Velké podzimní akce mu nesedí. Novopečený otec Nadal v Paříži podlehl Paulovi

3. 11. 2022, 09:51
Aktuality 73
ATP PAŘÍŽ - Rafael Nadal v prvním zápase od US Open a téměř dvouměsíční pauze, během které se mu narodil syn Rafael, prohrál. V pařížské hale Bercy podlehl 6-3 6-7 1-6 Američanu Tomymu Paulovi a znovu neukončí čekání na triumf na podzimních turnajích Masters 1000.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal od porážky v osmifinále US Open odehrál jen čtyřhru na Laver Cupu po boku s kariérou se loučícího Rogera Federera. Jinak odpočíval a věnoval se rodině, neboť se mu na začátku října narodil prvorozený syn Rafael.

K prvnímu singlovému zápasu po 58 dnech nastoupil včera večer na halovém Masters 1000 v Paříži a do souboje s Tomym Paulem nevstoupil špatně. Po ztrátě servisu za stavu 1-1 získal sedm z devíti následujících gamů a vedl 6-3 a 2-1 s brejkem v zádech.

Jenže delší pauze se na Nadalově hře projevila a v druhé polovině zápasu začal dominovat 31. hráč světa Paul. Do konce zápasu prohrál už jen dvě hry a po více než dvou a půl hodinách boje zvítězil 3-6 7-6 6-1.

"Měl jsem zápas ve svých rukách. Vedl jsem o set a brejk, ale pak jsem hrál hrozně. Nezasloužil jsem si vyhrát, v klíčových okamžicích jsem hrál špatně. Na konci je to vždy stejné: Hraješ dobře, vyhraješ. Hraješ špatně, prohraješ. Ale po té dlouhé době to pro mě byl dobrý zápas," komentoval Nadal, jenž přišel o šanci vrátit se po turnaji na post světové jedničky.


36letý Nadal má ve sbírce 92 titulů, z toho 22 rekordních z grandslamů a 36 z turnajů Masters 1000. Z devíti destinací pořádajících 'tisícovky' ovládl alespoň jednou sedm míst, dosud nikdy netriumfoval jen na podzimních akcích v Šanghaji, kde se hrálo do roku 2019, a právě v Paříži. Jeho maximem v hale Bercy zůstává finále z roku 2007.

Sezonu, během níž vyhrál všech 19 zápasů na grandslamech, Nadal ukončí od 13. listopadu v Turíně na Turnaji mistrů. Ten rovněž dosud nikdy nevyhrál, z deseti startů se dostal nejdál do finále (2010 a 2013).

"Na Turnaj mistrů se moc těším, i když na kurtu za sebou nemám ideální měsíce. Ale nemám co ztratit. Po dobré sezoně půjdu a pokusím se odevzdat své maximum," řekl Nadal.

"Potřebuju dny na okruhu a je pravda, že jsem na něm v posledních měsících moc času nestrávil. Neříkám hrát zápasy, ale být součástí okruhu a trénovat s kluky. To je to, co teď potřebuju. Chci si Turnaj mistrů užít, nikdy nevíš, kdy bude posledním. Obzvlášť v mém věku. Ale i v dalších letech budu bojovat, abych se na něj dostal," prohlásil rodák z Mallorcy.



25letý Američan Paul si vylepšil bilanci s hráči Top 10 na 6-11, z toho 4-4 v letošní sezoně. S členy Big 4 má pozitivní bilanci 2-1 (s Nadalem 1-1 a s Murraym 1-0).

"Tohle je asi moje největší vítězství. Šel jsem do zápasů nabuzený, protože je to vždy zajímavé, když hrajete s někým z Big 3. Hrál jsem s ním teprve podruhé, poprvé jsem byl strašně nervózní. Bylo to zvláštní, ale dnes jsem nervózní nebyl. Možná před zápasem, ale během něj jsem byl uvolněný. To hrálo velkou roli," radoval se Paul těsně před půlnocí z nejcennějšího skalpu kariéry.

O čtvrtfinále, kterým by vyrovnal své maximum na podnicích Masters 1000 z letošního Montréalu, si Paul zahraje se světovou čtrnáctkou Pablem Carreňem ze Španělska (h2h 0-0).

Ve středu turnaj v Paříži skončil také pro další tři hráče Top 10 Daniila Medveděva či Taylora Fritze, Huberta Hurkacze. 

 

• ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ •
Francie, tv. povrch / hala, 5.415.410 eur
středeční výsledky (2. 11. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Alcaraz (1-Šp.) - Nišioka (Jap.) 6-4 6-4
Paul (USA) - Nadal (2-Šp.) 3-6 7-6(4) 6-1
de Minaur (Austr.) - Medveděv (4-) 6-4 2-6 7-5
Tsitsipas (5-Řec.) - Evans (Brit.) 6-3 6-4
Auger-Aliassime (8-Kan.) - M. Ymer (Švéd.) 6-7(6) 6-4 7-6(6)
Simon (Fr.) - Fritz (9-USA) 7-5 5-7 6-4
Rune (Dán.) - Hurkacz (10-Pol.) 7-5 6-1
Moutet (Fr.) - Norrie (12-Brit.) 6-3 5-7 7-6(3)

Carreňo (14-Šp.) - Shapovalov (Kan.) 7-6(2) 2-6 6-4

Tiafoe (16-USA) - Draper (Brit.) 6-3 7-5
Musetti (It.) - Basilašvili (Gruz.) 6-4 6-2
Dimitrov (Bulh.) - Fognini (It.) 6-0 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

73
Přidat komentář
Tennisfan77
Kdy prohraje Novak Djokovič zápas?

a) V Paříži
b) Na TM ve skupině
b) Na AO
c) V Monte Carlu? smile
Reagovat
Marduch
Lavor kup 2023
Reagovat
Patik
Premýšľam ze kto je aktuálne schopný ho poraziť na daných turnajoch.. Tu v Parizi možno Alcaraz at his very best.. Na TM v skupine teoreticky opäť len Alcaraz.. Aj to ťažko povedať ako by vedel zahrať proti nemu v hale..AO je otázne.. Na tri víťazné možno Medvedev..cize asi až v MC na antuke ale môže prísť aj slabý deň na iných turnajoch.. Herne tu však zatiaľ nikto nieje kto by ho prehral.
Reagovat
Martan1
Asi nejspíš až v Monte Carlu. Ale mohl by už v Austrálii smile
Reagovat
Marduch
Pokud ho tam pustěj, tak zapomeň.
Reagovat
turista
smile
Reagovat
paddy
už nikdy, protože je neporazitelný

pozn: statisticky je to jednou měsíčně smile
Reagovat
paddy
nepřipravenost se musela projevit, každopádně dva letošní GS tituly už nic nepřebije smile

a máme tu dalšího hráče, který si do životopisu napíše - 1x v životě jsem porazil někoho z Big3 - jinak prázdný list smile
Reagovat
turista
Prázdný list? Paul má vše ještě před sebou.
Reagovat
paddy
ve 25 letech už Borg téměř končil kariéru smile

dosud max 28., to už žádná hitparáda nebude
Reagovat
Marduch
Co můžeš o Paulovi vědět ty mudrlant, kolik tomu dával dříve, kolik dnes atd
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Patik
Nadalove výsledky v halách už nestoja ani za zmienku..22 grandslamov na konte a v halách hrá akoby začínal s tenisom..hanba..zatial co Djokovic spomína s výkonmi na sezónu 2011 a 2015/16 a pokračuje s konzistentymi výkonmi po celé sezóny..aj v tom tkvie veľkosť športovca.
Reagovat
Amputace
Zato ty nemáš konzistentní výkony vůbec. Je to tak nanejvýš jeden měsíc v roce, co se dají ty tvoje blitky číst.
Reagovat
Patik
A ty takmer konzistente reagujes na moje blitky..tak možno predsa len za niečo stojím.
Reagovat
Amputace
Konzistentně? Napsal jsem asi desátý komentář za poslední dva měsíce - a těch předešlých devět rozhodně nebylo reakcí na tebe. Jestli si takhle představuješ konzistentnost, tak o ní příště radši neplkej.
Reagovat
Pe3k
Rune a Musetti jedou bomby, brzy se o těch dvou bude mluvit.
Reagovat
Patik
Musseti nám naznačil po minuloročnom RG ze nemá mentalitu šampióna..kedy skrecoval zápas ktorý mal v moci lebo sa nevedel zmohnut na fiftin keď to Djokovic otacal.. To mne osobne veľmi veľa napovedalo.
Reagovat
Patik
*Musetti.
Reagovat
Marduch
Tak Itoš, ale v tom věku to přece nemusí znamenat vůbec nic, třeba mu to naopak dalo do další práce víc než nějaký ošemetný středně velký titul. Čekám tuhou bitvu, jestli Djoker postoupí.
Reagovat
Patik
No uvidíme myslím si ze Djokovic ho prevalcuje rovnako ba ešte viac ako v Dubaji.. Už Khachanova mi bolo dnes ľúto tri porážky s Djokovicom túto sezónu.
Reagovat
turista
Aspoň má Nolda nějaká zadostiučinění za ty politicky vynucené absence na velkých turnajích. Úplně super by bylo kdyby vyhrál tady v Paříži a ještě v Turíně. To by znamenalo úplné dolepení Nadala na 92:92 celkem. A příští rok by se mohl o kus přiblížit k Federerovi a Connorsovi. Srecno Novak!
Reagovat
Krisboy
A malé podzimní akce mu sedí?
Reagovat
Tennisfan77
Tam pro jistotu nejezdí smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
myslíš grilovačku nebo pouštění draků?smile
Reagovat
Krisboy
Nevím, co mu jde na podzim lépe smile
Reagovat
peek
Nadal to nezvládal,
formu iba hľadal,
keď to Tomy zbadal,
Nadalovi nandal...
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
top5 mi momentálně přijde jako hampejz, do kterého si sem tam někdo odskočísmile
A dvě španělské vlajky na vrcholu žebříčku visí nějak zplihle.
Snad nová sezóna přivábí nový svěží vítr, který dá i top10 nový řád.
Reagovat
RFanousek
Nadal opravdu z devíti turnajů masters 1000 ovládl sedm, ale ty dva co mu zbývají jsou Paris Bercy a Miami.
On totiž v roce 2005 vyhrál turnaj Masters 1000 v Madridu, který se hrál na podzim v hale. Dnešní turnaj v Šanghaji je vlastně nahrazením tohoto turnaje, od roku 2009. Takže Nadal sice nikdy nevyhrál přímo v Šanghaji ale vyhrál turnaj, který mu předcházel.
Reagovat
Tennisfan77
To máš stejný i s Hamburkem, ten v roce 2009 degradovali na ATP500 a Federer ho vyhrál čtyřikrát a Nadal dvakrát.
Reagovat
Tennisfan77
Čili to, že Nadal nevyhrál Šanghaj neznamená, že to nemůže počítat, z aktuálních devíti Masters mu chybí tři tituly Miami, Paříž a Šanghaj, Federerovi Monte Carlo a Řím.
Reagovat
RFanousek
To si právě nemyslím. Podle mě by se halový Madrid a Šanghaj měl počítat jako jeden a antukový Madrid a Hamburg jako jeden.
Protože antukový Madrid de facto nahradil Hamburg.
Reagovat
Tennisfan77
Jenže to by bylo strašně nefér, Federerovi se neustále vyčítá, že má hodně titulů z 250tek, ale když se podíváš na kalendář z let 2000-20005, tak tam ty turnaje hráli TOP hráči úplně standardně, čili je dobře, že se počítá i to, co už bylo, za 10 let nemusí být Šanghaj vůbec, co my víme.
Reagovat
RFanousek
Nerozumím co to s tím má společného. Vždy bylo 9 turnajů Masters 1000, a každý vyhraný Masters se počítá.
Tituly z Hamburgu se Rogerovi počítají mezi tituly 1000, ne 500.
Reagovat
RFanousek
Tady jde o to kolik turnajů z 9 masters kdo vyhrál a já říkám že Rogerovi chybí Monte Carlo a Řím a Nadalovi Miami a Paříž Bercy.
Halový Madrid a Šanghaj by se v této statistice měly brát jako ten samý turnaj.
Reagovat
Tennisfan77
To je totéž jako jeho fans počítají Montreal a Toronto jako jeden turnaj.

Ty turnaje se konají na jiných místech, na jiných kurtech, hraje se s jinými míči a jsou tam úplně jiné podmínky.

Je to prostě jiný turnaj.
Reagovat
RFanousek
Samozřejmě že se to bere jako jeden turnaj.
Co všechno teda musí hráč vyhrát aby zkompletoval všechny masters 1000? Chápeš že pak by každý potřeboval jiný počet turnajů na jejich zkompletování, v závislosti na tom v jaké éře hrál?
Takový Alcaraz aby měl kompletní sbírku Masters 1000 tak potřebuje devět turnajů ale Nadal a Roger protože hráli před rokem 2009 tak jich potřebují přes 10? Nesmysl. Stačí devět.
Protože se jich vždy 9 hraje. Ale s tím že Hamburg/Madrid je jeden turnaj a Šanghaj/Madrid halový také.
Reagovat
Tennisfan77
"Bere se", ale není to tak. Jeden turnaj je Montreal Masters, druhý Toronto Masters, to můžu pojmenovat Madrid s Římem na European Clay Championship a bude to jeden turnaj. smile

Ty Masters jsou sporný, nejlepší to má Djokovič, ten zažil jenom tu novou éru od 2009, čili je v klidu, má všechny.
Reagovat
RFanousek
Vážně? A co obhajoba bodů? V Torontu se obhajují body z Montrealu a naopak. To je pro mě mnohem důležitější kritérium než podmínky, míčky atd.
A že Djokovič je v klidu? Co to je za blbost? Vždyť ten vyhrával Masters už roku 2007.
Reagovat
Tennisfan77
Myslím to tak, že Djokovič vyhrál všechny aktuální Masters, čili 9/9. Šanghaj nahradí Vídeň, nebo Basilej, což se stát může, protože tu Asii z kalendáře spíše vyškrtnou a co? Bude se počítat titul z Vídně jako Šanghaj když to Nadal vyhraje?

To tak nemůžeš brát, obecně všechny Masters nejsou žádný prim, není to žádný rekord jako kariérní GS, nebo n1.

Ty Masters se mění v čase, čili je nereálné je všechny vyhrát a zároveń nesouhlasím s tím, že Šanghaj je Madrid a Hamburk je Madrid.

Prostě Nadalovi chybí z aktuálních Masters 3, Fedexovi 2, Djokovič má všechny, ale jako nějaký rekord to nevnímám, je mi to vlastně jedno.
Reagovat
RFanousek
Když Vídeň nahradí Šanghaj jako Masters 1000, tak se bude počítat jako 1000 od toho prvního ročníku. Do té doby za 500. Je to úplně jednoduché.
Podle mě není fér, že aby nekdo vyhrál všechny masters tak na to potřebuje každý jiný počet turnajů. To je blbost. Proto říkám že Hamburg a Madrid se berou jako jeden turnaj například.
Je to naprosto logické.
Za mě Nadalovi chybí dva a Federerovi taky.
Protože podle tvé logiky by Federerovi měly taky chybět tři, protože nikdy nevyhrál Montreal, vždycky v Torontu... To jen tak na okraj.
Reagovat
Usm
no, jen bych doplnil, že Djokovic má nejen 9/9 ATP 1000, on je má všechny vyhrané dokonce dvakrátsmile. Tohle se horko těžko bude někomu překonávat
Reagovat
turista
Golden Masters si Novak Djokovič zacementoval. Pokud to někdo vyrovná tak to budou hráči z next gen.
Reagovat
Marduch
A kdyby ještě jednou vyhrál Monte Carlo a Cincinatti... :D
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Amputace
Promiň, ale ten argument s Torontem a Montrealem podle mě stojí dost na vodě. Je to samozřejmě jeden turnaj, jen hraný na dvou místech, ve sportu běžná záležitost. To stejně tak o TM můžeš tvrdit, že je to jiný turnaj mezi lety 2005-2008, jiný mezi lety 2009-2020 a jiný mezi 2021-2025 - dle této logiky mají momentálně Nadal, Djokovič a Federer shodně 0 titulů. Dá se jít samozřejmě ještě dál a tvrdit, že ani žádný GS není stejný, protože úplně jiné podmínky povrchu byly například ve Wimbledonu 2008 a jiné ve Wimbledonu 2015. O tom je tenis: vše se neustále mění a vyvíjí. Podstatný je formát turnaje. RFanousek to vysvětluje naprosto srozumitelně.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já bych to zjednodušil: Toronto nikdy nebude Montreal stejně tak jako další města budou vždy jen těmi městy, kterými jsou.
Z marketingových důvodů ovšem bude určité masters odehráno na různých místech (površích atd.) Tedy podnik změní místo konání, ale neudělá z Prahy Pekingsmile
Zbytek je o slovíčkaření a obcování se statistikami.
Reagovat
Vlk-v-trave
Hlavne Toronto, ani Montreal nikdy nebude Edmonton! :)
Reagovat
Amputace
Prostě jedna akce hraná na dvou místech - stejné body, stejný povrch, stejný termín, stejný zaštiťující sponzor, stejný název (žádné Toronto Masters či Montreal Masters, jak píše Tennisfan, neexistuje, nebo se přinejmenším nepoužívá - vždy to bylo Canadian Masters či Rogers Cup). Princip TM je úplně stejný, jen k těm střídáním místa konání dochází v delších úsecích. Ostatně jak už jsem psal - ve sportu obecně je to úplně běžný princip a nikoho by nenapadlo brát například MS ve fotbale 2002 jako něco jiného než MS ve fotbale 2006.
Reagovat
Amputace
No... nikoho...
Reagovat
NoletheBest
Tommy hrál včera skutečně dobře kromě prvního setu, tam to hrál spíš jakoby se tam přišel pobavit, ale vyhraný tie-break ho nakopl a ve třetím setu hrál výborně. Nutno říct, že i Nadal se opravdu hodně snažil a začal do toho chodit. Až do posledního gamu Nadalův pohyb byl ok. Al to by nebyl Nadal, kdyby se za stavu 1:5 na svém podání nechytl za břicho a nehodil grimasu z bolesti, je to prostě komik smile
Reagovat
turista
Paul se stále zlepšuje a už je nebezpečný pro kohokoliv na okruhu.
Reagovat
annah
A navrch chlapec vypadá, jako by si jen odskočil z natáčení nějakého holywoodskeho filmu... :-)
Reagovat
Faddova
Zvláštní, že se nikdo nepozastavil nad tím, jak Rafa včera podával - on sám ani žádný novinář. 1. servis 153 km/hod. je hodně málo i na Rafu, podle mě má ještě pořád něco s těmi břišními svaly, což není dobrá zpráva.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak těch 153 jistě včera nebyl Nadalův nejrychlejší serve, jakkoli mohl mít nižší průměrnou rychlost než na USO.
Reagovat
Faddova
Ke konci mu servis úplně odešel/podával strašně pomalu, kolem 160 km=hod., bych tipovala, že si to zranění obnovil během hry. Na Laver Cupu taky podával pod psa, to není jen tak.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Během zápasu se jistě něco stát mohlo. I tak měl na konci zápasu servisy ke 180km/h. Možná až v úplném závěru to už nešlo, nevím.
Reagovat
Tennisfan77
Vzhledem k tomu, že někteří pomatení fanoušci Nadala nenapíšou ani komentář, což se v případě výpadku Djokoviče s Federerem určitě nestalo a komentářů by zde bylo někde k tisícovce, tak bych asi jenom nezaujatě dodal následující.

Prohrát s Paulem v prvním kole v prvním ostrém zápasu od US Open není v mých očích asi žádná tragédie, Paul je typ hráče, který si věří a jednoduše se z Nadala neposral, což by soupeři jako Carreňo Busta, nebo Bautista jistě nezvládli a zápas odevzdali.

Paul je aktuálně v perfektní formě, skvěle hrál ve Vídni s Paulem, dobře brání, dobře se hýbe a Nadala prostě přehrál ve všech aspektech.

Statisticky ani Rafa nehrál špatně, 25 winnerů, 19 UE, nicméně Paul hrál o trošku lépe 29 winnerů a 18 UE, vyhrál "pouze" o 11 míčů více, čili žádná tragédie.

Otázka, zda má smysl jezdit na TM, protože když se podívám na letošní obsazení netuším, koho tam Nadal může porazit.
Reagovat
Pe3k
Když jde o Federera nebo o Djokovice, tak fanoušci Nadala píší o 106, ale jakmile hraje a prohraje Nadal ticho po pěšině...Nevím jestli jsem viděl u nějaké skupiny lidí větší zbabělost než předvádějí oni.
Rafa na turnaj mistrů samozřejmě pojede. Nebude tam zrovna největší favorit, ale tour je ve fázi kdy může každý prohrát/vyhrát s každým. Na turnaji mistrů může porazit každého, ale i s každým prohrát.
Reagovat
Martan1
Hele musím se ozvat, protože fandím Rafanovi. Hrál prostě blbě, podával tradičně špatně a spoustu míčů při returnu za čáru, takhle nejde vyhrát. Poslední set už byla rezignace.
Reagovat
Paixx
Můžete nás laskavě přestat házet všechny do jednoho pytle? Já vím, že na tomhle portále nemá Rafa zrovna nejreprezentativnější fanoušky, ale všichni nejsme takový. Já se rozhodl se tu nevyjadřovat vůbec, protože je to akorát na nervy, to ale neznamená, že tu nečtu nic.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Možná škoda, že se nevyjadřuješ, nějaká názorová vyváženost a pestrost by tu rozhodně nebyla na škodu.smile
Reagovat
Paixx
Bylo to stejný jako teď: napíšu komentář, který se jim nehodí a jednoduše mě ignorujísmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jak hrál T´Pau s T´Pauem ve Vídni jsem naštěstí neviděl, ale odehrál tam (aspoň výsledkově) vyrovnaný zápas proti Domovi. Ten pak v dalším kole prohrál ve skvělém zápase s bezchybně hrajícím Lopatovem. Ten kdyby tam hrál jako proti Démonovi v Paříži, tak by dostal naloženo ve dvou setech.

Před zápasem Nadala jsem věřil, že přes T´Paua nemusí přejít - jeho důrazná hra plná pohybu a zakončení na síti prostě není pro Rafu to pravé ořechové. Nicméně, Nadal, kromě toho, že hrál zraněný, prostě nebyl v ideálním rozpoložení, ať za tím bylo cokoli. Ač se mnou Rafaeoli25 jistě nesouhlasí, bylo by lepší, kdyby se Nadal věnoval rodině a sem tam se vypravil na nějakou exhibici, plácnul si s Rogerem na pažitu doma na Mallorce atp.

Btw, ty statistiky mi přijdou poměrem W/UE trochu zvláštní. Rozdíl 11míčů, no jsou to v podstatě 3čisté gemy, ale při tom, jak Nadal odpadl ve 3.setu, to vypadalo jednoznačněji. T´Pau dělal v prvních dvou setech školácké chyby na bigpointech, tam měl Nadal velkou šanci, ovšem spálil si ji v TB.
Reagovat
Tennisfan77
To je faktor, který jsme zmiňovali několikrát.

Nadal díky své houževnatosti a stylu "jít přes mrtvoly" vyhrál pravděpodobně velké množství velkých zápasů, nebo titulů a nebýt této vlastnosti, není jedním z nejlepších hráčů všech dob.

Tato vlastnost se však v šestatřiceti letech jeví (alespoň mě) jako nevýhodná, díky své urputnosti se Nadal zranil před finále v Indian Wells, poté dvakrát vypadl v prvním kole, vyhrál French Open na injekcích, což ho poté stálo semifinále Wimbledonu z kterého odstoupil a zcela nepřipraven a nedoléčen jel stůj co stůj na US Open, kde opět svému tělu prakticky vůbec nepomohl a místo skrečování sezóny se rozhodl jet zcela zbytečně do Paříže, což se také neosvědčilo a teďka zkusí Turnaj Mistrů, který mu asi na zdraví moc nepřidá a za pár týdnů obhajuje titul v Melbourne.

Kdyby sezónu skrečoval po Wimbledonu, byl s rodinou a trénoval doma, řeknu dobrá volba, takhle za mě hloupost, která jej může stát celou příští sezónu - můj názor.
Reagovat
Ereinion
podle mě je teď v rámci možností zdravej, tak prostě chce zkusit ten turnaj mistrů, když ho ještě nemá...to, že třeba moc nenatrénoval je věc druhá
Reagovat
Tennisfan77
To je to co říkám, on prostě hraje "na krev" a reálně si nezhodnotí své šance tak, jak to dělal třeba své doby Federer.

Když věděl, že turnaj nemůže vyhrát, tak tam nestartoval - viz. poslední roky antuka a zejména rok 2016, díky čemuž si zajistil další 3 GS.

To by měl dělat i Nadal, ale nedělá.
Reagovat
Ereinion
jak se to vezme, Nadal je mistr přestávek a následných úspěšných comebacků, viz. minulej rok to taky zabalil víceméně po RG a vyplatilo se - byl čerstvej na AO.

Na druhou stranu každá taková delší pauza je taky risk, obzvlášť pokud se cítí celkem ok - může prostě vypadnout z formy a pak stejně bude potřebovat odehrát víc zápasů, aby se do ní zpátky dostal.

U Fedexe ta 2016 pauza byla stejně vynucená, šel tehdy myslím na operaci kolene a díky tomu pak vynechal antuku v 2017, která byla prý pro meniskus větší zátěží...
Reagovat
Tennisfan77
Někde jsem tady četl, že Nadal ztratil na svalech, je z formy, dítě doma je skvělé, ale má to svá úskalí, pokud je s rodinou a nespí v pokoji pro hosty, tak se bude v noci budit, bude unavený, tím pádem toho nenatrénuješ kvalitně tolik a u profi sportu stačí málo, abys měl velkou ztrátu na ty, kteří jedou non stop.
Reagovat
turista
Nadal už nemusí nic dokazovat. Ty dosavadní úspěchy jsou nesmrtelné.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Ereinion
jinak Rafa může dostat na TM skupinu Ruud, Medvedev, Rublev a v té by klidně 1-2 výhry mohl udělat
Reagovat
Tennisfan77
Otázka kde bude Djokovič, pokud v druhé skupině, musí Nadal vyhrát tu svoji, protože Djokoviče na 90% neporazí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist