Venus Williamsová se odhlásila z Australian Open

10. 1. 2012, 01:54
Aktuality 8
Venus Williamsová znovu odložila svůj návrat na kurty. Sedminásobná grandslamová šampionka na svém webu a twitteru týden před startem Australian Open oznámila, že na úvodním grandslamu sezony startovat nebude. Zatím se stále necítí být připravená hrát soutěžní zápasy.
Profily hráčů
Venus Williamsová

Venus Williamsová celou loňskou sezonu protrpěla se zdravotními problémy. Z Australian Open odstoupila kvůli zranění břišních svalů a do konce roku odehrála už jen tři turnaje. V Eastbourne uhrála čtvrtfinále, ve Wimbledonu pak osmifinále. Během léta nehrála kvůli zranění kolena a z US Open odstoupila před utkáním 2. kola, neboť lékaři u ní objevili takzvaný Sjögrenův syndrom - selhání imunitního režimu, které může způsobovat únavu a bolesti kloubů. "Bylo to jako by ze mě někdo vysával energii, hrát jsem rozhodně nemohla," prohlásila na podzim.

Na konci roku 2011 se představila v několika exhibicích, na start nové sezony se ale připravit nestihla a odhlásila se z Aucklandu. Její fanoušci pak netrpělivě čekali, zda stihne alespoň úvodní grandslam sezony. Venus se však týden před startem Australian Open odhlásila i z Melbourne.

"Bohužel musím oznámit, že jsem se odhlásila z Australian Open 2012. Po několika měsících přípravy jsem s pomocí diety a speciálního režimu udělala pro návrat do soutěžní formy výrazný pokrok. Pokud jde o mé zdraví, jsem velmi blízko návratu na turnaje WTA. Mám v plánu se vrátit během únoru," píše Venus Williamsová na svých webových stránkách.

Jednatřicetiletá Američanka je bývalá světová jednička a držitelka sedmi grandslamových titulů. V současné chvíli jí v žebříčku patří 100. pozice.

Také nad startem Sereny Williamsové na Australian Open visí otazník. Mladší ze sesterského dua si minulý týden v Brisbane poranila kotník, v Melbourne však již s bandáží na noze trénuje.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Obávám se, že Venus má po kariéře, akorát si to ještě nechce přiznat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Te vesele zdravim, jsem rad, ze jsis nasel tady cestu :) To opravdu potesi...znama tvar:)
No s Venus se obavam, ze muzes mit pravdu. V minulem roce zkusila navrat v Eastbourne, Wimbledonu...tot vse. Ale, kdo vi, mozna ji i letos uvidime na travnatych kurtech, ktere ma velmi rada...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky tě rád vidím, je fajn, že člověk neleze do úplně cizího prostředí :-) Venus si možná pár zápasů ještě pinkne, ale že by se měl konat nějaký návrat mezi elitu, tomu nevěřím.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, tomu asi taky moc neverim, ze by se vratila na full do turnajoveho zivota. Ale v ten navrat na travu bych i veril, tam se ji vzdy darilo. Treba by se chtela specielne rozloucit tam s karierou.
Reagovat
smazaný uživatel
Důstojný odchod do tenisové penze si určitě zaslouží, i když si myslím, že ten si spíš přichystá na nějaký domácí turnaj. Ale těžko předjímat, co jí zdraví nakonec dovolí.
Reagovat
smazaný uživatel
Celkem by bylo zajimave, kdyby jeste letos Wimbl. nebo Eastbourne zkusila, urcite by to jeste vic zatraktivnilo turnaje...

Jinak koukal jsem na program dnesni noci a je to celkem nabite.
Cele stesti je, ze Petra bude hrat nejdrive v 9.30 rano.
Horsi je cas Lucky s Li, ty budou hrat nejdrive ve 4.00.
Celkem bych i koukl na souboj Viktorie s Hopsandou, ale take hraji nekde kolem 5.00 rano.
Dokonce jsem nasel, ze budou streamovat Tomase s Tomicem kolem 2.30. No ja si asi zkusim privstat na Lucku :)pokud zaberu, uz tak mam uplne rozhozeny rytmus...
Jeste Radek si da opet repete s Jarrkem Nieminenem, ale hrajou to na nejake 5tce, takze podle mne nekamerovany kurt.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zatraktivnění ve smyslu toho, že budou všichni v napjatém očekávání, co předvede, to bezpochyby.

Tak z toho programu uvidím akorát Petru, protože vstát nevstanu a že bych tak dlouho vydržel, to taky ne. Ale docela mě to mrzí, protože všechno to budou bezpochyby zajímavé zápasy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem taky prosvihl Lucku:) No mozna to bylo i lepsi...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist