Veselý a Kopřiva prošli do druhého kola kvalifikace Wimbledonu, Svrčina končí

24. 6., 20:26
Aktuality 10
Do druhého kola kvalifikace Wimbledonu postoupili ze tří českých zástupců ve dvouhře mužů Vít Kopřiva (27) a Jiří Veselý (30). Naopak už v sítu prvního kola skončil Dalibor Svrčina, který podlehl argentinskému antukovému specialistovi Thiagovi Augustinu Tirantemu ve třech setech.
Jiří Veselý (© Profimedia)

Jako první zahájil kvalifikační klání mužské dvouhry wimbledonského grandslamu Vít Kopřiva a první kolo zvládl zdárně. Český tenista pro sebe dokázal sebe otočit třísetovou bitvu s Henrim Squirem z Německa (181. ATP). Na vítězství 4:6, 7:6 a 6:4 dřel rodák z Bílovce více než dvě hodiny.

Klíčovým momentem, byl moment ve druhé sadě, kdy Kopřiva prohrával při soupeřově podání 4:5, následně si ale vypracoval tři brejkboly a poté, co druhý proměnil, jasně vyhrál i tiebreak (7:1). Ve třetím setu pak Kopřiva výborně podával a završil obrat. Ve druhém kole kvalifikace jej čeká Hugo Delien z Bolívie (173. ATP), který přehrál Australana Philipa Sekulice ve třech setech 6:3, 6:7 a 6:3.

Také Jiří Veselý vstoupil do bojů kvalifikace Wimbledonu vítězně. V prvním kole vyřadil dvaadvacátého nasazeného Harolda Mayota z Francie (113. ATP) ve třech setech 6:2, 2:6 a 6:4, Ve vyrovnaném utkání, kde oba soupeři uhráli shodně 158 výměn, si český tenista pomohl 10 esy. Ve druhém kole třífázové kvalifikace čeká Veselého další Francouz a někdejší 13. hráč žebříčku ATP Lucas Pouille.

Třetí z Čechů z mužské kvalifikace Dalibor Svrčina končí. Rodák z Ostravy neprošel kvalifikací Wimbledonu ani na třetí pokus  V letošní edici mu los přisoudil do prvního kola Thiaga Augustina Tiranteho, se kterým prohrál ve třech setech 3:6, 7:6 a 3:6. Argentinský tenista postoupil do další fáze díky agresivnímu tenisu a 48 vítězným úderům, oproti tomu Svrčina zahrál jen 18 winnerů.

Komentáře

10
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Tenkteryvyhraljedengsapakseslozil - smutné odcházení prince antuky. Škoda, mohl na trůnu vystřídat krále. Takovýto odchod si nezasloužil, ale asi mu také trochu pomohl přetěžováním se.
Reagovat
Krisboy
O kom je řeč? Domíno?
Reagovat
makro99
Pouille Ten J1rka to zase vyfasoval. Dvojnásobný osmifinalista narazí v 2. kole kvaldy na čtvrtfinalistu...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Lucu jsem viděl po dlouhé době vyhrát výborný zápas už nevím proti komu, možná finále proti Kovalíkovi. Oproti loňsku se zlepšil a tráva jeho stylu sedí.
Snad to ale pro naši legendu nebude překážka na cestě za ponížením Jokera.
Reagovat
makro99
no právě, jestli tihle týpci za zenitem maj někde konkurenční výhodu, tak je to tráva... ale je pravda, že takovýhle týpci budou na kurtu dva :)
Reagovat
Krisboy
O Pujovi jsem neslyšel léta. On ještě tedy hraje. Viděl jsem ho na trávě kdysi naživo, hrál moc dobře, ale s J1rkou narazí...
Reagovat
makro99
Pravda je, že podíváme-li se na to Francouzovou optikou, Pouille má ten los dramaticky krutější...
Reagovat
com
Prvni kolo Jirka - Djok..
Na to se Djokovic odhlasi
Reagovat
Krisboy
J1rka má za sebou první kolo kvaldy. Novak dnes nebude dobře spát
Reagovat
frenkie57
Hrozba se blíží...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist