Venus: Změnila jsem stravu a chci zpátky na vrchol

14. 11. 2011, 13:27
Aktuality 5
V souvislosti se zdravotními problémy se letos mluvilo hlavně o její sestře Sereně, i Venus Williamsovou ale její tělo zradilo a výrazně jí tak zkrátilo sezonu. Bývalá světová jednička po nemoci imunitního systému kompletně změnila jídelníček a v nadcházejícím roce se chce vrátit zpátky na výsluní.
Profily hráčů
Venus Williamsová

Jak v létě zjistili lékaři, jednatřicetiletá vítězka sedmi grandslamů trpí Sjögrenovým syndromem. Krátce po konci sezony, v níž odehrála pouhé čtyři turnaje, se už ale Venus Williamsová cítí fajn a těší se na nový rok.

"Plánuju nabitý turnajový program, tvrdá příprava a práce mi nejsou cizí," prohlásila Američanka na nedělní tiskové konferenci o sportu v Dauhá. Starší ze sester Williamsových kvůli autoimunitní chorobě upravila kompletně stravu. "Skládá se hlavně ze zeleniny. Musela jsem jídlo úplně pozměnit, protože jsem doteď patřila k těm, co nejdříve sní steak a až pak salát," řekla tenistka, která se propadla v žebříčku až na 103. místo.

Příští rok chce Američanka patřit znovu do špičky a být tak vážnou soupeřkou i aktuální světové dvojky Petry Kvitové. "Tenis miluju, raketa se cítí dobře v mé ruce. Chci znovu dobývat vedoucí pozice ve dvouhře i čtyřhře," prohlásila Williamsová.

Bývalá nejlepší tenistka světa získala turnajový titul naposledy loni v únoru v Acapulku, z grandslamů ve Wimbledonu 2008. Pak už zářila jen její sestra Serena, kterou však letos rovněž trápily zdravotní problémy. Nejdříve s pořezanou nohou, pak s plicní embolií.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Venus by byl obrovský úspěch návrat do top 10. Serena, ta bude mít navíc. Pokud bude v optimální formě, je dnes asi jediná, kdo může hrát vyrovnanou partii s Petrou, samozřejmě také v optimální formě.
Reagovat
Fandina
Na Venus se už těším. Bude to zajímavá konfrontace s novou tenisovou situací, její návrat a současná špička ... Těším se i na její hadry.
Reagovat
Karlicka
Venus, na prvním místě bude obsazeno. To bude patřit příští rok Petře, ale další jsou ti k dispozici. Hodně zdaru.
Reagovat
a.magerova
Pořád patřím k těm co první sní čokoládu či dort a pak už na zeleninu není v žaludku místo :-))

Přeji si aby se Venus vrátila nejen pro tenisové umění, ale i pro mé módní okénko, na její oblečení na kurty jsem se vždy těšila !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist