Ve Viňa del Mar postupují Giraldo a Volandri. Dnes se vrací Nadal

5. 2. 2013, 10:37
Aktuality 64
ATP VIŇA DEL MAR - Pouze dvěma zápasy v pondělí začal antukový turnaj ve Viňa del Mar, který je prvním ze čtyřdílné série turnajů Golden Swing v Jižní Americe. Do druhého kola postoupili Kolumbijec Giraldo a Ital Volandri, pro většinu fanoušků ale turnaj začíná teprve v úterý. Na kurty se totiž má po 8 měsících vrátit Rafael Nadal.
Santiago Giraldo

Santiago Giraldo si předloni v Chile - tehdy se hrálo v Santiagu - zahrál ve svém jediném finále na okruhu ATP. Loni však vypadl hned v prvním kole a letos málem končil znovu hned v úvodu. Pětadvacetiletý Kolumbijec prohrával s Argentincem Martinem Alundem 4-6 a 3-5, k mečbolu ale soupeře nepustil a utkání nakonec po dvou hodinách a dvou minutách otočil.

Argentinský tenista neuspěl ani ve druhém utkání zahajovaího dne. Leonardo Mayer, který si během silvestrovských oslav v Aucklandu popálil ruku a přišel o první dva turnaje sezony, ani ve svém druhém letošním zápase neuhrál set. S Italem Filipem Volandrim, semifinalistou turnaje z roku 2005, získal jen tři gamy a za 71 minut prohrál 2-6 1-6.

Návrat Rafy je za dveřmi
K turnaji ve Viňa del Mar se letos upínají zraky celého tenisového světa, neboť se zde po osmiměsíční pauze vrací na kurty Rafael Nadal. V úterý od 22:00 hodin SEČ bude španělský tenista hrát po boku Juana Mónaka čtyřhru proti české dvojici František Čermák a Lukáš Dlouhý, ve středu pak odehraje také první utkání ve dvouhře od loňské porážky ve Wimbledonu proti vítězi argentinského duelu Guido Pella - Federico Del Bonis.

Nadal před dlouho očekávaným návratem říká, že koleno ho ještě občas bolí a že výhry teď pro něj nejsou důležité

"Koleno je mnohem lepší, ale doktoři nám řekli, že na konci zápasů se bude cítit trochu 'nepohodlně'. Ale rozhodně je to o dost lepší," řekl Toni Nadal, strýc a trenér světové pětky Rafaela Nadala. Ten už v Chile čtyři dny trénuje, včera absolvoval 90minutový trénink s domácím Nicolásem Massuem.

Jedenáctinásobný grandslamový vítěz má sice na kolenu tejp, podle Toniha Nadala to ale není nic neznepokujícícho. "Tejp je normální, je to součást léčby." 

"Jeho hra se tu každým dnem lepší. Zlepšení bylo znát včera, zlepšil se i dnes. Čtyřhra bude takový první test," dodal trenér.

- ATP 250 VIŇA DEL MAR -
(Chile, tv. povrch, 410.200 dolarů)
pondělní výsledky (04. 02. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Giraldo (Kol.) - Alund (Arg.) 4-6 7-5 6-3
Volandri (It.) - L. Mayer (Arg.) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

64
Přidat komentář
Mayo
6-3, 6-2 :)))
Reagovat
Mayo
Nadal / Monaco 6-3 zatiaľ olééé...zopár intergalaktických úderov som tam videl :) na hrad
Reagovat
smazaný uživatel
Highlight asi nikde nebude, že? :/
Reagovat
Mayo
neviem ti povedať
Reagovat
smazaný uživatel
Mám pocit, že z tej štvorhry človek moc nezmúdrie. Rafa sa dostáva do hry snáď najmenej..

Teším sa na dvojhru.
Reagovat
gigin
Tvl, co to máte za cvičky??
Ty budeš něco říkat o Hello Kitty :DDDDD
Reagovat
tito
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakoniec som im krivdil. Všetko sa v pohode vysiela. Tak to má byť..
Reagovat
nitrotaj
http://www.usagoals.com/live/341338-monaco-nadal-cermak-dlouhy-atp-vina-del-mar/watch/stream/online/free/feed/p2p/en/vivo/tv/gratis/
Reagovat
pepi
decka mam to.tady hrajou http://lsh.streamhunter.eu/static/popups/133456951330860.html
Reagovat
dadaft
někde jsem slyšel, že teď prý hraje pokr...
Reagovat
Stan_Borowitz
Zaručeně to budou vysílat na Tvn, stream je k dispozici tady: http://www.tvn.cl/servicios/senal/envivo/index.html

Ale vysílání je omezeno na chilské domény, tak se tam je asi potřeba připojit přes nějaký rychlý chilský proxy server.
Reagovat
pepi
to je placene, ne?
Reagovat
Stan_Borowitz
Jinak také - Vive! Deportes, Satellite TV from Chile, Intelsat 707, Position: 53.0°W, Frequency: 3882 R (C band), 18808 3/4, FTA
Reagovat
Stan_Borowitz
a další nedočkavci :-) Zkuste toto: http://www.tv14.net/vive-deportes/

Jinak vydržte do semi, tam se Rafa na 99,9% bez problémů dostane...
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za odkaz;-)
Reagovat
pepi
pochybuju ze to pojede
Reagovat
Draxter
Včera Vive!Deportes vysílala Volandriho, ale ten odkaz včera nešel. Je tam napsáno OFFLINE.
Reagovat
Fandina
A jde to tady chytnout na satelitu? Podle těch údajů, co dal nahoře Stan je ta pozice za horizontem.
Reagovat
Gracias_Mendoza
Ty údaje hledáte kde? Brož má nějakou stránku kde je nějaký seznam?
Reagovat
Fandina
Tak to by nám musel právě říci Broz. Ten sem vždycká dává, které satelity které turnaje vysílají. Já jsem se ptala konkrétně Draxtera, když tu psal, že včera to bylo na Vive Deportes, kde to tady na satelitu můžu chytit. Ty údaje, co dal nahoře Stan jsou zřejmě pro Španělsko.
Reagovat
smazaný uživatel
Haloo, bude niekde turnaj na streame..Vcera som zbežne prešiel bet365 strem, taktiež fromsport a o Chile ani zmienka..To si snád robia prdel..
Reagovat
smazaný uživatel
No, přesně :-/ člověk se těší tolik měsíců a ted ho neuvidíme? :-(( ale měl by hrát čtyřhru, nebo už ji hrál?
Reagovat
pepi
ctyrhru ma hra dneska od cca 22h seč,na fromsportu budou vysilat pry jen semi a finale
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, tak snad se dostane daleko a uvidíme ho :-)) mám to jak druhý vánoce :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápem..Skvelá vizitka flexibilnosti vsetkych televiznych spoločností..Chápem, že ked sa kupovali práva na tenis, Viňa del Mal nemal bohvieaký cveng, no v rámci nových skutočností sa z turnaja stala jedna z najsledovanejších udalostí roku a nikto na to nevie promtne zareagovať..Amatéri.
Reagovat
smazaný uživatel
Forehand kľud, zápasy z Viňa del Mar a podobných turnajov na "okraji sveta" sa vysielavajú až v tých záverečných fázach, minulý rok som sledoval finále Monaco - Berlocq.

To, že Nadal hrá nejako nemení veľa vecí, hráči sa po zraneniach vracali X-krát, žeby to teraz bolo nejako špeciálne ? Plus Nadal má taký los, resp. turnaj je tak slabo obsadený že neprídeš o veľa. Eventuálne SF s Chardym a F s Monacom sa už vysielať bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Plus to nemusí byť vždy len o TV spoločnostiach. Tie majú svoje programy fixne stanovené, a Nadal sa kľudne mohol znovu odhlásiť, čo by robili potom ? Radšej sa držia stanovených plánov a je to pochopiteľné.

Problémom je však iná vec. Na kadejakých zabudnutých challengeroch vedia umiestniť stabilnú kameru a majú streamy od rána do večera. Nie TV, len cez internet. V Montpellieri to je podobne, nechápem prečo tomu tak nie je v Záhrebe alebo vo Viňa del Mar. TV by to nestálo ani cent plus "skalní" by mohli sledovať aspoň niečo.
Reagovat
smazaný uživatel
Takto nastáva zaujímavý predcedens, že máme šancu sledovať 1.kolo v Bergame, West Lakes či Dallase, no nemožno sledovať 1.kolá zápasy ATP World Tour v Záhrebe, alebo Viňa del Mar. A to hovorím len o tomto týždni. Česť výnimkám.
Reagovat
smazaný uživatel
Tu nikto nepopiera kredit turnaja ako takého. Okolnosti sú však také, že z turnaja na konci sveta sa stala celosvetová udalosť a zbytočne sa to snažíš bagatelizovať báchorkami o "bežnom návrate", sám vieš, že to také nie je..

To je presne to, čo kritizujem..Že nikto nevie promtne zareagovať..
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel si Rafa vybral pro svoji premiéru "špatný" turnaj..ale hlavně, že se konečně vrací na kurty, když jsem už vydržela tolik dní a měsíců, pár dní vydržím taky :-) ale Rafa je osobnost tohoto sportu, tak je fakt škoda, že tak velkolepý návrat nebude hned monitorován :-(( snad jen kdyby ty přenosy zaplatila nějaká španělská tv :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Presne ako píše Ema, Rafa si za návrat zvolil zlý turnaj, ja sa nič nesnažím bagatelizovať, proste to tak je :)

Plus stále existuje nejaká šanca, že nejaký náhodný stream sa nájde. Pre teba ako Rafa-fanatika to samozrejme nie je bežný návrat, ale zamysli sa ešte raz nad možnosťami TV spoločností. Veď pred dňom či dvoma ešte nikto nevedel, či si to náhodou Nadal nerozmyslí, a jednoducho ak Chile nevysiela žiadny signál z toho turnaja, čo sa majú TV spoločnosti roztrhnúť ? Vycestovať do Chile len kvôli tomu aby obohatili itinerár prenosov o 1-2 zápasy, keď vieme že SF a F už vysielané budú ?
Preto vravím, že to len zbytočne nafukuješ, ak nebude stream, počkaj si na záver turnaja. S takým obsadením stavím 5 korún že sa tam tvoj obľúbenec dostane. ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
nevím, nevím... Fandovství je dobrá věc, ale nic se nemá přehánět. Tohle už je skoro na studený hadr na čelo. Úplně běžný návrat to samozřejmě není, není to ale ani historická událost nesmírného významu. Vrací se jeden ze tří nejlepších hráčů posledních let a bývalá (a třeba zase i budoucí, kdoví) světová jednička. Že by se kvůli tomu musel obracet běh zeměkoule? To snad ne...

V této souvislosti si dovolím připomenout, že třeba i závěrečná kola velkých Masters turnajů v TV stanicích často ustupují jiným sportům. Onehdá se na Novasportu nebo Eurosportu nějaké velké zápasy odkládaly kvůli motokrosu nebo boxu. Takže je dobré zůstávat nohama na zemi.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná to tak Rafa chtěl, vybral si turnaj nižší kategorie, na který nebude od začátku tolik upřena pozornost médií, a on se v klidu rozehraje ;-)
Reagovat
tito
Z pohledu fandů mužského tenisu to pochopitelně je událost jak hrom a rozhodně se netýká jen příznivců Rafy. Koneckonců ze zdejších diskusí je patrné, že kolikrát jeho hater o něm ví víc, než průměrný fanoušek. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem z čoho konkrétneho usudzuješ, že to je na mokrý hadr alebo kde konkrétne píšem o historickej udalosti..Píšem, že to je velký návrat, Nadal je hráč, ktorý ma 11GS a to že bude do Čile uprený zrak celej tenisovej verejnosti je proste fakt..Píše o tom aj autor článku a nemyslím si, že by bol Rafa fanatik..Rovnaké to bolo aj pri návrate Agassiho, tieto veci sa proste velmi pozorne sledujú..
Reagovat
Fandina
Ema ... tak to je jasné, že si vybral Rafa malý turnaj úsmyslně ... úsměv
Reagovat
Fandina
tito ... tak je celkem logické, že tenista formátu Nadala je víc sledován než ostatní, ale souhlasím s tím, že zase taková událost to pro fanoušky jiných tenistů není. Každý spíš sleduje ty své ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak ty píšeš, že by (mezinárodní) TV stanice měly promptně změnit vysílací plán, vyslat do VdM své štáby (případně narychlo nasmlouvat retranslaci s některou místní stanicí) a mimořádně zařadit do vysílání (na úkor jiných pořadů, na něž mají nasmlouvané reklamní časy) přímý přenos zápasu druhého kola Nadal vs. Noname.

To se obvykle dělá jen u událostí historického významu. Takže prostá logika, milý Watsone.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jinak, velký návrat bude na velkém turnaji. Toto je malý, zkušební návrat. Myslím, že takto uvažuje i sám Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Mal som na mysli internetové TV, samozrejme..Už v prvom príspevku sa predsa pýtam na stream..Z kontextu to snad bolo jasné..Takže naprostá logika..:)
Reagovat
smazaný uživatel
"Z pohledu fandů mužského tenisu to pochopitelně je událost jak hrom a rozhodně se netýká jen příznivců Rafy."

Přesně tak:-)...Nejsem Rafova fanynka, ale ráda bych se mrkla na jeho návrat, ať už hraje proti komukoliv.
Reagovat
smazaný uživatel
Internetové TV preberajú signál taktiež len priamo z dejiska turnaja. To že usporiadatelia nie sú schopní nainštalovať kamery a urobiť prenos je už ich vec, ale nie je to ich starosť. Pre nich je dôležité aby zaplnili hladisko divákmi, ktorí si za to platia :)
Plus keby to naozaj bola "celosvetová udalosť" ako ty píšeš, nejakú prenos by sa našiel. Pre mňa bola celosvetová udalosť napr. zoskok Felixa Baumgartnera, nie toto. Toto je celotenisová udalosť a tým to hasne. Mimochodom, keď sa Agassi vracal po pauze na tour a hral challenger niekde v USA, tiež bol z toho prenos ? ;) /pýtam sa preto, lebo zloženie tohto turnaja je tiež viacmenej challengrové/
Reagovat
Stan_Borowitz
nechci slovíčkařit, ale "...skvelá vizitka flexibilnosti vsetkych televiznych spoločností.." Zdůrazňuji to slovo "vsetkych". Ale jinak je to pořád o tom samém - potřeba zajistit techniku/lidi na místě, případně smlouvu s nějakou místní TV stanicí apod., to všše jen kvůli internetovému streamu, ze kterého nejsou žádné peníze...

Ale dosti kočkování - nahoře uvádím odkaz. Viva.deportes přenáší všechny Nadalovy zápasy.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale já bych se taky rád podíval... Jenže chápu logiku provozovatelů TV vysílání, pro které prostě takový zápas není až tak atraktivní, jak se nám - fanouškům tenisu - může zdát. Oni si to umějí dobře spočítat, tomu bych věřil.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno,preberajú..Ale to na veci nič nemení..Ak sa bude vysielat SF, ci F tak je to najmenej zabezpecit skorší prenos..To si proste zaslúži kritiku..A hlavne, ked su dnes kamery na bársakom challengri a v Čile teraz chýbajú..

Áno, celosvetová isto nie..Celotenisová..Chytil si ma za slovíčko, gratulujem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pozri Stan, asi sme sa nepochopili..Mne je uplne jasné, ze Eurosport nebude teraz letiet do Cile..Tieto turnaje sú odkakziva na streame, to je presne to na co sa pytam uz v prvom prispevku..Spoliehal som sa, že to bude pre vsetkych zretelné..Nebolo, nabuduce si dám ns to pozor a budem písat presné oficiálne pomenovanie médií..Dakujem za ten link, urcite ho vyskusam..
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak držím palce, snad to bude fungovat!

A ano, souhlasím, přesnost vyjadřování je velmi důležitá. Jak ukazuje notorický známý příklad z rozhodnutí o žádosti o milost (Propustit nelze, popravit/Propustit, nelze popravit), někdy i špatně umístěná čárka ve větě může rozhodovat o životě a smrti! :-)
Reagovat
Fandina
Sonja ... tak když budu mít čas, také se ráda na Rafu kouknu, to je jasné, ale pro mě jsou zajímavější jiní mí koně ... úsměv
Reagovat
gigin
Tak to budou dávat na Disney Channel, místo Hannah Montany.
Reagovat
smazaný uživatel
Stane, neopič se, já jsem tuhle hlášku použila na foru o Petře, milý Watsone :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Chúdence deti.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty voe, jedinej pořad v televizi, který bych ani za přímý přenos návratu Federera v roce 2030 na challengeru v Prostějově nevyměnil...
Reagovat
Stan_Borowitz
kterou konkrétně?
Reagovat
smazaný uživatel
Stan: milý Watsone
Reagovat
gigin
ten Roger bude pak na Private Spice.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to promiň... ty i sir A.C. Doyle.

Já jsem myslel, že ti jde o to s tou popravou...
Reagovat
Fandina
Stan ... Roger je nesmrtelný ... ten bude i v roce 2030 na hlavních televizních kanálech ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Stan, v pohodě, ta hláška přece jen není na tenisových diskuzích tak exponovaná, -- i když mám dojem, že ted bude -- já nejdřív myslela, že si chodíš číst na Petry forum, ale pokud to bylo jen a jen momentální popud, tady a ted, tak máme podobný způsob myšlení..pravděpodobně..tak škoda ale, že fandíš Rogerovi :-)
Reagovat
tito
A co Nole? Kterou stálici na TV Pink nahradí v případě comebacku? Ku vanje i muvanje? Nebo dokonce Šopingholičarke? :-)))))
Reagovat
gigin
:DDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak snad tou dobou už bude i Private Spice v HD 3D (reálném 3D, ne tom současném marketingovém podvodu á la Meoskop)
Reagovat
smazaný uživatel
:-D:-D
Reagovat
pepi
nevite kde se to da sledovat?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist