Verdasco a Almagro v Houstonu nabírají sebevědomí i formu, už jsou v semifinále

12. 4. 2014, 12:15
Aktuality 8
ATP HOUSTON - Na antuce v texaském Houstonu se už pomalu schyluje ke španělskému finále. Jediná výhra od něj dělí nasazené Fernanda Verdaska a Nicoláse Almagra, kteří se dostávají do čím dál lepší formy. V cestě jim stojí už jen Kolumbijec Giraldo, respektive domácí Querrey.
Fernando Verdasco

Fernando Verdasco na prvním letošním turnaji na antuce získává na jistotě a v Houstonu se tak dostal už do semifinále, které si zahrál naposledy loni v červenci.

Ve čtvrtfinále si třicetiletý Španěl poradil s domácím Donaldem Youngem, který byl na antukovém turnaji ve čtvrtfinále poprvé v kariéře. Jednadvacetiletý Američan začal dobře i souboj proti nasazené čtyřce, v první sadě ale vedení 5-3 neudržel, v následném gamu neproměnil setbol a Verdasco převzal otěže utkání. Získal deset z jedenácti gamů a nakonec zvítězil 7-6 6-1.

"V prvním setu (Young) hrál skvělý tenis, hodně mi to znepříjemnil. Ale neustále jsem bojoval a jemu pak odešel servis a začal i více chybovat. Po vyhraném tie-breaku jsem si více věřil a na kurtu jsem si byl jistější," komentoval Verdasco.

O postup do finále si aktuálně 29. hráč světa Verdasco zahraje v prvním vzájemném střetnutí se Santiagem Giraldem. Kolumbijský tenista ve čtvrtfinále přehrál 6-3 6-4 krajana a deblového parťáka Alejandra Gonzáleze.

"Včera jsme spolu trénovali, dnes jsme spolu snídali. Ale v zápase jsme se museli soustředit na naše výkony, proto tam bylo tolik napětí," komentoval Giraldo svůj postup přes kamaráda.

Také v druhém semifinále se představí španělský tenista. Nicolás Almagro výhrou 6-2 6-4 nad Američanem Jackem Sockem potvrdil návrat formy, do které se snaží dostat po kvůli zranění ramena zmeškaném úvodu roku. Proti Sockovi ztratil jen pět fiftýnů po svém podání.

O první finále od konce loňského dubna a zopakování loňského finále v Houstonu si osmadvacetiletý Almagro zahraje i ve svém třetím zápase na turnaji proti Američanovi. Utká se s finalistou z roku 2010 Samem Querreym, kterého v posledních pěti vzájemných duelech porazil.

Querrey ve čtvrtfinále zdolal 6-3 6-7 6-3 Němce Dustina Browna, který tak nedokázal navázat na skalp obhájce titulu Johna Isnera.

- ATP 250 HOUSTON -
(USA / Texas, antuka, 539.730 dolarů)
páteční výsledky (11. 04. 2014)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Almagro (3-Šp.) - Sock (USA) 6-2 6-4
Verdasco (4-Šp.) - Young (USA) 7-6(1) 6-1
Querrey (USA) - Brown (Něm.) 6-3 6-7(8) 6-3 
Giraldo - González (oba Kol.) 6-3 6-4
Semifinálové dvojice: Almagro - Querrey, Verdasco - Giraldo.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak bude Verdasco-Almagro
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13B
Supertennis HD - frekvence 12476 MHz, symbolrate 29900, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4

nebo s anglickým komentářem na feedu
10 stupňů východně: Eutelsat 10A
Feed - frekvence 11023 MHz, symbolrate 7120, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
smazaný uživatel
Snad nebude muset zase Roger porazit náš daviscupový tým, aby došel alespoň do semifinále:D.
Reagovat
smazaný uživatel
oprava: do finále
Reagovat
kada.tom
taky doufám :-D snad ho klepne už Radek :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jen aby Karlovič nebyl rychlejší:D
Reagovat
EllNino
http://www.protennislive.com/LSHD/main.html?year=2014&wkno=99&eventid=&tour=2&lang=en&ref=http://www.wtatennis.com ...tak Radek má Karlovice a pak nejspíš Rogera, to je pech, zase takovoej naho los :D ...Rosi má kvalifikanta a pak hratelnýho Janowicze ...no a Tom nejdřív asi Dimu a pak nejspíš jednoho z dvojice Gulba/Dolgopolov :D ...a bohužel ve čtvrtine s Novakem, tkže nic moc :/ :D
Reagovat
tommr
naši doplatili na nečekanou účast Federera. Tomáš by jinak byl nasazenej jako čtyřka a vyhnul by se ve čtvrtfinále Djokovicovi a Radek se s Federerem dokonce střetne už ve druhým kole. A to se tam ani jeden nemusí vůbec dostat, protože Dolgopolov/Gulbis a Karlovic budou pro Tomáše resp. Radka velice těžký soupeři ... :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist