Verdasco: Vítězství chci věnovat obětem v Madridu

22. 8. 2008, 09:21
Aktuality 0
Nasazené jedničky spojeného turnaje mužů a žen v New Havenu jsou už v semifinále. Roli favoritů včera splnili Ruska Anna Čakvetadzeová i Španěl Verdasco, který své vítězství věnoval obětem tragédie na letišti v Madridu.
Fernando Verdasco

Fernando Verdasco si ve dvou setech poradil s Němcem Mischou Zverevem v utkání, v němž Španěl podle svých slov podal nejlepší výkon z celého týdne. "Řekl bych, že v prvním setu jsem hrál moc dobře. Ve druhém jsem za stavu 1-0 uděla pár dvojchyb, možná si přestal trochu věřit, ale dobře jsem odehrál celý zápas. Jsem spokojený s tím, jak jsem se cítil a jak jsem hrál," prohlásil Verdasco.

Radost z výhry ale Španělovi zkalila středeční tragédie na letišti v Madridu, kde v hořícím letadle zahynulo 153 lidí. "Chci své dnešní vítězství věnovat všem obětem a jejich rodinám. Mají moji podporu. Je mi to tak moc líto, je to moje rodné město," řekl rodák ze španělské metropole Verdasco.

Mezi nejlepší čtyři se překvapivě probojoval také slovinský kvalifikant Luka Gregorc. Outsider už v New Havenu vyřadil Joseho Acasusa a turnajovou dvojku Iva Karloviče, ve včerejším utkání pak 434. hráč světa poslal domů i sedmého nasazeného Andrease Seppiho.

"Víte, nemůžu říct, že jsem tím překvapený, protože kvůli něčemu takovému pracujete celou kariéru," prohlásil Gregorc, který v semifinále narazí na turnajovou šestku Čiliče. "Ne, nejsem překvapený. Tvrdě jsem dřel a poslední dobou hrál dobře. Je to něco jako odměna za všechnu tu dřinu."

Mauresmová je letos podruhé v semifinále
Stejně jako v mužské soutěži, i v ženské se turnajová jednička dostala do semifinále. Anna Čakvetadzeová porazila v boji o něj Rumunku Soranu Cirsteaovou 6-3 6-3. Jak ale prohlásila, skóre bylo v tomto případě zavádějící.

"Bylo to opravdu, opravdu těžké. Všechno bylo přes shody, měly jsme spoustu brejkbolů," pochválila po zápase svou soupeřku Ruska. "Podmínky byly obtížné, bylo vedro a na začátku druhého setu jsem se necítila dobře. Ale vydržela jsem bojovat až do konce.

V semifinále narazí Čakvetadzeová na bývalou světovou jedničku Amelii Mauresmovou, která v generálce na US Open postoupila letos podruhé mezi nejlepší čtyři. Francouzská tenistka porazila ve čtvrtfinále 6-4 7-5 Agnes Szavayovou z Maďarska. "Jsem za to moc šťastná. Už jsem moc potřebovala pár takových zápasů, abych se vrátila zpátky. Řekla bych, že jsem zpátky ve správných kolejích," pochvalovala si po utkání Mauresmová.

Výsledky - New Haven - muži:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Verdasco (1-Šp.) - Zverev (Něm.) 6:2, 7:6 (7:4), Gregorc (Slovin.) - Seppi (7-It.) 4:6, 6:4, 7:5, Čilič (6-Chorv.) - Andrejev (4-Rus.) 6:3, 6:2, Fish (8-USA) - Levine (USA) 6:3, 7:6 (7:4).

Semifinálové dvojice: Verdasco (1-Šp.) - Fish, Gregorc (Slovin.) - Čilič.

Výsledky - New Haven - ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Mauresmová (Fr.) - Szavayová (4-Něm.) 6:4, 7:5, Čakvetadzeová (1-Rus.) - Cirsteaová (Rum.) 6:3, 6:3, Cornetová (7-Fr.) - Hantuchová (2-SR) 3:6, 6:4, 6:4, Wozniacká (Dán.) - Bartoliová (3-Fr.) 6:4, 6:0.

Semifinálové dvojice: Mauresmová - Čakvetadzeová (1-Rus.), Wozniacká (Dán.) - Cornetová (7-Fr.).

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist