Ve věku pouhých 59 let zemřel Švéd Lundgren. Jako trenér pomohl Federerovi k prvním úspěchům

23. 8., 12:24
Aktuality 10
V 59 letech zemřel bývalý švédský tenista a později trenér Peter Lundgren, pod jehož vedením vyhrál hvězdný Švýcar Roger Federer svůj první Wimbledon. Mezi Lundgrenovy svěřence patřili také Chilan Marcelo Ríos, Rus Marat Safin, Švýcar Stan Wawrinka, Kypřan Marcos Baghdatis, Bulhar Grigor Dimitrov či Slovenka Daniela Hantuchová. O jeho úmrtí informovala na facebooku rodina.
Profily hráčů
Roger Federer a Peter Lundgren po triumfu ve Wimbledonu 2003 (© Profimedia)

"Jeden z nejdůležitějších lidí nás opustil příliš brzy. Byl pro mnohé inspirací a velkým pomocníkem na kurtu i mimo něj," uvedli Lundgrenův syn Lukas a dcera Julia. Podle agentury SID se Lundgren v poslední době potýkal s vážnými zdravotními problémy a loni mu lékaři museli amputovat nohu.

Jako hráč byl Lundgren ve stínu slavných krajanů Matse Wilandera a Stefana Edberga. Na okruhu ATP získal tři tituly ve dvouhře i ve čtyřhře. V roce 1988 se s Britem Jeremym Batesem probojovali do deblového finále na Australian Open. Ve světovém žebříčku se Lundgren dostal nejvýše na 25. místo.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
sojka1
povazuju za neuveritelne, ze na TP (od 13:28) muze zustat pod clankem o umrti cloveka takovy toxicky lidsky hnus, ktery kape z dovetku prispevku od uzivatele "diskuse"..... :-(((
Reagovat
PTP
Ani se neotřel o Nadala, už ztrácí dech, ptakopysk.
Reagovat
diskuse
Aha, takže já jsem tu jediný, kdo tu z vás psal k tématu pod tímhle článkem, ještě jsem Lundgrenovi vzdal pozitivní hold za jeho úspěchy, ale moralistka mě tu bude urážet pro jemnou hyperbolu z druhého odstavce.

Ty nejsi sojka, teď se spíš chováš jako bojga, bojga africká.
Reagovat
EllNino
Jemnou :)))
Reagovat
diskuse
Buď jak buď, Peter odvedl skvělou práci jako trenér. Pomáhal stvořit osmého nejšikovnějšího tenisového hráče v historii. Co se týče citu v ruce a techniky, tak je Roger na osmém místě v historickém žebříčku. Sweet hand.

1) Mcenroe
2) Santoro
3) Rios
4) Dustin Brown
5) Kyrgios
6) Bahrami
7) Laver
8) Federer

Nicméně nějak se ta úmrtí kolem Rogera začínají podezřele hromadit ala kauza dozimetr. Nejdříve Peter Carter před lety, nyní Dolph Lundgren ze second handu. Je zajímavé, že jsou to pokaždé ex-trenéři Rogera. Zvláštní náhoda. Určitě byli nositeli mnoha informací a znalostí ze zákulisí. Kdo umře příště? Ljubicic, Roche, Lüthi nebo Annacone? Nebo snad Edberg s underground clay legendou José Higuerasem? :))
Reagovat
RFanousek
vrchol trapnosti a nevkusu
Reagovat
laver.the.goat
jsi obyčejné lidské dno

stejně jako ta spodina, co tě tady lajkuje
Reagovat
Pe3k
Reagovat
peRFect
Vzhledem k tomu, že ty se pasuješ do role znalce informací ze zákulisí Rogera, tak si na ten třetí dotaz od konce umíš odpovědět sám, ty morální chudáku.
Reagovat
Pe3k
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist