Verdasco: Budu bojovat. A třeba Rafu poprvé porazím

9. 9. 2010, 20:08
Rozhovory 7
Fernando Verdasco je na US Open po roce znovu ve čtvrtfinále. Před bitvou s Nadalem má však v nohách náročný pětisetový obrat proti Ferrerovi a se světovou jedničkou prohrál všech jedenáct zápasů. Musím bojovat a třeba ho konečně porazím, věří šestadvacetiletý Španěl.
Profily hráčů
Fernando Verdasco

Co se vám honilo hlavou, když jste první dva sety prohrál a poté v pátém setu v tie-breaku prohrával 1-4? Jak se vám povedlo průběh zápasu otočit?
Jak už jsem říkal hned po zápase, když prohrajete první dva sety, je to pak pro vás těžké. Šance na obrat se snižuje. Víte, že musíte vyhrát všechny další sety. A při tie-brejku musíte bojovat až do konce. Za stavu 1-4 jsem se ale dokázal dostat zpět do zápasu. Snažil jsem se hrát co nejlepší tenis, svou hru a agresivněji. Přeci jenom za stavu 1-4 je mnohem větší šance, že prohrajete, ale já jsem rád, že jsem to dokázal otočit a zápas vyhrál.

Mohl byste popsat váš mečbol? To byla výměna, která se bude ještě hodně dlouho připomínat.
To je těžké vysvětlovat. Je to něco jako šestý smysl, kdy víte, co je důležité, víte, kdy běžet a kdy střílet. Když jsem mu poslal bekhendem prohoz podél čáry, byl jsem překvapený, že to vybral z voleje. Má reakce byla samozřejmě běžet za míčem. Najednou jsem ale viděl tu vzdálenost (smích). Víte, je těžké to vysvětlovat. Všechno se to odehrálo během pár sekund. Bylo to neuvěřitelné.

David byl uprostřed kurtu, takže křížem jsem to poslat nemohl. Ale našel jsem trochu místa mezi sítí a křesílky. Snažil jsem se trefit do kurtu. Když jsem pak viděl, že míč opravdu skončil uvnitř kurtu, byl jsem ohromě šťastný.

Vyžádal jste si po zápase nějaké neobvyklé zacházení nebo ošetření?
Pouze se dobře najíst, napít a hodně odpočívat. A samozřejmě horkou masáž a strečink. Myslím, že není dobré mít tříhodinovou masáž nebo tříhodinový strečink. Udělám to jako po kterémkoliv jiném zápase - dvacet minut strečink, hodinu masáž.

V boji o semifinále budete hrát s Nadalem. Vaše bilance s ním není zrovna pozitivní (0-11). Jak těžké je hrát proti Nadalovi? Myslíte si, že se jeho servis za posledních několik měsíců zlepšil? Letos ho tu o něj ještě nikdo nepřipravil.
Ano, myslím, že v tomto turnaji se mé podání hodně zlepšilo. Je to možná největší změna od posledního US Open. Získávám díky němu spoustu míčů zadarmo.

Mluvím o Nadalovu servisu.
Aha. Ano, myslím, že Nadal svůj servis opravdu zlepšil. Letos na Wimbledonu servíroval mnohem lépe než dřív. Má stálou formu a pokud chcete zkoušet nové věci jako například právě servis, mnohem lépe se to trénuje, pokud jste konzistentní. Má skvělý rok a jeho nebezpečný servis mu pomáhá zlepšit celou hru.

Mluvili jste pak spolu s Davidem Ferrerem v šatnách?
Viděli jsme se jen pár sekund. Řekl mi bravo, já jsem se mu omluvil. Pak jsem mu říkal, že se musíme snažit, aby jsme se oba potkali na Turnaji mistrů. Máme spolu dobré vztahy. Samozřejmě pokud bych prohrál zápas jako dnes David, byl bych naštvaný. Ale jsme dobří přátelé.  

Pojďme se ještě vrátit k vašemu zápasu s Nadalem. Právě vyhrává 2-0 na sety a nevěřím, že by se Lopézovi podařil ten samý kousek jako vám. Získal jste dnešním zápasem velké sebevědomí?
. A třeba Rafu konečně porazímJá doufám, že mi to určitou sebedůvěru dalo. A také věřím, že po dnešním náročném zápase budu stoprocentně fyzicky připraven. Protože abyste byl schopný porazit někoho, jako je Rafa, potřebujete být stoprocentně fit. Pokud zápas s Lopézem vyhraje, jako že vyhraje, a já s ním ve čtvrtek budu hrát, budu se snažit hrát svůj nejlepší tenis. Každý ví, že je to světová jednička, je to skvělý tenista. Mé výsledky proti němu nejsou dobré. Ale budu se snažit a bojovat. A třeba ho konečně poprvé porazím.  

Jaký je váš fyzický stav? Ve třetím setu jste se nechával ošetřovat, kotník?
Ano, protože tejp, který mi dali před zápasem mi povolil. Obtěžovalo mě to a začal se mi dělat i puchýř na achillovce. Tak jsem požádal, aby mi ho vyměnili. To je vše.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, usopen.org

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
A tak pekne to zacalo... :(
Reagovat
Vojtiik
sympaticka slova :)
Reagovat
smazaný uživatel
v troch setoch za 2 az 2,5 hodky je fernando papa...toz moj nazor :)
Reagovat
QPR_Draxter14
Myslím že ne Time !
Reagovat
smazaný uživatel
dobře jsi to předpověděl. škoda... :(
Reagovat
tito
Myslím, že je Rafa dostatečně rozehrán..:)
Reagovat
smazaný uživatel
TDK je spátky! :-) škoda len, že s takým negatívnym komentárom...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist