Verdaskův vzkaz soupeřům: Triumf z Kooyongu

16. 1. 2010, 11:43
Aktuality 53
EXHIBICE KOOYONG - Fernando Verdasco vyslal z Kooyongu jasné varování svým soupeřům před Australian Open. Na tradičně silně obsazené exhibici v Melbourne neztratil ani set a po dnešním vítězství nad Tsongou získal trofej pro vítěze i dávku sebevědomí.
Fernando Verdasco

Fernando Verdasco v Kooyongu nejprve porazil Fernanda Gonzaleze, následně deklasoval 6-1 6-2 Novaka Djokoviče a v dnešním finále si po setech 7-5 6-3 poradil s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou.

Šestadvacetiletý Španěl se s Tsongou utkal zatím jen jednou a také loni na Australian Open vyhrál. Nakonec si dokráčel pro životní výsledek z grandslamových turnajů, když až v semifinále podlehl v dramatické pětisetové bitvě Nadalovi.

I před rokem si Verdasco vybral jako generálku na první turnaj "velké čtyřky" Kooyong, tehdy prohrál s Federerem a obsadil třetí místo.

"Myslím - a doufám - že mi tenhle triumf pomůže v příštích dvou týdnech," přeje si Verdasco. "Dost tu foukalo a bylo zde náročné hrát. A když hraju dobře ve větru, věřím, že se mi bude dařit, i když foukat nebude," uvažovala světová devítka.

Verdasco zahájí Australian Open proti domácímu Carstenu Ballovi. "Je to těžký los. Začnu proti hráči, který bude mít velkou podporu." Na prvního papírově silnější hráče může narazit v osmifinále, ve kterém by potkal Davyděnka.

Tsonga, finalista Australian Open 2008, odstartuje duelem s Ukrajincem Stachovským. Ten v přípravném utkání v Kooyongu včera porazil Američana Quereyho.

V dobré formě se zdá být sedmnáctiletý Australan Bernard Tomič. V minulých dnech na exhibici v Adeladie porazil Štěpánka i Ginepriho a dnes Kooyongu si připsal také skalp světové trojky Novaka Djokoviče. Srba zdolal 6-4 3-6 7-5.

Program, který měl být zakončen zápasy o umístění, zkomplikovalo odhlášení několika tenistů. Zdravotní potíže měl Del Potro i Söderling. Oba by ale v Melbourne měli hrát.

- EXHIBICE KOOYONG (Austrálie / Melbourne, tv. povrch) -

Finále:
Verdasco (Šp.) - Tsonga (Fr.) 7-5 6-3

O 5. místo:
Gonzalez (Chile) - Ljubičič (Chorv.) 6-4 7-6(7)

Přípravný zápas:
Tomič (Austr.) - Djokovič (Srb.) 6-4 3-6 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

53
Přidat komentář
smazaný uživatel
Já ty úspěchy Verdascovi přeju, protože se mi líbí jeho styl tenisu a taky není arogantní jako Egoista Bulík, kterému naopak přeju samý neúspěchy a hlavně to, aby co nejdříve vypadl z elitní stovky, protože tam už nějakej čas překáží mladým talentovaným hráčům jako je Tomič. S Tomičem to vidím naopak pozitivně, protože porazit světovou trojku v tak mladém věku je veliký úspěch. Teď by si měl ještě vyšlápnout na McEnroea II.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/162658-teniste-sehraji-pred-australian-open-exhibici-pro-obeti-na-haiti.html
Reagovat
majjkaa
Super myšlienka!! nech sa im podari co najviac peniazkov poslat.
Reagovat
a.magerova
Taky tleskám, tenistům i tenistkám, škoda, že ta exhibice bude tak daleko, dala bych víc za vstupné :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Krásná fotka... uuh... Fernando nejak jede, tak nech sa darí aj naďalej! Vamos Fer! :-)
Reagovat
majjkaa
No fesaaacisko to je! a samozrjeme aj pekny vyledok dal!
Reagovat
smazaný uživatel
tady je fakt krasnej...to vis-SPANELATKA,jsou vseci taci vonavi...ale furt je trochu metro no...SILVI jsi tady nekde?potes nemohouci dobrou zpravou...
Reagovat
D.A.N
vonavi?:-) jsou to smradlavá hovada jako všichni španělé.
Reagovat
smazaný uživatel
Kušuj Dane, Španieli sú jedni z najkrajších ľudí na tejto zemi!
Reagovat
skott
tak ted jsi pichl do vosiho hnizda Dane, to se mistnim vzdychackam asi libit nebude:-DD
Reagovat
smazaný uživatel
KUR.. ne...uz!jsou to krasni chlopi.nekteri metrousi,alůe neva...a ty jsi co?rezavy blondyn:( ne?
Reagovat
carolyn
hihi vy jste praštěný :-))
Reagovat
D.A.N
žel já na pány nejsem tak nevím proč bych měl o někom říci, že je pěkný nebo tak nějak a ještě, když jde skoro o cigány nemají do nich daleko.
Reagovat
majjkaa
Ale vies zenam sa takyto cigani pacia najviac a najcastejsie :) Noa ze sa nepaci tebe to je OK, horsie by bolo keby sa ti pacil, ako vravis :)) my si pohodnotime chlapov rady....uz sme raz take no :) pa
Reagovat
smazaný uživatel
No tak ty asi nevieš posúdiť, kto je pekný v mužskom pohlaví, ale ja ako baba môžem spoľahlivo povedať že ajkeď som na chlapov, tak viem posúdiť či je pekný chlap ale aj to, či je pekná nejaká baba. Hm.. neviem či keď povie nejaký chlap, že je ten a ten pekný je už definitívne buzerant ale u žien to tak teda nefunguje... alebo áno? :o)
Reagovat
D.A.N
saskia : né rezav nejsem ale plešatý španěl :-))
Reagovat
D.A.N
Děvčata nikoho jsem se nechtěl dotknout a kdyby ano tak se omlouvám, nicméně byl jsem na davis cupu v barceloně a musím uznat většina španělů jsou milí lidé ale to je vše co bych na nich měl napsat pozitivního. A nicy: trošku bych ti dal za pravdu ohledně toho posuzování krásy, nicméně já to ani nechci posuzovat jestli je ten či onen krasný...mně zajímá jen tenisová kvalita či herní dovednosti mějte se pěkně děvčata a už se nezlobte :-))
Reagovat
carolyn
Ale holky přiznejte, že kdyby tady kluci psali o nějaké ... aaaaaauuuuuuu jéééééé uuuuuáááááá, tak první budete křičet, že jsou jak úchyláci.
A k těm španělům: je známo že jsou většinou ..... bojím se to tu napsat, ale kdo ve španěl byl ví co chci řict:-)

Ale vaše diskuze mě pobavila je to tu zas trošku lepší než to bylo a to je fajn! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kludne to povedz... :P
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, jak tady všechny ty nicynky můžou z cigánskýho zjevu Verdaska tak slintat.
Táhnout se ale do Barcelony na úpadkový DC je pořádný úlet, Daníku. Spíš bych čekal, že si nenecháš ujít Rožéra, když hraje na evropských grandslamech. Tam o něco opravdu jde.
Reagovat
carolyn
Tebě ještě nepřešlo, pořád komolit ty nicky? To už je starý :-/
Hele, když si vzpomenu co si tu loni nebo kdy předloni psal ty o tenistkách .... tak tohle je slabej odvárek!
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by to mal byť cigáň? Je to Španiel a tam nesvieti slnko ako v Británii, moulo jeden!
Reagovat
D.A.N
Brozi: :-) samozřejmě, že bych raději viděl Rogerka, nicméně byla to takové spontánní rozhodnutí na poslední chvíli, a přeci jenom naši nepostupují do finále každý rok. A za další atmosféra byla skvělá prostě zážitek na celý život. první věta :-))))))
Reagovat
smazaný uživatel
tys tam byl a videls RAFU NAZIVO??A JE MILEJ NE,to je sranda ne?nemyslim to zle...vsak ty taky ne
Reagovat
smazaný uživatel
A co ti brání Rogera na GS vidět naživo? Paříž nebo Londýn jsou ještě blíž. O atmosféře domácího prostředí v DC obecně vůbec nepochybuju. Jen tvrdím, že finále DC zajímá vždy JEN lidi ze dvou států. Kdežto utkání závěrečných kol na grandslamech bývá událost celosvětová.
Na finále DC jsem koukal, díky účasti Rafy. Naštěstí se z předchozích proher vzpamatoval a dobře to dopadlo. Cechrep dělá ve světě ostudu už jenom tím deb.lním názvem státu, čím dřív ze soutěží vypadnou, tím líp.
Reagovat
D.A.N
Saskia: Rafu jsem samozřejmě viděl, nicméně trošku z větší vzdálenosti ale mi to nevadilo a co se týče o jeho povaze nemohu sloužit jeho kamarád nejsem, nicméně tento týden jsem měl to štěstí, že jsem si povídal s jedním pánem co jezdí pravidelně s Berdychem po turnajích a ten zrovna o Rafovi valné mínění nemá..- chtěl jsem mu to vymluvit, jelikož mi připadá, že se jeho chování postupem času dostalo na větší úroveň, ale ten pán nemohu ho jmenovat( známá osobnost) mi ho vykreslil úplně jinak, néž-li máte vetšinovou představu, každopádně mne takové věci co se týče kolem klepů a mimo kurty nezajímají, čili mne zajímá jen a jen výkonu na kurtu...
Reagovat
smazaný uživatel
jak to byl pan od BERDYCHA,tak to me neprekvapuje,ale kazdy ma svuj nazor.ja jsem negativni krom tohoto neslysela ani necetla a to prekladam trochu aj ty anglicke...ale spanel neumim..ne zlepsil,ja myslim,ze se nikdy blbe nechoval ani na kurtu ani mimo nej...skoda,ze nemuzes nic rict..zajima me to,ale to je asi to stejne jak rek ten STERBA...TAKY TOMU NIKDO neveri z fans RF.Ja na nej taky nedam,ale kdyz jsem to cetla-rikala jksem si DRBY-ALE RIKAJ PRESNE TO CO SI TAK 2 ROKY MYSLIM,JAKO BYCH TO PSALA JA!kazdy ma ty sve sympose ze?
Reagovat
a.magerova
Zážitek z Barcelony Ti opravdu závidím, byla jsem v Ostravě na DC s Francií, a atmosféra super i tam a to jsme o finále ani neuvažovali :-)) Ať je Rafa či Roger takovej nebo makovej, hlavně, že hrají a pokud mají jakékoli mouchy mimo kurt máš velkou pravdu v tom, že nám to může být ukradené!!!
Reagovat
carolyn
Tak ještě k tomu šterbovi, pokud psal že ho nadalova rodina hostí, logicky - k Rafovi přece nebude mluvit v negativech, byl by sám proti sobě a navíc pokud se s ním zná osobně (myslím prátelsky) nevím proč by se k němu Rafa choval nějak nevhodně. Tak pak proto taky přece nemá co by proti němu měl říkat
Reagovat
VerdascoForever
Minuly rok byla podle me posledni Verdascova sance se o ten grandslam poprat.Ten uz to bude tezsi a tezsi.
To ale nic nemeni na tom,ze pro me VerdascoForever...!
Reagovat
smazaný uživatel
No, Nole se moc nepředvedl, dnešní zápas jsem neviděl, takže nevím, ale snad to na AO bude lepší. Doufám alespoň v semifinále, tedy zlepšení výsledku z loňska, los mu nahrává do karet. Jinač skvěle Nando, snad předvede na AO podobnou jízdu jako loni.
Reagovat
Kox
Já sem věřil i možná věřim ve výhru. Tyhle exhibice nic neznamenaj. A spoustu hráčů zkouší něco novýho. Na AO bude snad hrát svojí hru. A celkem věřim, že by to moh dotáhnout na ten titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Já radši nepředbíhám, lso je příznivý, ale kdo ví. Radši budu mile překvapen, než nemile zklamán. Viděls jsem zápas s Verdascem, kde mi přišlo, že zkoušel nové věci a dělal mco chyb. Uvidíme, ale takové semi Nando-Novak by nebylo k zahození.
Reagovat
Kox
Grandslam je úplně něco jinýho. Federer teď porhrával, ale zase bude pak vyhrávat na AO. To samí Novak. A Nando si bohužel myslim že to bude max osmifinále. Takže tohle nic neznamenalo tyhle výsledky. Věřim že tohle bude jeho skvělej grandslam. Takže Nole by to moh vyhrát. Ale taky radši nebudu předbíhat. Tomashino musíme věřit ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě, snad to vyjde. Souhlasím i s Federerem, sice nemá na turnajích nijak oslnivou formu, ale na grandslamy se umí dobře připravit a na minimálně čtvrtfinále to vidím.
Reagovat
smazaný uživatel
No vzhledem k Rogerovým 22 semifinále GS v řadě, bych věřil na víc než na čtvrtfinále. :)
Osobně jsem letos na AO hlavně zvědav na Štěpánka a Tsongu... doufám, že půjdou daleko...
Reagovat
smazaný uživatel
Však já píšu minimálně čtvrtfinále, doufám, že dále už nepůjde, ale je to možné. No Tsonga má hned ve třetím kole Haase a pak Soderlinga, oba ted porazil.U Tsongy to na dál než čtvrtfinále nevidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja zas doufam, ze Roger postoupi co nejdal, nejlepe, ze vyhraje - ale to je otazka osobniho vkusu. :)
Tsonga je nevyzpytatelny, pokud mu to pujde, rozhodne ma i na to jednou GS titul na hardu vyhrat. Podobne jako Djoka ho ale bohuzel casto srazi "psychicka nevyzralost", kterou naopak oplyvaji Federer a Nadal... nebo v posledni dobe Davydenko...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak slavnej Rožérek nevyhraje letos AO ani ve snu, jednoduše na to nemá, vyhraje buď Nadal, nebo Davyděnko...
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal? :-O No tak tomu opravdu neverim. Mas pro svou prognozu nejaky objektivni argument, nebo vychazis jen z kurzu sazkovek?
Reagovat
smazaný uživatel
Objektivím argumentem by mohla být Nadalova docela solidní forma, na turnaji v Doha hrál opravdu solidně, působil na mě dobrým dojmem, chodilo mu podání, skvěle se pohyboval, byl prostě takový svěží, což se třeba o Rožérkovi říct nedá - Djokoviče bych si dovolil vyloučit, ten se teď ztrapnil na exhibici v Kyoongu, prohrál tam i s Tomicem, dostal kotel od Nanda...Potro je zraněnej, Murray na to nemá s tím svým antitenisem defenzivním...prostě mi vychází jenom Nadal nebo ještě Davyděnko, jeden z nich to udělá...
Reagovat
smazaný uživatel
Povime si za 15 dni, pro me je Nadal tentokrate outsider. Pripravne turnaje a exibice opravdu prilis nenapovidaji a kdo sleduje Nadalovu hru, vidi, ze to od lonskeho jara porad neni, co byvalo.
Ale co s tebou, Federera shazujes komolenim jeho krestniho jmena, Djokovic se podle tebe "ztrapnil" (videl jsi vubec ten zapas?), ve vyctu favoritu vubec nezminujes Roddicka nebo Soderlinga... Nebudes ty nahodou nejaky Nadaluv fanda? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, ale Soderlinga zmiňovat jako jednoho z favoritů AO může jen deb*il...Roddick možná, ale Soderling určitě ne!! Pá pá, experte!!:-)))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Pa, pa.
Nadavanim ses odepsal. Vazne neumis diskutovat bez osobnich urazek?
Reagovat
smazaný uživatel
kdybys mel pravdu,tak ti poslu penezni dar ju?a to nekecam...nikam nemuzu,tak setrim!brala bych i FINALE!JSME DOMLUVENI?:o)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď se bavíš o Nadalovi???? jestli jo, tak to beru...:-)) Cceš číslo účtu???
Reagovat
smazaný uživatel
ale RF ted taky nekypi agresivitou a favorizuji ho za NEJ FAVORITA!ja tedy taky nevidim RODICKA ANO SODU na vyhru...ale tim RAFOU SI JISTA TAKY NEJSEM...to uz mi bohuzel vychazi vic SAMURAJ,DELPO
Reagovat
smazaný uživatel
jeste jsme ho tam nedostali...pak si ho vemu ju?byl by to ale zazrak...ale vzhledem tomu jak trpim zdravotne a i hrou RAFY od min.roku,treba se zazrak stane!!tady tomu verim vic nez US OPEN...TAM TEZKO KDY
Reagovat
smazaný uživatel
Terminátore, ztrapnil se ano, to proto, že si zkoušel nové varianty. Sám přiznal, že výsledky tam nemají hodnotu.
Reagovat
Kox
Přesně tak Tomashino. Jak už sme se vo tom bavily. Zkoušel nový věci a tim pádem mu nešlo o výsledek ale vyzkoušet jestli to funguje a taky tam byl vítr. Už se těšim na AO až ukáže co všechno v něm je.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, už se nemůžu dočkat. Musím ale uznat po zápase s Verdaskem, který jsme viděl, že s MArtinem zapracoval hodně na volejích, což je dobře.
Reagovat
Kox
Což to určitě. A hlávně hru od baseliny nemůže zapomenout. Takže už se těšim až jim to tam nandá agresivní hrou. Hlávně aby ale volil ty voleje ve vhodnejch momentech,
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě, věřím mu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist