Vekičová si v Monterrey došla pro 4. trofej. Ve finále zdolala jedničku Garciaovou

6. 3. 2023, 07:12
Aktuality 11
WTA MONTERREY - Donna Vekičová ve finále turnaje WTA 250 v mexickém Monterrey porazila 6-4 3-6 7-5 nejvýše nasazenou Francouzku Caroline Garciaovou a po prvním letošním skalpu hráčky Top 10 upravila svou bilanci v roce 2023 na 14-2. V celkově 11. finále šestadvacetiletá Chorvatka získala 4. titul, první po 17 měsících.
Profily hráčů
Donna Vekičová (© Profimedia)

Kariéru bývalé světové devatenáctky Donny Vekičové prošpikovaly vleklé potíže se zápěstím, předloni nehrála čtvrt roku kvůli operaci kolena a dokonce vypadla z Top 100.

Do širší světové špičky se však dokázala vrátit a od loňského podzimu se navíc může pyšnit velmi dobrou formou.

Od začátku října odehrála 27 zápasů a přemožitelku našla jen ve čtyřech duelech s hráčkami Top 12. Minulý týden sebevědomí přetavila v triumf v mexickém Monterrey, kde plnila roli nasazené trojky. 

Ve finále 26letá Chorvatka zdolala 6-4 3-6 7-5 světovou pětku Caroline Garciaovou, když využila všechny tři šance na brejk a odvrátila 14 z 16 brejkbolů. O tři roky starší Francouzku porazila potřetí v řadě a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 6-4.

Vekičová vedla 6-4 a 2-0, ale pak poprvé a navíc dvakrát po sobě ztratila servis a o vítězství musela zabojovat ve třetím setu. V něm dokázala zlikvidovat všech osm brejkbolů, za stavu 6-5 se poprvé v rozhodujícím dějství dostala k brejkbolu a zároveň mečbolu a po nevynucené chybě soupeřky mohla schovat obličej do dlaní a užívat si krásné pocity z triumfu.



"Tohle je skvělý vstup do sezony. Kdyby titul nepřišel nyní, dočkala bych se ho někdy brzy. Hraju teď dobrý tenis, a pokud zůstanu zdravá, jsem si jistá, že budu mít i výsledky," řekla Vekičová, která si v lednu na Australian Open zahrála své druhé grandslamové čtvrtfinále.

Rodačka z Osijeku ve svém 11. finále získala čtvrtý titul a první od října 2021, kdy vyhrála halový turnaj na úpatí Mount Blancu v italském Courmayeur. Předchozí dvě trofeje slavila na trávě v Nottinghamu 2017 a v thajském Kuala Lumpur 2014.

Vítězka loňského Turnaje mistryň Garciaová v Mexiku cestou do finále neztratila ani set, ale na první letošní titul opět nedosáhla. Před měsícem prohrála rozhodující duel v Lyonu. Nyní má ve finále bilanci 11-5, v Monterrey v boji o titul prohrála i před osmi lety.

• WTA 250 MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 259.303 dolarů
nedělní výsledky (05. 03. 2023)
• Dvouhra - finále •
Vekičová (3-Chorv.) - Garciaová (1-Fr.) 6-4 3-6 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Pavlis
Donně Vekič gratuluji. Určitě dost cenné vítězství.
Reagovat
turista
Není to rozhodně mašina na tituly takže jde o vyjímečný úspěch.
Reagovat
hanz
Pořád sympatičtější než Garcije.
Reagovat
Walda58
smile
Reagovat
Pavol
Veľká gratulácia. Som rád že si potvrdila rolu mojej favoritly. smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
Já myslel, že Donna je favoritka Wawrinkova smile
Reagovat
com
vona je favoritka Kokkinakise smilesmile
Reagovat
Nola
jj, aspon si to uziva v reali, ty si to uzivas vo svojich predstavach, ked vyjde clanok s Karolinou, resp. s Petrou Kvitovou smile
Reagovat
Walda58
2019 už nésmile
Reagovat
vladka
mě moc potěšila smile, už bylo dost těch hrozících pěstí a zlejch ksichtů, co tam G dávala
Reagovat
smazaný uživatel
Nepřeháněj.
Caro se nešklebila.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist