Venus: Dostat 'kanára'? To se mi nestává

30. 5. 2009, 09:13
Aktuality 13
Venus Williamsová vypadla na French Open už ve třetím kole. Nic neobvyklého, ve stejné fázi turnaje skončila za posledních pět let hned čtyřikrát. Na antuce si soupeřky proti mé dceři věří více, všimla si matka Oracane Priceová. Venus ve své kariéře utrpěla 'kanára' teprve počtrnácté.
Profily hráčů
Venus Williamsová

"Jsem zvyklá nadělovat 'kanáry', ale netrefovat údery a sama prohrát set 0-6, to se mi nestává," uvedla Venus po prohře 0-6 4-6 s Maďarkou Agnes Szavayovou. "Kanára" dostala naposledy před třemi lety od Agnieszky Radwaňské. Za celou kariéru, v níž je zahrnuto již 662 utkání, prohrála set bez získání jediného gamu jen čtrnáctkrát. Nejtěžší prohru na grandslamu musela skousnout před osmi lety v semifinále v Melbourne, kde podlehla dvakrát 1-6 Hingisové.

"Ona (Szavayová) hrála opravdu dobře. Ale já si musím přiznat, že jsem nedokázala hrát to, co jsem chtěla," řekla osmadvcacetiletá Američanka, jež udělala více než dvojnásobek nevynucených chyb (23), než dokázala zahrát vítězných úderů (10). "Vůbec jsem to netrefovala, vše mi lítalo mimo kurt."

Vysvětlení pro kolaps Williamsové měla její matka Oracene Priceová. Naznačila, že dceři neprospěl zápas druhého kola, kdy ve středu prohrála první set s Lucií Šafářovou a následně byl duel kvůli tmě přerušen. Musel se tak dohrávat ve čtvrtek, kdy Venus dokonce odvracela mečbol, ale nakonec postoupila. "Takové zápasy jsou hodně o emocích a psychicky vyčerpávají," říká Priceová. "A pak neměla dostatek času zregenerovat."

"Hodně hráček jde na kurt a říká si: 'Dnes mám šnaci vyhrát. Větší na antuce, než na jiných površích'," všímá si Priceová.

Otec Richard zase naznačil, že sedminásobnou grandslamovou vítězku trápilo po utkání druhého kola koleno. "Szavayová dokázala mou dceru držet ve výměnách od základní čáry. Často se dostávala do neobvyklých pozic. Na rychlém povrchu by to ale vypadalo úplně jinak," myslí si Richard Williams.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
no1
Robo asi vyhral nekolikrat wimbledon podle toho co tu pise :)
Reagovat
smazaný uživatel
A z čeho usuzuješ? Klidně mohl v životě něco dokázat. Život není jen tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Venuse je celkem sympaťačka, nechápu, proč ji tady kritizuje to stádo českých idiotů, kteří ve srovnání s ní nedokoázali ani hovno - jste jenom banda šašků a ztroskotanců:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jedinej idiot a ztroskotanec jseš tady ty. A oproti tobě jsem v životě něco dokázal cucáku. Jinak jsem si nevšiml, že by tu někdo kritizoval Venus, takže příště drž klapačku, osle.
Reagovat
smazaný uživatel
A co jsi dokázal??? Mistře?:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Po tom je to hovno panáčku.:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Takže toho zřejmě moc nebude, co??:-))) Akorát jsi byl v čase s - x - 9 nejrychleší, to je pravda:-))) Kdybys nechápal, tak s = současnost, x = tvůj věk, 9 = devět měsíců gravidity:-))
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) hi hi hi, no ty si blb. Když neumíš diskutovat, tak sem nelez šmudlo.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
No, mylím, že tě dneska sestra napodobí a vyletí s Martinezovou:-))
Reagovat
smazaný uživatel
A zase plná huba výmluv.
Reagovat
smazaný uživatel
jj když chce rozdávat,tak musí umět i příjmat,ale to u sebevědomých američanek nehrozí:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tojo, ale zase uznala že nehrála dobře.. Myslim že Serena má tyhle manýry o dost větší..
Reagovat
smazaný uživatel
jo to určitě,venus se spíše zastavali ostatní,serena je kapitola sama pro sebe to je jasné
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist