Věřím, že v New Yorku se zase rozjedu, říká před US Open Halepová

24. 8. 2014, 11:08
Rozhovory 35
Simoně Halepové se na turnajích před US Open příliš nedařilo - v Cincinnati vypadla ve čtvrtfinále a v New Havenu podlehla již v osmifinále Slovence Rybárikové. Světová dvojka je však i přesto před startem posledního grandslamu sezony v klidu. Nějaké zápasy jsem odehrála a věřím, že tady v New Yorku se zase rozjedu, řekla Rumunka novinářům.
Profily hráčů
Simona Halepová

Jak jste spokojená se svými výkony na přípravných turnajích před US Open? (pozn. Halepová odehrála turnaje v Cincinnati, kde prohrála po velkém boji ve čtvrtfinále s Ruskou Šarapovovou, a v New Havenu, kde překvapivě podlehla Slovence Rybárikové již v osmifinále.)
Moc ráda hraju na tvrdém povrchu, protože to sedí mé hře. Hraju rychle a kurt mi v tom pomáhá, takže se na něm cítím dobře. V Cincinnati jsem odehrála nějaké zápasy, hodně jsem na tvrdém povrchu trénovala a myslím si, že se den za dnem cítím lépe a lépe. V New Havenu to nevyšlo, ale tento týden zase tvrdě trénuju a věřím, že na grandslamu můžu hrát dobrý tenis.

Myslíte, že jste odehrála před grandslamem dostatek zápasů?
Řekla bych, že ano. Jak jsem už říkala, věřím si a vím, že můžu hrát dobře. V Cincinnati jsem hrála několik náročných utkání, ale jsem za ně moc ráda, protože právě to je ta nejlepší možná příprava na velký turnaj. Je jasné, že první kola tady v New Yorku budou náročná, je to tak vždycky, ale pokusím se co nejrychleji dostat do dobrého tempa a rytmu. Udělám maximum, abych tu uhrála nějaký pěkný výsledek. Ale nechci předbíhat, člověk nikdy neví, co se stane. Už se na to ale moc těším.

V posledním roce jste udělala obrovský pokrok, vyhrála jste řadu turnajů, dostala jste do závěrečných kol grandslamů a jste už světovou dvojkou. Překvapilo vás, jak rychle to všechno přišlo?
Abych pravdu řekla, tak ano. Minulý rok bych nevěřila, že se dostanu do Top 10 tak rychle, chtěla jsem se dostat do Top 20, to byl můj cíl. Teď jsem v žebříčku na druhém místě, což je pro mě něco neuvěřitelného, je to opravdu krásný pocit. Za ten rok jsem ušla velký kus cesty, získala jsem hrozně moc zkušeností a ukázala jsem, že můžu porážet i ty nejlepší. Díky tomu jsem si začala více věřit a jsem tak mnohem silnější než vloni. Jsem moc ráda, že se mi daří, zlepšila jsem hru, lépe podávám. Byla jsem už i ve finále grandslamu, takže je vidět, že se ta práce opravdu vyplácí.

Minulý rok jste tady v New Yorku hrála většinu zápasů na malých kurtech, letos už jste ale někde jinde a je pravděpodobné, že si třeba i vícekrát zahrajete na hlavním kurtu Arthura Ashe. Už jste se tam podívala, trénovala jste tam? Jaký je to pocit?Simona Halepová
Už jsem tam letos trénovala a je to opravdu něco extra. Ten kurt je obrovský a já jsem moc ráda, že jsem měla tu možnost se tam podívat a zatrénovat si tam. Je možné, že tam budu nějaké zápasy hrát, ale už jsem za ten rok odehrála hodně zápasů na velkých stadionech, takže se cítím být připravená na všechno. Důležité je to, co v tom utkání předvedu, a ne to, na jakém dvorci hraju.

Většina hráčů říká, že tenisové atmosféra tady v New Yorku je jiná než na ostatních grandslamech. Říká se, že jsou tu fanoušci příliš hlasití, jak se na to díváte vy? Baví vás takhle atmosféra, nebo upřednostňujete klidnější publikum?
Je skvělé hrát před tolika lidmi. Já osobně moc nevnímám to, jak je publikum hlasité. Při zápase jsem vždy maximálně koncentrovaná a soustředím se jen na sebe. To, že někdy někdo zakřičí nebo tak, je asi normální. Chápu, že někomu to může vadit, protože každý člověk je jiný, ale mně osobně to vůbec nevadí, nemám s tím žádný problém.

S jakým výsledkem na US Open budete spokojená?
Letos jsem na grandslamech odehrála dobré zápasy a na každém jsem byla minimálně ve čtvrtfinále. Myslím, že by bylo skvělé, kdyby se mi to povedlo i tady. (smích) Ne, já opravdu nevím. Každý tu je proto, aby ukázal to nejlepší a dostal se co nejdál. Teď ale nechci předbíhat, čeká mě první zápas a na něj se chci soustředit. Věřím, že můžu udělat dobrý výsledek, ale teď je tu teprve první kolo.

A když hrajete před domácím publikem - cítíte jejich podporu?
Hrát doma je vždycky skvělé, protože vás tam lidé znají a fandí vám. Když jsem hrála turnaj v Bukurešti, cítila jsem neuvěřitelnou podporu lidí, kteří mě tím hnali dopředu. Brala jsem si z nich energii a užívala jsem si každou minutu.

Můžete nám říct, jaký je váš nejoblíbenější cvik v posilovně, a který naopak nenávidíte?
Nemám ráda cvičení na břicho. Nesnáším to! (smích) Ráda dělám cvičení na bicepsy, protože je to poměrně jednoduché. Raději mám ale trénink na kurtech, to mě baví mnohem víc. Ráda běhám a trénuju údery.

Pocházíte z Rumunska, kde většina lidí věří v Boha. Jak moc je pro vás víra důležitá?
Je to součást mého života - věřím v Boha. Víte, nejsem ten věřící, který chodí každý týden do kostela, na to nemám čas, ale i tak věřím a vyznávám určité hodnoty.

O vás se ví, že milujete nakupování. Už jste byla nakupovat i tady v New Yorku?
Ano, byla.

A prozradíte nám, co jste si koupila?
Ne.

Proč ne?
Budete se mi smát. - Dobře, koupila jsem si kabelku, ale nebudu vám říkat značku!

Poznal vás někdo v ulicích města?
Ano, policista. Divně se na mě díval a pak se mě zeptal, jestli jsem Simona Halepová. Tak jsem mu odpověděla, že ano.

Většina sportovců je se svými fanoušky ve spojení díky sociálním sítím. Jak jste na tom s Facebookem a s Twitterem vy?
Nejsem moc pokročilá. (smích) Založila jsem si Facebook asi před dvěma týdny, takže si to budu zatím užívat jen tam. Po tomhle turnaji si pak založím i Twitter.

Komentáře

35
Přidat komentář
smazaný uživatel
Trochu mě tenhle rozhovor překvapil je to první rozhovor který jsem četl a byl dělán s hráčkou Halepová , dost mě překvapila tím že je z mladší generace a nemá FB tímhle mě překvapila mile , dále vidím že není nějaké namyšlená , fandím ji a chci ji vidět aspon ve čtvrtfinále .
Reagovat
blixa
Šmarjá, nechci někoho buzerovat ale formulace "byl dělán s hráčkou Halepová" je skutečně šílená : D Snažte se aspoň trochu ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
facebook má a twitter si založí po US Open..

"Založila jsem si Facebook asi před dvěma týdny, takže si to budu zatím užívat jen tam. Po tomhle turnaji si pak založím i Twitter"

no namyšleně určitě nepůsobí, trochu jako Petra akorát zatím méně "ostřílená" a více stydlivá.
Reagovat
misa
ve 4. kole asi Venus ve čtvrtfinále Maria, obě nikdy neporazila. Takže to pro ni bude doslova zkouška ohněm. Pokud ale chce vyhrát grandslam, musí tyhle velké hráčky zdolat. Nerad bych zase na 1. místě viděl hráčku bez vyhraného grandslamu.

Jinak mi Simona přijde hezká a sympatická a to, že ráda běhá, jí věřím :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ona už Garbine ve 3. kole může být těžkou soupeřku. Na grandslamech se umí hecnout a ještě proti sobě se Simonou nikdy nehrály...
Reagovat
misa
Nechtěl jsem strašit fanoušky Simony :-) Ale tebe postraším rád, myslím, že ti v úterý vypadne Kristina.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tím mě opravdu nepostrašíš, protože ono se ani nic jiného neočekává. :D Kiki se ale taky umí hecnout proti favoritkám, i když to zatím platilo hlavně v Paříži (antukové i halové). Tam třeba loni porazila právě Petru... No uvidíme. Beru to tak, že z mých favoritek by do 2. kola mělo postoupit minimálně pět hráček. Kiki a Donna můžou jenom překvapit. :)

Ještě zpátky k Simoně: Musím říct, že na té druhé fotce jí to opravdu moc sluší. Je to taková nenápadná sympaťačka. :)
Reagovat
misa
Vidím, že jsi realista a Simona je šikovná :-)
Reagovat
PetaM
Kriste Ježiši vůbec to neříkej! :D Víš, co to tady zase budou za ódy, až mu Kiki postoupí od druhého kola?! :D To bude ještě horší, než když postoupí Mášena přes Mášenu ... :D :D
Reagovat
misa
Ale představ si ty škodolibé komentáře, když Máša vyřadí Mášu.
Reagovat
PetaM
Jako :D :D Někdy mám chuť po prohře Mášeny napsat něco ... škodolibého :D Ale ovládnu se a nenapíšu nic :D Proč bych to dělal .. :D Je to zbytečné :D Ale za to, že fandím v každém zápase proti ní, se nestydím :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli Kiki postoupí, tak s tím asi ode mě všichni počítají (a dobře dělají)... :D
Reagovat
PetaM
No, i když možná tvoje ódy zaniknou mezi těmi všemi de(b)ilními komentáři, které nastanou a vyrojí se od nicků, které jsem tady v životě neviděl :D :D
Reagovat
misa
Nechceš vsadit na Kiki a napsat to tady? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Víš, že jsem o tom přemýšlel? :D Kiki už letos v 1. kole GS porazila Na Li, tak proč by se jí to nemohlo povést podruhé... Na druhou stranu, Petra je momentálně ve formě a já už letos prohrál tolikrát, že nemám chuť zase riskovat. Musím hrát víc na jistotu. :D Teď si dávám od sázení kratší pauzu a čekám, až se rozjede třeba KHL, která se mi sází nejlíp... Jinak co se týče US Open, tak bych si vsadil na Monču Puig proti Tereze Smitkové (kurz 1,5 není špatný). Ale pak už se mi tam žádný zápas nelíbí, takže to nechám být. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pár zápasu by se tam našlo, na který si vsadit. Např. Petru C. proti Kláře, to je skoro tutovka a pak bych si klidně vsadila proti Tomášovi, protože každý rok vypadne na GS jednou v prvním kole. :D
Reagovat
smazaný uživatel
S tou Klárou máš pravdu, protože jí se v Americe vůbec nedaří. Ale co když jí to zrovna jednou vyjde. :D Petra Cetkovská ji určitě může porazit, ale zase nehrála žádný přípravný turnaj na betonu. Naposledy hrála na antuce v Olomouci...
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna tyhle dva zápasy jsou dost reálné. U Kláry je to těžký psychický blok, navíc teď ani nemá zrovna formu. A Berdych - pokud přejde přes Hewitta, má to otevřené minimálně do SF. Ale je tu ta tradice, no... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ale Li ma iny štyl ako Kvitova , to nemožeš porovnavať .
Reagovat
VlS
Li má s Petro jedno společné - umí zahrát super a umí se neskutečně sama vyházet. Na kurtu tedy existují dvě Na Li a dvě Petry, jde o to, která zrovna bude hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
proti Veenus :D
Reagovat
smazaný uživatel
že by Venus znovu skončila na vítězce turnaje?
Reagovat
smazaný uživatel
Simona skončí na sestre víťazky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja věřím, že ne :-)
Reagovat
kada.tom
taky věřím, že ne :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vy dva si zlostí ukoušete nehty na ruce, až vyhraje :D
Reagovat
smazaný uživatel
To spíš ty, až vyhraje Máša :)
Reagovat
kada.tom
to spíše vy dva - to až Petra v epický třísetový bitvě roku přemůže Serenu! :-)
Reagovat
kada.tom
a následně smázne ve finále tu hráčku, která se tam dostane :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kéž by :)
Reagovat
spaniel
Oh Kadleci, to vypada, ze ti snad nekdo plati, aby ses tady ztrapnoval.
Reagovat
VlS
To buďe Lucy
Reagovat
smazaný uživatel
Působí na mě, že to má v hlavě srovnané, navíc sympaťačka.. překvapuje mě, že vůbec někdo z té mladší generace nemá Twitter a FB :D
Reagovat
smazaný uživatel
Moje největší favortika na titul.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist