Verdasco má první letošní titul

21. 7. 2008, 08:42
Aktuality 1
ATP UMAG - Španělský tenista Fernando Verdasco potvrdil v Umagu roli největšího favorita a získal svůj první titul v letošní sezoně. Ve finále v Chorvatsku porazil turnajovou trojku Igora Andrejeva 3-6 6-4 7-6.
Fernando Verdasco (© croatiaopen.hr)

I když Fernando Verdasco ve finálovém duelu ztratil o jeden servis víc než Rus Igor Andrejev, radoval se po téměř tříhodinové bitvě rodák z Madridu.

Verdasco porazil ruského soupeře i ve třetím vzájemném utkání v kariéře a připsal si prémii 54.250 eur. Španěl hrál už své šesté finále, dosáhl však teprve druhého triumfu.

Andrejev si finále zahrál podruhé během 14 dní, ovšem ani před týdnem boj o titul ve švýcarském Gstaadu nad Rumunem Hanescem nevyhrál.

Petr Pála vyhrál debl
Z vítězství ve čtyřhře se radoval třetí nasazený česko-slovenský pár Petr Pála a Michal Mertiňák, který ve finále zdolal dvojici Carlos Berlocq z Argentiny a Fabio Fognini z Itálie po setech 2-6 6-3 10-5.

Pála navázal na vítězství v Umagu z roku 2005 a získal svůj první letošní titul a ve čtyřhře celkově sedmý. Mertiňák zopakoval loňský výkon, kdy v Chorvatsku triumfoval s českým hráčem Lukášem Dlouhým.

ATP UMAG (Chorvatsko, antuka, 326.000 euro) - nedělní výsledky:

Dvouhra - finále:
Verdasco (1-Šp.) - Andrejev (3-Rus.) 3-6 6-4 7-6(4)

Čtyřhra - finále:
Pála/Mertiňák (3-ČR/SR) - Berlocq/Fognini (Arg./It.) 2-6 6-3 10-5

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jen tak dál,moc ti to přeju.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist