Venus je na US Open už poosmé v semifinále. V něm vyzve Clijstersovou

8. 9. 2010, 08:45
Aktuality 1
US OPEN ženy - Kim Clijstersová na cestě za obhájením titulu ztratila set až ve čtvrtfinále. Australanku Samanthu Stosurovou ale porazila i ve čtvrtém vzájemném střetnutí a teď ji čeká bitva o finále s Venus Williamsovou.
Venus Williamsová

Belgičanka Kim Clijstersová pokračuje v cestě za obhajobou loňského titulu. Nasazená dvojka ztratila ve čtvrtfinále proti Australance Samantě Stosurové první set na turnaji, ale ve třetí sadě plné prohraných podání byla při výměnách agresivnější a po výsledku 6-4 5-7 6-3 postoupila do semifinále.

Clijstersová hrála se Stosurovou počtvrté, až nyní však s australskou soupeřkou poprvé ztratila set.

O finále se sedmadvacetiletá Belgičanka utká s poslední americkou naději v ženském pavouku třetí nasazenou Venus Williamsovou. "Zápas s Venus je souboj, na který se musí člověk pokaždé těšit. Věřím, že divákům předvedeme dobrý tenis," uvedla Clijstersová, která může v semifinále dosáhnout na jubilejní dvacáté vítězství na US Open za sebou.

Williamsová porazila italskou obranářku Francesku Schiavoneovou 7-6 6-4, když lépe zvládla vyrovnané koncovky obou setů. Američanka zdolala svoji soupeřku i v osmém vzájemném měření sil.

Na US Open hrála už své desáté čtvrtfinále, což v historii dokázaly už jen čtyři tenistky - Lindsay Davenportová (10), Steffi Grafová (12), Martina Navrátilová (14) a Chris Evertová (19). Venus navíc již poosmé postoupila do semifinále.

- US OPEN ženy (USA - New York, tv. povrch) -
úterní výsledky (07. 09. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
V. Williamsová (3-USA) - Schiavoneová (6-It.) 7-6(5) 6-4
Clijstersová (2-Belg.) - Stosurová (5-Austr.) 6-4 5-7 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Moc se těším, to bude podívaná!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist