Ve vzduchu je cítit "korunovace" nové tenisové královny

3. 6. 2008, 00:06
Aktuality 3
Nejen že se Maria Šarapovová dnešní prohrou v osmifinále French Open připravila o možnost poprvé získat titul na French Open, ale v základech se otřásá také její pozice světové jedničky. Kdo ji může za týden o titul "tenisová královna" připravit? Jedno je jisté, žádná bývalá světová jednička to nebude.
Ana Ivanovičová
Žebříček WTA k 26.5.2008 :
1. Šarapovová (Rus) 4116 b.
2. Ivanovičová (Srb) 3922 b.
3. Jankovičová (Srb) 3755 b.
4. Kuzněcovová (Rus) 3365 b.
kompletní žebříček WTA

Rodačka ze Sibiře Maria Šarapovová v Paříži neobhájí loňské semifinále a v žebříčku ztratí 310 bodů. Při jejím současném náskoku 194 bodů na druhou Anu Ivanovičovou to znamená, že dala šanci svým třem rivalkám, aby ji jedna z nich na pomyslném trůnu po skončení French Open vystřídala. Stane se poprvé v kariéře světovou jedničkou Ana Ivanovičová, Jelena Jankovičová nebo Světlana Kuzněcovová? Nebo snad Šarapovová už bez vlastního přičinění svou pozici uhájí?

Ana Ivanovičová
Současná světová dvojka. Jednadvacetiletá Srbka, která už byla blízko žebříčkovému vrcholu před 14 dny. Sama se však v Římě o pozici nejlepší hráčky světa připravila. Na French Open, kde letos ještě neztratila ani set, je už ve čtvrtfinále. A pokud zde minimálně obhájí loňské finále, a zároveň její potencionální jedinou přemožitelkyní nebude Kuzněcovová, stane se po Roland Garros světovou jedničkou.

Jelena Jankovičová
Její aktuální třetí místo ve světovém žebříčku je pro ní zatím taky jejím maximem. Čerstvá vítězka turnaje z Říma v Paříži i přes bolesti pravé ruky a nevyhovující tenisové míčky výrazně nezaváhala. Pokud chce být už za 6 dní světovou jedničkou, musí ve čtvrtfinále porazit Španělku Suarezovou-Navarrovou a v semifinále vítězku duelu Ivanovičová - Schnyderová. V případě, že do finále postoupí z horní poloviny Kuzněcovová, musí porazit ještě tuto Rusku. Byl by to přímý souboj o post světové jedničky.

Světlana Kuzněcovová
I dvaadvacetiletá Ruska Světlana Kuzněcovová byla v žebříčku maximálně na druhém místě. Finalistka French Open z roku 2006 obhajuje body za loňské čtvrtfinále, a tak v případě, že by letos získala titul, stala by se bez ohledu na výsledky svých soupeřek novou světovou jedničkou. A to i přesto, že v této chvíli na post nejvyšší ztrácí téměř 800 bodů. Kuzněcovová však oproti Srbkám ještě nepostoupila z osmifinále - nicméně zápas s Azarenkovou má dobře rozehraný. Duel bude dohrávat dnes za stavu 6-2 2-2. V dalším kole by případně narazila na hratelnou soupeřku - buď Kvitovou nebo Kanepiovou.

Odkaz:

pavouk dvouhry žen (French Open)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Doufám, že Ana vyhraje!
Reagovat
smazaný uživatel
anna byla dlouho svetova dvojka za heninovou, tak to přeju jí. Aleted do semifinale s jankovicovou bude asi brutalne na ostri noze...
Reagovat
smazaný uživatel
verim ane a velmi jej fandim nech to vyhra
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist