Vekičová plánovala dlouhou pauzu od tenisu. Teď hraje v Paříži životní turnaj a má jistou medaili

2. 8., 11:02
Rozhovory 18
Před pár týdny chtěla Donna Vekičová (28) s tenisem skončit, ale vydržela a v sobotu si v Paříži zahraje o olympijské zlato. Jako první Chorvatka ve dvouhře v historii. Ve stejném areálu Rolanda Garrose, z něhož v květnu málem při grandslamu utekla. Šestou a poslední soupeřkou senzační finalistky olympijských her bude Číňanka Qinwen Zheng.
Profily hráčů
Donna Vekičová hraje na olympiádě životní turnaj (© AFP)

"Chtěla jsem odstoupit z French Open. Chtěla jsem jet domů a dát si dlouhou pauzu. Neměla jsem žádnou energii. Žádnou motivaci, abych dál trénovala. Poslední měsíce byly strašné, protože jsem tenisu dávala všechno a výsledky nebyly takové, jaké jsem očekávala," přiznala Vekičová.

Na olympijském turnaji v semifinále vyprovodila Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovou s "kanárem" 6:4, 6:0, přitom o den dříve až do hluboké noci bojovala tři hodiny ve čtvrtfinále s Ukrajinkou Martou Kosťukovou. "V semifinále už jsem byla ve své zóně. A mnohem nervóznější, protože ve hře byla medaile, což je úplně jiné než na ostatních turnajích," řekla vítězka čtyř podniků na okruhu WTA.

Po krizi během letošního French Open, kde vypadla ve třetím kole po prohře se Srbkou Olgou Danilovičovou, přišel zlom ve Wimbledonu. Na tamní trávě se dostala do semifinále a v Paříži vyřadila mimo jiné světovou dvojku Coco Gauffovou z USA.

I její soupeřka v boji o zlato bude překvapivá. Šestá nasazená Qinwen Zheng ve čtvrtek vyřadila polskou královnu tamní antuky a světovou jedničku Igu Šwiatekovou. "Když jsem zjistila, že Iga prohrála, tak jsem si říkala: sakra, ty musíš vyhrát, protože by to bylo (v zápase o bronz) strašně těžké. Ale Zheng hraje skvěle. Takže to bude strašně těžké taky," dodala.

Už nyní má tenistka, jež byla v žebříčku nejvýše devatenáctá, jistotu, že je první chorvatskou medailistkou z olympijského singlu od Gorana Ivaniševiče. Ten si odvezl z Barcelony v roce 1992 bronz.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
Alien
Tak už to tam Dono vyhrej celé!
Reagovat
mahycek
V článku Češi v akci, dnes 2.8. Po kliknutí na program, je tam včerejšek
Reagovat
Ondřej.Jirásek
opraveno, pardon.
Reagovat
zfloyd
Donno vyhraj to
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
frenkie57
I prezidentka jí přijela podpořit. Je tam, myslím, už od QF.
Reagovat
Liverpool22
Jo, jo v zápase s Martou fandila jak divá a dost to prožívala.
Reagovat
mahycek
Proč když se rozklikne dnes program, tak je tam pořád 1.8. (včera). nechápu
Reagovat
turista
Klasika. OH může vyhrát i Vekic, která je jinak pouze lepší průměr.
Reagovat
dappe
OH s tím nemají nic společného, platí to pro WTA obecně, a je to rok od roku horší.
Reagovat
com
jo OH muze vyhrat kdokoli, jen ne Djok smilesmile
Reagovat
paddy
a to není Joke smile
Reagovat
Orgasmator
První tenista v historii: ve 4. semifinále OH a zároveň nejstarším
Reagovat
Liverpool22
Vekič super a doufám, že vyhraje zlato
Reagovat
frenkie57
Donna by si to zlato opravdu zasloužila, určitě více než Číňanka s nosánkem nahoru, která ani nevěděla, kdo je Bára K, když vyhrála FO. Tím si to u mě polepila, i když uznávám, že je jedna z nejhezčích Číňanek na okruhu.
Reagovat
Liverpool22
Vekič brzdila v minulosti hlava, nezvládala zápasy mentálně....Zítra bude mít šanci všem dokázat, že emočně dospěla
Reagovat
jih
Zaslouží si to moc. Ale zlato nedá, si myslím.
Reagovat
com
DONAha
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist