Věřím tomu, že Sinner nechtěl dopovat. Že je světová jednička nehrálo v trestu roli, řekl Nadal

3. 9., 11:05
Aktuality 65
Španělský tenista Rafael Nadal (38) se zastal současné světové jedničky Jannika Sinnera (23) v jeho nedávné dopingové kauze. Vítěz 22 grandslamových titulů v televizním rozhovoru uvedl, že je přesvědčen, že italský talent neměl v úmyslu brát zakázané látky. Nedomnívá se ani, že by se mu od organizací, které se případem zabývaly a Sinnera zprostily všech obvinění, dostalo protekčního zacházení.
Profily hráčů
Jannik Sinner a Rafael Nadal. (@ Profimedia)

"Věřím, že nebyl potrestán, protože ti, kteří jeho případ posuzovali, zcela evidentně rozhodli, že tu nebylo nic k potrestání... Nevěřím, že ten rozsudek měl něco společného s tím, že je světová jednička," řekl Nadal, jenž si po olympijských hrách vzal pauzu na odpočinek a na US Open nestartuje.

Třiadvacetiletý Sinner měl pozitivní test na anabolický steroid klostebol v březnu během turnaje Masters v Indian Wells. Neměl ale ani předběžně zastavenou činnost a případ vyšel najevo až na konci srpna poté, co získal v Cincinnati pátý letošní titul.

Vítěz Australian Open uspěl s vysvětlením, že zakázanou látku si ve spreji aplikoval na malou ránu na ruce jeho fyzioterapeut a při masážích došlo k přenosu. Proti automatické suspendaci se úspěšně odvolal, což řada tenistů kritizuje a upozorňuje na dvojí metr. Jeho jediným trestem za dopingové provinění je ztráta 400 bodů a prémie 325.000 dolarů (7,4 milionu korun) za postup do semifinále v Indian Wells.

"Znám Sinnera, nevěřím, že by chtěl dopovat. Spravedlnost je spravedlnost a já v ni věřím. Věřím organizacím, které musí rozhodovat, a věřím, že to dělají na základě toho, co považují za správné," prohlásil osmatřicetiletý Nadal.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

ČTK

Komentáře

65
Přidat komentář
makro99
wow, tohle je taky dobrý - Slovenka sahá po atletické medaili z OH, z Londýna, před 12 lety; původně doběhla osmá...
https://sport.aktualne.cz/slovenka-saha-po-medaili-zavod-pritom-skoncil-pred-dvanacti/r~053090da6a8111ef95ee0cc47ab5f122/
Reagovat
diskuse
Takhle jednou dají AO trofej Medvídekovi za finále v roce 2024 s italským nadopovaným podvodníčkem. :))
Reagovat
Pergolek
Bodejť by ho neobhajoval, když ATP a ITF prikryla Prcalovi x dopingovych nalezu. Krysa kryje krysu.
Reagovat
paddy
reakce Beckera na Nadala (vnímáno v pozitivním slova smyslu)
"When Rafa speaks, we listen !"

reakce Federera (The Today Show) - vznesl otázky, ale věří v nevinu
"I understand it's a tricky situation. It's the nightmare of every athlete and team to have these allegations and these problems because we fill out these forms all day every day. And it lives with you."
"Every morning when you wake up, you think, 'Is somebody at the door coming to test me?' So it's really difficult. I understand the frustration of, 'Has he been treated the same as others? And I think this is where it comes down to,"
"I think we all trust pretty much that Jannik didn't do anything, but the inconsistency potentially that he didn't have to sit out while they weren't 100 percent sure what was going on, I think that's the question here that needs to be answered. But look, it is what it is, and we need to trust the process as well of anyone involved here."

========
ještě doplním, že Sinner byl v posledním roce testován cca 1x měsíčně
- to je z oficiálního dokumentu nezávislého tribunálu (viz níže)

mohutně zdůrazním, že nezávislý tribunál není žádný mainstream, je to něco jako rozhodnutí soudu v občanském životě
kdo chce, tak si těch 30 stránek může přečíst
Reagovat
Vlk-v-trave
Pomalu nikdo si to číst nebude... tohle si nečtou ani ti novináři co pytlikují články...
v dnešní době číst...? se nikomu pomalu nechce... a to cokoliv... natož spisy...
Reagovat
diskuse
Všechna ta pofidérní nepodložená hov.na, co jsi tu jako totální weirdo a psychopat společně s nevzdělanými dezoláty od Ficka Davorkem a Royal.blue vypsal, by se dala krásně otočit. :)) Nemáš žádné argumenty, pouze domněnky. Vše pod záštitou pana italského šéfa ATP. Hihi. Je nanejvýš paradoxní, že ve snaze razit "pravdu"... v podstatě stavíš reverzně vše na vodě a na konspiraci.

Operuješ pouze skrze nepřímé důkazy o nevině Sinnera. Trochu mi to reverzně připomíná kauzu Kramný, kdy byl naopak Kramný odsouzen za to, že nedostatečně oplakal dcérku a paninku. :))

Jsi úplně stejný tupý dezolát jako nevzdělaný čobolisko royal.blue a jeho fake hov.no nick Davorek. Hihi. Nulové kritické myšlení, rozum a logická dedukce. Takoví tři (pardon, prakticky jen dva) IQ tykve králové - de.bilové. :)
Reagovat
RFanousek
Tak aspoň pro jednou Nadal prokázal zdravý rozum.
Reagovat
paddy
Níže dávám závěry z rozhodnutí nezávislého tribunálu z případu Sinner smile
(jde o právní 30stránkový dokument, žádné spekulace, jak se tady někteří snaží úmyslně či neúmyslně šířit)
Odkaz
https://www.itia.tennis/media/yzgd3xoz/240819-itia-v-sinner.pdf
Je tam mnoho zajímavých info, ale ta se některým nebudou hodit do krámu smile

==============
Rozhodnutí bylo "No Fault or Negligence" s výsledkem, že může hrát (článek 10.5).
Kontaminace byla neúmyslná, a hlavně Sinner prokázal, jak se to dostalo do těla, což je podmínkou pro "No Fault or Negligence".

Suspendován byl 4.-5. dubna a 17.-20. dubna vždy po pozitivním vzorku, ale úspěšně se odvolal. Rozhodnuto na základě nízkých hodnot, literatury atd.
(nesmysly, že mohl hrát jsou opravdu nesmysly)

Body za IW (porušení in-competition) budou odebrány. Není tedy pravdivá argumentace McEnroe a místních "proč mu body nevrátili?". Obyčejná zákeřná argumentace do větru bez znalosti oficiálních faktů. Tito lidé se jen sami zesměšnili.

Mast Trofodermin (s Clostebol) je určena jen pro italský trh, a proto mají problém jen italští sportovci. Tribunál to označil problém.

Došlo k miskomunikaci mezi členy týmu, Sinner proto nevěděl, i když se ptal.

Nezávislí odborníci (dva ani neznali, jméno posuzovaného; byly i experimenty v laboratoři) tvrdili:
"malá koncentrace s možností křížové kontaminace dle publikované odborné literatury"
"vzhledem k nízkým hodnotám je možné, že druhý výsledek pochází ze stejné kontaminace"
"podaná vysvětlení kontaminace jsou uvěřitelná"
"i kdyby použití bylo úmyslné, pak by dané množství neznamenalo doping či zvýšení výkonnosti"

Dokument zmínil i případy Sharapova, Gasquet (nemohl vědět, že líbal kokainové rty) nebo Errani (vysvětlení Errani s polívkou zamítnuto, proto dostala trest, ale jen malý s tím, že dříve měla velkou prevenci). Byli tam i další sporty.

Naměřené hodnoty byly cca 100 pikogramů na ml. (jednička na desátém místě za desetinnou čárkou)
Reagovat
paddy
Pozn: 1 pikrogram = 10 na -12 gramu (či 12. místo za desetinnou čárkou). Novináři psali, že jedna miliardtina gramu, tzn. nanogram, ale přesně to je 0,1 ng
Reagovat
paddy
Oficiální komunikace ITIA - 20 August 2024

Independent tribunal rules 'No Fault or Negligence' in case of Jannik Sinner
No period of ineligibility imposed by Sport Resolutions panel

https://www.itia.tennis/news/sanctions/independent-tribunal-rules-no-fault-or-negligence-in-case-of-italian-player-jannik-sinner/
Reagovat
Nola
ty si ten typ, ktory fici na mainstreame, sedi doma za PC a vyhladava dokazy, ci uz pozitivne - na hracov, ktori mu sedia, a na tych co nie - negativne......

Sinner je typ ako Medved, chuda vyzla, ktory nikdy nebude osvaleny, Alkac naopak, ten moze mat svaly, je to presne ten typ, ktory by mohol byt aj kulturistom, taky Federer a Djokovic boli skor slachnati a mali skvelu tenisovu postavu, to Sinner rozhodne nie , tak si pomohol......nozicky ako palicky, genetika nepusti..... a tie nozicky sa casom unavia, ked nemaju silu vo svaloch, lebo ten Federer a Djokovic mali paradne nozicky, taky Murray mal zase prilis hrube nozicky..... geny hraju velku ulohu, a kedze Sinner ma skvelu ruku, ale vydrz nemal, tak si treba pomoct
Reagovat
paddy
a ty jsi ten typ, který je na mě neustále zavěšený - stíhačka, která všechny okolo posílá do blázince smile

já nic neobhajuji, jen vyvracím místní lži
kdo zobe, to nevíš ani ty

vaše konspirace, že Djo zakázali někam přijet jsou totálně ujeté
pravidla vstupu do země platila pro všechny zahraniční osoby, a nějaké tenisové odvětví či jedinec Djokovič byl pro ně pod rozlišovací schopností, což nedokážete pochopit - pro vás je středobod světa smile
Reagovat
Nola
si si zase ujel, kde riesim Djoka a jeho prilet do Aussie? bavim sa o Sinnerovi a jeho tenisovej postave, tak neodbocuj laskavo od temy

ze ficis na maistreame dokazuju tvoje odkazy na clanky, tak skus nieco aspon zargumentovat
Reagovat
paddy
já se o jeho postavě nebavil, tak jak můžu odbočovat? smile
a argumentoval jsem svůj koment a přidal něco, co jsem také vyvracel

IATA je obyčejná organizace, jiné zprávy jsou běžné zpravodajské weby, vč. tenisových
Reagovat
Davor1
Aha, takže podľa tvojej logiky si človek na všetko môže absolútne bez dôkazov vytvoriť svoju vlastnú alternatívnu pravdu, ktorú považuje v svojej hlave za tú správnu, aj keď sa úplne vymyká všetkým faktom a tú všeobecne uznanú a podloženú faktami jednoducho nazvať mainstreamom a potom sa tváriť "cool", že na tom mainstreame nefičíš Tlieskam ti, si presne ten typ dezoláta, ktorý má orgazmy z dezinformácii a konšpirácii a je to asi jediné korenie tvojho nudného a šedého života. Asi preto ťa to tak priťahuje.
Reagovat
Nola
este raz, mam pravo na vlastny nazor a ze nezeriem, vsetko co mi predostrie mainstream je snad moj problem, nikde netvrdim, ze mam dokaz, iba som zauvazovala, to je cele, tvoj nazor ti neberiem, o tom je diskusia, ze nesuhlasim je normalne v styku dvoch protipolov.... oponuj mi kludne, ved svet nestoji na nejakych tenistoch, su to iba herci, ktori zarabaju neskutocne prachy
Reagovat
Nola
a zase si sa uchylil k tomu, aby si mi vynadal do dezolatov..... nic o mne nevies, o mojom zivote absolutne nic netusis, ja tvoje sukromie neriesim, ani ma nezaujima, to ked nemas vhodne argumenty, tak penis ako Niagarske vodopady .....
Reagovat
TheRoyalBlue
Ehm s prepáčením, to nie je názor čo ty máš, ale ******. Tu sú nejaké fakty a nejaké inštitúcionálne mechanizmy, ktoré majú zabezpečovať spravodlivosť v športe. Ak niekoho kritika spočíva len v tom, že "ja im neverím" bez toho aby sa s tými faktami a mechanizmami oboznámil, tak to naozaj nie je hodné označenia názor - jediné slušné slovo na to by asi bol póza.
Reagovat
Nola
sme niekde na sude, ked si pribehol ako obhajca? ja nie v polohe zalovaneho, som na tenisovej diskusii a vy dvaja pani sa mozte hladkat svojimi argumentami, mate nato
Reagovat
PetaM
Vždyť je to holka. To by mělo mluvit za vše.
Reagovat
Pe3k
Doufám, že si to přečte naše blondie
Reagovat
muster
no jo,ale to odvolání nějakou dobu trvalo a on mohl hrát vesele dál... ostatní se taky odvolávali, ale hrát nemohli, aha?
Reagovat
Nola
LOL,
Rafael Nadal tvrdi, ze Maria Sharapova musi zaplatit za pozitivny test na meldonium, odkaz je na stranke the Guardian, kazdy si to velmi dobre pamata....

Nadal tiez hovori, ze pravidla su pravidla, a Djokovic sa mal zaockovat.....

takze, co Nadal vlastne hovori, vlastne nic, pravidla platia iba pre niektorych, nie pre vsetkych......,
Reagovat
Orgasmator
Reagovat
Tomas_Smid_fan
On jen rád kecá, ale nemal by...
Reagovat
diskuse
Já se snažil Rafu vždycky pochválit v rámci možností, dal jsem ho na sedmé místo svého žebříčku nejlepších tenistů všech dob - opravdu tlačím objektivitu.. Vždycky jsem ho velebil pro jeho výkony na antuce, ale opravdu.... Mentálně - to je prostě čirý de.bil. Já nemám slov. Když zrovna nezní jako úplný lobotom se svou Špangličtinou, tak mele úplné nesmysly nebo si kaká do pusy. Buď ho strýc Toni tak ztraumatizoval nebo je to prostě chytrost level kartáč.

Když se nad tím zamýšlím, tak jediná rozumná věc, kterou kdy řekl, byl jeho přístup v rozdělování peněz. Kdy pochopitelně muži hrají více setů na GS a přináší více peněz (alespoň jeho generace), takže si ženy nezaslouží stejné peníze.... Ale jinak je Nadal total IQ tykve. A divím se, že nemá nějakého imagemakera....
Reagovat
sanjasin
Podľa mňa Nadal má pravdu o Sinnerovi, bolo to neúmyselné, ale nemá pravdu o očkovaní, bolo to dobrovoľné, to nebolo pravidlo , ale vlastný názor každého človeka na očkovanie, aj keď boli veľké tlaky na neočkovaných.
Reagovat
alcaraz.dva
Nikdo ze současné tenisové špičky vlastně Sinnera z dopingu neobvinil, jinak by byl okamžitě považován za zoufaleho blazna
Reagovat
Nola
prosim ta, nebud pipi, su to profici a nebudu sa spinit touto kauzou, len nam vyvstava otazka, preco ihned neriesili Halep, to je najcerstvejsia kauza spickovej hracky, a Nadal by mal radsej mlcat, lepsie by urobil, ale asi sponzor zatlacil, taky Federer sa do ziadneho podobneho pribehu nezapaja......
Reagovat
alcaraz.dva
Halep uz jsme s tebou tady probirali. Dej pokoj
Reagovat
Nola
preco pises v mnoznom cisle? ja som s tebou ziadnu Simonu nepreberala....
Simony sa verejne zastali niektore spickove hracky, Nadal nie, je to farizej, dostane pokyny a splni ich do bodky, mal by drzat hubu a krok....
nakoniec bude Sinner obet, takto to cele dopadne a ty a niektori zaslepeni fandovia este budu tlieskat
Reagovat
alcaraz.dva
Nolo, nikdo mi nevrati cas, ktery travim ctenim tvych prispevku. Info zadne, tenisovym nozickam nerozumis vubec Pa pa
Reagovat
Davor1
Neviem, či máš dostatočný intelekt na to, aby si dokázala chápať, že tie prípady sú rôzne, riešenia sú rôzne a nedá sa porovnávať každý prípad rovnakou optikou. Som fanúšik Simony po celú jej kariéru, ale nebudem ju kvôli tomu považovať za nejakú obeť antidopingových komisárov. Mala pozitívny nález, ktorý nebola schopná okamžite vysvetliť, mala ho v omnoho vyššom množstve ako Sinner a mala nezrovnalosti v biologickom pase. Je teda asi celkom pochopiteľné, že sa jej prípad nevyriešil tak rýchlo ako u Sinnera, ktorý mal nález v absolútne stopovom množstve a mal okamžité a dokázateľné vysvetlenie.
Reagovat
Nola
cakala som uz len na teba, aby si mi to ozrejmil, samozrejme, ze mal Sinner pripravene alibi, nastuduj si kolko sportovcov bolo suspendovanych kvoli anabolickemu steroidu, ktory mu 2 x nasli vo vzorkach, prave to nehra do kariet, ze to ihned vedeli identifikovat, to je ako past na oko.....Simona naopak, ak ti nevrta hlavou okamzita reakcia, tak si nevidis dalej od nosa, ale co s tebou, rad ma tu poucas, kritizujes, napadas, ale bavime sa o Nadalovej reakcii, ta nebola rozhodne koser..... kludne pokracuj, vysvetluj, nebol si pritom ani ja, ale moj nazor mi vziat nemozes, ty si ten svoj tiez obhajuj
Reagovat
Orgasmator
Zase další textremista
Reagovat
Orgasmator
Takže posuzováno stejným metrem byl vlastně Nadal považován za zoufalého blázna?
Reagovat
alcaraz.dva
on Sinnera ale zastal, ne
Reagovat
Orgasmator
Bývalý hráč světové špičky, ten co sám dřív kritizoval podobné dopingové případy...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nerozumím tomu - byla zjištěna přítomnost zakázané látky. Bylo rozhodnuto, na základě odhalení původu, o nevině. Otázka tedy zní: byly naměřeny hodnoty, které tvrzení podpořily nebo žádné hodnoty k dispozici nejsou?
Myslím, že v tom je jádro pudla, a kdyby toto bylo někde jasně zveřejněno, ubylo by zbytečných diskusí.
Reagovat
diskuse
Mistr cyklování steroidů Rafael Dopal od papá Dr. Fuetese mezi řádky říká... "Zrzoune, jsi neschopný a nezkušený ňouma a neumíš si ani načasovat správné dávkování PEDS, snad to přijde s časem". Aneb zloděj křičí.... Jak už zmínil patik.
Reagovat
fandorin78
https://sport.aktualne.cz/tenis/nadopovany-nadal-sirili-jsme-pomluvy-byl-moc-dobry-odhalil-t/r~982a2fec18f811ebb115ac1f6b220ee8/
Reagovat
diskuse
Tohle můžeš leda tak nechat přečíst své děti jako pohádku na dobrou noc. :)) Jedna výpověď jednoho zkrachovalce na realitě nic nezmění. Kdyby to byla pravda, tak by se najednou ozvali všichni, co šířili tyto skandální informace, které pomohli Rafaelovi vyhrát tolik RG titulů.

V tenise až na pár výjimek (třeba s výjimkou pos*ánka dokonce i z Covid vakcíny Noleho) zobe většina. Nadal je toho perfektním příkladem. Skrze Fuentese prošel každý špičkový španělský sportovec. Nadalův extrémní svalový nárůst kolem 16. roku života už je jenom závěrečnou třešničkou na dortu.

Jak říkám - dvě možnosti, legalizovat doping pro všechny nebo zakázat pro všechny, ale silně pak postihovat bez dvojího metru.
Reagovat
fandorin78
Když se nějaký názor nehodí, tak ho jednoduše ignorujeme jako "výpověď zkrachovalce"? Proč by se měli ozývat všichni. Ne každý má potřebu se vracet k minulosti a už vůbec ne přiznávat, že se podílel na pomluvách.
Reagovat
Patik
Zlodej hovori o zlodejovi že nechcel kradnúť.
Reagovat
Pe3k
Tak Itálie a Španělsko jsou země, kde se dopuje nejvíce vzhledem k počtu obyvatel.
Reagovat
Vlk-v-trave
WADA, priklad, vytah reportu dopingu za 2020

910 sportovcu
83 sportovnich disciplin
94 narodnosti

107 - atletika
94 - cyklistika
89 - vzpirani
Tenis ma zanadbatelne mnozstvi pripadu.

135 - Rusko, z toho nahlasili 52 pripadu sami Rusove
59 - Indie
57 - USA

Evropa
47 - Italie
39 - Ukrajina
23 - Francie
...
11 - Spanelsko, pred Spanelskem je jeste Rumunsko, Dansko, Kazachstan, Turecko...

Nechci se zastavat Spanelu, ale neni to tak easy... uplne stejne jak se Sinnerem, nebot postupovani s nim je podobne jako v jinych 113 pripadech...

4 sportovci byli hned sprosteni viny, bez jakehokoliv procesu.
Wada uznala sve pochybeni...
113 bylo sprosteno viny podobne jak Sinner...
138 sportovcu muselo prerusit karieru...male, vetsi tresty, neco jak Jarry, Halep, Sarapova
672 pripadu / sankce, dluhodobe zakazy atd.
80 pripadu bylo stale v setreni a nevyreseno do konce roku

Proc to pisu, nebot me zaujalo to Spanelsko, pred lety neco podobneho vyslovil Yannick Noah vuci Spanelsku, no a musela prijit omluva, neb na nej vytahli stats.
Reagovat
Pe3k
Já jsem právě četl článek, kde byly podobné statistiky a zrovna tyhle dvě jižní země z toho vycházely snad nejhůře. Je to už nějaká doba, odkaz nemám.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nejsem znalec, jak plno prispivatelu tady... a napisu proc, a ani si na nej nechci fakt hrat.

PROBLEMY S REPORTY A KONTROLAMI WADY
1. Vsechny pripady maji sve individulani papiry, ktere mohou mit ruzna posouzeni a pak je to shrnuto do nejakych obecnych stats...
2. Problem laboratori, u nekterych neco muze vice projit, nebo naopak.
Ve vsech raportech je to potom rozpitvane, ktera laborator to potvrzuje.
Takze je tu problem kdo testuje a fakt neni jednoduche tohle z jedne osoby posoudit a mit k tomu jasny nazor...

TENIS
Ma opravdu malo pripadu, neb kontroly jsou hodne prisne vs. jine sporty, napriklad v posuzovani vs. atletika by vsichni byli zprosteni viny, Halep, Jarry, Sarapova... na druhou stranu nekteri teniste, hokejiste NHL, basket NBA, americky fotbal, fotbaliste, maji neomezene moznosti jak "dopovat" s tim, co na list WADY se jen tak nedostane... ale uz to se i posuzovalo v 2020 a bylo tam nejakych 20 pripadu... a tzv. podminek...

OBECNE
Dalsi problem vidim u novinaru, kteri potrebuji senzaci, Tenis je preci jen vice sledovany sport nez atletika, box, vzpirani atd. jde o to prodat...

Lide pak jen kopiruji co jim novinar predlozi, obecne nejcasteji z twitteru, tik toku atd. dnes to staci pro verohodnost, coz je tragedie... uplne stejne jak ty pseudo dokumenty na YT, kde frci jedna konspirace za druhou...

Nazory se v 99% neopiraji o oficialni dokumentaci, ale tendencni pohledy, nejlepe jak jsou dva rozdilne, to zvysuje sledovanost...
Reagovat
Vlk-v-trave
Nezastavam se ani Sinnera, nebo vychodu, zapadu, atd. za mne je to dzungle ve ktere se clovek rychle ztraci... a obavam se ze to je hodne zkorumpovana dzungle, kde jde take o boj farmaceutickych korporaci... neexistuje sportovec, ktery neco nebere a nekdo mu neco nenabizi, co je jako OK.

Pripady Sinner, Sarapova,...u obou pripadu mam pocit, ze to bylo cilene... proste masera Sinnera nekdo zaplatil, asistenta Marie nekdo zaplatil, aby brala dal, co uz nema... pocit je ovsem o nicem... ale stale zustava, ze jak Sinner stejne bylo posouzeno podobne kolem 100 pripadu, proste stats,
nebo nekolik hokejistu, atletu, atd. bylo osvobozeno od Meldonia a pozitivnich nalezu i po zakazu, neb zjistili, ze stopove mnozstvi po dlouholetem brani mouhou najit i po pul roce... take jen stats...

Otazka.
Proc je Sinner tak kritizovany, kdyz podobne posoudili jen v roce 2020, vice jak 100 pripadu, stejnym metrem.
Proc Marii zustal zakaz, kdyz jini se mohli odvolat a prosli jim pozitivni testy i po trech mesicich po zakazu...

Neni na to jednoducha odpoved... :-) A myslim, ze na to nikdy ani presnou odpoved nenajdu... ale da se s tim zit mnohem lepe, nez si hrat na paleni carodejnic, nebo naopak...
Reagovat
annah
Proč je Sinner tak kritizovaný, na to je myslím lehká odpověď. Protože je momentálně na špici a protože porazil Noleho a vzal mu jednu ze šancí na GS. To se prostě neodpouští .
Reagovat
Marduch
Reagovat
turista
Proč pak teda dostal Viktor Troicki rok bez tenisu v letech 2013-2014 když pouze dodal moč a ne krev aniž by měl jakýkoliv pozitivní nález? Sinner nedostal ani symbolické tři měsíce bez tenisu. To je dvojí metr a ne že ne.
Reagovat
com
kapesnicek?
Reagovat
Vlk-v-trave
Drahy Turisto,
Troicki jako nekolik dalsich sportovcu mimo tenis odmitli se podrobit testum, a ne jednou... a za rok 2020 tam je take nekolik stejnych pripadu jako on, nebot i tyhle pripady jsou evidovany. Nejen Troickemu za tohle byl udelen trest... ale pochybuji, ze te zajimaji jine sporty, nebo ze sledujes reporty WADy...

Jannick, ani Marie nic neodmitali, proste se vzdy testum podrobili.

Takze tady si dovolim rici, ze jsi zabloudil i s metrem...

A otazkou proc to Trojda a plno jinych udelalo?
Tim se nejde ani asi zabyvat vazne...vedi to jen oni...

Duvod nemusi byt jen ten doping, ikdyz se to nabizi nejvic, ale mohli ficet i na necem jinem, co by asi nebylo prijemne, jak by vyslo na povrch a nebo klasicky punk, ktery byl znat u Trojdy, nebot byl proti vsem tem testum od zacatku a casto posilal vsechny nekam :-)
A dobre ze jsi to nakousl, nebot prave v tomhle pripade a prave k Troickemu byli jeste hodne, ale hodne schovivavi v porovnani s jinymi sporty, kteri odmitali se testovat... ti dostavali flastr mnohem rychleji nez on... Nevim jak to udelal, ale byl to punkac a ultimatni oportunista s darem kouzla osobnosti :D nebot to obchazel tolikrat, ze se clovek az podivoval, jak to vzdy potom uhraval...

jo, takze v necem mas pravdu a trefils to, neni tady jeden metr, v tomhle pripade byl Viktor hodne prominentni hrisnik vuci jinym podobnym pripadum...

Ale reknu to takhle, proste kdo umi ten umi

#VictorForever
Reagovat
turista
Jiné sporty mě teda sakra zajímají. Dokončil jsem 1048 závodů v lehké atletice, 842 turistických pochodů, 22 závodů v silniční cyklistice. Nebylo to vrcholově. Nicméně si myslím, že tak rozsáhlou sportovní anabázi za sebou nemáš milý Vlku v trávě. Rekreačně jsem jezdil na kajaku, na windsurfingu, na běžkách, hrál ping-pong, cvičil jógu, apod. Když byly OH v Soulu v roce 1988 tak RP napsalo titulek "Johnsnova nadzvuková stovka." když ten týpek zaběhl 9.79s. Druhý den se řešil jeho doping. Cyklista Fignon z Francie doping odnesl rakovinou pankreatu. Dálkařka Strejčková zase rakovinou dělohy. Vzpěrači Alexejev a Bonk podezřelí z dopingu již také nežijí. Kauzu Troicki neznám dopodrobna. Jen jsem se dovolil se ho tady zastat. Viktor Troicki byl nekonvenční týpek stejně jako jeho kámoš Novak Djokovič. Asi tak.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja nemam nic proti Viktorovi... mel jsem ho nejradeji po Tipsovi ze Srbu, ale jen pisu, ze to je uplne jiny pripad nez Sinner... jinak diky za cely seznam cinnosti, no neni toho malo...
Uznavam tak rozsahlou anabazi nemam... a ani se k tomu a Tobe z daleka nepriblizuji...
Me by ale jen zajimalo jestli znas tech 910 pripadu z 2020... a co to ma spolecneho s tvou nabazi...
Reagovat
Vlk-v-trave
*anabazi
Reagovat
turista
Nic. Šlo pouze mou reakci na Tvé psaní, že se asi nezajímám o jiné sporty než o tenis. Ty případy neznám. Jen mi je divné že v případě Sinnera nepadl ani nepatrný trest i když šlo o anabolika byť v nepatrném množství a jinde sportovci dostali flastry za pouhá podezření. I Gasquet byl před 15 lety symbolicky potrestán i když v jeho případě šlo opravdu o pitomost. Tehdy se ho zastal Nadal což bylo dobře.
Reagovat
Pe3k
1048 závodů v lehké atletice? 842 turistických pochodů? To jsou jiná čísla smile
To by ti záviděl i Djokobitch smile

Ty si každý ten závod a pochod někde znamenáš? Zapisuješ si to do notýsku? Vedeš si herní záznamník, aby sis při neděli popíjel brendy a přitom se kochal svými úspěchy?
Reagovat
turista
Ano. Mám hromadu notýsků, které si vedu 41 let. Je to posedlost ale neškodná. Některé z nich už jsem léta neotevřel. Nekocham se tím. Ale ta čísla mě motivují k tomu abych neskončil. Je to určitá forma duševního postižení.
Reagovat
Krisboy


Za odvahu pouštět se do diskuse s turistou.
Reagovat
Vlk-v-trave
zlákal mně tím Troickým...
Reagovat
Krisboy
Good luck a pevné nervy!
Reagovat
bogo
No, to už sa mal kto ozvať...
Reagovat
makro99
:) hezký obrat...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist