Verdasco získal první titul na tvrdém povrchu

30. 8. 2009, 11:06
Aktuality 11
ATP NEW HAVEN - Španělský tenista Fernando Verdasco dokázal vyhrát svůj první turnaj na tvrdém povrchu. V generálce na grandslamové US Open porazil ve finále turnaje v New Havenu domácího Sama Querreyho 6-4 7-6. Celkově má na svém kontě světová desítka tři tituly.
Profily hráčů
Fernando Verdasco

Kvůli nepřízni počasí musel Verdasco zvládnout během soboty jak těžké semifinále proti Igoru Andrejevovi, tak samotné finále. Zápas proti ruskému tenistovi navíc odehrál v hale místní Yaleovy univerzity, finále už se mohlo konat opět pod širým nebem.

Španěl po rychlé výhře v prvním setu vedl i 4-2 v tom druhém, vytáhlý Querrey ale zabojoval a vynutil si tie-break. "Začal hrát mnohem lépe a já o něco hůř. Ani nevím, jak jsem to otočil, když jsem prohrával 3-6 v tie-breaku," usmíval se Verdasco, jenž ve svém osmém finále přidal třetí titul k triumfům z antuk v Umagu a Valencii.

"Dnes bylo chladno, nedokázal jsem podávat takovou rychlostí, jako jindy. Ale Fernando každopádně výborně returnoval," řekl Querrey.

Levoruký Španěl si zahrál finále hned na prvním turnaji sezony v Brisbane, kde nestačil až na Štěpánka. Pak předvedl skvělé tažení Australian Open, na kterém prohrál až po nádherné pětisetové bitvě v semifinále s Nadalem. Pak na šesti turnajích v řadě vypadl ve čtvrtfinále, když pětkrát podlehl hráčům první světové čtyřky. Na French Open vypúadl v osmifinále s Davyděnkem a Verdascovi se pak nevedlo podle představ.

Doufal tak, že si před US Open zvedne sebevědomí v New Havenu. A turnajem ve státě Connecticut prošel bez ztráty setu. Byť v soutěži nestartovaly největší hvězdy, pro Verdaska je titul povzbuzením. "Do New Yorku teď poletím s vědomím, že jsem znovu v dobré formě," pochvaloval si tenista, jenž zahájí US Open proti Němci Beckerovi.

Querrey se už během týdne stal vítězem letní soutěže US Open Series, ve které tak i díky startům na všech šesti přípravných turnajích dopadl lépe i než Federer nebo Murray. Hrál totiž třikrát ve finále, to v Los Angeles navíc proměnil v jediný letošní titul. Předtím hrál i finále na trávě v Newportu.

- ATP NEW HAVEN (USA - Connecticut, tv. povrch, 750.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (27. 08. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Verdasco (2-Šp.) - Andrejev (7-Rus.) 7-6(4) 7-6(5)
Querrey (6-USA) - Acasuso (Arg.) 6-3 6-4

Dvouhra - finále:
Verdasco (2-Šp.) - Querrey (6-USA) 6-4 7-6(6)

Čtyřhra - finále:
Knowle/Melzer (Rak.) - Soares/Ullyett (2-Braz./Zimb.) 6-4 7-6(3)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravím.
Mám na dnešní den velmi zajímavý zápas.
Naprostá 100% jistota. Dám ho dnes zdarma.
info zde:

http://kolemdvou.cz/chat/viewtopic.php?t=17913
Reagovat
smazaný uživatel
Inak ešte raz gratulujem, Fernando nejak "válí" dúfam, že na US OPEN bude perfektný, ale los je teda hrozne blbý...
Reagovat
smazaný uživatel
Fernandovi to veľmi prajem, patrí medzi mojich oblúbených a takisto aj Caroline Woznacki. Snáď sa im obom bude na US dariť.
Reagovat
smazaný uživatel
Len by Fernando mohol uloviť aj nejakú väčšiu rybu tento rok :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak čo myslíš, že to opäť vyhrá Fedex?
Reagovat
smazaný uživatel
Ja neviem... ale dúfam že nie ;-) na jedno kvítí přeci celý čas nesvítí...
Reagovat
smazaný uživatel
Vyborny finale, krasna generalka pred US Open. Nicmene Verdasco ten tie break uhral fakt luckersky, set ball odvratil, protoze Querrey hral volej do site, i kdyz ten uder Verdasca dost mozna sel do autu a match ball nabidl Verdascovi dvojchybou. Nicmene jak rikal hlavni organizator po zapase, oba si zaslouzi obdiv, protoze to byl jejich druhej zapas za ani ne 12 hodin.
Reagovat
smazaný uživatel
A kde si to sledoval? Ja som to všade hľadala a tak som sa musela zmieriť len so score boardom... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Na atdhe.net se objevil odkaz na justinTV, ale az nekdy v prubehu zapasu, tak po 40 min :))
Reagovat
smazaný uživatel
VERDASKO IS BEST PLAYER
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně Verdasco.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist