Verdasco odkládá operaci. Kvůli Turnaji mistrů a Davis Cupu

30. 9. 2009, 15:00
Aktuality 10
Prosincové finále Davis Cupu mezi Španělskem a Českou republikou a Turnaj mistrů. To jsou dva důvody, kvůli nimž devátý hráč světa Fernando Verdasco odložil operaci nohy, kterou měl podstoupit po US Open.
Profily hráčů
Fernando Verdasco

"Měl jsem jít na operaci levé nohy už tento měsíc," prozradil Verdasco v Kuala Lumpuru, kde plní roli turnajové dvojky. "Ale když jsem se vrátil domů do Španělska, doktor mi řekl, že budu potřebovat tři týdny na zotavení. Kdybych na tu operaci šel, nestihl bych to sem na Malaysia Open," dodal.

Do Asie odletěl Španěl proto, aby uhrál co nejvíc bodů. Ty potřebuje, když se chce kvalifikovat na Turnaj mistrů, který letos koncem listopadu hostí Londýn. Zatím je devátý v pořadí s malou ztrátou na Nikolaje Davyděnka a Jo-Wilfrieda Tsongu.

"Doktor mi taky řekl, že když tu operaci odložím, že to nebude mít následky. Mým cílem je kvalifikovat se na Turnaj mistrů a pomoci Španělsku vyhrát Davis Cup," tvrdí Verdasco.

Vítěz tří turnajů ATP, který za šest týdnů oslaví 26. narozeniny, neměl po US Open problémy jen s nohou. Po čtvrtfinálové porážce s Novakem Djokovičem si stěžoval také na bolesti břicha. Kvůli nim a kvůli zraněné noze potom vynechal daviscupový souboj s Izraelem, který Španělsko i bez něj vyhrálo bez problémů 4:1. Teď chce proti České republice znovu okusit atmosféru, kterou zažil loni v argentinském Mar Del Plata, kde své zemi pomohl v klíčovém čtvrtém zápase k zisku Salátové mísy.

"Rád bych zažil ten pocit doma, protože loni jsme vítězství slavili v Argentině," dodal Verdasco.

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
No bude mat moznost priamo predbehnut Davydenka ak by sa s nim stretol vo finale v Malajzii. Lebo potom uz nebude mat vela prilezitosti- budu sice ATP Masters v Sanghaji a v Parizi ale na velkych turnajoch hra rolu dost pozicia hraca a ako 9 hrac by sa nemal prebojovat ani do stvfinale kedze dostane dakoho vyssie nasadeneho naopak Davydenko ci Tsonga dostanu dakoho od 9-16 miesta. Cize nech ho predbehne cim skor lebo potom to bude uz tazko realizovatelne
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale nebude to len tak. To ho musí bolieť nie? Ajkeď mu dajú neviem aké lieky... ale bjeda ti, Fernandito, keď to na tebe zanechá nejaké následky!!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Doufejme, že Rafa takto postupovat nebude 1)pro jeho zdraví,2)kvůli šancim v DC.
Reagovat
smazaný uživatel
Mne sa najviac pacia tie spekulacie a ako si media v CR hladaju dovody preco Nadal hrat finale nebude:-)najviac sa mi zatial pacilo ked bolo v clanku v Sporte napisane okrem ineho to,ze nejaky sef firmy Nike povedal ze US Open bolo poslednym turnajom Nadala v tomto roku:-)som zvedavy ako to bude vyzerat cca 2 tyzdne pred finale,ako bude zverejneny rebricek preco by hrat ten a ten Spaniel nemal a podobne...Mam pocit ze pre novinarov a fanusikov je hlavne aby sa DC vyhral a idealne aby sa zranili jak Nadal,tak Verdasco a pre istotu este aj Ferrer....
Reagovat
smazaný uživatel
No a hlavně, aby zůstali naši chlapci zdraví, znáš to, kdo jinému (i myšlenkově) jámu kopá ...
Reagovat
smazaný uživatel
ano, myšlienkami, slovami, skutkami.. :-P
Reagovat
smazaný uživatel
ježiši a co mám dělat?????? to je jeho zdraví a ne moje , pro mě za mě ad si třeba z hnije on se teš nestará o mé zdraví !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Mě to třeba zajímá,jestli tebe ne tak máš smůlu a nečti to!!!
Reagovat
smazaný uživatel
hele to byl vtip
Reagovat
smazaný uživatel
No každopádně, pouze 3 týdny v klidu, tak to vypadá na malý kostní výrůstek nebu úpravu nehtu, nic vážnýho, ne? To by přece rekonvalescence trvala déle... O Verdasca bych nerad přišel, mám ho rád, ale DC si mohl odpustit, když ho už vyhrál vloni a je jich tam jak psů....!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist