Ve hře o Roland Garros zůstala už jen Ondrášková

20. 5. 2010, 21:46
Aktuality 6
FRENCH OPEN kvalifikace - Pouze Zuzana Ondrášková se z českých tenistů a tenistek může dostat z kvalifikace French Open do hlavní soutěže. Jako jediná se dostala do závěrečné fáze, o což se dnes neúspěšně pokoušeli Rosol, Voráčová a Hlaváčková.
Zuzana Ondrášková

Čtyřiadvacetiletý Lukáš Rosol se už desetkrát snažil postoupit z kvalifikace do hlavní soutěže grandslamového turnaje. Ale vždy marně. A nevyšel ani pokus číslo jedenáct.

Vítěz nedávného challengeru v Ostravě dnes podlehl hladce 3-6 1-6 Argentinci Carlosi Berlocqovi a na letošním French Open si tak zahrají jen dva čeští tenisté: Tomáš Berdych a Jan Hájek.

Početnější zastoupení budou mít na pařížské antuce ženy, jichž má účast v hlavní soutěži jistotou hned sedm. Doplnit je může stejně jako před rokem třicetiletá Zuzana Ondrášková, která dnes porazila domácí Piquionovou a v rozhodujícím zápase se utká s Jihoafričankou Scheepersovou.

Ze hry už vypadly Andrea Hlaváčková a Renata Voráčová, jež byla nejvýše nasazenou kvalifikantkou.

- FRENCH OPEN kvalifikace (Francie, antuka) -
čtvrteční výsledky českých tenistů (20. 05. 2010)

Muži - 2. kolo:
Berlocq (Arg.) - Rosol (ČR) 6-3 6-1

Ženy - 2. kolo:
Ondrášková (ČR) - Piquionová (Fr.) 6-4 6-1
Kaprosová (Maď.) - Voráčová (1-ČR) 6-7(2) 7-5 6-2
Pěrvaková (7-Rus.) - Hlaváčková (ČR) 2-6 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
skott
Jinak za zminku stoji znova po roce tazeni Vity Diatchenko pres odvracene mecboly za postupem.Ona musi mit nervy snad ze zeleza, protoze loni se dostala az k zapasu s Dinarou ve 2.kole podobnym zpusobem.
A samozrejme hodne stesti zitra vsem Ruskam;)Hlavne Ksenii Pervak a Naste Pivovarove.Ta se dostala do nejtezsi casti kvaldy a ted ji chybi uz jen jeden krok pres na antuce hratelnou Misu Krajicek.
Reagovat
smazaný uživatel
V pořádku, ale uvědom si i další skutečnosti. Dlouhou dobu byly v Top 10 čtyři Rusky. Teď jsou tam tři a po FO zůstane jen Dementka! Pokud se Kuzna s Dinárou nedostanou opět do finále (pravděpodobnost je prakticky nulová), v Top 10 asi obě končí. Stosur by si loňské body mohla uhájit, Azarenka asi taky. Zachránit rusačky už může jenom uřvaná Marfuša, pokud se dostane dál než loni.
Reagovat
skott
A co ma jako byt?Na jednu stranku tvrdis, ze te rusky tenistky ani nezajimaji a uz jim nefandis, na druhou stranu se porad staras o to, kolik jich je v nejlepsi desitce a podobny blbosti.Predstav si, ze jednu dobu jich tam byvalo dokonce i sest.To je propadak, vid?:/
Kdyz nekdo nehraje, tak je logicky, ze neobhajuje body a pada zebrickem.Co je na tom tak nelogickeho?Naopak je to az neskutecny, jak dlouho se treba Dinara dokazala drzet tak vysoko, aniz by odehrala jediny zapas.Jenom to ukazuje, jak fantasticky vysledky mela.Az bude plne zdravotne v poradku, vrati se zpatky kde byla.Sveta to same, i kdyz u ni to bylo i vinnou spatne formy na zacatku roku a teprve az potom problemum s ramenem.Jen Lena hraje pod sve moznosti, ale je nutny videt, ze zas mela na velkych akci smulu na los a dvakrat chytla Henin.Jinak by to take vypadalo asi lepe.
Nech si radsi svoje ¨objevy¨ od cesty a starej se teda o to, co te opravdu zajima.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou jako blbosti? Buď rád, že někdo k WTA ještě něco napíše. Jinak je to tady plný ubohostí a omílání hovadin o R+R. Dobré loňské jarní výsledky Dináry jsem nezpochybňoval. I když mohlo být ještě líp, stačilo se nepodělat proti Kuzně ve finále FO, nezbabrat to opět s Tanasugarn a pak to aspoň chtělo výhru Dementky v SF Wimbledonu. To by pak měla Dinára v čele velký náskok.
Reagovat
skott
Pripadni ¨Lucky Losers¨ se na grandslamech losuji ze ctyr nejvyse nasazenych, kteri vypadnou v poslednim kole kvalifikace, aby se predeslo vypousteni zapasu.Voracova nema tedy zadnou sanci se podivat do hlavni souteze.
Reagovat
LubosZabloudil
Díky! Neuvědomil jsem si, že vypadla v druhém kole.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist