6-4 7-5 Rusku Anastasii Potapovovou.

• US OPEN 2015 •
USA / New York, tv. povrch, 19.852.700 dolarů
nedělní výsledky českých tenistů (06. 09. 2015)
MUŽI
• Čtyřhra - 3. kolo •
Inglot/Lindstedt (Brit./Švéd.) - Haas/Štěpánek (Něm./ČR) 6-4 6-3
ŽENY
• Čtyřhra - 3. kolo •
Grönefeldová/Vandewegheová (Něm./USA) - Hlaváčková/Hradecká (7-ČR) 6-2 6-4
Hingisová/Mirzaová (1-Švýc./Indie) - Krajiceková/Strýcová (13-Niz./ČR) 6-3 6-0
MIX
• Smíšená čtyřhra - 2. kolo •
Hlaváčková/Kubot (ČR/Pol.) - Townsendová/Young (USA) 6-7(3) 6-1 10-5
JUNIOŘI
• Dvouhra - 1. kolo •

Rikl (ČR) - Delaney (Austr.) 7-6(6) 6-4

JUNIORKY
• Dvouhra - 1. kolo •
Vondroušová (1-ČR) - Potapovová (Rus.) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Fandina
Ten mix s Kubotem se mi dneska líbil. Hrálo se hodně na síti. Tak držím palce Andrejko do dalších kol. Pojď!!!
Reagovat
fera
Andrejka je už poslední želízko v ohni... jinak obě H-čka dnes nic moc :(
Reagovat
FulnekUltras
se mi to trochu jeví, jakoby byl tenis pro Andreu opravdu už jen záležitost ryze společenská... ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist